--> 

Υπ. Εργασίας: Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε 134 ανέργους

“RAXEVSKY ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” σε 101 άτομα, “Γ.Ο.Ε.Β. ΠΗΝΕΙΟΥ- ΑΛΦΕΙΟΥ” σε 20 άτομα, “-Ε.Δ.Η.Κ.Α. Α.Ε.” σε 7 άτομα, Εφημερίδες “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”, “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” σε 6 άτομα. «Από το 2015 έως σήμερα χορηγήσαμε ενισχύσεις συνολικού ύψους 11.006.180 ευρώ σε 12.314 ανέργους, πρώην εργαζόμενους, εργαζόμενους σε επίσχεση και εργαζόμενους του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα», σημειώνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Απονεμήθηκε το βραβείο «Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2018»

Για μια ακόμη χρονιά, ο θεσμός προσέφερε σε 8 εταιρείες το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ. Ανάμεσα σε 64 εταιρείες που έθεσαν υποψηφιότητα στη φετινή διοργάνωση, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η εταιρεία ferryhopper.com των Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Χρήστου Σπαθαράκη, που έλαβε το μεγάλο έπαθλο των 30.000 ευρώ. Πρόκειται για μια πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που μετατρέπει τη διαδικασία online κράτησης ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σε μια απλή εμπειρία. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ανακηρύχθηκαν νικήτριες 7 ακόμα εταιρείες, λαμβάνοντας το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστη. Πρόκειται για τις: Duck Private Cheffing, DigitalWise, Greeking.me, Hempoilshop, Lamda ΜΑΕΒΕ, Park Around BV, Wine Art ΑΕ.

ICAP Group: Πιστοποίηση από τον Οργανισμό TUV Hellas

Το ISO27001:2013 συνιστά το σημαντικότερο πρότυπο Ασφάλειας Πληροφοριών παγκοσμίως και για την ICAP αποτελεί το δεύτερο σε σειρά Πιστοποιητικό Ασφάλειας Πληροφοριών που λαμβάνει (Μάιος 2018). Η νέα αξιολόγηση επικέντρωσε στην τεχνολογία των παρεχόμενων πληροφοριών, στις τεχνικές ασφάλειας καθώς και στα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών που αξιοποιεί η ΙCAP.

Data Communication: Νέα πιστοποίηση από τη Microsoft

Σημειώνεται ότι το Microsoft Dynamics NAV – InnovEra πιστοποιείται για την έκδοση Microsoft Dynamics NAV 2018 και ότι η πιστοποίηση CFMD αποτελεί ύψιστη διάκριση, καθώς παρέχεται σε ελάχιστους επιλεγμένους συνεργάτες της Microsoft σε όλο τον κόσμο μετά από εκτεταμένους τεχνικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιούνται από την Lionbridge, τον επίσημο φορέα πιστοποιήσεων της Microsoft στις Η.Π.Α. Παράλληλα, προϋποθέτει την ύπαρξη μεγάλου αριθμού ικανοποιημένων πελατών.

Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και το brain drain

Στόχος της ημερίδας, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», είναι να αναδειχθούν πραγματικές εμπειρίες καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και Ελλήνων που δραστηριοποιούνται διεθνώς.

Η Κωτσόβολος προσφέρει υποτροφίες για εκπαιδευτικά προγράμματα

Συγκεκριμένα, προσφέρει τη δυνατότητα σε 2 υποψήφιους να αποκτήσουν μία υποτροφία για τετραετή φοίτηση στο προ-πτυχιακό πρόγραμμα BSc (Hons) in Computer Science του Athens Tech College και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA του BCA College. Κάθε ενδιαφερόμενος απόφοιτος Λυκείου ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλει να πραγματοποιήσει πετυχημένες σπουδές συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή έως τις 14/10. Παράλληλα, το πρόγραμμα KODE Project ανοίγει την πόρτα στον ψηφιακό κόσμο και προσφέρεται σε όσους το επιθυμούν έως τις 14/10. Το πρόγραμμα KODE Project είναι μία e-learning πλατφόρμα εκμάθησης κώδικα στα Ελληνικά, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το BCA College.

Στελέχη του Coventry University επισκέπτονται το Aegean College

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μέσω αυτής της συνεργασίας το Aegean College προσφέρει ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών στους τομείς της Υγείας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων και ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσσαλία, καθώς το Coventry University είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Βρετανίας με πολύ ισχυρή διεθνή παρουσία και συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 4% των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων παγκοσμίως».

