Samsung: Έγινε 50 και το γιόρτασε

Ο Jay Y. Lee, Vice Chairman της Samsung Electronics, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αφοσίωση όλων των εργαζομένων της εταιρείας, τονίζοντας τη δέσμευση να φτάσει η Samsung έναν αιώνα λειτουργίας, εμπλουτίζοντας την κληρονομιά της, ενώ από την πλευρά του, ο Kinam Kim, Vice Chairman & CEO του Device Solutions (DS) Division δήλωσε μεταξύ άλλων : «Για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας στη νέα εποχή, θα πρέπει να επιδιώξουμε την απόλυτη καινοτομία. Δεν θα πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να μαθαίνουμε, να είμαστε τολμηροί και ατρόμητοι».

Misko: Με Running Team και Pasta Party στο Kallithea Night Run

Συγκεκριμένα, οι δρομείς, μετά τον αγώνα, είχαν τη δυνατότητα να καταναλώσουν συνταγές ζυμαρικών Misko, με το Pasta Party να μοιράζει περισσότερες από 3.000 μερίδες, ενώ, παράλληλα, η Misko Running Team ενίσχυσε με τη συμμετοχή της το Kallithea Night Run, αποσπώντας το βραβείο της πολυπληθέστερης ομάδας, αφού ξεπέρασε τα 80 άτομα. Τέλος, σημειώνεται ότι η ομάδα απαρτίστηκε από στελέχη, συνεργάτες και επώνυμους φίλους της Misko.

Microsoft: «Μικρότερη» εβδομάδα εργασίας και αύξηση 40% της παραγωγικότητας

Εκτός, όμως, από την αύξηση της παραγωγικότητας, οι εργαζόμενοι είχαν 25% λιγότερο χρόνο απουσίας από τη δουλειά τους, ενώ μειώθηκε κατά 23% η κατανάλωση ηλεκτρισμού στα γραφεία και κατά 59% η χρήση χαρτιού για εκτύπωση. Σημειώνεται, βέβαια, ότι η Microsoft Ιαπωνίας έκανε απλώς μια δοκιμή και δεν έχει καταστεί σαφές κατά πόσο τέτοιες εργασιακές αλλαγές θα εφαρμοστούν σε μονιμότερη βάση, αν και σχεδιάζει μια ανάλογη δοκιμή το φετινό χειμώνα.

Alumil: Γιόρτασε 30 χρόνια λειτουργίας

Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, καθώς και γνωστές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο της Ελλάδας. Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, ο Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, παρουσίασε την πορεία της Alumil από την ίδρυσή της έως σήμερα, αναφερόμενος και στον «πράσινο» χαρακτήρα της εταιρείας, με παραγωγικές διαδικασίες που δίνουν έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσφορά λύσεων που συμβάλλουν στην υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Καυκάς τίμησε για άλλη μια φορά τη μνήμη του ιδρυτή της

Κάθε χρόνο, η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα την εκτίμησή της στο προσωπικό της, που αποτελεί την κινητήριο δύναμή της, διανέμοντας τους όλα τα έσοδα των πωλήσεων λιανικής της συγκεκριμένης ημέρας. Επιπλέον, η Καυκάς ευχαρίστησε και επιβράβευσε και τους πελάτες της, κληρώνοντας περισσότερα από 600 δώρα μέσω του δικτύου των 67 καταστημάτων της στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ, παράλληλα, συνεχίζει το κοινωνικό της έργο στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται.

ΝΝ: Έναρξη για το πρόγραμμα «My Career»

Στόχος της ενέργειας είναι η γεφύρωση της απόστασης μεταξύ της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας με συνεχή προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο της πλατφόρμας περιλαμβάνει τεστ δεξιοτήτων και επαγγελματικών ενδιαφερόντων, πληροφορίες για πληθώρα επαγγελμάτων, έρευνες που αφορούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς και βίντεο με αναφορές των εθελοντών της NN Hellas σχετικές με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

2.000 επισκέπτες στο ATHENS #JOBFESTIVAL 2019

Συγκεκριμένα, οι πάνω από 2.000 επισκέπτες που παρευρέθηκαν στη φετινή διοργάνωση είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα περίπτερα των 69 επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους που αναζητούσαν προσωπικό, να συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις για περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας και να παρακολουθήσουν 28 ώρες workshops με θέματα σχετικά με την αναζήτηση εργασίας και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων.

ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε: 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Στόχος του συνεδρίου είναι να ανιχνεύσει τις σημερινές προκλήσεις στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας σε μία εποχή που οι νέες τεχνολογίες, όπως η ψηφιοποίηση, η νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία και η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου ανατρέπουν τις καθιερωμένες μεθόδους παραγωγής και απασχόλησης και αναδιαρθρώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από Ευρωπαϊκούς Φορείς και Ινστιτούτα, καθώς και 9 κεντρικοί ομιλητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν περισσότερες από 100 εργασίες, καθώς και καλές πρακτικές επιχειρήσεων. Σημειώνεται, τέλος, ότι το συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσους εμπλέκονται ενεργά με τη διαχείριση των θεμάτων υγείας και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται και παρακολουθούν τις προκλήσεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της εργασίας.

«Ηγούμαστε Δημιουργικά» με καλεσμένο τον Kαθηγητή Dr. Gianvito Lanzolla

Η ομιλία είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς αποτελούσε το έναυσμα ώστε το κοινό να θέσει ερωτήματα, να προβληματιστεί, να συζητήσει και να εξελιχθεί μέσω αυτής. Στηριζόμενος πάνω στην έρευνά του με πολλές–εν τη γενέσει τους–ψηφιακές εταιρείες, οι οποίες αναπτύχθηκαν επιτυχώς, αλλά και με υπάρχουσες εταιρείες που ασπάστηκαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο G. Lanzolla ανέδειξε τις θεμελιώδεις αλλαγές που η αυξανόμενη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών πυροδοτεί στις δεξιότητες, την κουλτούρα, τα κίνητρα και τις δομές μίας εταιρείας. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις και οι νέες επιταγές στην ηγεσία των ανθρώπων και των οργανισμών στην ψηφιακή εποχή.

V+O: Business Day για τις προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της επικοινωνίας

Στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας με το θεσμό «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», τα γραφεία της V+O επισκέφθηκαν νέοι και νέες, φοιτητές και απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με στόχο να γνωρίσουν, από κοντά, τη φιλοσοφία, την εταιρική κουλτούρα, τις υπηρεσίες αλλά και τους ανθρώπους του ομίλου.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη της V+O, ανταλλάσσοντας απόψεις και συζητώντας για την καθημερινότητα, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι επαγγελματίες στο χώρο της επικοινωνίας. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο θεσμός «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» υλοποιείται με την πρωτοβουλία του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Ιορδάνη Λαδόπουλου και της ομάδας των συνεργατών του.