--> 

2011 HCA Xmas Event

Μέλη και φίλοι του συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στις…αγκαλιές υπό την καθοδήγηση της Τζιλ Δούκα, Ιδρύτριας του UniquenessDevelopmentGroup.com, Coach, εισηγήτριας και συγγραφέως ενώ ο John Stockdale, Master Coach & Trainer of NLP στην Stockdale & Associates, μοιράστηκε πρακτικές και μυστικά και «ανέβασε» την ψυχολογία των συμμετεχόντων. Με εορταστική διάθεση, στη διάρκεια του cocktail party που ακολούθησε, συζητήθηκαν θέματα όπως το μέλλον του coaching στην Ελλάδα καθώς και τα επόμενα βήματα του συνδέσμου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.hca.com.gr.

Η iCon στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Ο σκοπός των «Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος» είναι να επαναφέρουν τα παιδιά, που δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους φυσικούς τους γονείς, στο φυσικό κοινωνικό κύτταρο, την οικογένεια.

Έχοντας ως αποστολή την προστασία του δικαιώματος όλων των παιδιών να βιώνουν αρμονικά την παιδική τους ηλικία, τα Παιδικά Χωριά SOS δημιουργούν «Οικογένειες» για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και τα βοηθούν να κτίζουν το δικό τους μέλλον και να επιστρέφουν δημιουργικά στην κοινωνία. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα και ως κοινωνία, η ηθική και υλική υποστήριξη από όλους μας σε φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Πρόσφατα λοιπόν η iCon, στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης, συνέλεξε και προσέφερε δέματα με παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, ενώ παράλληλα προτρέπει και τους σπουδαστές, αποφοίτους και μέλη του «Success & fun icon club» (sfic) να συνεχίσουν να μαζεύουν τέτοια είδη και να προσφέρουν την αγάπη τους στα παιδάκια με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας και παράλληλα, όποιοι μπορούμε να στηρίζουμε οικονομικά τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ο οποίος, επίσης, αξίζει την υποστήριξή μας.

iCon: Ενημέρωση για Ευέλικτες Εμπλουτισμένες Σπουδές

Πρόκειται για αυθεντικά προγράμματα Distance Learning από το Κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, με το οποίο η iCon συνεργάζεται πάνω από 15 χρόνια. Οι ανοικτές εκδηλώσεις ενημέρωσης που θα λάβουν χώρα: στη Θεσσαλονίκη στις 12/1 και στην Αθήνα στις 16/1. Πληροφορίες: www.icon.gr, [email protected].

Μεταπτυχιακά του HWU: Αλλαγή Ημερομηνίας Αιτήσεων

Πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο CeMS (www.cems.gr) μέχρι σήμερα.

Τα προγράμματα του School of the Built Environment, τα οποία είναι, ως γνωστόν, πιστοποιημένα από το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) και μπορεί κανείς να ξεκινήσει τον Ιανουάριο είναι τα εξής:
– MSc Real Estate Investment & Finance (RICS Accredited)
– MSc Real Estate Management & Development (RICS Accredited)
– MSc Construction Project Management  (RICS Accredited)
– MSc Quantity Surveying  (RICS Accredited)
– MSc Facilities Management (RICS Accredited)
– MSc Civil Engineering & Construction Management.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το HWU βραβεύθηκε πρόσφατα από το Sunday Times University Guide ως το Καλύτερο Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο της Χρονιάς 2011/12. Το CeMS – Centre of European Management Studies συνεργάζεται με το Κορυφαίο Πανεπιστήμιο προσφέροντας εξαιρετική υποστήριξη στα εξ αποστάσεως προγράμματά του (MBA Γενικό και με Εξειδικεύσεις, MSc, Διδακτορικό).

Πληροφορίες: www.cems.gr, [email protected].

