--> 

KPMG: Πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών για τη σπατάλη τροφίμων

Πιο συγκεκριμένα, στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των μαθητών σχολείων σχετικά με τη σημασία και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, η συλλογική προσπάθεια για τη μείωση αυτού του φαινομένου και η στήριξη ανθρώπων σε διατροφική ανάγκη.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότερα από 16.000 παιδιά έχουν επιμορφωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο», ενώ, μέχρι στιγμής, μέσω της στήριξης του προγράμματος από την KPMG, έχουν ενημερωθεί 770 μαθητές σε 5 σχολεία και έως το τέλος του σχολικού έτους αναμένεται να επωφεληθούν συνολικά 3.500 παιδιά.

Goodyear: Μια μέρα με τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου για τους εργαζόμενους της

Αναλυτικότερα, η μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο νέο ψηφιακό πλανητάριο και προβολή 3D παιδικής ταινίας με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μετά την προβολή, τα παιδιά και η ομάδα της Goodyear συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο, όπου μέσα από χριστουγεννιάτικα πειράματα και κατασκευές μπόρεσαν να εξοικειωθούν με επιστημονικά φαινόμενα, ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε με γεύμα.

Μεταξύ άλλων, ο Εμπορικός Διευθυντής Επιβατικών της Goodyear Ελλάς Ελλάδας-Κύπρου της Goodyear, Κωνσταντίνος Καζούρης, δήλωσε: «Είναι μέρος της κουλτούρας της εταιρείας να προσφέρει χαρά και αγάπη σε όσους το έχουν ανάγκη. Η δράση αυτή μας γέμισε όλους με ενέργεια και χαρά και αναμένουμε να αναλάβουμε και άλλες παρόμοιες δράσεις».

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του DMCΗ

Αναλυτικότερα, ύστερα από πέντε εβδομάδες εκπαίδευσης σε όλα τα σύγχρονα εργαλεία του ξενοδοχειακού digital marketing, οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι τόσο με το περιεχόμενο όσο και με την ποιότητα των εισηγητών. Επισημαίνεται, τέλος, ότι ξεκινά άμεσα ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος στις 30 Ιανουαρίου 2020, ξανά στην Αθήνα.

Κωτσόβολος: Μοίρασε δώρα στο Γηροκομείο Αθηνών

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Κωτσόβολος βρέθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στο πλευρό των 165 ενοίκων του Γηροκομείου Αθηνών και πέρασε μαζί τους ένα απόγευμα, προσφέροντάς τους είδη προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, κερνώντας παράλληλα και γλυκίσματα. Τέλος, ως Secret Santa, φρόντισε για τον εξοπλισμό των χώρων του Γηροκομείου με τηλεοράσεις, ψυγεία και θερμαντικά.

Το MBA International γιορτάζει 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων και καθηγητών, στιγμιότυπα από την ιστορία του Προγράμματος, βραβεύσεις εξεχόντων αποφοίτων και συνεργατών, ενώ η εν λόγω εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια δεξίωση.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των 20 αυτών χρόνων, το MBA International απέκτησε διεθνή αναγνωρισιμότητα μέσω της πιστοποίησης από τον οργανισμό Association of MBAs (AMBA), έλαβε το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας (AMBA Innovation Award) και εξελίχθηκε σε ένα MBA πρόγραμμα παγκόσμιας εμβέλειας και διεθνών προτύπων με φοιτητές, αποφοίτους και καθηγητές από όλο τον κόσμο, υποδεχόμενο μέχρι σήμερα περισσότερα από 2.000 άτομα, 30 εθνικοτήτων.

24Media: Τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας για την ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του ομίλου της 24Media συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας για να καλύψουν τις ανάγκες της Ένωσης, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση, με κύριο στόχο την προσφορά βοήθειας σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Σημειώνεται, τέλος, ότι το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά.

Σεμινάριο ενδυνάμωσης γυναικών από το ΕΚΤ και την Google

Ειδικότερα, τo #IamRemarkable είναι μία πρωτοβουλία της Google, με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, δίνοντάς τους ώθηση να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους στο χώρο εργασίας τους, αλλά και εκτός αυτού, ενώ απευθύνεται σε γυναίκες που βρίσκονται σε πρώιμο επαγγελματικό στάδιο ή επιθυμούν να δώσουν ώθηση στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Interamerican: Ολοκλήρωση για το πρόγραμμα Fast Track to Management

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω εργαστήριο, στο οποίο συμμετείχαν 20 team managers από γραφεία του Δικτύου, με τη συνεργασία και την εκπαιδευτική επιμέλεια της LIMRA, οι υποψήφιοι managers είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς θα πραγματοποιηθεί η επιτυχημένη μετάβαση από τον ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου στον ρόλο του manager, αλλά και να αποκτήσουν σημαντικά εργαλεία για τα πρώτα βήματα στο management.

Σημειώνεται ότι το πλάνο της Σχολής Management της Interamerican για το 2020 περιλαμβάνει περισσότερα από 10 προγράμματα για συντονιστές, unit managers και team managers της εταιρείας, με τα νέα  αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα να αποσκοπούν στην ενίσχυση των ηγετικών και διοικητικών δεξιοτήτων των managers του εταιρικού Δικτύου, καθώς και στην ανάπτυξη της νέας γενιάς των managers.

ΣΒΕ: Σεμινάριο επιχειρηματικής στρατηγικής «Competition Demystified»

Ειδικότερα, ο 3ος κύκλος του Σεμιναρίου θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17.00, στις εγκαταστάσεις του ACT (Πυλαία, Θεσσαλονίκη) και περιλαμβάνει καινοτόμες μεθόδους, ειδικά επιλεγμένα Harvard Business Cases, και συμβουλές από επιτυχημένους έλληνες επιχειρηματίες, απαντώντας σε ερωτήματα όπως τι είναι στρατηγική, τι ακριβώς είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, πώς δημιουργείται, πώς συντηρείται, πώς η ύπαρξη ή όχι ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος επηρεάζει την αποτίμηση της εταιρείας, τις αποφάσεις για επεκτάσεις, αλλά και τις αποφάσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις, καθώς και πότε πρέπει να ξεκινήσει ή να εμπλακεί μια εταιρεία σε πόλεμο τιμών. Σημειώνεται, τέλος, ότι εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Τζέκης Φλωρεντίν, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της EBITS MBA, Columbia Business School.

Eurostat: Στο 7,5% η ανεργία τον Νοέμβριο

Συγκεκριμένα, ως προς τα κράτη μέλη, τα χαμηλότερα ποσοστά για τον Νοέμβριο σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,2%), στην Γερμανία (3,1%) και στην Πολωνία (3,2%)και τα υψηλότερα στην Ελλάδα (16,8% βάσει των στοιχείων του Σεπτεμβρίου) και την Ισπανία (14,1%).

Σχετικά με την ανεργία των νέων για τον Νοέμβριο του 2019, αυτή διαμορφώθηκε στο 15,6% στην Ευρωζώνη και στο 14,8% στην Ευρώπη των 28, με τα χαμηλότερα ποσοστά να εμφανίζονται στις Τσεχία (5,2%), Γερμανία (5,9%) και Βουλγαρία (7%), ενω τα υψηλότερα στις Ελλάδα (32,5%), Ισπανία (32,1%) και Ιταλία (28,6%).