Η Mattel στην έβδομη θέση των 100 Κοινωνικά Υπεύθυνων Εταιρειών για το 2009

Πιο συγκεκριμένα, κατέλαβε την έβδομη θέση στον κατάλογο των 100 Best Corporate Citizens, τον οποίο καταρτίζει το περιοδικό Corporate Responsibility Officer. Η έρευνα του CRO είναι η μόνη που βασίζεται αποκλειστικά σε δημοσιευμένες πληροφορίες των Russel 1000 εταιρειών και στη συνέχεια τις κατατάσσει ανάλογα με τις δράσεις τους στους τομείς Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Φιλανθρωπίας, Σχέσεων των Υπαλλήλων, Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης.

Περισσότερα μεταπτυχιακά ζητούν οι νέοι από τα δημόσια ΑΕΙ

Η συντριπτική πλειοψηφία (93%) των ερωτηθέντων στην έρευνα που υλοποίησε το ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε 500 υποψήφιους φοιτητές για ΜΒΑ ή Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στα Πανεπιστήμια Πειραιά, Μακεδονίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο θεωρεί απαραίτητο το μεταπτυχιακό τίτλο ως μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης. Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο 11ο ετήσιο Forum-Business Week (11-15 Μαΐου 2009) που διοργανώνει ο σύλλογος φοιτητών και αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ’s Society) του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σύμφωνα με τη μελέτη 1 στους 2 συμμετέχοντες εκδηλώνει την ίδια προτίμηση για την πραγματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να επιλεγούν από ένα ελληνικό ΑΕΙ, εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού προσφερόμενων θέσεων στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εξάλλου, κάθε χρόνο πάνω από 800 πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, μηχανικοί, γιατροί, γεωπόνοι, ακόμη και φιλόλογοι) σπουδάζουν στα 5 ΜΒΑ που λειτουργούν στην Ελλάδα ενώ ο αριθμός των αιτήσεων είναι τουλάχιστον 8πλάσιος και συνεχώς αυξάνεται.

Σεμινάρια και Diplomas από το kariera.gr

· Conflict Management 18-19.05 – Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις εταιρικές συγκρούσεις.
· Employee Evaluation 23.05 – Αξιολογήστε αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό.
· HACCP & Ασφάλεια Τροφίμων 26-27.05 – Μάθετε τα πάντα για τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας.
· Strategic Marketing Management 30.05 – Αξιοποιήστε τα εργαλεία του στρατηγικού marketing.

Diplomas (διάρκειας 2-3 μηνών):
· Σεμινάριο Diploma mini MBA 16.05-21.07

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.business-seminars.gr, www.kariera.gr

Εταιρικές παροχές και εργαζόμενοι

Τα αποτελέσματα αφορούν στα ευρήματα και στα συμπεράσματα της έρευνας Best Workplaces, όπου ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να αξιολογήσουν 45 εταιρικές παροχές με βάση την ικανοποίησή τους από αυτές αλλά και τη σημαντικότητά τους. Η είσοδος στην παρουσίαση είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες στο www.greatplacetowork.gr

Το εξειδικευμένο λογισμικό της SunGard Higher Education στην Ελλάδα

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η παροχή υποστηριζόμενης από την NetU ελληνικής έκδοσης των λύσεων SunGard Higher Education.

Πιο αναλυτικά, η SunGard Higher Education παρέχει την ολοκληρωμένη σουίτα λύσεων λογισμικού που βοηθά εκπαιδευτικούς οργανισμούς να κτίσουν, ενοποιήσουν και διευθύνουν τις Ηλεκτρονικές τους Πανεπιστημιουπόλεις (Digital Campus).

Σεμινάριο Πωλήσεων σε δύσκολους καιρούς

Ομιλητής στο σεμινάριο θα είναι Γιάννης Σηφάκης, Marketing & Sales Director μεγάλης εταιρείας και εξειδικευμένος εισηγητής σε θέματα marketing, πωλήσεων και συναισθηματικής νοημοσύνης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Attitude. Τηλ: 210 360 7380, fax: 210 360 7381 ή στο e-mail: [email protected]

Μαθαίνοντας από τους καλύτερους

Το Great Place to Work® Institute Hellas, σε συνεργασία με την BOUSSIAS και το περιοδικό HR Professional διοργανώνει το πρώτο του συνέδριο στις 29 Ιουνίου με θέμα “Learning from the Best. Best Workplaces Practices”.

Έμπειρα στελέχη από επιχειρήσεις που έχουν βραβευτεί μεταξύ των καλύτερων της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον, θα παρουσιάσουν τις καλύτερες πρακτικές τους και θα μοιραστούν την εμπειρία τους με τους παρευρισκόμενους.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση καίριων θεμάτων που αφορούν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος, από στελέχη που έχουν ήδη αντιμετωπίσει τις ανάγκες και τα προβλήματα του χώρου τους και μπορούν να παραθέσουν με ακρίβεια τις αποτελεσματικότερες λύσεις, τις προσεγγίσεις που προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα και τις τακτικές προς αποφυγή.

Βράβευση ΒΙΒΕΧΡΩΜ στο διαγωνισμό Best Workplaces 2009

«Το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Μας χαροποιεί και μας κάνει όλους υπερήφανους, αλλά παράλληλα μας δεσμεύει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με στόχο πάντα το βέλτιστο εργασιακό περιβάλλον», δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της ΒΙΒΕΧΡΩΜ, Μιχάλης Χατζησπυρίδης.

Οδηγός Σπουδών 2009

Ο Οδηγός περιέχει πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις επιλογές 20 χωρών καθώς και ειδικό αφιέρωμα για τα μεταπτυχιακά. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει πληροφορίες για τα Πανεπιστήμια της Βρετανίας, Αμερικής, Καναδά και άλλων 17 χωρών, για τα προγράμματα σπουδών από ΗΠΑ και Μ. Βρετανία που προσφέρονται στη χώρα μας, τις κατατάξεις του Times Good University Guide ανά κλάδο, τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, MΒΑ, καθώς και ανά κλάδο, έρευνες, άρθρα, ιστοσελίδες για την εκπαίδευση κ.ά. Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις StudySmart® και υποστηρίζεται από την HSBC και την PriceWaterhouseCoopers.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.studysmart.gr

Το Fast Track Program – Coaching Skills στην Αθήνα

Το Fast Track πραγματοποιείται στο Capsis Cultural, Exhibition & Conference Centre στο Μαρούσι και αποτελεί ένα πρόγραμμα που παρέχει στους συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις, ώστε να καταστούν επαγγελματίες coaches σε μόλις 6 ημέρες (77 ώρες). Τo συγκεκριμένο σεμινάριο συνήθως υλοποιείται στο Λονδίνο.