Στην 9η θέση η Ελλάδα σε ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ευρώπη

Το ποσοστό των καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων ανήλθε στο 57,7%, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 6,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την τριετία 2012-2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης στατιστικής πανευρωπαϊκής έρευνας CIS (Community Innovation Survey). Για την Ελλάδα την έρευνα πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η έρευνα αφορά 11.000 περίπου ελληνικές επιχειρήσεις με 10 εργαζόμενους και άνω, σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, που ανακοίνωσε η Eurostat, η Ελλάδα μοιράζεται με τη Γαλλία την 9η θέση, με ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων 57,7%. Πρώτη χώρα στην ευρωπαϊκή κατάταξη είναι το Βέλγιο με ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων 68,1%, ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία με ποσοστό 66,9% και η Φινλανδία με 64,8%. Τη δεκάδα κλείνει η Ιρλανδία με ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων 57,3%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι υψηλότερο κατά 7,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον μέσο όρο των 28 ευρωπαϊκών κρατών (50,6%).

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα για την τριετία 2014-2016, οι ελληνικές επιχειρήσεις που καινοτομούν εφάρμοσαν έναν τουλάχιστον από τους ακόλουθους τύπους καινοτομίας: νέα ή σημαντικά βελτιωμένα προϊόντα (καινοτομία προϊόντος), νέες ή σημαντικά βελτιωμένες διαδικασίες (καινοτομία διαδικασίας), νέες οργανωσιακές μεθόδους (οργανωσιακή καινοτομία), νέες μεθόδους μάρκετινγκ (καινοτομία μάρκετινγκ).

Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντική είναι η θέση της Ελλάδας στην καινοτομία προϊόντος ή/και διαδικασίας, με ποσοστό 47,1%, το οποίο και την κατατάσσει στην 7η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (39,5%). Σημειώνεται ότι η έρευνα CIS για την τριετία 2014-2016 χρηματοδοτήθηκε από το Υποέργο 5 «Παραγωγή δεικτών RIS3 για τα έτη 2016-2023» που υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και εντάσσεται στην Πράξη «Εγκατάσταση Μηχανισμού Παρακολούθησης (Monitoring Mechanism) της υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής RIS3-Συλλογή και επεξεργασία Δεικτών».

H Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020».
(Πηγή: www.ekt.gr)

CFA Institute Research Challenge

Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη, όπου στις 10-11 Απριλίου 2019 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της περιοχής EMEA (Europe, Middle East and Africa), με απώτερο στόχο μια θέση στον Παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, στις 25 Απριλίου 2019. Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που αυτή προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.

Η Coca-Cola Τρια εψιλον στις Ημέρες Καριέρας Θεσσαλονίκης

Προσομοιώσεις συνεντεύξεων εργασίας, δωρεάν επαγγελματική προσωπική φωτογραφία, master classes από μέντορες του Προγράμματος Youth Empowered, πληροφορίες για τον επόμενο κύκλο του Rise Management Trainee, αλλά και τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη δύναμη πωλήσεων του κλάδου, είναι μερικά από όσα θα βρει ο επισκέπτης στο περίπτερο της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι 18-30 ετών, θα μπορούν να παρακολουθήσουν Youth Empowered master classes από υψηλόβαθμα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της αγοράς, για να εξελίξουν της προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες. Οι θεματικές των παρουσιάσεων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: «Project Management, επαγγελματικό προσανατολισμό και ανάπτυξη ταλέντου, πώς να κάνεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει, πώς να προετοιμαστείς σωστά για μία συνέντευξη αλλά και πώς να χρησιμοποιείς έξυπνα και αποτελεσματικά το LinkedIn για να δημιουργήσεις ένα ελκυστικό προφίλ για μελλοντικούς εργοδότες».

Η συμμετοχή στα Youth Empowered master classes είναι δωρεάν με σειρά προτεραιότητας χωρίς κράτηση θέσεων και κάθε master class έχει σχεδιαστεί για 50 συμμετέχοντες.  Στο περίπτερο της Coca-Cola Τρία Έψιλον θα βρίσκονται και οι Rise Management Trainees της εταιρείας για να μιλήσουν στους νέους ενδιαφερόμενους για την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Οι Ημέρες Καριέρας πραγματοποιούνται στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη 8.

