--> 

85 Υποτροφίες Αριστείας από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη προσφέρει 85 ακαδημαϊκές και αθλητικές υποτροφίες, για την Α’ Δημοτικού, την Α’ Γυμνασίου και την Α’ Λυκείου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη την Κυριακή 18 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι ο εκπαιδευτικός οργανισμός εξελίσσει διαρκώς τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του και παράλληλα, καλλιεργεί στους μαθητές ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες ζωής για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2018»

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με πληθώρα δραστηριοτήτων όπως καθαρισμός του σχολείου, δενδροφυτεύσεις, φροντίδα του λαχανόκηπου, εικαστικές παρεμβάσεις, επιδαπέδια παιχνίδια, υιοθέτηση χώρων, βάψιμο τοίχων, αλλά και δράσεων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Το 2017 συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 σχολεία, το 10% των σχολείων της χώρας. Η φετινή θεματική είναι «Εθελοντισμός και Νεολαία», και ήδη εκατοντάδες σχολεία έχουν αρχίσει την προετοιμασία για τη δράση.

Η Samsung στηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα»

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, που διήρκησε από τις 17 Οκτωβρίου 2017 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η τελετή βράβευσης των σχολείων, που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή για τα καλύτερα βίντεο/παρουσιάσεις στο εν λόγω θέμα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Ο μεγάλος νικητής, που επιβραβεύτηκε από τη Samsung με τεχνολογικό εξοπλισμό, ήταν το 7ο Γυμνάσιο Καλλιθέας και συγκεκριμένα με ένα Ψηφιακό Διαδραστικό Πίνακα για το σχολείο και 6 Samsung tablets για τα μέλη της νικήτριας ομάδας. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 5η Δημοτικού έως 3η Γυμνασίου και υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΙΠΕ: Εκπαιδευτικό εργαστήριο για τα μέλη του

Ο Γεώργιος Μπάκος, μέλος Δ.Σ. του ΙΠΕ και πιστοποιημένος coach και εκπαιδευτής πωλήσεων, παρουσίασε στους συμμετέχοντες το πώς μπορούν να δημιουργήσουν ένα επιτυχημένο προφίλ και πώς το LinkedIn θα βοηθήσει στην καλύτερη διερεύνηση πελατών, για το πώς θα αναγνωρίζουν  τους αγοραστές και πώς μπορούν να εμπλακούν με τους υπεύθυνους απόφασης καθώς επίσης και τον τρόπο που δημιουργούνται επιτυχημένες σχέσεις εμπιστοσύνης. Σημειώνεται ότι το ΙΠΕ διοργανώνει τακτικά εργαστήρια απόκτησης γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για τα μέλη του, παρουσιάζοντας επίκαιρες και πρακτικές θεματολογίες.

Το Intercollege συμμετείχε στην έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2018»

Οι έμπειροι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και καθηγητές των διαφόρων κλάδων του Intercollege ήταν στη διάθεση των επισκεπτών και παρείχαν σωστή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα σπουδών του κολλεγίου, τις υποτροφίες και χορηγίες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι φοιτητές και καθηγητές των κλάδων Επισιτιστικών τεχνών του Intercollege παρουσίαζαν τεχνικές μοριακής κουζίνας, κερνούσαν τους παρευρισκόμενους με ιαπωνικά sushi, λουκουμάδες από χαλούμι κ.ά.

Σεμινάριο «Self re:branding» στην Ελληνοαμερικανική ένωση

Στο πλαίσιο αυτό, το σεμινάριο Self re:branding από την Ελληνοαμερικανική Ένωση δίνει πρακτικές συμβουλές και κατευθύνσεις ώστε οι συμμετέχοντες να επανακαθορίσουν το προσωπικό τους brand, να αφηγηθούν διαφορετικά την επαγγελματική τους ιστορία και να διαχειριστούν τη φήμη και τη δημόσια εικόνα τους, ώστε να είναι συμβατή με τους νέους τους στόχους. Το πρόγραμμα οργανώνεται σε δύο τετράωρες συνεδρίες που διεξάγονται την Παρασκευή 23 και 30 Μαρτίου.

