Με 11 ομάδες η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas (Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας), με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote και πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Περισσότεροι από 500 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον τελικό εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπου σχεδίασαν και κατασκεύασαν εξελιγμένες ρομποτικές κατασκευές, με θέμα «Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (Sustainabot).

Διακρiσεις για την Epsilon Net

Στη βραδιά της απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου, η Epsilon Net κατάκτησε 3 βραβεία στις κατηγορίες «Ανάπτυξη και Δημιουργία θέσεων εργασίας», «Εξειδικευμένες εφαρμογές στον κλάδο των Ξενοδοχείων» και «Ολοκληρωμένες λύσεις υποστήριξης και εκπαίδευσης».

Η Epsilon Net, διαγράφοντας τροχιά αλματώδους ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, έχει προχωρήσει σε σημαντική αύξηση των στελεχών, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις αυξανόμενες ανάγκες της. Παρά την ραγδαία ανάπτυξή της, η εταιρεία παραμένει ένα συμπαγές οικοδόμημα με κοινούς στόχους.

Συνεχίζει να προσφέρει αδιάλειπτα ένα άρτιο περιβάλλον εργασίας το οποίο έχει διακριθεί 3 συναπτά έτη από το θεσμό Best Workplaces Hellas, αλλά και πρόσφατα σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο από το θεσμό Europe’s Best Workplaces 2017. Το βραβείο για την «Ανάπτυξη και Δημιουργία θέσεων εργασίας» παρέλαβε Ανδρέας Γρίμπελας, CTO.

Η Eurocert εισέρχεται στον χώρο της ναυτιλίας

Η επαλήθευση για το MRV (Monitoring, Reporting & Verification) απορρέει από τον κανονισμό της ΕΕ 2015/757 που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2015 και καθορίζει τις απαιτήσεις για την παρακολούθηση, την υποβολή εκθέσεων και την επαλήθευση των εκπομπών αερίου θερμοκηπίου που προέρχονται από τις θαλάσσιες μεταφορές.

Πλέον, η Eurocert εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της ναυτιλίας αρχικά με την επαλήθευση των σχεδίων παρακολούθησης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (Phase I) και στη συνέχεια με την επαλήθευση των ετήσιων εκθέσεων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (Phase II).

10minEnglish.gr

Με μόνο 10 λεπτά μελέτης την ημέρα, είναι η απάντηση στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες για τους επαγγελματίες, εργαζόμενους και φοιτητές που δε διαθέτουν πολύ χρόνο.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις το 10minEnglish.gr, προσφέρει premium υποστήριξη στους εκπαιδευόμενους και διαθέτει εργαλεία εποπτείας, που επιτρέπουν στους διαχειριστές να παρακολουθούν την εξέλιξη των μαθητών ατομικά και ως ομάδα και να έχουν λεπτομερή στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πρόοδο – συμμετοχή των εκπαιδευομένων.

Διπλή πιστοποίηση BREEAM για την Lidl Hellas

Η δέσμευση της Lidl Hellas για την αειφορία μαζί με τις αρχές της οδήγησε στην εφαρμογή των αυστηρών στάνταρτ της BREEAM στην έδρα της. Τα κτίρια απέσπασαν πολύ καλή βαθμολογία στις κατηγορίες της Ενέργειας, Νερού και Υλικών. Περαιτέρω, τα κτίρια εμφανίζουν εξαιρετική απόδοση στις κατηγορίες των Αποβλήτων (100%) και Υγείας & Ευεξίας (88%).

Η εξαιρετική απόδοση των κτιρίων στην κατηγορία Υγείας και Ευεξίας οφείλεται στις βασικές αρχές και αξίες της Lidl Hellas σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ειδικά στην υψηλή προτεραιότητα που θέτει για το ανθρώπινο δυναμικό της. Ως αποτέλεσμα αυτού τα κτίρια παρέχουν υψηλότατα επίπεδα οπτικής, θερμικής άνεσης και εσωτερικής ποιότητας αέρα.

Περαιτέρω, παρέχουν εσωτερικούς και εξωτερικούς ιδιωτικούς χώρους ανάπαυσης και χώρους σίτισης, ασφαλή πρόσβαση σε όλο το συγκρότημα με παρεχόμενες ευκολίες, και ολοκληρωμένο σχεδιασμό και παροχές για άτομα με κινητικές δυσκολίες ή άλλες ειδικές ανάγκες.

Mellon Double U: Νέο δίκτυο για την ενδυνάμωση των γυναικών

Το Mellon Double U είναι ένα δίκτυο φτιαγμένο από γυναίκες για γυναίκες, χωρίς κανένα κόστος, συμμετοχικό, εθελοντικό και ανοικτό στην αλληλο-υποστήριξη, την έμπνευση και την άντληση θάρρους από τις γυναίκες που μάχονται και διεκδικούν, και όσες μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων άλλων γυναικών.

Τη σύλληψη και γενικότερη εποπτεία του δικτύου Double U έχει η Όλγα Σταυροπούλου, Chief Visionary Officer & Μέλος ΔΣ της Κοιν.Σ.Επ. knowl. Σημειολογικά, το δίκτυο ξεκίνησε με πρώτη δράση τρεις βιωματικές συναντήσεις στην Αυτό-Συμπόνοια (Self-Compassion). Το εργαστήριο διοργανώνει η Κοιν.Σ.Επ. knowl με την υποστήριξη της Vodafone Ελλάδας.

