--> 

Μεταπτυχιακά προγράμματα στο Heriot Watt University Εδιμβούργου

Στο Edinburgh Business School (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Heriot Watt University Εδιμβούργου – HWU) προσφέρονται προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (MBA, MSc και Doctorate) σε διάφορες ειδικότητες με ευέλικτη και εμπλουτισμένη μάθηση (flexible blended learning) σε όλη την Ελλάδα εξ αποστάσεως στους χρόνους και ρυθμούς των ενδιαφερομένων.

Τα προγράμματα αυτά προσφέρει στην Ελλάδα το HWU υποστηριζόμενα από το CeMS. Για πληροφορίες για την έναρξη Νοεμβρίου απευθυνθείτε στο 210-9248356 και www.cems.gr, [email protected].

Noesis: Οικιακή ηλεκτρονική εκπαίδευση

Η υπερσύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα noesis παρέχει τη δυνατότητα εκμάθησης των Αγγλικών – για εκπαιδευτική ή επαγγελματική αξιολόγηση εισαγωγής σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια και σε Μεταπτυχιακά προγράμματα (πιστοποιητικό G.R.E και G.M.A.T) – καθώς και των ανερχόμενων γλωσσών του «εμπορίου» και των «οικονομικών συναλλαγών», όπως είναι τα Κινέζικα, Αραβικά, Τουρκικά και Ρωσικά, μηδενίζοντας τις αποστάσεις και  προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψηφιακών μαθημάτων – ζωντανών συνεδριάσεων με τον καθηγητή μέσα από αναβαθμισμένες εφαρμογές. Το πρόγραμμα noesis αποτελεί την πλέον σύγχρονη και προηγμένη τεχνολογικά πλατφόρμα εκμάθησης ξένης γλώσσας που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του οικιακού ψηφιακού προγράμματος των κέντρων ξένων γλωσσών so easy® δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες από το σπίτι τους να διδαχθούν και να ενισχύσουν τη γραμματική, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους και παράλληλα να αναπτύξουν την ικανότητα κατανόησης γραπτών και ακουστικών κειμένων, πάντα με την ζωντανή – on line καθοδήγηση των καταρτισμένων εκπαιδευτικών των Κέντρων Ξένων Γλωσσών so easy®.

Εκδήλωση ΕΙΠ και ΙΜΑΔ

Στην εσπερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΕΕΔΕ, συμμετείχε πλήθος στελεχών από το χώρο της Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Πληροφορικής, τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΕΙΠ, Αλέξης Δαυίδ και η Μαίρη Γεωργιάδου, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΜΑΔ.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.eede.gr.

The Dynamics of Business Strategy

Το εργαστήριο παρουσιάζει τις βασικές αρχές μιας δυναμικής προσέγγισης της επιχειρησιακής στρατηγικής και με τη χρήση προσομοιωτή, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν την εφαρμογή και αποτελεσματικότητά της.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που επιζητούν νεωτεριστικές, σύγχρονες και απτές προσεγγίσεις στην χάραξη επιχειρησιακής στρατηγικής.

Η ευθύνη της διοργάνωσης και υλοποίησης των εργαστηρίων ανήκει αποκλειστικά στην KNOWSYS – The Business Simulations Company και των συνεργατών της. Για δηλώσεις συμμετοχής και πρόσθετες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο www.knowsys.gr.

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Ο Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα

Το επαγγελματικό πιστοποιητικό CSAP αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία στην επαγγελματική εκπαίδευση και πιστοποίηση. Συμμετέχουν στο CSAP και Καθηγητές Πανεπιστημίων από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα της International Federation of Systems Research (IFSR) και από την International Society for the Systems Sciences (ISSS). Επίσης, στο CSAP συμμετέχουν με το λογισμικό ή/και με την παρουσίαση έργων τους πολύ γνωστές εταιρείες Συμβουλευτικής και Πληροφορικής.

Βασικός στόχος του CSAP είναι να δώσει στους νέους επιστήμονες εκσυγχρονισμένα πιστοποιημένα προσόντα για φυσικά πρόσωπα ώστε να είναι ηγέτες στο χώρο της διοικητικής και εκτελεστικής εργασίας τους. Η ΕΕΣΜ μέσω του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) θα καταστεί διαπιστευμένος φορέας επαγγελματικής πιστοποίησης φυσικών προσώπων και θα πιστοποιεί τους επιτυχώς ολοκληρώσαντες το CSAP, ακολουθώντας το διεθνές πρότυπο ISO 17024. Το σύστημα διαχείρισης θα ακολουθεί επίσης τα προβλεπόμενα από το πρότυπο ISO 9001.

Τα θέματα που θα διδάξει ο Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος είναι τα εξής:
1. Leadership applied in small teams
2. Presentation Techniques and Public Speaking
3. Cooperation between people and teams
4. Personal Improvement and Development-The Socialized Company

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση: www.csap.gr/gr/introduction-to-csap.

Το IST College ακολουθεί τις τάσεις της αγοράς εργασίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους που επιθυμούν να επικεντρωθούν σε σπουδές οργανωσιακής ψυχολογίας και να εμβαθύνουν σε τεχνικές και συμβουλευτικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Απευθύνεται επίσης σε στελέχη επιχειρήσεων που σε καθημερινή βάση καλούνται να αντιμετωπίσουν οργανωσιακά προβλήματα που ζητούν άμεση λύση, εξασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στο πρόγραμμα MSc in Organizational Psychology είναι:
– καλός βαθμός πτυχίου σε αντίστοιχο αντικείμενο (π.χ. ψυχολογία ή επιχειρησιακές και οικονομικές σπουδές)
– συνέντευξη με τον υπεύθυνο προγράμματος
– πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, ενώ συνεκτιμάται και προσμετρείται η επαγγελματική εμπειρία.

Το πρόγραμμα προσφέρεται full time (1 χρόνος) ή με παρακολούθηση σε Σαββατοκύριακα (18 μήνες).

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ist.edu.gr.

Απονομή Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας από την ΕΕΔΕ

Πιο συγκεκριμένα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου απονεμήθηκε η Πιστοποίηση για την «Υιοθέτηση των Αρχών της Επιχειρηματικής Αριστείας» σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανεξάρτητα λειτουργικά τμήματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ΕΕΔΕ επιπλέον, ως Εθνικός Εταίρος του European Foundation for Quality Management (EFQM), απένειμε για 9η χρονιά τα Πιστοποιητικά του προγράμματος των Επιπέδων Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία (Committed to Excellence in Europe) και Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία (Recognised for Excellence in Europe) 3 και 4 Αστέρων.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Matt Fisher, Chief Operations Officer EFQM, ο οποίος παρουσίασε τη νέα έκδοση του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας και τις βέλτιστες πρακτικές κορυφαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του μοντέλου αυτού.

Συνεργασία της PPP με την Coverdale

Υπηρετώντας τον πρωταρχικό της σκοπό να εδραιώσει μακροχρόνιες και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες με πελάτες, παρουσιάζει στην ελληνική αγορά την Coverdale.

Η Coverdale έχει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην υποστήριξη οργανισμών να επιτύχουν και να διατηρήσουν ευεργετικές αλλαγές. Με κέντρο την Ευρώπη, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Η εργασία της στηρίζεται πάνω σε αποδεδειγμένα αποτελεσματικές τεχνικές, οι οποίες οργανώνονται και σχεδιάζονται με σκοπό να δώσουν μετρήσιμες βελτιώσεις στην απόδοση ομάδων και οργανισμών.

Η ενεργοποίηση των ανθρώπων να επιτύχουν συνεργαζόμενοι, είναι ένα καθοριστικό στοιχείο της προσέγγισης της Coverdale στη διαχείριση που απαιτείται κατά τις οργανωτικές αλλαγές όπως: downsizing, συγχωνεύσεις τμημάτων και εξαγορές.

Πληροφορίες: www.ppplearn.com.

ΙΕΚ ΔΟΜΗ: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των καθηγητών και των ακαδημαϊκών διευθυντών των τομέων και την επιστημονική συνδρομή έμπειρων εισηγητών και καθηγητών ψυχοπαιδαγωγικής.

Το πρόγραμμα απευθύνονταν στους εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που συμμετέχουν και διαχειρίζονται τη διαδικασία της επαγγελματικής κατάρτισης. Η εκπαιδευτική ημερίδα, υλοποιήθηκε με διαδραστικό τρόπο με τη μορφή work shop, επιτυγχάνοντας τη συμμετοχή όλων και την πλήρης κατανόηση των επιμέρους θεμάτων και εφαρμογών.

Διεθνές Workshop της SCOTWORK

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγει η SCOTWORK, μεταξύ των συμμετεχόντων στα προγράμματα Δεξιοτήτων Διαπραγμάτευσης που οργανώνει 2 στους 3 αναφέρουν ότι τη χρονιά αυτή, καλούνται να συμμετέχουν σε διαπραγματεύσεις με θέμα το κόστος και την επαναδιαπραγμάτευσή του σε ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες. Επίσης, το 80% δηλώνει ότι προτιμά να εκτίθεται σε ομαδικές και όχι σε ατομικές διαπραγματεύσεις.

«Σύμφωνα με τις βασικές αρχές της SCOTWORK, η διαχείριση τέτοιων προκλήσεων απαιτεί πολύ συγκεκριμένους χειρισμούς σε ό,τι αφορά την προετοιμασία, την επιχειρηματολογία, τη διατύπωση προτάσεων και τη διαδικασία κλεισίματος μιας συμφωνίας», τονίζει ο εκπρόσωπος της SCOTWORK στην Ελλάδα, Γιάννης Δημαράκης.

Πληροφορίες: τηλ. 210 6234386.