IPANEMA: ΠΡΟΣΦΟΡΑ 250.000 ΠΑΚΕΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει πρόσφατα αναπροσαρμόσει την παραγωγή της, με σκοπό να παράγει και να διανέμει περισσότερα από 250.000 «πακέτα υγιεινής», που περιλαμβάνουν μάσκες, ιατρικές ποδιές, καλύμματα υποδημάτων και άλλα προϊόντα ατομικής προστασίας, στις τοπικές κοινωνίες και στους φορείς υγείας σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας που έχουν πληγεί από τον ιό, βοηθώντας μ’ αυτό τον τρόπο στην καταπολέμηση του Covid-19.

NUTRICIA: ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Ειδικότερα, προσφέρει στους επαγγελματίες Υγείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στολές προστασίας, μάσκες FFP3, γυαλιά υψηλής προστασίας και ασπίδες προσώπου. Επίσης, η εταιρεία προχωρά σε δωρεάν παράδοση προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες, δωρεάν online σεμινάρια σε εγκύους και γονείς, δωρεές προϊόντων σε δημόσια νοσοκομεία και ΜΚΟ. Παράλληλα, στηρίζει τους συνεργάτες και προμηθευτές της, με δυνατότητα παράτασης των όρων αποπληρωμής, ενώ έχει λάβει και σειρά μέτρων και ενεργειών με στόχο την προστασία των ανθρώπων της και των οικογενειών τους.

Συνεργασία του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Αναλυτικότερα, η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες την επιμόρφωση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση, ενώ το executive coaching συνίσταται σε ατομικές συνεδρίες με επαγγελματίες γύρω από θέματα που αφορούν δεξιότητες διοίκησης, ηγεσίας, επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων, με στόχο την ανάληψη δράσης εκ μέρους των υποστηριζόμενων για την επίτευξη των στόχων τους. Σημειώνεται ότι το HCA / EMCC Greece έχει αναπτύξει από το 2011 τη δράση «Solidarity Coaching», η οποία περιλαμβάνει την εθελοντική και δωρεάν παροχή συνεδριών coaching από τα μέλη του HCA σε στελέχη Μη Κυβερνητικών-Μη Κερδοσκοπικών οργανώσεων, καθώς και ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στο πλαίσιο του Social Dynamo, έχουν πραγματοποιηθεί 103 συναντήσεις με 11 οργανώσεις από 11 coaches του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching, ενώ ακόμα 15 ομάδες και οργανώσεις αναμένεται να υποστηριχθούν έως το τέλος της χρονιάς.

KARIERA.GR: ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Έτσι, κάθε ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα, χωρίς καμία απολύτως χρέωση ή μελλοντική δέσμευση για τη χρήση των εν λόγω υπηρεσιών, θα μπορεί να έρθει σε επαφή με υποψήφιους που μπορεί να απασχολήσει για τα έτη 2020 και 2021, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του Τουρισμού, βασικού πυλώνα της οικονομίας με κομβική συνεισφορά στην απασχόληση.

ADECCO ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ 5Η ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ BEST WORKPLACES HELLAS 2020

Με αφορμή την εν λόγω διάκριση ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Cluster Head του Ομίλου Adecco σε Ελλάδα και Βουλγαρία, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Με την αναγνώρισή μας αυτή αντικατοπτρίζεται η προσπάθεια του Ομίλου να αποτελεί παράδειγμα ως προς τον τρόπο που εμπνέει ταλαντούχους ανθρώπους να ενταχθούν, να παραμείνουν και να αναπτυχθούν μέσα στον οργανισμό μας, δημιουργώντας ένα “Great Place to Work” για όλους μας».Από την πλευρά της, η Γεωργία Αλεξοπούλου, HR Manager του Ομίλου Adecco για την Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια αναγνώριση που ήρθε να συμπληρώσει εκείνη της κατάκτησης της 1ης θέσης ανάμεσα στις εταιρείες του Ομίλου μας σε όλες τις χώρες όπου έχει παρουσία. Είναι δέσμευση τόσο δική μου όσο και των μελών της ομάδας Διοίκησης του οργανισμού να προσπαθούμε κάθε μέρα να διασφαλίζουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας που προάγει την αναγνώριση και παρέχει τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που χρειάζονται οι άνθρωποί μας για να εξελιχθούν επαγγελματικά και προσωπικά».Επισημαίνεται ότι η λίστα με τις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2020 συντάχθηκε από το Great Place to Work® Hellas, με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece.

