Ρεκόρ απολύσεων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Οι προβλέψεις για το 2009 «δείχνουν» ότι η οικονομική κρίση θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα», το Δεκέμβριο του 2008 καταγράφηκαν 3.500 απολύσεις και 390 διαθεσιμότητες, έναντι 3.000 απολύσεων και 840 διαθεσιμοτήτων το Νοέμβριο.

Η μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ δείχνει ότι σχεδόν το σύνολο των ανέργων (95,9%) στηρίζεται πρωτίστως στην οικογένεια για να επιβιώσει, ενώ οι επιπτώσεις της ανεργίας στην ψυχική υγεία τους είναι εντυπωσιακές.

Οι νέες προβλέψεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ είναι ακόμη πιο ανησυχητικές. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, επίκειται κύμα απολύσεων (περίπου έως 100.00 άτομα) εντός του 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα:
· Στην Ελλάδα καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους 15-24 ετών μεταξύ των κρατών- μελών της ευρωζώνης (22%).
· 7 απασχολούμενοι στους 10 μένουν άνεργοι μετά τη διακοπή των προγραμμάτων.
· Αυξάνονται ραγδαία οι ευέλικτες μορφές εργασίας (προσωρινή και μερική απασχόληση), ακόμη και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ένας στους τρεις προσελήφθη το 2007 με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι δύο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ιδιαίτερα διάρκειας 7-12 μηνών).

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Εκδήλωση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την παρουσίαση δυο πανελλήνιων ποσοτικών ερευνών σχετικά με τις πρακτικές Cause Related Marketing και Green Marketing και τη στάση του καταναλωτικού κοινού απέναντι τους.

Νέο στέλεχος για την Compass Executive Search

Η Αθηνά έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Msc in Occupational Psychology από το Cardiff University. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Research Associate της Stanton Chase International τον τελευταίο χρόνο και Quality Control Supervisor του Kinissi Palace Hotel στο παρελθόν.

Η Dale Carnegie Training ενισχύει τη διοικητική της ομάδα

Ο Σ. Κλήμης διαθέτει μεγάλη εργασιακή εμπειρία ως ανώτερο στέλεχος στους τομείς Πωλήσεων, Marketing και Εκπαίδευσης σε εταιρείες όπως η Open24/Eurobank, KPMG, Allianz,  Interamerican, ΕΛΠΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει πλούσια ακαδημαϊκή δράση. Ως εισηγητής έχει συνεργαστεί με σημαντικούς φορείς και πραγματοποίησε περισσότερες από 12 000 ώρες εκπαίδευσης.

Οι τάσεις της αγοράς εργασίας για το 2009 και o αντικτυπος της οικονομικής κρίσης

Τα αποτελέσματα της έρευνας Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας (RCI) για το πρώτο εξάμηνο του 2009 θα ανακοινώσει το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης «Γνωστικό κεφάλαιο και ανθρώπινο δυναμικό: Πως εξασφαλίζουμε τη σημερινή οικονομική επιβίωση και τις αυριανές ανταγωνιστικές επιδόσεις σε δύσκολες εποχές», που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009 στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, στο Κολωνάκι.

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής καθώς και Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Προσωπικού ελληνικών εταιρειών θα σχολιάσουν τις τάσεις της αγοράς εργασίας που προκύπτουν από την έρευνα και θα αναλύσουν την κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές εταιρείες.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ. Όλγα Επιτροπάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο ALBA.

Επιπρόσθετα, στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2009 από τους: Ό. Επιτροπάκη και Παναγιώτη Ταρσινό, Project Manager, ALBA. Στην εκδήλωση θα παραστεί και η Υπουργός Εργασίας, Φάνη – Πάλλη-Πετραλιά, οι οποία θα μιλήσει με θέμα: «Οι αντοχές και η ευελιξία της ελληνικής αγοράς εργασίας – το πιθανό κόστος για τους εργαζόμενους». Επιπλέον, η Άννα Διαμαντοπούλου βουλευτής Ά Αθηνών, πρώην Υπουργός, πρώην Επίτροπος Ε.Ε Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων θα αναφερθεί στη στάση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και εργαζομένων στις προκλήσεις ενός ασταθούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος. Η ημερίδα θα κλείσει με τη διεξαγωγή πάνελ ομιλητών με θέμα «Γνωστικό κεφάλαιο και ανθρώπινο δυναμικό: Πως εξασφαλίζουμε τη σημερινή οικονομική επιβίωση αλλά και τις αυριανές ανταγωνιστικές επιδόσεις σε δύσκολες εποχές».

