--> 

Δεύτερος κύκλος για το Start School of Code: Back-End Development Bootcamp

Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2020 ξεκινά το Start School of Code: Back-End Development Bootcamp, με την υποστήριξη της Microsoft και ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος. Ειδικότερα, το Start School of Code είναι ένα δομημένο πρόγραμμα Web development τριών μηνών, το οποίο προσφέρει στους συμμετέχοντες γνώσεις Back-End Development, με τους αποφοίτους και των δύο εκπαιδευτικών κύκλων (ο πρώτος αφορούσε σε Front-End Development) να μπορούν μελλοντικά να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας σχεδόν σε όλο το φάσμα του προγραμματισμού για το διαδίκτυο.

Deloitte: Καθαρισμός παραλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, πάνω από 300 εργαζόμενοι από την εταιρεία συμμετείχαν σε αυτή την ενέργεια για καθαρότερες ακτές, συλλέγοντας πάνω από μισό τόνο απορριμμάτων, με τον καθαρισμό να πραγματοποιείται ταυτόχρονα στις παραλίες του Ελληνικού στην Αθήνα και στο Καραμπουρνάκι στην Θεσσαλονίκη.

Stoiximan: Διακρίθηκε με Δύο Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας

Συγκεκριμένα, η Stoiximan απέσπασε το Αριστείο στην Ενότητα Κοινωνία-Πολιτισμός & Αθλητισμός για το πρόγραμμα ΕΚΕ «Μικροί  Ήρωες by Stoiximan» και το Αριστείο στην Ενότητα Purposeful Communication για την καμπάνια «Παίξε Υπεύθυνα».

Κωτσόβολος: Διπλή διάκριση εταιρικής υπευθυνότητας

Συγκεκριμένα, οι διακρίσεις αφορούν δύο προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας, το «Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι» και την «Ημέρα Καλής Πράξης». Αναλυτικότερα, στην ενότητα Κοινωνία – Άνθρωπος, στην κατηγορία των Μεγάλων Επιχειρήσεων, η εταιρεία διακρίθηκε για το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι», ενώ στην ενότητα Εθελοντισμός Εργαζομένων, στην κατηγορία των Μεγάλων Επιχειρήσεων, διακρίθηκε για την «Ημέρα Καλής Πράξης».

PwC Ελλάδας: Δημιουργία του SAP Center of Excellence

Συγκεκριμένα, το SAP Center of Excellence της PwC Ελλάδας θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας την ήδη υπάρχουσα ομάδα των 50 επαγγελματιών που διαχειρίζονται έργα μετασχηματισμού μεγάλου εύρους, ενώ για την περαιτέρω στελέχωση του SAP Center of Excellence, η PwC Ελλάδας θα προσλάβει έμπειρους μηχανικούς λογισμικού, αναλυτές, business applications ειδικούς και project managers.

Epsilon Net: Παρούσα στην ημερίδα για τα Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε.

Κατά την εκδήλωση, χορηγός της οποίας ήταν η Edenred, παρουσιάστηκαν οι λύσεις ολοκληρωμένης διασύνδεσης των λογιστικών εφαρμογών της Epsilon Net με την πλατφόρμα myData της Α.Α.Δ.Ε., ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε live η νέα web πλατφόρμα Epsilon Smart. Σημειώνεται, τέλος, ότι η Epsilon Net θα δώσει το «παρών» και στην φορολογική ημερίδα που γίνεται από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και την Ε.Φ.Ε.Ε.Α στην Αθήνα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 17.00, στο Divani Apollon Palace.

TÜV Austria Hellas: Ειδική εκδήλωση στο ΚΠΙΣΝ για τα 25 χρόνια της

Συγκεκριμένα, με περισσότερα από 400 στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, και παρουσία των συνεργατών και φίλων της εταιρείας, μέσα από μια βιωματική εκδήλωση, παρουσιάστηκε η πορεία της από την ίδρυσή της στην Ελλάδα έως και σήμερα, ενώ αναπτύχθηκαν οι μελλοντικοί στόχοι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των Θεόδωρου Καπαρού, Stefan Haas και Ιωάννη Καλλιά για τη συνεισφορά τους στην πορεία της εταιρείας.

Ημερίδα για την καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων στον ΔΑΑ

Συγκεκριμένα, η ημερίδα, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Aegean, με την υποστήριξη του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση του προσωπικού «πρώτης γραμμής» για την αναγνώριση ενδείξεων πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και τον τρόπο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν 150 συμμετέχοντες από την αεροδρομική κοινότητα, αποτελεί «εφαλτήριο» για αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας γι’ αυτό το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Women On Top: Στήριξη στις επιχειρηματίες της περιφέρειας

Αναλυτικότερα, το Business Camp on tour είναι μια σειρά από εργαστήρια επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης, για γυναίκες που ζουν εκτός Αθήνας και θέλουν, σχεδιάζουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει να χτίζουν τη δική τους επιχείρηση. Επιπλέον, απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να ανακαλύψουν το επιχειρηματικό τους όραμα, να αξιολογήσουν αν είναι έτοιμες να γίνουν επιχειρηματίες, να ενημερωθούν για πιθανές πηγές χρηματοδότησης, αλλά και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και εργαλεία, που θα τις βοηθήσουν να υποστηρίξουν, να αναπτύξουν και να προωθήσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια.

Τα εργαστήρια, επίσης, θα δώσουν στις συμμετέχουσες την ευκαιρία να δικτυωθούν, αλλά και να αντλήσουν έμπνευση και υποστήριξη από μία κοινότητα γυναικών από όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι πρώτοι σταθμοί του προγράμματος θα είναι από 13 έως 15 Δεκεμβρίου, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

Alpha Bank: Βραβεύτηκε για το «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα»

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του αρχαίου ελληνικού νομίσματος, την εικονογραφία, την κυκλοφορία, καθώς και τη χρήση του ως μέσου συναλλαγής.