BAT: ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΟYΣ ΕΡΓΑΣIΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜEΝΟΥΣ ΤΗΣ

Αναλυτικότερα, το «Safe Working» περιλαμβάνει εξατομικευμένες πρακτικές και ενισχύει περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες παροχές. Στο πλαίσιο αυτό, διατηρείται για τις επόμενες εβδομάδες, η εργασία από το σπίτι για την πλειοψηφία των εργαζομένων, ενώ από την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται εργασία από το γραφείο μέχρι ποσοστού 30% των εργαζομένων γραφείου. Παράλληλα, όποιος εργαζόμενος δεν επιθυμεί να εργαστεί από το γραφείο, συνεχίζει να δουλεύει από το σπίτι.

Επίσης, η εταιρεία μεριμνά και για τους εργαζόμενους που κινούνται με ΜΜΜ οι οποίοι, εφόσον χρειάζεται να προσέλθουν στο γραφείο, αυτό θα γίνεται με αυτοκίνητο που θα παράσχει η ίδια. Τέλος, στους χώρους των γραφείων θα χρησιμοποιηθούν μηχανήματα που θα διασφαλίζουν την ασφαλή είσοδο των εργαζομένων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την τήρηση των αποστάσεων και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

AON: Online WebEx παρουσίαση για τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα κυριότερα σημεία της έρευνας για τις ενέργειες και τις πρακτικές που υιοθέτησαν οι εταιρείες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, σχετικά με τα θέματα αμοιβών και παροχών, τον στρατηγικό σχεδιασμό ανθρώπινου δυναμικού, τις προσλήψεις, τις απολύσεις / αναστολές, τις αναδιοργανώσεις και τα πιθανά σχέδια για πλάνα αποχωρήσεων, τις νέες προτεραιότητες του HR στη φάση της μετάβασης και το νέο τρόπο εργασίας, αλλά και τους παράγοντες διαμόρφωσης ή ενίσχυσης του Employee Value Proposition (EVP).

Σημειώνεται, τέλος, ότι προσκεκλημένοι θα είναι ομιλητές από ελληνικές εταιρείες, οι οποίοι θα μοιραστούν τις προκλήσεις της μετάβασης και τα πλάνα για το μέλλον, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν σχετικές ερωτήσεις.

CSE: ONLINE ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα παρέχει αναγνωρισμένη πιστοποίηση Sustainability (CSR)-P Certification από το CMI (Chartered Management Institute) της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ γίνεται σε συνεργασία με τον SASB (Sustainability Accounting Standards Board), έναν από τους μεγαλύτερους φορείς διαμόρφωσης προτύπων ESG για εισηγμένες εταιρείες.

WOMEN ON TOP: INCLUSIVITY LOUNGE ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Σημειώνεται ότι στα online πάνελ φιλοξενήθηκαν καταξιωμένες και καταξιωμένοι ειδικοί από το χώρο της πολιτικής, των ΜΜΕ, της κοινωνίας των πολιτών και των επιχειρήσεων, οι οποίοι ανέδειξαν σημαντικές έμφυλες πτυχές της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης του Covid-19, καθώς και θέματα σχετικά με την ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων στις θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων που διαμορφώνουν καθημερινά το μέλλον όλων μας.

MANPOWERGROUP: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, οι ηγέτες οφείλουν να είναι πρότυπα που αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες, να εξετάζουν μη συνηθισμένες προοπτικές και νέες ιδέες, ενισχύοντας μια κουλτούρα ευμάθειας εντός του οργανισμού, αλλά και να παραμένουν πληροφορημένοι για τις τελευταίες τάσεις, έχοντας σωστή επικοινωνία. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η ευελιξία και η συνεχής προσαρμογή είναι απαραίτητες, με την ανατροφοδότηση να είναι σημαντική, ενώ οι ηγέτες είναι απαραίτητο να καινοτομούν, να πειραματίζονται, να μαθαίνουν γρήγορα και, παράλληλα, να ενθαρρύνουν τις ομάδες τους να κάνουν το ίδιο.