Σας περισσεύουν ημέρες άδειας; Μπορείτε να τις… πουλήσετε

Αυτόν τον τρόπο εμπνεύστηκαν οι εταιρείες προκειμένου να δώσουν στους εργαζόμενους την ευχέρεια να διαχειριστούν καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο τους. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: όποιος έχει ανάγκη από επιπλέον χρήματα, μπορεί να πουλήσει ημέρες από την άδειά του. Αγοραστής είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί, αφού όλο και κάποιος συνάδελφος θα έχει ανάγκη από περισσότερη ξεκούραση ή απλά προγραμματίζει ένα μακρινό ταξίδι.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, το 9% των επιχειρήσεων δίνουν το δικαίωμα στους εργαζομένους τους να κάνουν απευθείας συναλλαγές με αυτόν τον τρόπο, ενώ ένα 7% τους επιτρέπει να δωρίσουν τις επιπλέον ημέρες άδειας σε μία «τράπεζα» από όπου μπορούν να τις αξιοποιήσουν οι συνάδελφοί τους. Κάποιες από τις εταιρείες εφαρμόζουν αυτό το πλάνο εδώ και χρόνια, αλλά σταδιακά φαίνεται να κερδίζει ακόμη περισσότερο έδαφος στις ΗΠΑ.

Le Figaro: Ο εθελοντισμός απαραίτητος για τις γαλλικές εταιρείες

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε νέους 18 έως 28 ετών, οι οποίοι θα συμφωνήσουν να εργαστούν χωρίς απολαβές σε κάποιο υποκατάστημα μιας γαλλικής εταιρείας στο εξωτερικό. Η περίοδος απασχόλησής τους μπορεί να είναι από 6 έως 24 μήνες. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό όχι μόνο για τους Γάλλους που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους αλλά και για νέους της Ευρωζώνης που ανταποκρίνονται στα κριτήρια αυτά.

Harvard Business Review: Νέα εποχή δεξιοτήτων

Στο άρθρο του Harvard Business Review, παρουσιάστηκαν οι λόγοι που στη σημερινή εποχή έχουν μεγαλύτερη αξία. Όπως τονίζεται στο άρθρο, οι κοινωνικοοικονομικές αλλαγές συμπαρέσυραν μαζί τους και μια «Νέα Εποχή» στην οποία για να καταφέρει κανείς να ξεχωρίσει πρέπει να αναδείξει την προσωπικότητά του και το χαρακτήρα του, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Όσον αφορά στην παρουσίαση του εαυτού του, θα πρέπει να το διαχειριστεί κανείς ως μια «επωνυμία» (brand).

Με άλλα λόγια, να αναδείξει τον εαυτό του και τα ταλέντα του ως κάτι μοναδικό και να διαχειριστεί τη «φήμη» του (συμπεριλαμβανομένων και των social media). Όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα, έγκειται στην προσπάθειά να σχεδιάζει δημιουργικά το μέλλον του. Η ικανότητα της «ατομικής επιχειρηματικότητας» είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την απλή απασχόληση. Και αυτό γιατί κάποιος, σκεπτόμενος δημιουργικά και επιχειρηματικά για το μέλλον, μπορεί να συντηρήσει το όραμά του.

Τέλος, η επαγγελματική υπέρ- δικτύωση δεν έχει να κάνει με το αν είναι κανείς 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα online. Αντίθετα, αφορά στην ικανότητα του να επηρεάζει τον κύκλο του και να αποτελεί έμπνευση. Επιπλέον, αναφέρεται και στη δικτύωση για καλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία, αυτή δηλαδή που μεταφέρει ο ένας στον άλλον.

Γερμανία: Oριακή μείωση της ανεργίας τον Ιούνιο

Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,8%, που είναι κοντά στο χαμηλό 20 ετών και σημειώθηκε τους περισσότερους μήνες του 2012, ενώ και για το Μάιο το ποσοστό ανεργίας αναθεωρήθηκε στο 6,8% από την αρχική εκτίμηση που ήταν 6,9%. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το Bloomberg, καταγράφηκε ν μέσω ενδείξεων ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κινείται σε καλό δρόμο, παρά τη δυσκολία της Ευρωζώνης να εξέλθει από τη μακρύτερη ύφεσή της.

Eurostat: Στο 12,1% η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, σε σχέση με τον Απρίλιο, που η ανεργία βρισκόταν στο 12%, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 67.000 στην Ευρωζώνη, ενώ η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 23,8% από το 23% το Μάιο του 2012. Τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίστηκαν στην Ισπανία με 26,9% και στην Ελλάδα με 26,8%, ενώ τα χαμηλότερα στην Αυστρία (4,7%), στη Γερμανία (5,3%) και στο Λουξεμβούργο.

Mediterranean College: Διεθνή αναγνώριση και προοπτική με σπουδές

Αναγνωρισμένα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα, σε συνεργασία με το University of Derby, UK εξασφαλίζουν παράλληλα αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα επαγγελματική ισοδυναμία του τίτλου σπουδών με αυτών των ΑΕΙ/ΤΕΙ. Οι πανεπιστημιακές σπουδές στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College, προσφέρουν διεθνή αναγνώριση και προοπτική σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία. Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Διάλεξη για την ανεργία από τον νομπελίστα οικονομολόγο Χ. Πισσαρίδη

 Η διάλεξη που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), στο πλαίσιο της σειράς Διακριμένων Διαλέξεων, θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιουλίου στα γραφεία του ΚΕΠΕ (Αμερικής 11), με είσοδο ελεύθερη. Ο καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης γεννήθηκε στην Κύπρο και έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά το 1970.

Στη συνέχεια, φοίτησε στο London School of Economics απ’ όπου και έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα στα Οικονομικά το 1973. Είναι καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και Regius Professor Designate στο London School of Economics (LSE).

Έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων ως πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του LSE και είναι εκλεγμένο μέλος του British Academy, του Econometric Society, του European Economic Association και του Society of Labor Economists, καθώς και πρώην μέλος του Συμβουλίου του Royal Economic Society.

ICAP Group:Εταιρείες με γυναίκα επικεφαλής έχουν καλύτερα αποτελέσματα κερδοφορίας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος της ICAP, Νικήτας Κωνσταντέλλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με την οποία μία στις πέντε επιχειρήσεις στην Ελλάδα διοικείται από γυναίκα ενώ ποσοστό 9% των εταιρειών (43 εταιρείες) που συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες στην Ελλάδα το 2011 με βάση τα αποτελέσματα EBITDA (σχετική έκδοση ICAP Group: “Business Leaders in Greece”), διοικούνται από γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο Ν. Κωνσταντέλλος, οι γυναίκες σιγά-σιγά καθιερώνονται στις επιχειρήσεις και βλέπουμε μια σημαντική βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Έτσι, σήμερα πάνω από 5.000 εταιρείες έχουν στο τιμόνι τους γυναίκες (ποσοστό 19% του συνόλου). Οι γυναίκες επικεφαλής παρατηρούνται όμως, ως επί το πλείστον, σε μικρότερες εταιρείες. Οι εταιρείες με γυναίκα επικεφαλής είχαν συνολικά καλύτερα αποτελέσματα κερδοφορίας το 2011 σε σύγκριση με το σύνολο των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, πέτυχαν ένα περιθώριο κέρδους EBITDA 7,1%, όταν το σύνολο των εταιρειών παρουσίασε (για πρώτη φορά το 2011) σημαντικές ζημιές σε επίπεδο EBITDA. Όπως έδειξε η έρευνα με δείγμα τις 500 γυναίκες επικεφαλής, αυτές είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, αφού μία στις δύο έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Δείχνουν επιμονή, αντοχές και αποτελεσματικότητα, αφού παραμένουν πολλά χρόνια στη θέση του επικεφαλής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 73% του δείγματος της έρευνας βρίσκεται πάνω από 10 χρόνια στη θέση του επικεφαλής. Επιπλέον, οι γυναίκες επικεφαλής εργάζονται σκληρά, δεδομένου ότι το 53% δουλεύει πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα, ενώ παράλληλα έχουν αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, αφού το 83% αυτών έχουν παιδιά. Τους αρέσει πολύ αυτό που κάνουν (95%), το θέτουν πολύ υψηλά στις προτεραιότητές τους (96%), ενώ είναι επίσης φιλόδοξες και με αυτοπεποίθηση αφού το 71% βλέπει σε 5 χρόνια να έχει αναπτυχθεί επαγγελματικά ακόμα περισσότερο.

Τα σημαντικότερα κίνητρα που οδηγούν τις γυναίκες να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και την καριέρα σε ανώτατο επίπεδο είναι η προσωπική ικανοποίηση και ανάπτυξη (το 98% το αξιολογούν ως πολύ/πάρα πολύ σημαντικό κίνητρο) και η δυνατότητα μέσωτης θέσης τους να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις και να καινοτομούν (90%).

Παρά τις αντιξοότητες της αγοράς λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, οι γυναίκες επικεφαλής εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξες και διατηρούν υψηλούς στόχους για την πορεία της εταιρείας τους το 2013, καθώς το 81% αυτών προβλέπει αύξηση ή στασιμότητα των συνολικών εσόδων.

Υπ. Εργασίας: Μικρότερες οι συντάξεις των γυναικών

Χαμηλότερες συντάξεις φαίνεται ότι λαμβάνουν οι γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες συνταξιούχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία των συντάξεων του Ιουλίου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις μικρότερες συντάξεις των γυναικών είναι τα ακόλουθα:

* Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.714.191.

* Ο αριθμός των συντάξεων ανέρχεται σε 4.445.973.

* Η μηνιαία δαπάνη για συντάξεις ανέρχεται σε 2.303.730.739,24 €.

* Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από όλεs τιs συντάξεις (κύριεs + επικουρικέs) ανέρχεται προ κρατήσεων στα 918,49 €

* Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις στις γυναίκες ανέρχεται στα 762,24 €.

* Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις στους άνδρες ανέρχεται στα 1.058,47 €.

Alpha Bank: Νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αμέσως μετά τη νομική συγχώνευση της Alpha Bank και της Εμπορικής Τράπεζας, ο Σύλλογος ενώνει τους εργαζομένους μέσα από έναν ενιαίο οργανισμό και θεσμικές ρυθμίσεις που ισχυροποιούν τη θέση τους και πάνω από όλα διασφαλίζουν την ίδια τους την εργασία.

Η σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων ότι γίνεται πράξη η ομογενοποίηση των όρων και συνθηκών εργασίας του συνόλου των εργαζομένων στην τράπεζα με την ένταξη όλων στον Οργανισμό Προσωπικού Alpha Bank. Επίσης, προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση αποδοχών για το σύνολο του προσωπικού που οι αποδοχές δεν υπερβαίνουν τα 1.800 ευρώ.

Η ρύθμιση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογισθεί κανείς ότι σε όλες τις τράπεζες οι μειώσεις της Κλαδικής Σύμβασης είναι από το πρώτο ευρώ, αναφέρει ο Σύλλογος. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επέκταση σε όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα της δυνατότητας μείωσης της δόσης στεγαστικών δανείων (ΣΣΕ Τραπεζών- ΟΤΟΕ) κατά τα 50% για χρονικό διάστημα τριών ετών.