KPMG: Αρωγός του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Μεταξύ άλλων, η Σιάνα Κυριάκου, Partner & COO της KPMG, από το βήμα του «Young Leader Roundtable» του Φόρουμ, έθεσε μια σειρά από προβληματισμούς και ερωτήσεις προς τη νέα γενιά ηγετών και τους κάλεσε να αφουγκραστούν το disruption ως ευκαιρία για ανάπτυξη και πρόοδο και όχι ως απειλή. Η ίδια δήλωσε ενδεικτικά: «Το disruption που φέρνει η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση φέρνει αλλαγές και επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής μας, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Το επιτυχημένο υπεύθυνο leadership για εμένα είναι αυτό που αναγνωρίζει αυτές τις αλλαγές και τα αποτελέσματα που φέρνουν» επισημαίνοντας ότι: «Δεν πρέπει να περιμένουμε τις αλλαγές να έρθουν μόνο από τους ανθρώπους μας- πρέπει και εμείς ως ηγέτες να εξελισσόμαστε», προσκαλώντας τη νέα γενιά ηγετών να αφομοιώσει το disruption στο μοντέλο για βιώσιμη ανάπτυξη.

Περιβαλλοντική ενέργεια από την Ευρωπαϊκή Πίστη

Με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας», η δράση περιλάμβανε την αναδάσωση και την προστασία ενός σημαντικού τμήματος του Υμηττού, όπου μέσα από μια διαδρομή περιπάτου 2,4 χιλιομέτρων, κάθε συμμετέχων είχε την ευκαιρία να συμβάλλει φυτεύοντας από ένα δέντρο. Στην πρωτοβουλία της δράσης GreenAthlon, η οποία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των παιδιών για την σπουδαιότητα του δάσους στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η Ευρωπαϊκή Πίστη είχε δυναμική παρουσία με τη συμμετοχή τόσο των εργαζομένων της όσο και των οικογενειών τους.

Η Emirates τιμα τις γυναίκες-στελέχη της

Το βίντεο παρουσιάζει στο κοινό γυναίκες που εργάζονται σε διάφορα τμήματα και τομείς του Ομίλου Emirates, με όλες τους να έχουν αρμοδιότητες καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία της πτήσης EK 225 από Ντουμπάι προς Σαν Φρανσίσκο. Εκτός από το πλήρωμα της πτήσης, μια ομάδα που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επιμελήθηκε όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την αναχώρηση της πτήσης.

Συνολικά, μια ομάδα 75 γυναικών από 25 εθνικότητες δούλεψαν για αυτή την πτήση. Αυτό αντικατοπτρίζει την πολυσυλλεκτικότητα που χαρακτηρίζει τον Όμιλο Emirates, ο οποίος απασχολεί προσωπικό από περισσότερες από 160 εθνικότητες. Στην ομάδα επιχειρήσεων της πτήσης EK 225 ανήκαν γυναίκες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι οποίες εργάστηκαν ως μηχανικοί, αλλά και για την απογείωση της πτήσης, την ασφάλεια και τη μεταφορά του φορτίου αποσκευών.

Διεθνείς διακρίσεις για την ManpowerGroup

Παράλληλα, το περιοδικό Fortune ανακήρυξε τη ManpowerGroup ως μία από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στον κόσμο – «World’s Most Admired Companies» για 15η συνεχόμενη χρονιά. Μάλιστα, απέσπασε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των διαφοροποιημένων Outsourcing υπηρεσιών. Η Φανή Κλειδά, Γενική Διευθύντρια της ManpowerGroup Ελλάδας, σημείωσε σχετικά: «Το ήθος και η τήρηση των ηθικών πρακτικών είναι εγγεγραμμένα στο DNA της ManpowerGroup. Σήμερα που η νέα τεχνολογία φέρνει συνταρακτικές αλλαγές στη ζωή και την εργασία των ανθρώπων και την επιχειρηματική δραστηριότητα, η καλλιέργεια υψηλής ηθικής νοημοσύνης αποτελεί για εμάς συνειδητή προτεραιότητα, χαρακτηρίζει κάθε ενέργειά μας και αποτελεί την προστιθέμενη αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών μας».