Η Ολυμπία Οδός στην Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Στο πλαίσιο αυτό, από 1 έως 6 Οκτωβρίου διοργάνωσε διαγωνισμό για τους συνδρομητές του O-pass, πρόσφερε εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία της Κορινθίας και της Αχαΐας. Επίσης, φέτος η Ολυμπία Οδός εγκαινίασε το πρόγραμμα «Δουλεύουμε μαζί, γιορτάζουμε μαζί», με δράσεις για τους εργαζόμενους.

«KPMG Global Cyber Days»

Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται φέτος σε 32 χώρες, ενώ παγκοσμίως το 2017 έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 30.000 μαθητές σε πάνω από 200 σχολεία σε 31 χώρες. Η KPMG στην Ελλάδα έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί μέρος των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης για τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Novartis Hellas: Οργανωτικές αλλαγές στο τμήμα Επικοινωνίας

Στο πλαίσιο αυτό, η Φαίη Καλαντζή αναλαμβάνει τον ρόλο External Communications & Patient Advocacy Manager Pharma, με ισχύ από 15 Οκτωβρίου 2018. Mε προϋπηρεσία σε εταιρείες Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, η Φ. Καλαντζή εντάχθηκε στο δυναμικό της Novartis το 2010 και τον Ιούνιο του 2017 προήχθη στη θέση του Internal Communications & Corporate Responsibility Manager, όπου υλοποίησε σημαντικές πρωτοβουλίες υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και εθελοντισμού εργαζομένων.

Παράλληλα, η Νατάσα Χατζηπρίμου αναλαμβάνει τον ρόλο του Internal Communications & Corporate Responsibility Manager. Έχοντας επαγγελματική εμπειρία στον χώρο του φαρμακευτικού marketing και πωλήσεων, η ίδια εντάχθηκε στο δυναμικό της Novartis το 2011. Τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε τον ρόλο External Communications & Patient Advocacy Manager GenMed, προάγοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην κατανόηση της οπτικής των ενώσεων ασθενών. Αμφότερες, θα συνεχίσουν να αναφέρονται στην Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας Ομίλου Novartis.

Convert Group: Masterclass στην Οπτικοποίηση Δεδομένων

Στο πλαίσιό του, θα υλοποιηθούν τρεις αυτοτελείς εκπαιδεύσεις ίδιου περιεχομένου διάρκειας 8 ωρών η κάθε μία, στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου στην OTEAcademy. Εισηγητής του workshop για την Οπτικοποίηση των Δεδομένων και τα Infographics είναι ο Andy Kirk, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να μοιραστεί τη γνώση που έχει αποκτήσει από επιχειρήσεις και οργανισμούς όπως οι Google, Spotify, Telefonica, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, CERN κ.ά. Το Masterclass θα καλύψει θεματικές όπως η επεξεργασία των data, η αποκάλυψη των insights που κρύβουν, η οπτικοποίηση της πληροφορίας, καθώς και τεχνικές και εργαλεία.

Εθελοντική ενέργεια από την Merck Ελλάδος

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές της Merck βρέθηκαν την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας, όπου μάζεψαν απορρίμματα τα οποία και κατέγραψαν διαχωρίζοντάς τα από ανακυκλώσιμα υλικά, καθαρίζοντας την ακτή και βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στη συλλογική προσπάθεια του εθελοντικού καθαρισμού.

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια υλοποίησε η Metro Cash & Carry

Στα σεμινάρια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρους ειδικούς του κλάδου HO.RE.CA. για τις βέλτιστες και πιο σύγχρονες πρακτικές, καθώς και να συνομιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ομιλητές ήταν ο Βασίλης Καρκατζούνης, Chief Legal Officer της πλατφόρμας νομικής πληροφόρησης Lawspot, ο nomad Chef Ανδρέας Λαγός, ο sommelier Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, και ο Σπύρος Κερκύρας, CEO της Bar Solutions. Τα σεμινάρια ανέδειξαν λύσεις για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις HO.RE.CA., ενώ υπογράμμισαν την αξία του προγράμματος «Πετυχαίνουμε Μαζί».

Το CSR HELLAS παρουσίασε το Πρόγραμμα GEFYRA

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, των Επιμελητηρίων Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και των Συνδέσμων Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων για το θέμα του χάσματος δεξιοτήτων, η παρουσίαση του προγράμματος με πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις και τους φορείς για συνεργασία στο πρόγραμμα και δέσμευση σε παροχή ποιοτικών θέσεων εργασίας στους 3 άξονες καθώς και ανάδειξη της συνεργασίας με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Women On Top και Mastercard υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών

Στις 20 Οκτωβρίου, στο Ωδείο Αθηνών, καταξιωμένες γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στηρίζοντας την πρωτοβουλία «Leave A Legacy», θα μοιραστούν επαγγελματικές και προσωπικές ιστορίες από τη μέχρι τώρα πορεία τους. Παράλληλα, μέσα από τις συμβουλές τους θα δώσουν έμπνευση και εργαλεία στις συμμετέχουσες για να σχεδιάσουν και να πετύχουν τους στόχους τους. Η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top, δήλωσε σχετικά: «Η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στις γυναίκες, για τη συμμετοχή τους στην εργασία και σε θέσεις ευθύνης, αποτελεί έναν από τους κυριότερους στόχους του Women On Top και η στρατηγική συνεργασία με οργανισμούς που έχουν αντίστοιχες αξίες και προτεραιότητες με εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο στο όραμά μας. Είναι μεγάλη μας τιμή που μία εταιρεία με το κύρος της Mastercard μας δίνει την ευκαιρία να ενδυναμώσουμε και να υποστηρίξουμε έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό νέων γυναικών για να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές τους επιδιώξεις και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Η EY στους «Πιο Ελκυστικούς Εργοδότες Παγκοσμίως»

Η κατάταξη της Universum για το 2018 βασίζεται σε μια έρευνα μεταξύ 228.910 φοιτητών πληροφορικής, μηχανολογίας και επιχειρηματικών σπουδών, από κορυφαία πανεπιστήμια στις 12 μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως. Στη φετινή έρευνα, η EY βελτίωσε την κατάταξή της κατά 24% στη λίστα της Universum με τους 50 καλύτερους εργοδότες μεταξύ φοιτητών μηχανολογίας και πληροφορικής, φθάνοντας από την 49η στην 37η θέση παγκοσμίως. Την περασμένη χρονιά, ήταν η πρώτη φορά που η EY συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Universum με τους 50 καλύτερους εργοδότες για φοιτητές μηχανολογίας και πληροφορικής.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην Ελλάδα, η ΕΥ διευρύνει διαρκώς τον αριθμό του προσωπικού της, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους, ταλαντούχους επιστήμονες να αναπτυχθούν και να χτίσουν μια καριέρα στη χώρα τους. Είμαστε υπερήφανοι που, στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η ΕΥ αυξάνει το προσωπικό της, φθάνοντας σήμερα τα 1.100 άτομα». Σημειώνεται ότι η ΕΥ έχει επενδύσει περίπου 550 εκατ. δολάρια και πάνω από 13 εκατ. ώρες μάθησης διεθνώς, εστιάζοντας διαρκώς στις αναδυόμενες τεχνολογίες. Το oικονομικό έτος 2018, η ΕΥ απασχολεί περισσότερους από 260.000 ανθρώπους, σε πάνω από 150 χώρες ανά τον κόσμο, καταγράφοντας συνολικά παγκόσμια έσοδα 34,8 δις δολάρια.

Η Huawei επενδύει στο ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό

Πιο συγκεκριμένα, η Huawei αναζητά Regional Managers, Regional Coordinators και Retail Sales Specialists με έδρα πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα Ηράκλειο, Ξάνθη και Ιωάννινα. Οι αιτήσεις των υποψηφίων έχουν αρχίσει και θα γίνονται δεκτές έως τις 18 Οκτωβρίου. Το πρώτο στάδιο των συνεντεύξεων θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης και στις 23 Οκτωβρίου στην Πάτρα. Οι τελικές συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στις 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα.