--> 

ΕΕΔΕ: Επαγγελματικό Δίπλωμα για τη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ, στο πλαίσιο της προώθησης του σκοπού του που είναι η αναγνώριση, ανάπτυξη, διάδοση και εφαρμογή της επιστήμης της Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούνται, τόσο τα επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα των στελεχών της λειτουργίας αυτής του μάνατζμεντ, όσο και η βελτίωση του εργασιακού πλαισίου και της εργασιακής ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, που, πέραν των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα, στοχεύουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους και στην αναβάθμισή τους σε στελέχη επαγγελματικής ειδίκευσης υψηλού επιπέδου.

Είναι δομημένο έτσι ώστε να καλύπτει το σύνολο των εξειδικευμένων αναγκών ενημέρωσης και ανάπτυξης του σύγχρονου στελέχους της διοίκησης των ανθρωπίνων πόρων και αποτελείται από δύο κύκλους μαθημάτων: τον Υποχρεωτικό (Core Modules) και τον κύκλο των Μαθημάτων Επιλογής (Elective Modules).

PwC Academy: 10% έκπτωση σε όλες τις νέες εγγραφές έως τις 20 Ιουνίου, για το δίπλωμα ACCA

Για εγγραφή στο ACCA αλλά και για έκπτωση, το τηλέφωνο είναι το 210-6899000. Επίσης, προσφέρονται ποικίλες εκπτώσεις σε φοιτητές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου που φτάνουν το 10% και αφορούν όλα τα προγράμματα της PwC Academy ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χορήγησης ειδικών εκπτώσεων μέχρι και 25% ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών προς κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτου επιλογής προγράμματος.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε από το ACCA, ότι συγκεκριμένα προγράμματα που προσφέρει η PwC Academy πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση εκπαιδευτικών μορίων (Continuing Professional Development credits-CDPs) που απαιτούνται από τους κατόχους επαγγελματικών τίτλων σπουδών κάθε χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008 που ιδρύθηκε η PwC Academy, έχει λάβει πολύ σημαντικές πιστοποιήσεις ποιότητας, όπως εγκεκριμένος χρυσός εκπαιδευτικός συνεργάτης «Gold Status» του Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) της Μ. Βρετανίας, πιστοποιημένος εκπαιδευτικός συνεργάτης του Institute of Chartered Accountants of England & Wales (ICAEW) της Μ. Βρετανίας καθώς και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο προετοιμασίας του Chartered Financial Analyst (CFA) του Ινστιτούτου των ΗΠΑ.

Κολλέγιο Athens GSM: Μειωμένες τιμές διδάκτρων για τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Nottingham Trent University

Αυτά θα ισχύουν για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή τους για το Ακαδημαϊκό Έτος 2010-2011 έως τις 31 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.agsm.gr.

Προκήρυξη Υποτροφιών και Ενημερωτικές Εκδηλώσεις από το ALBA

Οι εκδηλώσεις θα καλύψουν σφαιρικά τα θέματα που συνθέτουν την ολοκληρωμένη εμπειρία της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα της διοίκησης των επιχειρήσεων και θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος στο συγκεκριμένο τομέα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις υποτροφίες που έχει προκηρύξει το ALBA για κάθε ένα από τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει, στην προσπάθειά του να προσελκύσει αιτήσεις με καλές ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές επιδόσεις ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των υποψηφίων.

Μία ομάδα από καθηγητές και στελέχη του ALBA θα παρευρίσκεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για να ανταποκριθεί σε τυχόν ερωτήματα των υποψήφιων φοιτητών σχετικά με το ALBA, τα προγράμματα που προσφέρει και τις διαθέσιμες υποτροφίες.

Οι ημερομηνίες, ώρες και χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων έχουν ως εξής:
-Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 18.30 στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς (Ακτή Μιαούλη 51, Πειραιάς)
-Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 18.30 στο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Ξενοφώντος 5, Αθήνα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον Γιώργο Χριστιανό (τηλ: 210 8964531, e-mail: [email protected]).

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το ALBA στο www.alba.edu.gr/academic/.

Σεμινάρια Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού

Το NLP αξιοποιεί τη δύναμη του ανθρώπινου νου στη δημιουργία και επίτευξη στόχων και χρησιμοποιείται από τους πιο επιτυχημένους ηγέτες και οργανισμούς παγκοσμίως. Επίσης, προσφέρει την πιο αποτελεσματική μέθοδο βελτίωσης στις τρεις θεμελιώδεις βάσεις οποιασδήποτε εταιρείας: Ηγεσία, Υποκίνηση και Αποδοτικότητα.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Semiramis στο Κεφαλάρι, από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου και είναι το μόνο στην Ελλάδα που αναγνωρίζεται από τους Διεθνείς Οργανισμούς Πιστοποίησης ANLP και ABNLP. Απευθύνεται σε στελέχη εταιρειών, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται έως τις 17 Μαΐου

Για περισσότερες πληροφορίες: www.stockdaleconsultants.com, www.performancepartnership.com, 210 6236910-920.

Climate Change Leader

Στο πέρας της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αξιολογηθούν, μετά από ειδική εργασία, ώστε να λάβουν τον αναγνωρισμένο από το IEMA επαγγελματικό τίτλο, «Climate Change Leader».

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για τις ανάγκες Επιχειρηματιών, Γενικών Διευθυντών, Συμβούλων Περιβάλλοντος και Επικοινωνίας, Διεθνών Σχέσεων και Marketing καθώς και επαγγελματίες με έμφαση στην Αειφόρο Ανάπτυξη που επιθυμούν να εξειδικευθούν και να πιστοποιηθούν στους τρόπους εφαρμογής και υλοποίησης στρατηγικής για την Κλιματική Αλλαγή και δημιουργία Πράσινων Προϊόντων και Marketing.

Σημειώνεται ότι το CSE μέσα από τα πιστοποιημένα προγράμματα του ΙΕΜΑ έχει ήδη πιστοποιήσει μέχρι σήμερα 100 CSR Practitioners από 14 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ έχει υλοποιήσει με επιτυχία το CSR Practitioner σε 4 χώρες (Ελλάδα, Ντουμπάι, Σικάγο, Βρυξέλλες), με πιο πρόσφατο το 9ο CSR Practitioner Workshop στην Αθήνα, με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Το CSE είναι επιλεγμένος συνεργάτης του GRI για την παροχή εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.cse-net.org.

«Future Leaders»: Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών από τη HayGroup και την ΕΕΔΕ

Το Future Leaders είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που στόχο έχει να προσφέρει ουσιαστικά στην κοινωνία, προετοιμάζοντας και βοηθώντας τη νέα γενιά ηγετών να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του σήμερα, μέσα από πραγματικά case studies.

Πιο συγκεκριμένα επελέγησαν 26 μεταπτυχιακοί φοιτητές, που με τη συμβολή 8 business coaches και την καθοδήγηση έμπειρων facilitators, ανέλαβαν να ηγηθούν 3 σημαντικών projects σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών για την ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής, το Μανιατάκειον Ίδρυμα για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της οικονομικής ανάπτυξης της Κορώνης, και το Εθνικό Θέατρο για τη συμβολή του στον πολιτισμό και την κοινωνία. Τα projects που στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσιάστηκαν, από τους φοιτητές, στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

Η HayGroup ανανέωσε το ραντεβού για το δεύτερο κύκλο του προγράμματος τον Οκτώβριο, όπου νέα projects μη κερδοσκοπικών οργανισμών, νέες ομάδες φοιτητών και business coaches, θα αντιμετωπίσουν κι άλλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας

Το συνέδριο έχει ως κύριο θέμα την πρόληψη και τίτλο «η πρόληψη συμφέρει όλους». Σκοπός του Συνεδρίου είναι να καταδείξει τη σημασία της πρόληψης στην αποτελεσματική αποτροπή τόσο των ατυχημάτων, όσο και των επαγγελματικών ασθενειών, και να αναδείξει ότι η πρόληψη δεν είναι μόνο η εφαρμογή κανόνων, οδηγιών και τεχνικών μέτρων αλλά, και θέμα νοοτροπίας, η οποία θα πρέπει να καλλιεργείται από πολύ μικρή ηλικία.

Σκοπός, επίσης, του συνεδρίου είναι να αναδείξει ότι η πρόληψη είναι υπόθεση όλων: των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των ασφαλιστικών φορέων, του κράτους και της κοινωνίας γενικότερα. Με το Συνέδριο αυτό το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε φιλοδοξεί να δημιουργήσει και να καθιερώσει ένα θεσμό, ένα μόνιμο βήμα διαλόγου για την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και εμπειριών σε θέματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Συνέδριο Ηγεσίας από TMS Business Training και BURNS

Την παρουσίαση του συνεδρίου έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, ο μοναδικός Έλληνας ορειβάτης που κατάκτησε το Everest. Ο έμπειρος ορειβάτης θα μιλήσει σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη διοίκησης και ανθρώπινου δυναμικού, παρουσιάζοντας βήμα προς βήμα το επίτευγμά του, το οποίο έγινε πραγματικότητα εξαιτίας των δύσκολων, αλλά απολύτως στοχευμένων και στρατηγικών κινήσεων που έκανε ο ίδιος.

Στόχος είναι η σύνδεση του εν λόγω επιτεύγματος με το σημερινό management, σε δύσκολες συνθήκες, οι οποίες είναι γεμάτες προκλήσεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα προς τον Π. Κοτρωνάρο, ενώ θα εξελιχθεί σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Καστρί, στο συνεδριακό κέντρο της ATExceliχi, εταιρείας του ομίλου ATEbank, η οποία είναι και μέγας χορηγός.

Ρουμανία: απολύθηκαν 36.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε ένα 12μηνο

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο δωδεκάμηνο ο αριθμός των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα μειώθηκε κατά 36.000 άτομα. Το 2010, είπε ο Σ. Βλαντέσκου θα συνεχιστεί η προσπάθεια εξυγίανσης του δημοσίου τομέα, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικός.

Πηγή: ΕΜΕΑ Business Monitor