Πιστοποίηση ποιότητας προγραμμάτων για το ΟΠΑ

Με αφορμή την πιστοποίηση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος, ο Πρύτανης Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε: «Η πιστοποίηση του ΕΣΔΠ του Ιδρύματος ενισχύει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η εσωτερική διασφάλιση της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ιδρύματος και λειτουργεί ως καταλύτης για τη διαρκή βελτίωσή τους».

Πραγματοποιηθήκαν τα Digital Disruption Sessions II

Διεθνούς βεληνεκούς ομιλητές και προσωπικότητες από τον ελληνικό και διεθνή επιχειρηματικό κόσμο συμμετείχαν σε 3 panel sessions και μοιράστηκαν insights και απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και την επίδρασή τους στον χώρο του μάρκετινγκ, των επιχειρήσεων και της επικοινωνίας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι η τεχνολογία αλλάζει και επαναπροσδιορίζει το μοντέλο παροχής υπηρεσιών, δημιουργώντας πολλές και διαφορετικές μορφές disruption: Υπάρχουν αυτές που οδηγούν σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα στη θέση των παλαιών, αλλά και αυτές όπου μια νέα τεχνολογία λειτουργεί παράλληλα και καλύπτει ένα υπάρχον κενό.

ManpowerGroup: Αναγνωρίστηκε ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο

Η ManpowerGroup έλαβε κορυφαία βαθμολογία για την κουλτούρα, την ηγεσία και φήμη καθώς και την εταιρική της υπευθυνότητα. «Η εταιρεία μας ιδρύθηκε και βασίζεται εδώ και 70 χρόνια σε ισχυρές ηθικές βάσεις, οι οποίες παραμένουν μέχρι και σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ», δήλωσε ο Jonas Prising, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup.

«Οι ηγέτες μας έθεσαν το πλαίσιο και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση των ηθικών μας αξιών, δημιουργώντας μια κουλτούρα όπου οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Όπως πολλοί άλλοι οργανισμοί, βλέπουμε πως τα υψηλά ηθικά πρότυπα, η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά για όλους τα εμπλεκόμενα μέρη όπως είναι οι επενδυτές, οι πελάτες και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωριζόμαστε για 10η συνεχή χρονιά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο».

Το ΤΕΥΠ της ΕΕΔΕ δημιουργεί πλατφόρμα online mentoring

Ο Βασίλης Λώλας, Πρόεδρος του ΤΕΥΠ, δήλωσε: «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία online πλατφόρμα mentoring όπου οι μέντορες και οι υποψήφιοι θα συνδέονται προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα επικοινωνίας. Εκτιμούμε ότι θα είναι μία win-win σχέση για όλους τους συμμετέχοντες και παράλληλα φέρνει τον τομέα της εταιρικής επικοινωνίας ένα βήμα μπροστά, μέσα από ένα εργαλείο βασισμένο στη σύγχρονη digital εποχή της επικοινωνίας».

Η ΕΑΣΕ συμμετείχε στο Delphi Economic Forum

Ειδικότερα, τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σε δύο ενότητες που πραγματοποιήθηκαν την 3η ημέρα του forum. Στην πρώτη ενότητα ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Βασίλης Ραμπάτ, και τα μέλη της ΕΑΣΕ Βαγγέλης Αποστολάκης, Deputy Senior Partner της KPMG, και Γιώργος Βλάχος, Group Director, Board Services, Stanton Chase Int., συζήτησαν το θέμα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις του Οργανισμού.

Πάγια θέση της ΕΑΣΕ είναι η αναγκαιότητα για αναβάθμιση του ισχύοντος νομικού πλαισίου στην Ελλάδα, ώστε να προωθείται η επιχειρηματική ηθική και να εφαρμόζεται ο Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης, τόσο από τις μη εισηγμένες μεγάλες επιχειρήσεις, όσο και τις θυγατρικές των πολυεθνικών. Στην επόμενη ενότητα, ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ, Γιάννης Αναστασόπουλος, επεσήμαναν εφικτούς τρόπους αναβάθμισης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Με αφορμή τις δυναμικές παρεμβάσεις της ΕΑΣΕ κατά τη διάρκεια του Delphi Economic Forum ο Β. Ραμπάτ επεσήμανε ότι: «Η ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της ΕΑΣΕ αποτελεί για εμάς στρατηγική προτεραιότητα. Με τη συμμετοχή μας στο φετινό Delphi Economic Forum δώσαμε το μήνυμα ότι είμαστε παρόντες και στη διάθεση όλων των παραγωγικών φορέων για να χαράξουμε από κοινού ένα ελπιδοφόρο και πιο ανταγωνιστικό αύριο για τη χώρα».