Workshops από την 12PM-CONSULTING-ITEC CONSULTING

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για υλοποίηση των παρακάτω workshops:
• Level I: BASIC CERTIFICATE in PROJECT MANAGEMENT (PM-BASICS)
– Έναρξη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, 17:30-21:30

• Level II: ADVANCED CERTIFICATE in PROJECT MANAGEMENT και PMP Preparation (PMP-PREP)
– Έναρξη: Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, 9:00-16:30

• Level III: MASTER CERTIFICATE in PROJECT MANAGEMENT (MASTER-CERT)
Έναρξη 2 νέων τμημάτων διάρκειας 75 ωρών | 60 ώρες εκπαίδευση | 15 ώρες SKYPE teleconference
– 1ο τμήμα: Έναρξη: Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012, 17:30-21:30
ένα απόγευμα τη βδομάδα για 15 βδομάδες
– 2ο τμήμα: Έναρξη: Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, 17:30-21:30,
 ένα απόγευμα την βδομάδα (17:30-21:30) και Σάββατα (9:30-16:30) για 5 βδομάδες.

Επιπλέον, οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις Διοίκησης Έργων απαιτούνται ως ουσιαστικό προσόν σε πολλές χώρες ή σε αγγελίες εύρεσης εργασίας. Οι πιο πολλές εκπαιδεύσεις σε project management οδηγούν στις επαγγελματικές πιστοποιήσεις PMP, CAPM και AGILE (ACP) του Project Management Institute (PMI).

Το κλείσιμο εργοστασίου στο Κάνσας ανακοίνωσε η Boeing

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά B52, αλλά και το ειδικό αεροσκάφος για ανεφοδιασμό εν πτήσει, το 767 International Cargo. Η κοινοπραξία σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «μελέτησε τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, με γνώμονα την ανταγωνιστικότητά της κοινοπραξίας.

Επίσης, ελήφθη υπόψη ο καλύτερος τρόπος της άμεσης εξυπηρέτησης των αναγκών της πελατείας». Πάντως η Boeing δεν αναφέρθηκε, σε κανέναν αριθμό απολύσεων. «Μερικοί εργαζόμενοί μας θα μετατεθούν σε άλλα εργοστάσιά μας, είναι πρόωρο να δηλώσουμε, τώρα, πόσοι θα είναι αυτοί. Θα το γνωρίζουμε αυτό μετά από την παρέλευση μερικών μηνών»,αναφέρει η ανακοίνωση της Boeing.

«Πάντως, δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας ώστε να συντηρηθεί σε λειτουργία η μονάδα στο Ουΐτσιτα, μετά τον κύκλο εργασιών που αυτή είχε την τελευταία πενταετία», τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση της Boeing.

Societe Generale: κατάργηση 1.580 θέσεων εργασίας το 2012

Μειώνοντας τον όγκο των δραστηριοτήτων της, η Societe Generale ακολουθεί το παράδειγμα των άλλων δύο γαλλικών τραπεζών BNP Parisbas και Credit Agricole «για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις στο οικονομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο».

Όσον αφορά τις 880 θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν στη Γαλλία, υπεγράφη σχετική συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για «να οριστεί το σύνολο των συνοδευτικών μέτρων και των κοινωνικών εγγυήσεων για τους εργαζόμενους» που επηρεάζονται.

«Το σχέδιο θα εφαρμοστεί από τις αρχές Απριλίου χωρίς να υπάρξουν απολύσεις και αναγκαστικές αποχωρήσεις», διαβεβαίωσε η διεύθυνση της τράπεζας επισημαίνοντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα μετάταξης των εργαζομένων στη λιανική τράπεζα». Αντίθετα δεν έχει γίνει καμία δέσμευση για το προσωπικό που επηρεάζεται από τις καταργήσεις θέσεων στο εξωτερικό.