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Η Θ. Σταθούρου αναλαμβάνει Γενική Διευθύντρια Πωλώσεων, Marketing και Εκπαίδευσης

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εντός των προσεχών ημερών θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας με θέμα την εκλογή της Θ. Σταθούρου ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με αρμοδιότητες, που απορρέουν από τα νέα της καθήκοντα. Σημειώνεται ότι η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 στην ALICO AIG Life και το 1992 εντάχθηκε στο δυναμικό της Allianz Ελλάδος, στην οποία διετέλεσε πλην των άλλων Διευθύντρια Πωλήσεων και Εκπαίδευσης, ενώ το έτος 2015 εκλέχθηκε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης (Executive Committee). Κατέχει πτυχίο σε θέματα Insurance Market & Business Administration από το American College of Greece, Deree College & EIAS, ενώ οι ακαδημαϊκές της γνώσεις εστιάζουν περαιτέρω στην ασφαλιστική παιδεία και στο Marketing μέσα από την εξειδίκευση σημαντικών οργανισμών, όπως η ΕΕΔΕ και το Chartered Institute of Marketing.

ΤΟ THI ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ FULBRIGHT

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου του Fulbright στην Ελλάδα μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, το THI βοήθησε τον οργανισμό για δεύτερη χρονιά να πραγματοποιήσει την εκδήλωση. Έχοντας ξεκινήσει από το 2011, το πρόγραμμα «Train the Trainers Meeting» φέρνει κοντά εκπαιδευτικούς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας ώστε να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και σεμινάρια που αφορούν στα τρέχοντα θέματα της εκπαίδευσης. Φέτος, με την ευκαιρία του εορτασμού 70 χρόνων προσφοράς του Fulbright, 37 Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απόφοιτοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων υποτροφιών του Fulbright, συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Το πραγματικό κόστος της εκπαίδευσης

Οι φοιτητές εκτιμούν ότι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για να παραγγέλνουν έτοιμο φαγητό από ότι στα πανεπιστημιακά εγχειρίδια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έκθεσης της HSBC «Η Αξία της Εκπαίδευσης» με τίτλο «Η Τιμή της Επιτυχίας». Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ερωτήθηκαν 10.000 γονείς και 1.500 φοιτητές από 15 χώρες, 4 στους 5 γονείς (84%) βασίζονται στα καθημερινά τους έσοδα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις πανεπιστημιακές σπουδές των παιδιών τους ενώ το 41% των γονιών δεν έχει κάνει αποταμίευση αποκλειστικά για τις σπουδές των παιδιών του.

Παράλληλα, αρκετοί από τους γονείς, οι οποίοι δαπανούν κατά μέσο όρο, 16.338 δολάρια ΗΠΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση του παιδιού τους, αναγκάζονται να προβούν σε σημαντικές θυσίες. Το κόστος είναι μεγαλύτερο στο Χονγκ Κόνγκ, όπου οι γονείς είναι έτοιμοι να δαπανήσουν το πόσο των 51.656 δολαρίων, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (29.398 δολάρια), η Σιγκαπούρη (26.377 δολάρια) και η Ηπειρωτική Κίνα (21.046 δολάρια). Μεταξύ άλλων ευρημάτων, καταγράφεται ότι καθώς οι φοιτητικές δαπάνες είναι υψηλές, πολλοί στρέφονται στη μερική απασχόληση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά στον τρόπο ζωής τους.

Περισσότεροι από 4 στους 5 φοιτητές (83%) σε ολόκληρο τον κόσμο εργάζονται ενώ σπουδάζουν, στις περισσότερες περιπτώσεις για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα (53%). Κατά μέσο όρο, οι σπουδαστές δαπανούν 3,4 ώρες σε αμειβόμενη εργασία, περισσότερο χρόνο από αυτόν που αφιερώνουν για να παρακολουθήσουν διαλέξεις (2,7 ώρες), για μελέτη στο σπίτι (2,5 ώρες) ή στη βιβλιοθήκη (1,6 ώρες). Ωστόσο, οι περισσότεροι γονείς προτιμούν τα παιδιά τους να εστιάσουν στις σπουδές τους, με το 77% αυτών που έχουν παιδί στο πανεπιστήμιο να δηλώνει ότι σχεδιάζει να φροντίσει για το βασικό κόστος διαβίωσης των παιδιών τους, ώστε αυτά να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτές.