--> 

Συνεργασία εκπαιδευτήριων Δούκα με τη Samsung

Σκοπός είναι η διδασκαλία να γίνει πιο ενδιαφέρουσα μέσα από σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και πρωτοποριακές μεθόδους, έτσι ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν κίνητρο για μάθηση και να εμπλέκονται πιο ενεργά και δημιουργικά. Μία τέτοια συνεργασία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την SAMSUNG στο πλαίσιο διαθεματικής δράσης με θέμα «Η Ακρόπολη Όλων μας» για μαθητές Δ’ Δημοτικού. Για τις ανάγκες της δράσης αυτής χρησιμοποιήθηκε ειδικό λογισμικό εικονικής πραγματικότητας από την SAMSUNG και γυαλιά 3D από την MOPTIL.

Νέες συνεργασίες για το BCA college

Μεταξύ άλλων, η Regional Director Southern Europe & MENA των Les Roches και Glion κα Vana Saade παρουσίασε τις τάσεις και τις προοπτικές του ξενοδοχειακού τομέα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η συνεργασία BCA College, Glion και Les Roches ανοίγει νέες προοπτικές για τους φοιτητές των Ξενοδοχειακών Σπουδών στην Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν πλέον την εναλλακτική να ολοκληρώσουν τον τελευταίο χρόνο σπουδών τους στην Ελβετία, ενώ θα μπορούν, οποιαδήποτε στιγμή των σπουδών τους στο BCA College να μεταβαίνουν για «semester abroad» στην Ελβετία.

Επιπλέον, το BCA College θα προσφέρει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο, τρία σεμιναριακά προγράμματα των Glion και Les Roches για στελέχη και επαγγελματίες: το «Ownership Transition» και το «Human Resources Management» από τον Νοέμβριο του 2019 και το «F&B Management» στις αρχές 2020.

Young Digital Leaders από την Google

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευρωπαϊκής εμβέλειας, που σχεδιάστηκε από τον Βρετανικό οργανισμό εναντίον του εξτρεμισμού, Institute for Strategic Development και υποστηρίζεται από τη Google. Στόχος της είναι να ενδυναμώσει τους νέους, μέσω της «ψηφιακής υπηκοότητας», ανάπτυξης της κριτικής σκέψης και αλφαβητισμού στα ψηφιακά μέσα, προκειμένου να γίνουν οι ψηφιακοί ηγέτες του αύριο.

Η Martina Colasante, Policy Analyst της Google για την Ελλάδα και την Ιταλία, δήλωσε: «Θέτουμε ως κορυφαία προτεραιότητα την online ασφάλεια για παιδιά και οικογένειες – γι’ αυτό με χαρά φέρνουμε στην Ελλάδα το Young Digital Leaders. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα αποτελέσει μια ευκαιρία να μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές και να εκπαιδεύσουμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για το θέμα σε νέες δεξιότητες».

BAT Hellas: Δέσμευση σε διεθνείς πρακτικές σεβασμού του ανταγωνισμού

Η British American Tobacco ανέφερε ότι ακολουθεί πρακτικές που βασίζονται σε υψηλού επιπέδου διεθνείς προδιαγραφές, εφαρμόζοντας αυστηρή πολιτική και διασφαλίζοντας την πλήρη συμμόρφωση. Η προσέγγισή της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και διαρκή ενημέρωση των εργαζομένων και συνεργατών.

«Η στρατηγική του ομίλου επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, με ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, ώστε να ανανεώνεται διαρκώς η δέσμευση όλων των εργαζομένων με το ρυθμιστικό πλαίσιο», δήλωσε σχετικά ο Βασίλης Παΐζης, νομικός σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Η εκδήλωση, όπου συμμετείχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, εστίασε στην ενημέρωση εταιρειών και στελεχών για τις βέλτιστες πρακτικές συμμόρφωσης με τους κανονισμούς περί ανταγωνισμού.

Η Ν. Μαλλέρου συνάντησε τον Grant Cardone

Ο ίδιος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ομιλητής σε θέματα ηγεσίας, επενδύσεων στο real estate, επιχειρηματικότητας, οικονομικών και social media. Μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς μπορεί κάποιος να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί τις δικές του συνθήκες επιτυχίας και ευτυχίας.

Η Ν. Μαλλέρου δήλωσε: «Είναι εμπειρία ζωής να βλέπεις έναν τόσο απόλυτα πειθαρχημένο και ενεργητικό άνθρωπο να επιτρέπει στον εαυτό του να είναι συναισθηματικός, ευάλωτος και να μιλάει ανοιχτά για τις πιο σκοτεινές του στιγμές και για τη διαρκώς ανοδική του πορεία προς την κατάκτηση της επιτυχίας, του πλούτου, της οικογενειακής ευτυχίας και της προσωπικής βελτίωσης».

Η ICAP διακρίνεται για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών ΙCAP, παρέλαβε το βραβείο και δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για τέταρτη συνεχή χρονιά η ICAP αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται ως Superbrand, και μάλιστα ως πρώτη στην ευρύτερη κατηγορία των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

Η διπλή αυτή διάκριση, λαμβάνει μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι το brand της ICAP που ιδρύθηκε πριν από 55 χρόνια, προηγείται στην αναγνωρισιμότητα και εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου, από σημαντικές διεθνείς εταιρείες με παγκόσμιας εμβέλειας brands».

Οι Έλληνες CEOs θεωρούν την ευελιξία ως τον πιο σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης

Το CEO Outlook παρουσίασε ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα και ανέδειξε τις προτεραιότητες, προκλήσεις αλλά και προσδοκίες 1 300 CEOs σε ορίζοντα τριών ετών σε ορισμένες από τις 11 κύριες χώρες του κόσμου και 11 κλάδους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα 2/3 των CEOs παγκοσμίως υποστηρίζουν ότι η ευελιξία είναι το νέο νόμισμα μιας επιχείρησης, ενώ στην πλειονότητά τους (84%) πιστεύουν ότι απαιτείται κουλτούρα «ταχείας αποτυχίας».

Αναφορικά με την Ελλάδα, τo 66% των ελλήνων CEOs εμπιστεύεται τις προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα και το 58% εμπιστεύεται τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Ταυτόχρονα, το 90% των ελλήνων CEOs δηλώνει ότι βλέπει την τεχνολογική αλλαγή περισσότερο ως ευκαιρία παρά ως απειλή, ενώ το 32% θεωρεί την ευελιξία ως τον πιο σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης. Επιπλέον, το 68% στοχεύει να επεκταθεί σε αναπτυγμένες αγορές για τα επόμενα 3 έτη, ενώ ένας στους δύο (56%) θεωρεί την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων ως πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Πάνω από 2.300 σύνεδροι στο 10ο TEDxAthens

Η φετινή διοργάνωση, κάνοντας πράξη τη βασική αρχή για προβολή «Ιδεών Που Αξίζει Να Διαδοθούν», δημιούργησε εμπειρίες στον χώρο της Λυρικής Σκηνής και της Εναλλακτικής Σκηνής που στόχο είχαν να συμβάλλουν στην καλυτέρευση και την ανάπτυξη της ανθρώπινης ζωής. Περισσότερα από 2.300 άτομα έδωσαν το «παρών» και απήλαυσαν 18 ώρες περιεχομένου με 25 ομιλητές και πολλά workshops.

Η τεχνολογία, το περιβάλλον, η κοινωνία, η επιστήμη, η μαγεία, η μουσική, η περιέργεια και φυσικά η αυτοεξέλιξη ήταν μερικές από τις θεματικές, ενώ πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις. Το TEDxAthens θα επιστρέψει με την 11η εκδήλωσή του τον Μάιο του 2020.

Πρωτοβουλίες ΕΚΕ από τον ΔΑΑ

Στο πλαίσιο αυτό, το αεροδρόμιο διοργάνωσε και φέτος Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους εργαζόμενους της ευρύτερης αεροδρομιακής κοινότητας, συνεισφέροντας στην καταπολέμηση της ρύπανσης από τα πλαστικά απορρίμματα. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, προχώρησε σε χορηγία υποτροφιών, για 16η χρονιά, σε 2 μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Συνέχισε επίσης για 3η χρονιά το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών που κατοικούν στην περιοχή των Μεσογείων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και περιηγήσεις σε μαθητές Λυκείου των όμορων Δήμων, σε χώρους του αεροδρομίου που σχετίζονται με το περιβάλλον και τον πολιτισμό, όπως είναι το Φωτοβολταϊκό Πάρκο, η Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων κ.ά.

Η ICAP στηρίζει το κοινωνικό έργο του Ινστιτούτου Prolepsis

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα του Ινστιτούτου, προχώρησε στη δωρεά πέντε σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στα γραφεία του Ινστιτούτου Prolepsis στο Μαρούσι για τις ανάγκες λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου στήριξης ηλικιωμένων.

Εξειδικευμένα στελέχη της ICAP Contact Center υποστήριξαν σε επίπεδο Συμβουλευτικό αλλά και τεχνογνωσίας το στήσιμο του τηλεφωνικού κέντρου, το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως γραμμή βοήθειας και συμβουλευτικής στήριξης για άτομα τρίτης ηλικίας. Η ICAP θα συνεχίσει να υποστηρίζει το τηλεφωνικό κέντρο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της.