INTERAMERICAN: ίδρυση ΤΕΑ των Συνεργατών Πωλήσεων της

Ήδη, οι συμμετοχές -κυρίως, συντονιστές, unit managers και ασφαλιστικοί σύμβουλοι, αλλά και αρκετοί συνεργαζόμενοι πράκτορες και μεσίτες- ξεπερνούν τις 600, ενώ συνεχίζεται η υποδοχή νέων αιτήσεων. Με υπομονή και μεθοδικότητα, η Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων & Marketing και ο εξειδικευμένος τομέας της εταιρείας για τα Επαγγελματικά Ταμεία, που διαχειρίζεται και το ΤΕΑ των εργαζομένων της INTERAMERICAN, αντιμετώπισαν όλα τα απαιτούμενα διαδικαστικά ζητήματα για την ίδρυση του νέου Ταμείου, που είχε δρομολογηθεί από πέρυσι και πλέον, αναμένεται η υπουργική απόφαση της ίδρυσης και η δημοσίευση στο ΦΕΚ. Το ΤΕΑ των συνεργατών της INTERAMERICAN γίνεται το 15ο στο σύνολο των ομοειδών Επαγγελματικών Ταμείων προαιρετικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των γυναικών που κατέχουν διευθυντικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνεται στο 36%, ενώ των ανδρών στο 64%. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό παρατηρείται ότι παραμένει σταθερό από το 2012. Αναφορικά με την Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες καταγράφεται στο 32%. Με βάση τα στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις καταγράφεται στη Λετονία (56%), ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία και η Εσθονία (49%), η Πολωνία και η Σλοβενία (47%), η Ουγγαρία (43%), η Λιθουανία και η Σουηδία (42%).

Στην άλλη πλευρά, βρίσκονται το Λουξεμβούργο (15%), η Κύπρος (23%), η Τσεχία, η Δανία, η Ιταλία και η Ολλανδία (29% για όλες τις χώρες) και η Γερμανία (30%). Παράλληλα, στην ΕΕ οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου των εισηγμένων εταιρειών (27%) και σχεδόν το ένα πέμπτο των ανώτερων στελεχών (17%) για το 2018.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών σε διοικητικά συμβούλια παρατηρείται στη Γαλλία (44%), στην Ιταλία και τη Σουηδία (36%), στη Φινλανδία (35%) και στη Γερμανία (34%). Αντίθετα, τα μικρότερα ποσοστά καταγράφονται στην Εσθονία (8%), την Ελλάδα (9%) και την Μάλτα (10%). Παράλληλα, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης «Women, Business and the Law 2019: A Decade of Reform» του World Bank Group, πρόοδος έχει σημειωθεί αναφορικά με την ισότητα των φύλων σε νομικό επίπεδο κατά την τελευταία δεκαετία.

Όπως σημειώνεται, σε 131 οικονομίες έχουν πραγματοποιηθεί 274 μεταρρυθμίσεις σε νόμους και κανονισμούς με στόχο να συμβάλουν στην αύξηση της ισότητας των φύλων. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται 35 οικονομίες που προχώρησαν σε εφαρμογή νόμων για τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο σχεδόν 2 δις περισσότερες γυναίκες από ό,τι πριν από μια δεκαετία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως διαπιστώθηκε, η Γαλλία καταγράφει τη μεγαλύτερη βελτίωση μέσα από την εφαρμογή νόμου για την ενδοοικογενειακή βία, τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας κ.ά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μια τυπική οικονομία παρέχει στις γυναίκες μόνο τα τρία τέταρτα από τα νόμιμα δικαιώματα που δίνει στους άνδρες.

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, η ΓΣΕΕ εξέδωσε τον «Οδηγό εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για την εργαζόμενη γυναίκα». Στόχος του οδηγού είναι η παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου που αφορά αφενός θέματα διακρίσεων στους χώρους εργασίας λόγω φύλου και αφετέρου θέματα προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων γυναικών.