Η ΕΕ ανοίγει τις πόρτες της στους Ρουμάνους εργαζόμενους

«Είμαστε ευτυχείς για την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης. Αίροντας τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στους Ρουμάνους και Βούλγαρους εργαζόμενους, η Ιταλία έστειλε ένα σημαντικό μήνημα που συνάδει με τις αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Σουλφίνα Μπαρμπού, υπουργός Εργασίας της Ρουμανίας. Σήμερα πάνω από 960.000 Ρουμάνοι ζουν και εργάζονται στην Ιταλία. Η Γερμανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία επίσης απέσυραν τους περιορισμού για τους Ρουμάνους εργαζόμενους, ενώ η Ιρλανδία, η Βρετανία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν ότι θα τους παρατείνουν έως το 2013.

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 22.000 άτομα σε μηνιαία βάση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο αριθμός των ανέργων θα μειωνόταν κατά 10.000 άτομα και πως το ποσοστό της ανεργίας θα παρέμενε στο 6,9%.Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από την επανένωση της Γερμανίας.

Στον αντίποδα, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως ο αριθμός των ανέργων άγγιξε τα 4,42 εκατομμύρια, εκτινάσσοντας το ποσοστό της ανεργίας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 χρόνων. Σύμφωνα με Γερμανούς οικονομικούς αναλυτές, η καθοδική τάση στα ποσοστά της ανεργίας που σημειώνεται στη χώρα οφείλεται κυρίως στην προσαρμοστικότητα που έδειξαν βασικοί βιομηχανικοί κλάδοι στη μείωση της ζήτησης στις αγορές της Ευρωζώνης.

Όπως εξηγούν, παρά την πτώση της αγοραστικής δύναμης των Ευρωπαίων και τις προβλέψεις για μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας το 2012, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και άλλοι κλάδοι που στηρίζονται στις εξαγωγές κατάφεραν να στραφούν χωρίς καθυστέρηση σε άλλες αγορές, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις θέσεις εργασίας.

ΙΚΑ: Online χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να λαμβάνουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας οι:
– Φορείς ή πρόσωπα που έχουν πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν στο μέλλον (Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Τραπεζικά Ιδρύματα, Συμβολαιογράφους κλπ.), τόσο για απογεγραμμένους εργοδότες όσο και για αναπόγραφες επιχειρήσεις/επιτηδευματίες αποκλειστικά για τις συναλλαγές με αυτούς.

– Απογεγραμμένοι εργοδότες κοινών επιχειρήσεων οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την υποβολή της ΑΠΔ.

– Aπογεγραμμένοι εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την υποβολή της ΑΠΔ και μόνο για μεταβίβαση κτίσματος και συμμετοχή σε δημοπρασίες.

Μέσω των υπηρεσιών εσόδων των Υποκαταστημάτων και Παραρτημάτων του Ιδρύματος, θα μπορούν να λαμβάνουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας όλοι οι εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα διαδικασία της on line χορήγησης βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας θα συνοδεύεται και από τη δυνατότητα επιβεβαίωσης της εγκυρότητάς τους μέσω διαδικτύου, όπως προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. Φ.11321/25754/1695/15-12-2011 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα οφέλη από την εφαρμογή της on line χορήγησης και επιβεβαίωσης της ασφαλιστικής ενημερότητας είναι σημαντικά, καθώς:
– Καταπολεμάται στην πράξη η γραφειοκρατία.
– Μειώνεται περαιτέρω η ανάγκη επισκεψιμότητας των πολιτών στα Υποκαταστήματα του Ιδρύματος. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η παραγωγικότητα των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τρίτων φορέων, των επιχειρήσεων και των πολιτών, γιατί αποδεσμεύεται χρόνος από την εκτέλεση διεκπεραιωτικών εργασιών προς όφελος άλλων εργασιών που προσδίδουν προστιθέμενη αξία.
– Μηδενίζονται οι περιπτώσεις ύπαρξης πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων και εξαλείφονται φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς που ζημιώνουν τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τις επιχειρήσεις.