KPMG: Έρευνα Αποδοχών και Παροχών για 4 κλάδους

Πιο συγκεκριμένα, στον Ασφαλιστικό Κλάδο το 64% του δείγματος έδωσε μισθολογικές αυξήσεις, το 2013, σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων, ενώ το 14% έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, με το 57% των εταιρειών να προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2014. Για τον Κλάδο Καταναλωτικών Προϊόντων το 63% των εταιρειών του δείγματος έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ενώ το 37% έδωσε αυξήσεις σε επιλεγμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Αναφορικά με τις προβλέψεις για το 2014, το 22% των εταιρειών δεν ήταν σε θέση να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, το 53% προέβλεψε μηδενικές αυξήσεις, ενώ για το υπόλοιπο δείγμα (25%) το ποσοστό της αύξησης που αναμένεται να δοθεί είναι 1,8% (διάμεσος). Το 72% των εταιρειών του Κλάδου Υψηλής Τεχνολογίας έδωσε μηδενικές αυξήσεις το 2013, σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ενώ το 22% έδωσε αυξήσεις σε επιλεγμένες κατηγορίες εργαζομένων. Ωστόσο, το 50% των εταιρειών του δείγματος προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το τρέχον έτος.

Τέλος, στον Φαρμακευτικό και Αγροχημικό Κλάδο το 53% του δείγματος έδωσε μισθολογικές αυξήσεις το 2013 σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων, ενώ το 47% έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων. Αναφορικά με τις προβλέψεις για το 2014, το 29% των εταιρειών του δείγματος δεν ήταν σε θέση να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη με το 32% να προβλέπει μηδενικές αυξήσεις και το υπόλοιπο δείγμα (39%) να δηλώνει ότι το ποσοστό της αύξησης που αναμένεται να δοθεί είναι 2,0% (διάμεσος).

Νέα πτώση της ανεργίας στην Πορτογαλία

 Ελπιδοφόρα είναι η νέα πτώση της ανεργίας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, η ανεργία υποχώρησε στο 15,3% κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2013 έναντι 15,6% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν εργασίας υποχώρησε κατά 11.900 άτομα, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που απασχολούνται σε εργασία ενισχύθηκε κατά 7.900 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ισπανία: Αύξηση της ανεργίας τον Ιανουάριο

Η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης, η οποία γνωρίζει μια μικρή ανάκαμψη μετά το τρίτο τρίμηνο του 2013, κατέγραψε αυτόν το μήνα 113.097 ανέργους περισσότερους σε σχέση με τον Δεκέμβριο (+2,41%). Σε διάστημα ενός έτους, η Ισπανία κατέγραψε 166.343 ανέργους λιγότερους (-3,34%), μετά τη μεγάλη πτώση του Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη από το 1999. Η χώρα είχε γνωρίσει μια ετήσια αύξηση κατά 544.000 ανέργους από την έναρξη της κρίσης, το 2008. Από την πλευρά του, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής διαπίστωσε μια νέα αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο τελευταίο τρίμηνο στο 26,03% του ενεργού πληθυσμού, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Deutsche Bank: Μειώνει κατά 23% τις αποδοχές των στελεχών της

Η τράπεζα αποφάσισε να μειώσει στο 1 δισ. τις συνολικές αποδοχές και τα μπόνους των επενδυτικών τραπεζιτών της από το 1,3 δισ. που δαπανούσε μόλις ένα χρόνο νωρίτερα. Η ίδια φαίνεται να ακολουθεί την επιλογή και άλλων τραπεζών που αποφάσισαν μείωση για τους μισθούς των στελεχών τους ή/και των θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις αποδόσεις των μετόχων τους αλλά και να ανταπεξέλθουν στις αυστηρότερες ρυθμίσεις που επιβάλλονται στην Ευρώπη.

Ανάθεση έργου στη Lavisoft από την Baxter Hellas

Πρόκειται για ένα λογισμικό που διαχειρίζεται και επεξεργάζεται ολοκληρωμένα τις παρουσίες του προσωπικού μιας εταιρείας. Το Time Master ανήκει στην οικογένεια εφαρμογών HR Master. Συνεργάζεται αρμονικά με κατάλληλους ηλεκτρονικούς σταθμούς ωρομέτρησης για τη συλλογή των στοιχείων που συγκεντρώνονται σ’ αυτούς ενώ στη συνέχεια, η εφαρμογή αναλαμβάνει την επεξεργασία των στοιχείων, την έκδοση όλων των απαραίτητων καταστάσεων, καθώς και τη δημιουργία κατάλληλων αρχείων για αυτόματη ενημέρωση του προγράμματος Μισθοδοσίας.

GMC: 1.165 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα γίνονται επιχειρηματίες

 Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές και είναι ο μοναδικός που φέρει τη διαπίστευση του European Foundation for Management Development (EFMD), ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός εξελίσσεται σε ένα διαδραστικό διαδικτυακό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου οι ομάδες φοιτητών αναλαμβάνουν το ρόλο του επιχειρηματία και του manager και καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αντίστοιχες προκλήσεις των ρόλων τους, ενώ παράλληλα εξασκούν τις γνώσεις τους και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση της δικής τους εικονικής επιχείρησης.

Επιπλέον, το GMC στηρίζει τους φοιτητές με ένα αποκλειστικό πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές συνολικής αξίας 35.000€ προσφορά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (International MBA), του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MBA TQM) και την εταιρεία PwC. Τέλος, η σύνδεση των φοιτητών με τον επιχειρηματικό κόσμο υποστηρίζεται μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα Μεντόρων, όπου με τη βοήθεια δυναμικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η PwC, η Coca-Cola 3E, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Coca-Cola Hellas, η CIVITAS, η SONY Hellas και το δίκτυο της πρωτοβουλίας του World Economic Forum, Global Shapers Athens Hub, οι νέοι προετοιμάζονται για την επαγγελματική τους πρόοδο. Κορύφωση του διεθνή διαγωνισμού θα αποτελέσει ο Παγκόσμιος Τελικός στο Sochi της Ρωσίας.

Υποτροφίες από το ALBA σε συνεργασία με το kariera.gr

Τις υποτροφίες προσέφερε το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece σε συνεργασία με το kariera.gr. Με γνώμονα τις ίσες ευκαιρίες για όλους και έπειτα από ενδελεχή εξέταση και αξιολόγηση των πολυπληθών αιτήσεων το ALBA αποφάσισε να προσφέρει δύο πλήρεις υποτροφίες αντί μίας, όπως αρχικώς είχε επικοινωνηθεί. Οι δύο υποψήφιοι που επιλέχθηκαν έπειτα από αξιολόγηση των κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, είναι η Αμάντα Νικητοπούλου και η Ευαγγελία Ντέτσικα.

Η υψηλή ποιότητα των αιτήσεων που κατατέθηκαν, οδήγησαν την επιτροπή αξιολόγησης στην απόφαση να στηρίξει έμπρακτα δύο επιπλέον υποψηφίους, προσφέροντας σημαντική οικονομική ενίσχυση, η οποία μεταφράστηκε σε έκπτωση της τάξης 30%. Οι δύο πλήρεις υποτροφίες συνολικού κόστους 25.000 ευρώ, δόθηκαν ως απόδειξη συνεχούς και ουσιαστικής προσπάθειας των δύο οργανισμών για την υποστήριξη των ευάλωτων οικονομικών/κοινωνικών ομάδων.

Η Kay Valenzuela στο Athens 1st Customer Experience Festival

 H ίδια είναι διεθνώς αναγνωρισμένη Customer Service Strategist, με εξειδίκευση στους τομείς Σχεδιασμού Στρατηγικής Εξυπηρέτησης & Καινοτομίας στη Διαχείριση της Εμπειρίας του πελάτη. Επικεφαλής Διευθύντρια Ανάπτυξης του Service Quality Institute στο Μαϊαμι και στη Λατινική Αμερική, η K.Valenzuela, έχει βραβευτεί ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αριστείας στην Εκπαίδευση Εξυπηρέτησης Πελατών το 2011 και το 2012 από το Service Quality Institute, ενώ το 2013 της έχει απονεμηθεί το «Global Strategy Achievements Award».

Το ελληνικό επιχειρηματικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να την ακούσει στις 4 Απριλίου 2013 στο θέμα « Καινοτομία στον Σχεδιασμό της Εμπειρίας του πελάτη». Η ίδια θα χαρτογραφήσει το ταξίδι της εμπειρίας του πελάτη και θα επικεντρωθεί στα βασικά στοιχεία που πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους τα στελέχη που σχεδιάζουν μέσα από στρατηγικούς ρόλους τα βήματα της εμπειρίας του πελάτη. Μέσα από βέλτιστες πρακτικές αξιοθαύμαστων οργανισμών στο Customer Experience θα εμβαθύνει στις στιγμές της αλήθειας (moments of truth), των οποίων η αποκάλυψη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα περιθώρια καινοτομίας.

Ζαριφόπουλος: Επενδύει στο μέλλον μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση

Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην Εκπαιδευτική Εμπειρία όλων των στελεχών της μέσα από πολύωρα Σεμινάρια (Νέες Τεχνολογίες-Καινοτομίες στον Κλάδο, Marketing, Project Management, Εξυπηρέτηση Πελατών) με έμπειρους και αναγνωρισμένους Εισηγητές, προσβλέποντας στη βελτίωση των ατομικών δεξιοτήτων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία-απόδοση τους στο περιβάλλον της εταιρείας, με τελικό σκοπό την προσφορά καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών στην αγορά.

TRAINVET4JOBS: Εκπαίδευση στις βασικές «εγκάρσιες» δεξιότητες

Για να περιγραφεί το σύνολο αυτών των δεξιοτήτων, χρησιμοποιείται ο όρος «εγκάρσιες» δεξιότητες, επειδή ακριβώς αυτές διαπερνούν τις ικανότητες που απαιτούνται από κάθε επάγγελμα ξεχωριστά, και θεωρούνται αναγκαίες για τη συγκρότηση ολοκληρωμένου πλέον επαγγελματικού, κοινωνικού και ατομικού προφίλ. Ο ρόλος των εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης είναι κεντρικός σε αυτήν τη διαδικασία, καθώς καλούνται να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις γνώσεις, ώστε να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους στις «εγκάρσιες» δεξιότητες, τόσο σε αυτούς που αναζητούν εργασία, όσο και σε ήδη εργαζόμενους που παρακολουθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Το ευρωπαϊκό, συγχρηματοδοτούμενο έργο με το ακρωνύμιο «TRAINVET4JOBS» έχει σχεδιασθεί με στόχο να αναλύσει τα υφιστάμενα συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης, το περιεχόμενο και τους στόχους τους, και στη συνέχεια να αναπτύξει, να δοκιμάσει και να αξιολογήσει ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό μοντέλο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης για τον εντοπισμό, την ανάδειξη και την ανάπτυξη «εγκάρσιων» δεξιοτήτων ειδικότερα. Το έργο αυτό έχει διάρκεια 2 χρόνια και υλοποιείται από μια διακρατική κοινοπραξία 9 εξειδικευμένων φορέων από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία και Κάτω Χώρες). Πληροφορίες: www.trainvet.eu.