--> 

Η Γενιά Y προτιμά τους transforma tional Leaders

Πιο συγκεκριμένα, η  Freshminds πραγματοποίησε σχετική έρευνα σύμφωνα με την οποία το 40,2% δήλωσε ότι οι transformational ηγέτες δημιουργούν μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στα στελέχη τους επιτυγχάνοντας υψηλότερα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Στη σειρά προτίμησης, ακολούθησαν οι δημοκρατικοί ηγέτες, οι οποίοι ενθαρρύνουν την ανοιχτή επικοινωνία και τη συμμετοχή των εργαζομένων με 36,5%, ενώ μόλις 1 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφερε ότι η ύπαρξη ενός πιο αυταρχικού στυλ ηγεσίας μπορεί να παρακινήσει τους εργαζόμενους σε έναν οργανισμό.

Ο James Callander, Διευθύνων Σύμβουλος της Freshminds ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα ευρήματα που προέκυψαν αναδεικνύουν την ανάγκη οι σημερινοί ηγέτες να υιοθετήσουν transformational στυλ ηγεσίας, ειδικά αναφορικά με τη διαχείριση και την παρακίνηση της Γενιάς Y». Οι οργανισμοί, σύμφωνα με τον ίδιο, αναζητούν όλο και πιο έντονα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν, όχι μόνο στην αγορά που δραστηριοποιούνται αλλά και σε επίπεδο προσέλκυσης ταλέντων. Για να το επιτύχουν αυτό καλούνται να χτίζουν επιτυχημένες ομάδες, να επιβραβεύουν και να γιορτάζουν τις «νίκες» καθώς και να εντοπίζουν -εκπαιδεύοντάς στη συνέχεια-, τα στελέχη εκείνα που διαθέτουν το μεγαλύτερο potential στο εσωτερικό τους.

Δράση ΕΚΕ απo το Πλαίσιο

Εκτός από τους εθελοντές εργαζομένους του Πλαισίου, τη δράση αυτή αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν οι Φαίη Σκορδά, Σάκης Τανιμανίδης & Χριστίνα Μπόμπα που μαζί με την ομάδα «Πλάι σου» και το Ινστιτούτο Prolepsis θα βοηθήσουν τις επόμενες μέρες να φτάσουν οι σχολικές μας τσάντες σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ο Δ. Ραμαντζάς στο HR in Action 2017

Στην ομιλία του, ο Δ. Ραμαντζάς παρουσίασε τη φιλοσοφία και το όραμα των So Easy, που συνοψίζεται στην ιδέα ότι όλοι μας μπορούμε να μάθουμε ξένες γλώσσες γρήγορα, εύκολα, σωστά και για πάντα. Ανέλυσε την εξειδικευμένη μέθοδο  So Easy for Busy, που τα So Easy έχουν αναπτύξει ειδικά για τους επαγγελματίες, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης και κατάκτησης της ξένης γλώσσας.

«Δεν χρειαζόμαστε μια τυπικής μορφής εκπαίδευση. Δεν χρειαζόμαστε κάποιος να μας μάθει μια ξένη γλώσσα απλά. Δεν χρειαζόμαστε δηλώσεις και χρονοβόρες ή αμφιβόλου αποτελέσματος λύσεις. Δεν χρειαζόμαστε και άλλη απώλεια πολύτιμου χρόνου, ή επιπλέον άγχος. Ανθρώπους χρειαζόμαστε να είναι δίπλα μας, σύμμαχοι και συναγωνιστές στους στόχους μας», όπως ανέφερε ο ίδιος στην έναρξη της ομιλίας του. Μάλιστα, την παρουσίασή του πλαισίωσαν νέα παιδιά φορώντας Τ-shirts με έξυπνα και χιουμοριστικά μηνύματα σχετικά με τις δυσκολίες εκμάθησης ξένης γλώσσας.

International Intensive Training

Πρόκειται για μια 9ήμερη εκπαίδευση που συγκεντρώνει 45 – 60 άτομα από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στο πνεύμα και τη συνειδητότητα της Μη Βίαιης Επικοινωνία για 9 ημέρες και να εμβαθύνουν στην ουσία αυτής της προσέγγισης. Πληροφορίες: http://non-violence.gr/iit/

Συνεργασία ΟΠΑ και RDC Informatics

Το έργο ανατέθηκε στην RDC Informatics από τη Σχολή Επιστημών & Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.). Στόχος του έργου είναι να παρέχει, τόσο στους υποψήφιους όσο και στους υφιστάμενους φοιτητές, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Πληροφοριακά Συστήματα που διατίθεται από το Πανεπιστήμιο.

Άδεια Κολλεγίου για την Epsilon Net

Μέσω της εν λόγω σύστασης, η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω την στρατηγική τοποθέτησή της στον τομέα της εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης καθιστώντας την σημαντικό μέρος της συνολικής επιχειρηματικής τοποθέτησής της στην Ελληνική αγορά. Μάλιστα, με τη συμμετοχή της επιστημονικής ομάδας που ερευνά και αξιολογεί Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, το Epsilon Net College θα ανακοινώσει σύντομα συνεργασίες με αναγνωρισμένα στην Ελλάδα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, για την εκπόνηση μεταπτυχιακών σπουδών σε ειδικότητες που συγκεντρώνουν υψηλά επίπεδα απορρόφησης στην αγορά εργασίας.

Σεμινάριο coaching από την Global Academy of Coaching

Διακεκριμένοι και παγκοσμίου φήμης coaches, μεταξύ των οποίων η Life Coach Jill Douka MBA, PCC, #1 Best Selling Author και European Union Awarded Business Mentor, θα εισηγηθούν του workshop. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ζωντανή συνεδρία coaching διαπιστώνοντας στην πράξη τα αποτελέσματά του. Το σεμινάριο πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές της International Coach Federation.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στην έννοια και τις αρχές του Coaching με σκοπό την ανάδειξή τους σε επιτυχημένους leaders-coaches. Απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη, επιχειρηματίες και νέους που επιθυμούν να αναπτύξουν τα θετικά χαρακτηριστικά τους και να μάθουν τις βασικές δεξιότητες ενός coach. To workshop είναι η εισαγωγή στο Global Academy of Coaching Certification Program. Η εγγραφή είναι δωρεάν αλλά οι συμμετοχές είναι περιορισμένες. Το workshop θα γίνει στα Αγγλικά. Περισσότερες πληροφορίες: http://ow.ly/MYeZ30eWzEa

όμιλος Adecco: Οι δέκα υποψήφιοι του προγράμματος «CEO for One Month» 2017

Οι δέκα υποψήφιοι, που επιλέχθηκαν μεταξύ 117.500 συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο, θα λάβουν μέρος στο τελικό στάδιο αξιολόγησης, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 11 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2017. Εκεί θα κληθούν να περάσουν μια σειρά ατομικών κι ομαδικών δοκιμασιών, που είναι βασισμένες σε πραγματικά σενάρια προκλήσεων που αντιμετωπίζει ένας CEO. Μόνο ένας θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει κοντά στον CEO του Ομίλου και να δει στην πράξη πώς διοικείται μία εταιρεία, πριν αναλάβει μόνιμη θέση που θα ταιριάζει στην εμπειρία, τις δεξιότητες και τις προσδοκίες του εντός του Ομίλου.

Οι δέκα τελικοί υποψήφιοι αναδείχθηκαν μεταξύ 48 “CEOs for One Month”, οι οποίοι εργάστηκαν κοντά στους Διευθύνοντες Συμβούλους της χώρας διαμονής τους. Ειδικότερα, οι δέκα υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στο τελικό στάδιο επιλογής είναι: Ed Broadhead – Ηνωμένο Βασίλειο, Eksakul Charoensupkul – Ταϊλάνδη, Hakon Halvorsen – Νορβηγία, Ann-Sophie Kowalewski – Γερμανία, Maxime Le Tellier – Γαλλία, Lo An Lin – Ταϊβάν, Valeria Melendez – Περού, Sydney Rieckhoff – ΗΠΑ, Yulian Silyanovski – Βουλγαρία, David Torres – Κολομβία.

Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια στους 10 νέους που έφτασαν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας επιλογής του Global CEO for One Month. Η Χριστίνα Αφροδίτη Στεφάνου, CEO for One Month 2017 της Adecco Ελλάδας, στον ένα μήνα που εργάστηκε δίπλα μου απέδειξε πως επάξια πήρε τον ρόλο και είμαι βέβαιος πως μαζί θα μπορέσουμε να χτίσουμε μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, όπως εκείνη την έχει ονειρευτεί».

Κοινωφελής προσφορά από τους νικητές του World of Difference του Ιδρύματος Vodafone

Συγκεκριμένα, οι 10 φετινοί νικητές του προγράμματος προσέφεραν με την εργασία τους στην ενίσχυση του έργου των Οργανώσεων: ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Ψυχογηριατρικής Εταιρείας “Ο Νέστωρ”,  Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα”, GIVMED Share medicine Share life, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Ένωσης Κυριών Δράμας, Συλλόγο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης “ΠΕΡΠΑΤΩ”, PRAKSIS, Science For You (SciFy), Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”. Έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει προσφέρει απασχόληση σε 54 νέους ανθρώπους, από όλη τη χώρα, καλύπτοντας τον μισθό τους για 6 μήνες, και ταυτόχρονα έχει συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου 49 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, σε 11 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Η ΕΥ συμπράττει με την Microsoft

Το Workplace Insights συνδυάζει την πλατφόρμα του Workplace Analytics της Microsoft με την εμπειρία της ΕΥ στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τα data analytics, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις, που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους. O Λεωνίδας Κωβαίος, εταίρος του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος, ανέφερε: «Το Workplace Insights απαντά σε δύο μεγάλες προκλήσεις: την κατανόηση του τεράστιου όγκου πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρήσεις μέσω των data analytics και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του δυναμικού τους μέσω της βελτίωσης της απόδοσης, της συνεργασίας, αλλά και του βαθμού ικανοποίησης των εργαζομένων».