Forum για τις μεταρρυθμίσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά

Στο panel με θέμα «Προοπτικές των νέων μεταρρυθμίσεων σε εργασιακά, ασφαλιστικά & επιπτώσεις στην Αγορά Εργασίας» συμμετείχαν σημαντικοί παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου οι οποίοι έθιξαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που καλούνται να τις εφαρμόσουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμοιβής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι: «Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και κυρίως στο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού και στο σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το κρίσιμο ωστόσο ζήτημα για την Ελλάδα, είναι η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, σε νέους τομείς της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας».

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Τόλλης Ph.D., Εκτελεστικός Διευθυντής, ICAP Employment Solutions τόνισε ότι «Ο αέρας ευελιξίας που φυσάει σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία δίνει νέες ιδέες στην αγορά εργασίας με νέους τύπους συμβάσεων.

Οι νέες ατομικές, ευέλικτες συμβάσεις θα συμμορφώνονται με τους εργατικούς νόμους και σκοπό έχουν την αύξηση της απασχόλησης με οποιοδήποτε τίμημα. Αναμένεται έτσι να επιβληθούν και στη χώρα μας ως βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

ΣΕΒ και MRB μετρούν τον «σφυγμό του επιχειρείν»

Σημειώνεται ότι η εκτίμηση αυτή καταγράφηκε σε μια περίοδο κατά την οποία η εκκρεμότητα της αξιολόγησης τροφοδοτούσε την αβεβαιότητα που πλέον υποχωρεί σημαντικά. Ως πρώτο σημαντικό συμπέρασμα προκύπτει συνεπώς, η ανάγκη αποφασιστικής υποστήριξης της ανάκαμψης, ώστε αυτή να μπορέσει να εδραιωθεί.

Επιπλέον, οι επιχειρηματίες δηλώνουν πιο αισιόδοξοι για το μέλλον των δικών τους επιχειρήσεων (54,8% αναμένουν ότι η οικονομική κατάσταση της επιχείρησής τους θα παραμείνει σταθερή ή θα βελτιωθεί και 79,8% εκτιμά ότι το προσωπικό τους θα παραμείνει σταθερό ή και θα αυξηθεί), συγκριτικά με τις προοπτικές της χώρας (μόνο το 40,7% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια), αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να υπερκεράσουν τις αντιξοότητες της παρατεταμένης ύφεσης.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της κάθε επιχείρησης, τελικά, εξαρτώνται από τον κλάδο δραστηριοποίησης και το μέγεθός της. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις καταγράφουν ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ασταθές φορολογικό πλαίσιο (84,8%), την αδυναμία πρόσβασης σε ρευστότητα με ανεκτούς όρους (54,6%), την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης (49,2%), τις γενικότερες αδυναμίες που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο και την ποιότητα των νόμων (49,0%), καθώς και την απουσία κινήτρων για επενδύσεις (48,9%).

Για τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή σχεδιάζουν επενδύσεις (μερίδιο 36%) οι πιο σημαντικές προτεραιότητες είναι η βελτίωση του μηχανισμού εποπτείας της αγοράς και των υποδομών, η βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης και της απονομής της δικαιοσύνης μαζί με την υποστήριξη της καινοτομίας και των εξαγωγών και την ανάγκη εξεύρεσης του κατάλληλου προσωπικού. Από την άλλη, οι επιχειρήσεις που καταρχήν αναζητούν στρατηγική επιβίωσης (μερίδιο 64%) επιθυμούν βελτίωση στους όρους λειτουργίας της αγοράς (ανταγωνισμός, εποπτεία, διαφάνεια) μαζί με προσιτό δανεισμό, επενδυτικά κίνητρα και ευελιξία στην αγορά εργασίας.

4ο ΣΦΕΕ Business Day

Η εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, στο αμφιθέατρο της εταιρίας GlaxoSmithKline, (GSK), στο πλαίσιο του προγράμματος Business Day, που οργανώνει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιορδάνης Λαδόπουλος.

Μέσω του ΣΦΕΕ Business Day, αναδείχθηκαν η τεράστια αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου της Υγείας, οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά κυρίως οι ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και απασχόλησης που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι με το ταλέντο και το επιστημονικό τους υπόβαθρο, μπορούν να τις αξιοποιήσουν και να εργαστούν σε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, μέσω προγραμμάτων έμμισθης εξειδίκευσης.

Πρόγραμμα «STEM Empowering Youth» από το ίδρυμα Vodafone

Στον πρώτο κύκλο μαθημάτων, διάρκειας οκτώ εβδομάδων, συμμετείχαν συνολικά 190 μαθητές γυμνασίου από σχολεία των Δωδεκανήσων και της Θράκης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διακριθούν για τις κατασκευές που υλοποίησαν. Τα τέσσερα πιο καινοτόμα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στο «STEM Empowering Youth», διακρίθηκαν και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Innovation Week που διοργανώθηκε από την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό συμβούλιο.

Το «STEM Empowering Youth» εισάγει την καινοτομία στην τοπική κοινωνία με στόχο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και τη διάχυση της γνώσης στους μαθητές για την καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων. Παράλληλα, ενθαρρύνει τον πειραματικό σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων εφαρμογών για την επίλυση τοπικών προβλημάτων και ζητημάτων της καθημερινότητας.