Τι επιλέγουν να σπουδάσουν οι νέοι σήμερα;

Σύμφωνα με έρευνες, οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα είναι ο Τουρισμός, η Ναυτιλία, η Γεωργία, η Υγεία, η Πληροφορική και οι Τηλεπικοινωνίες. Πράγματι, τα στοιχεία αυτά φαίνεται να αντικατοπτρίζονται και στα ενδιαφέροντα των νέων σπουδαστών, με τον Τομέα Υγείας & Ομορφιάς να βρίσκεται στην κορυφή. Τη 2η θέση κατέχει ο Τομέας Μηχανολογίας και Πληροφορικής, ενώ την τριάδα των δημοφιλέστερων τομέων συμπληρώνει αυτός του Τουρισμού και Επισιτισμού. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των τομέων αυτών δεν είναι άλλο από τις προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης λόγω της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις, στις Ημέρες Καριέρας, καθώς και μέσω της Πρακτικής Άσκησης.

Το TEDxAUEB επιστρέφει, με θέμα «Blank»

Το μυαλό του ανθρώπου όταν γεννιέται είναι άγραφο βιβλίο, ένας λευκός καμβάς τον οποίο συμπληρώνει μέσα από τις εμπειρίες του και την αντίληψή του, με τα χρώματα και τα σχέδια που ο ίδιος επιλέγει και ορίζει. Δώδεκα Έλληνες και διεθνείς ομιλητές θα προσεγγίσουν μέσα από προσωπικές εμπειρίες τη σημασία του «Blank». Ακόμα, στη σκηνή του TEDxAUEB θα βρεθούν και performances καλλιτεχνών, ενώ θα πραγματοποιηθούν και workshops.

Νέος κύκλος Coding School

Το .Net Coding School αποτελείται από 10 μαθήματα κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα μάθουν C#, Agile Methodology, Web API Analytics, Databases, UI and usability, Security κ.ά και θα δημιουργήσουν ένα e-shop στο πλαίσιο ενός ομαδικού project. Μετά το πέρας τον μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκομίσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να εργαστούν ως .NET Software Engineer.

Νέο έργο από τον ΟΠΑΠ για παιδιά

Πρόκειται για την εκσυγχρονισμένη νοσηλευτική μονάδα του δευτέρου ορόφου της πτέρυγας Α’ και του χώρου υποδοχής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Το νέο έργο, συνολικής έκτασης 700 τμ και δυναμικότητας 24 κλινών, εντάσσεται στο πλαίσιο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού», που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ από το 2014.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε σχετικά: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας, έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε απλώς ένας αρωγός της κοινωνίας. Είμαστε ένας υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη κοινών στόχων και αναγνωρίζουμε πλήρως τη θετική αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε». Συνολικά, έως σήμερα έχουν παραδοθεί 23 έργα ανακαίνισης – μεταξύ των οποίων 16 νοσηλευτικές μονάδες που καλύπτουν το 52% και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Ennovation 2018: Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης

Οι 17 ομάδες του Entrepreneurship και Research Stream, που προκρίθηκαν στον τελικό, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε μία 17μελή επιτροπή ειδικών και επενδυτών. Μεταξύ των μελών της επιτροπής ήταν εκπρόσωποι των τεσσάρων funds του Innovation Window, Big Pi, Metavallon VC, Uni.Fund και Velocity Partners, εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο. Έξι (6) από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία ύψους 11.000 ευρώ που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους.

Workshop για Design Thinking

Σε αυτό το εισαγωγικό workshop, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αναγνωρίζουν ευκαιρίες καινοτομίας και διαφοροποίησης και να σχεδιάζουν πελατοκεντρικές λύσεις – προϊόντα, υπηρεσίες, εφαρμογές ή διαδικασίες – ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασίας. Σημειώνεται ότι το early bird ισχύει έως την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες: http://designthinking.hau.gr/.

ΕΛΠΕ και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σε μνημόνιο συνεργασίας

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί για τη Νέα Γενιά και την ποιοτική Εκπαίδευση, αναλαμβάνει έως την Ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21, να επιχορηγεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας» του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η χορηγία περιλαμβάνει την απονομή -κατ’ ελάχιστο αριθμό- έξι υποτροφιών ετησίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, κλιμακούμενες ανάλογα με το ύψος της επίδοσής τους, αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Νέο παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας από την AXA

Στόχος του είναι να προωθήσει νέες μεθόδους εργασίας και να φιλοξενήσει όλα τα νεοσύστατα τμήματα καινοτομίας και τεχνολογίας του Ομίλου. Από το 2015 η ΑXA ενισχύει τις προσπάθειές της για καινοτομία μέσα από ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο οικοσύστημα, για το οποίο έχει ήδη επενδύσει πάνω από 1 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα, από την 1η Ιανουαρίου συστήθηκε επίσημα η ΑΧΑ Next, μία νέα εταιρεία, αφιερωμένη στην καινοτομία και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων, για την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής κάλυψης.

Κύριοι τομείς δραστηριότητας της ΑΧΑ Next είναι η Υγεία, η Platform Economy, η επιχειρηματική συνέχεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η κινητικότητα (mobility). Παράλληλα, ο παγκόσμιος ηγέτης προχώρησε στη δημιουργία της AXA REV (Research, Engineering & Vision), μίας ομάδας που συνδυάζει αφενός τις ενέργειες του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, αφετέρου την τεχνογνωσία στην επεξεργασία δεδομένων, τις πλατφόρμες και τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Έκτη χρονιά για το πρόγραμμα «CEO for One Month»

Το πρόγραμμα CEO for One Month του Ομίλου Adecco προσφέρει σε νέους την επαγγελματική εμπειρία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους. Οι επιτυχόντες κάθε χώρας θα αξιολογηθούν με βάση την απόδοσή τους ως «CEO for One Month», δουλεύοντας δίπλα στον CEO του Ομίλου Adecco στη χώρα διαμονής τους. Στη συνέχεια, δέκα από αυτούς τους υποψηφίους θα επιλεχθούν για να συμμετάσχουν σε ένα απαιτητικό bootcamp, όπου και θα αξιολογηθούν ως προς την ικανότητα συνεργασίας, αλλά και τις καινοτόμες ιδέες τους. Θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και ικανότητές τους και να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο της εργασίας. Μόνο ένας εξ αυτών θα επιλεχθεί για να εργαστεί για έναν μήνα δίπλα στον Alain Dehaze, CEO του Ομίλου Adecco παγκοσμίως.

Η Eurocert υπέβαλε ετήσια έκθεση ΕΚΕ στον ΟΗΕ

Στην Έκθεση αυτή παρατίθενται οι δεσμεύσεις της εταιρείας, οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος αναφοράς 2018, καθώς και η ποσοτική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τις παραπάνω αρχές. Η παρακολούθηση των σχετικών δεικτών γίνεται σε ετήσια βάση, ενώ έχουν θεσπιστεί στόχοι και αντίστοιχα προγράμματα βελτίωσης. Με αφορμή μάλιστα την επέτειο 20 χρόνων από την ίδρυσή της, η Eurocert, εκτός από τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που συμμετέχει περιοδικά για το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την κοινωνία και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στην εφαρμογή των αρχών βιωσιμότητας, κοινωνικής υπευθυνότητας και ηθικής επιχειρηματικής φιλοσοφίας. Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στο
www.eurocert.gr.