Ερευνητική Ομάδα ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Athens GSM 2010-2011

Την ερευνητική ομάδα ηγείται ο Leslie de Chernatony, καθηγητής του Brand Μάρκετινγκ του πανεπιστημίου Universita della Szivera Italiana και Aston University και o καθηγητής και International consultant, Δρ Γιάννης Σουβατζής, ειδικός σε θέματα Branding και Corporate Identity. Την υπόλοιπη ομάδα πλαισιώνουν ο Δημήτρης Ζαραφόπουλος, doctoral researcher σε θέματα Στρατηγικής λήψης αποφάσεων / διαχείρισης γνώσης και ο Άκης Φλούρος σε θέματα Μάρκετινγκ- Μάνατζμεντ. Η ερευνητική προσπάθεια θα ξεκινήσει στα μέσα του Σεπτεμβρίου και θα τερματισθεί αρχές Απριλίου 2011.

Τα ερευνητικά θέματα που θα διερευνηθούν αφορούν την ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων, διαχείριση εταιρικής ταυτότητας και εικόνας για την αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης, knowledge management and brand extension και θέματα διαχείρισης της εταιρικής φήμης (corporate reputation). Όλες οι ερευνητικές δραστηριότητες θα υποστηρίζονται από εμπειρική έρευνα, θα παρουσιασθούν σε συγκεκριμένα επιστημονικά συνέδρια στην Αγγλία και Ελβετία και σε ειδικές ημερίδες στην Ελλάδα. Πληροφορίες 210- 322 3352 -3 για Αθήνα και 2310- 227 119 για Θεσσαλονίκη.

Απονομή πιστοποιήσεων επιχειρηματικής αριστείας από την ΕΕΔΕ

Πιο συγκεκριμένα, θα απονεμηθεί η Πιστοποίηση για την «ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» και η Πιστοποίηση «ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανεξάρτητα λειτουργικά τμήματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ΕΕΔΕ επιπλέον, ως Εθνικός Εταίρος του European Foundation for Quality Management (EFQM), απονέμει για 9η χρονιά τα Πιστοποιητικά του προγράμματος των Επιπέδων Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία (Committed to Excellence in Europe) και Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία (Recognised for Excellence in Europe) 3, 4 και 5 Αστέρων.

Η Τελετή Απονομής των Πιστοποιητικών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Athens Hilton.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: η απάντηση στην κρίση»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου και ώρα 4.30 μ.μ., στην Αίγλη του Ζαππείου (αίθουσα prive) και στόχο να παρουσιάσει τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, τη σημασία της EKE σε συνθήκες οικονομικής κρίσης μέσω μιας αναλυτικής μεθοδολογικής προσέγγισης, καθώς και συγκεκριμένα παραδείγματα εταιρειών που διαπρέπουν στο χώρο. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστεί η μελέτη του IMD Center for Corporate Sustainability Management με θέμα «Corporate Purpose Impact Study». Χορηγός της ημερίδας είναι η εταιρεία HENKEL Hellas. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με την Γεωργία Αγγελοπούλου στο τηλέφωνο 210 6931032.

Συνάντηση Φορολογικής Ενημέρωσης

Η Συνάντηση απευθύνεται σε Οικονομικούς Διευθυντές, Φοροτεχνικούς Συμβούλους και Προϊσταμένους Λογιστηρίου, κι έχει ως στόχο να παρουσιάσει, με τη βοήθεια καταξιωμένων εισηγητών, τις πρόσφατες φορολογικές αλλαγές και το πώς αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης της RSM Stylianou θα είναι ο Γιώργος Κορομηλάς, Οικονομολόγος, Φορολογικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας, ο οποίος θα παρουσιάσει εκτενώς το πλαίσιο υλοποίησης και τις προοπτικές που δημιουργεί ο νέος φορολογικός νόμος, καλύπτοντας θέματα όπως η φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων, η διανομή κερδών και οι φορολογικοί συντελεστές, η περαίωση φορολογικών υποθέσεων, καθώς και οι διασταυρώσεις και ο φορολογικός έλεγχος.

Μεταξύ των εισηγητών της Συνάντησης Φορολογικής Ενημέρωσης θα είναι και ο Στέλιος Παπαδημητρίου, Δικηγόρος και Φορολογικός Σύμβουλος, ο οποίος θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις εξωχώριες εταιρείες και το φόρο ακινήτων, τις τριγωνικές συναλλαγές, καθώς και το ΦΠΑ Υπηρεσιών. Επίσης, στην εκδήλωση έχει προσκληθεί να συμμετάσχει με ομιλία του και ο Ιωάννης Καπελέρης, Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 210 672 9158.

Απάντηση στην κρίση με Κοινωνική Ευθύνη

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, κατά την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του ILO «Απάντηση με Κοινωνική Ευθύνη» για την βιώσιμη επιχείρηση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας Νικ. Ρογκόφσκι επισήμανε ότι είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την κρίση: οι επιχειρήσεις, η πολιτική και οι εργαζόμενοι. Απαιτείται, λοιπόν, υπογράμμισε, αναδιάρθρωση με ευαίσθητο τρόπο, που δεν σημαίνει, αναγκαία, μείωση των θέσεων εργασίας.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης που οργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Ypsilon με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και το Επιμελητήριο Βοιωτία, αναφέρεται ότι προέχει πλέον η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, η τόνωση της ρευστότητας, οι θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις και η ενίσχυση της ζήτησης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακόμη 13 νέα έργα για το SCANHRMS

Πρόκειται για εταιρείες διαφορετικού μεγέθους και τομέα δραστηριοποίησης, με κοινό στόχο την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος προσαρμοσμένου στις ελληνικές ιδιαιτερότητες, που να καλύπτει πλήρως το σύνολο των εργασιών μιας μοντέρνας διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού, όπως μισθοδοσία, κοστολόγηση, προϋπολογισμό, ωρομέτρηση, διαχείριση βαρδιών και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

Οι εταιρίες που επέλεξαν το ScanHRMS κατά το περασμένο εννιάμηνο είναι οι: ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (AEGEAN), ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΕ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ A., ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ARCELORMITTAL CONSTRUCTION HELLAS, HOUSE MARKET, LG ELECTRONICS, NEOSET, ενώ οι εταιρείες που επέκτειναν το σύστημα ScanHRMS με νέα υποσυστήματα είναι οι: ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και GOLDAIR ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΕΔΑΦΟΥΣ.

«The New Leadership Model»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από χαρισματικούς ηγέτες της νέας εποχής και ομιλητές του Forum, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις νέες αρχές ηγεσίας και μάθησης, με πρακτικές εφαρμογής από δικές τους εμπειρίες.

Οι ομιλητές θα είναι οι Αλέξανδρος Αθανασούλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, STIRIXIS SA, Παναγιώτης Εμμανουηλίδης, Head of HR & Organization HUB SEM & NB, Ericsson Hellas, Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Διευθυντής, Coca Cola HBC, Μάρθα Μυλωνά-Οικονομάκου, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Αντώνης Καλογήρου, Ιδρυτής & Πρόεδρος, Οργανισμός Προσωπικής Εξέλιξης.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και συνεργασία ανάμεσα στους συμμετέχοντες CEOs με την παρουσία των ομιλητών και προκαθορισμένων συντονιστών, μια διαδικασία που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του CEO Clubs Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ceoclubsgreece.org.

Συνάντηση με τον Bill Conaty

Ο πιο καταξιωμένος επαγγελματίας της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, με τον αέρα και την εμπειρία της πολύχρονης και επιτυχημένης καριέρας του στην εταιρεία κολοσσό, General Electric, προτίθεται να «ανοίξει» τα χαρτιά του, να αποκαλύψει τα μυστικά του και να μεταφέρει την «τεχνογνωσία» του για το χειρισμό των πιο δύσκολων προκλήσεων του HR.

Εξάλλου, ο ίδιος, ανταποκρίθηκε με υποδειγματική συνέπεια και κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση ακόμα και του «σκληροτράχηλου» Jack Welch, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά για τον B. Conaty: «I don’t think there’s another human resource leader in the world as good as he is».

Σε μία παρουσίαση εφ’ όλης της ύλης θα αναφερθεί διεξοδικά στα συστατικά που μπορεί να αναδείξουν ένα στέλεχος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού σε ισότιμο επιχειρηματικό εταίρο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η on stage συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο B. Conaty αλλά και το panel discussion, στο οποίο μαζί με top executives ελληνικών επιχειρήσεων θα διεξάγει μία εποικοδομητική συζήτηση για όσα ανησυχούν, προβληματίζουν, απασχολούν αλλά και κινητοποιούν τα δραστήρια στελέχη.