Η Πανελλήνια έρευνα Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας διενεργείται κάθε 6 μήνες με την υποστήριξη της ECDL Hellas και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών για τους επόμενους έξι μήνες στην χώρα μας. Η συλλογή στοιχείων για το πρώτο εξάμηνο του 2009 ξεκίνησε στις 17 Νοέμβριου 2008 και ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου με μεγάλη συμμετοχή από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και την εκδήλωση είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες www.alba.edu.gr/rci και www.alba.edu.gr/events/Pages/CurrentEvents.aspx.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση καθώς και για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Παναγιώτη Ταρσινό, email: @alba.edu.gr”>RCIHellas, τηλ: 210 8964531 (εσωτ. 237).

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για εργαζομένους

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, μετά από εισήγηση του Διοικητή του Οργανισμού Γιώργου Βερναδάκη, το προσωπικό που μπορεί να καταρτισθεί μέσω του προγράμματος πρέπει να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και να υπάγεται έστω και σε ένα Κλάδο Ασφάλισης του ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα κατάρτισης μπορούν να υλοποιούνται σε ομάδες μέχρι 35 ατόμων, είτε από τις επιχειρήσεις σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, που πληρούν τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ είτε να ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς φορείς.

Ένας εργαζόμενος δύναται να παρακολουθήσει μέχρι δύο προγράμματα κατάρτισης και μέχρι 100 ώρες συνολικά.

Το Μέσο Ωριαίο Κόστος (Μ.Ω.Κ.) ανά καταρτιζόμενο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 33 ευρώ για τα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται μέσω εκπαιδευτικού φορέα ή με εξωτερικούς εκπαιδευτές.

Για τα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται με εσωτερικούς εκπαιδευτές το κόστος διαμορφώνεται ως εξής:
– Έως 3 καταρτιζόμενοι στο τμήμα: 33 ευρώ.
– Έως 6 καταρτιζόμενοι στο τμήμα: 25 ευρώ.
– Έως 10 καταρτιζόμενοι στο τμήμα: 19 ευρώ.
– Έως 15 καταρτιζόμενοι στο τμήμα: 16 ευρώ.
– Έως 35 καταρτιζόμενοι στο τμήμα: 14 ευρώ.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση καταρτίσει άτομα με ειδικές ανάγκες η καταβολή ωριαίας αμοιβής στους καταρτιζόμενους είναι υποχρεωτική. Η αμοιβή ορίζεται στο ποσό των επτά ευρώ ανά ώρα, το δε ΜΩΚ αυξάνεται κατά δύο ευρώ.

Σημειώνεται ότι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και διαφορετικούς όρους (προθεσμίες, κόστος, δικαιολογητικά κ.λπ.), που περιγράφονται στη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ 2667, 31/12/2008, τεύχος β’), τα προγράμματα κατάρτισης μπορούν να υλοποιηθούν στο εξωτερικό.

Η όλη διαδικασία υποβολής, ελέγχου και αποπληρωμής των προγραμμάτων κατάρτισης γίνεται με αξιοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΔ, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου στον κεντρικό κόμβο του ΟΑΕΔ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

O Χρήστος Μισαηλίδης Επικεφαλής της Ζώνης Ανατολικής Ευρώπης της Adecco

Ο X. Μισαηλίδης σχολίασε σχετικά: «Η ζώνη της Ανατολικής Ευρώπης αποτελεί για τον όμιλο Adecco μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές παγκοσμίως και συνεπώς είναι ιδιαίτερα σημαντική για την μελλοντική πορεία του. Ο όμιλος Adecco δραστηριοποιείται σε 14 από τις χώρες της ζώνης και στα άμεσα σχέδια της διοίκησης είναι η επέκταση της δραστηριότητάς του και στις υπόλοιπες σημαντικές χώρες της περιοχής. Έμφαση θα δοθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των τριών μεγαλύτερων αγορών -Πολωνίας, Τουρκίας, Ρωσίας- στις οποίες ο όμιλος Adecco έχει ήδη σημαντική παρουσία. Η δυναμική, όμως, των συγκεκριμένων αγορών είναι τόσο μεγάλη, που η περαιτέρω ενδυνάμωση της δραστηριότητας του σε αυτές θα συμβάλλει καθοριστικά στη συνολική ανάπτυξή του ομίλου. Συνεχίζουμε, βεβαίως, να πιστεύουμε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της ήδη επιτυχημένης πορείας είναι η αφοσίωση μας στις εταιρείες πελάτες μας και η τήρηση της αρχής μας για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.»

Ο Χρήστος Μισαηλίδης εντάχθηκε στο δυναμικό του ομίλου Adecco το 2000, ως Sales Manager της Adecco Ελλάδος. Το 2005 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου και το 2007 του ανατέθηκε ο ρόλος του Regional Director Βαλκανίων.

Παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα, θα διατηρήσει και το ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδος.