Το πιο «αγαπητό» MBA

Το Edinburgh Business School, είναι η μεταπτυχιακή σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Heriot – Watt του Εδιμβούργου.

Το Edinburgh Business School (EBS) συνεργάζεται στην Ελλάδα με το Centre of European Management Studies (CeMS), που έχει ως βασικό στόχο τη «Μετάδοση προηγμένων γνώσεων και δεξιοτήτων για αύξηση της διαχρονικής αξίας και της ικανότητας για επιτυχή σταδιοδρομία» και προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τα προγράμματα ΜΒΑ (Master of Business Administration), MSc in Marketing, MSc in Financial Management, MSc in Human Resource Management και MSc in Strategic Planning.

Για περισσότερες πληροφορίες www.cems.gr.

Παρουσίαση Προγραμμάτων Σπουδών από την iCon

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 19 Απριλίου (19:00-20:30), στο εκπαιδευτικό κέντρο της iCon (Δημητρακοπούλου 49Α, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ). Για κράτηση θέσεων απευθυνθείτε στο 210-9248534 και στο email [email protected].

Σεμινάριο της Dale Carnegie

Η καθοδήγηση από τα στελέχη της εταιρείας έχει στόχους: α) σε ατομικό επίπεδο: την παρακίνηση, ενεργοποίηση, ανάπτυξη και βελτίωση και β) σε επίπεδο οργανισμού: τη δημιουργία κουλτούρας συνεχούς εκμάθησης, feedback και υποστήριξης, το χτίσιμο και την ενδυνάμωση ομάδων, τη διαχείριση αλλαγών, την επίτευξη στόχων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει διάδραση με ατομικές και ομαδικές ασκήσεις καθώς και πρακτική εφαρμογή για τον κάθε συμμετέχοντα.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-6779129, email: [email protected].

Εκδήλωση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ergonomia, η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα αναπτυχθούν οι εξής ενότητες: Ανάλυση της Νομοθεσίας περί προστασίας από εκρήξεις, Έγγραφο Προστασίας από Εκρήξεις, Εκτίμηση του Κινδύνου Δημιουργίας Έκρηξης, Ταξινόμηση των Επικίνδυνων Περιοχών σε Ζώνες, Ανάλυση Τεχνικών και Οργανωτικών Μέτρων Προστασίας από εκρήξεις, Οδηγίες για τη σωστή επιλογή και εγκατάσταση εξοπλισμού (αντιεκρηκτικού τύπου), Οδηγίες για τη συντήρηση αντιεκρηκτικού τύπου εξοπλισμού και τις εργασίες εντός των επικίνδυνων περιοχών.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Βασίλη Πέππα, Χημικό Μηχανικό, ΜEng, MSc, Yπεύθυνο του Τμήματος Βιομηχανικής Ασφάλειας και Υποστήριξης και βασικό εισηγητή του ΚΕΚ του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Αλέξανδρος, πλησίον στάσης μετρό, έξοδος Μέγαρο Μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2102773327, [email protected], www.ergonomia.gr.

WOW group

Πρόκειται για το WOW group που οργανώνεται σε δύο divisions, Learning και Online. Υπεύθυνος του Learning division αναλαμβάνει ο Αργύρης Στασινάκης ενώ του Online division ο Δημήτρης Μέμος. Σύντομα θα είναι στον «αέρα» το καινούριο site www.wow.gr.

Hay Group: σημείο αναφοράς στον τραπεζικό κλάδο

Για τη Hay Group, η αναφορά στην ετήσια έκθεση αποτελεσμάτων της Deutsche Bank είναι κάτι περισσότερο από «αναφορά». Τα στελέχη της εταιρείας θέλουν να βλέπουν την εταιρεία τους ως έναν αποτελεσματικό συνεργάτη των μεγαλύτερων τραπεζών στον κόσμο, παρέχοντας υπηρεσίες που αποτελούν σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από το 1997 η Hay Group συνεργάζεται με το περιοδικό FORTUNE, αναγνωρίζοντας, επιλέγοντας και αξιολογώντας, σε ετήσια βάση, τις πλέον αξιοθαύμαστες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο «World’s Most Admired Companies» και αναλύοντας τις βέλτιστες πρακτικές που καθιστούν αυτές τις εταιρίες τις πιο επιτυχημένες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για το 2010 μπορείτε να τα βρείτε στο περιοδικό FORTUNE, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://money.cnn.com/magazines/fortune/mostadmired/2010/index.html

Βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου» για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς

Με το χρηματικό έπαθλο οι ιδιοκτήτες της Zoo Bytes ΕΠΕ και εμπνευστές της ελληνικής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης zoo.gr, Μιχάλης Ναυπλιώτης, Δημήτρης Μπάνης και Κώστας Χατζηκοκολάκης, μπορούν και επενδύουν στην ανάπτυξη των υπηρεσιών τους σε μια δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία.

Το έπαθλο αυτό έρχεται να καλύψει αρκετές ανάγκες, αλλά κυρίως να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην επιχείρηση, με σκοπό την επίτευξη σωστής ανάπτυξης και ευημερίας. Αναφορικά με τις νέες επενδύσεις που ετοιμάζει η Zoo Bytes, πέρα από την πρόσληψη πέντε νέων προγραμματιστών με σκοπό την κάλυψη νέων αναγκών που δημιουργούνται λόγω της επέκτασης και ανανέωσης των υπηρεσιών της, μέσα στον επόμενο μήνα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή η νέα έκδοση του zoo.gr (version 2.0).

To Stelios Philanthropic Foundation έχει θεσμοθετήσει το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου από το 2008 σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας. Ο νικητής του Βραβείου ανακοινώνεται κάθε χρόνο από τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου κατά την απονομή των Βραβείων ΚΟΥΡΟΣ της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Επιστημονικός και οργανωτικός συνεργάτης του Stelios Philanthropic Foundation και της Λέσχης Επιχειρηματικότητας είναι το ALBA Graduate Business School.

Φέτος, η διαδικασία υποβολής συμμετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.alba.edu.gr/stelios.

Περισσότερες γυναίκες διευθυντές για ανταγωνιστικότερη οικονομία

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία αποτελεί το προοίμιο μίας νέας στρατηγικής για την ισότητα των φύλων που πρόκειται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του έτους, η οικονομία θα αντλούσε οφέλη από την πλήρη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στις διευθυντικές θέσεις. Η έκθεση «Περισσότερες γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις – βασικός παράγοντας για την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη» αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στο χώρο της λήψης οικονομικών αποφάσεων.

Στον εταιρικό χώρο οι άνδρες καταλαμβάνουν περίπου το 89% των θέσεων στα διοικητικά συμβούλια των μεγαλύτερων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών της Ευρώπης. Η ανισότητα είναι εμφανέστερη στις υψηλότερες θέσεις, όπου μόνο το 3% των επιχειρήσεων έχουν γυναίκες στην κορυφή. Η Νορβηγία διακρίνεται ως η μοναδική χώρα που πλησιάζει κάπως να έχει επιτύχει ισορροπία όσον αφορά τα φύλα: 42% γυναίκες και 58% άνδρες συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των μεγαλύτερων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών, ως αποτέλεσμα προβλεπόμενης από το νόμο ποσόστωσης.

Παράλληλα, μελέτες αποκαλύπτουν τις θετικές επιπτώσεις που έχει το ποσοστό γυναικών σε υψηλές θέσεις στην αποδοτικότητα της επιχείρησης. Για παράδειγμα, από μελέτη που διεξήχθη στη Φινλανδία προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις στις οποίες το διοικητικό συμβούλιο χαρακτηρίζεται από ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι κατά μέσο όρο 10% πιο κερδοφόρες από εκείνες στις οποίες το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται μόνο από άνδρες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μαθητές σε ρόλο «Επιχειρηματία»

Από τις 28 εικονικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν διακρίθηκαν τρεις. Το βραβείο για την «Καλύτερη Εταιρεία» κέρδισε η εταιρεία «Imagine» που παρουσίασε η Σχολή Μωραΐτη, το βραβείο για το «Καλύτερο Περίπτερο» εικονικής εταιρείας έλαβαν οι ομάδες «ΚΑΠ-art A.E» της σχολής ΙΜ Παναγιωτόπουλου και «Εssences» των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, ενώ το βραβείο για το πιο «Καινοτόμο Προϊόν» έλαβαν οι ομάδες από τα Εκπαιδευτήρια Βέροιας και τη Γερμανική Σχολή, οι οποίες παρουσίασαν τις εικονικές εταιρείες με τις επωνυμίες «Progsmart» και «Εκδόσεις Οδυσσέας» αντίστοιχα.

Η Σχολή Μωραΐτη με τη διακριθείσα εικονική επιχείρηση «Imagine» εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό JUNIOR ACHIEVEMENT EUROPE. Η ελληνική συμμετοχή κατέλαβε την τέταρτη θέση στο βραβείο «Καλύτερης επικοινωνίας της εταιρείας με το κοινό» ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις ξεχωρίζοντας μεταξύ 53 πανευρωπαϊκών συμμετοχών για την παρουσίαση του περιπτέρου της.

Στην κριτική επιτροπή, που αξιολόγησε τις εργασίες των μαθητών, συμμετείχαν εθελοντικά στελέχη των εταιρειών Avenue, Citi, ΑΒ Βασιλόπουλος, Πλαίσιο, Coca-Cola Τρία Έψιλον, McCain και Merck.
Ο Πανελλήνιος Τελικός Διαγωνισμός για την αρτιότερη «Εικονική Επιχείρηση» θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου και η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Ιταλία στις 20 με 23 Ιουλίου.

Εκδήλωση Hay Group & ΕΕΔΕ

H Hay Group, δημιούργησε το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, πρόγραμμα ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών «Future Leaders» με συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών, εταιρειών και μη κυβερνητικών/ κερδοσκοπικών οργανισμών. Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, ο οποίος ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου, δίνεται το «βήμα» στους Μελλοντικούς Ηγέτες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να παρουσιάσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τα έργα που υλοποιήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρικοί υποστηρικτές του προγράμματος, ΑΒ Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Τράπεζα Πειραιώς και Όμιλος Τιτάν θα βραβεύσουν τις ομάδες των Μελλοντικών Ηγετών που εργάστηκαν στα έργα «Ιστορική μνήμη και οικονομική ανάπτυξη της Κορώνης – Μανιατάκειο Ίδρυμα», «Προστασία των φυσικών και πολιτιστικών αξιών του διασυνοριακού πάρκου Πρεσπών» και «Για τον Πολιτισμό και την Κοινωνία – Εθνικό Θέατρο». Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας συνεργάστηκαν επίσης ως υποστηρικτές, εταιρείες και οργανισμοί όπως Better Future, Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το ΠΛΑΙΣΙΟ. Επικοινωνιακά υποστηρίζουν την πρωτοβουλία οι: Καθημερινή, Sprint Integrated Communications, BOUSSIAS και SBC Business Channel.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Απριλίου 2010 και ώρα 16:00 στη συνεδριακή αίθουσα «Γεώργιος Κοντογιώργης» της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Λεωφ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 61, Αθήνα). Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στο www.futureleaders.gr.