Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο του 2ου YDC Lunch Circle

Ο Αναστάσιος Σπανίδης, founding partner του YDC και CEO της Generation Y Group of Companies, ανέλυσε τα επίπεδα, τις διαστάσεις και τη σφαίρα επιρροής του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιτελείται με εκθετικά αυξανόμενους ρυθμούς, αλλά και τα ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει η σύγχρονη ηγεσία για να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες που γεννά.

Ο Αναστάσιος Σπανίδης ανέλυσε τα σημεία στα οποία οφείλει να εστιάσει η σύγχρονη ηγεσία ώστε να αναπτύξει τους μηχανισμούς και την εγρήγορση να διαβλέπει εγκαίρως τις αλλαγές που επέρχονται, να τις ενσωματώνει στον οργανισμό, να εκμεταλλεύεται τα στοιχεία και τα δεδομένα που παρέχονται και να μπορεί να κατευθύνει, να εμπνέει και να υποκινεί τις ομάδες του, όταν η σύνθεσή τους πλέον αλλάζει ριζικά.

«Μοντέλα και συστήματα που φάνταζαν απίθανα δεν είναι πλέον Science Fiction, αλλά Science Fact» τόνισε, αναλύοντας τη σημασία κατανόησης της γενιάς των millennials, αλλά και του τρόπου που οφείλει ένας ηγέτης να ενσωματώσει τις τεχνολογικές εξελίξεις στον οργανισμό του.

Την 1η Ιουνίου η 10η επετειακή διοργάνωση του TEDxAthens

Τα παραπάνω επεσήμαναν οι διοργανωτές του συνεδρίου στην Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου στο Folk. στο κέντρο της Αθήνας. Με βασική αρχή «Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν» και με ένα περιεχόμενο που ξεπερνά τις 18 ώρες, η φετινή διοργάνωση υπόσχεται τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών.

Η Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενήσει 12 ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι, ο σκηνοθέτης Ούνταγιαν Πρασάντ και ο βραβευμένος με Grammy Κρίστοφερ Κίνγκ, ενώ παράλληλες δράσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Εναλλακτική Σκηνή όσο και στο Lab κατά τη διάρκεια του φετινού TEDxAthens.

Επίσης, ανακοινώθηκε η ανανέωση και για φέτος της σύμπραξης του TEDxAthens με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ έγινε γνωστή και η δημιουργία ενός επετειακού λευκώματος με όλα τα highlights των 10 διοργανώσεων του TEDXAthens.

Β. ΚΑΥΚΑΣ: Best Workplaces για 5η φορά

Η εταιρεία έχοντας θεσμοθετήσει μια σειρά ενεργειών στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων της, όπως το «Extra Mile Champion» που αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες τους να φέρουν προστιθέμενη αξία στην εταιρεία, τα Managing Director Listening Sessions, όπου οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε ανοιχτό διάλογο με τη Διοίκηση με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, τους δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Παράλληλα, αναγνωρίζει συνεχώς την αξία της προσωπικής ανάπτυξης και συμβάλει στην επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων της, μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης στο Kafkas Institute of Training & Development και καθώς και διαφόρων εξωτερικών εκπαιδεύσεων στον τομέα δράσης κάθε εργαζόμενου.

Με αφορμή της διάκριση, η Μαρίκα Λάμπρου, Managing Director της εταιρείας δήλωσε: «Στην ΚΑΥΚΑΣ είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σε ένα δρόμο δυναμικής ανάπτυξης, με γνώμονα την ευημερία των εργαζομένων και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Η δέσμευση εταιρείας και εργαζομένων είναι αμφίδρομη: Δεσμεύεται στην ανάπτυξή τους, δεσμεύονται στην επιτυχία της. Η διάκρισή μας ως Best Workplace 2019 είναι ακριβώς η απόδειξη μιας δυνατής και ανταποδοτικής σχέσης που εξασφαλίζει αμοιβαία ανάπτυξη και επιτυχία».

Το Κέντρο Αειφορίας CSE στην Πρωτοβουλία PRI

Μέσα από τη συμμετοχή του στην παγκόσμια αυτή Πρωτοβουλία, το Κέντρο Αειφορίας δηλώνει τη δέσμευσή του στην υποστήριξη επιχειρήσεων με βάση τις έξι Αρχές για την προώθηση των υπεύθυνων επενδύσεων, όπως αυτές θεσπίστηκαν το 2006. Ως μέλος της πρωτοβουλίας (PRI Signatory), υποστηρίζει επιχειρήσεις και οργανισμούς του χρηματοοικονομικού κλάδου στο να υιοθετήσουν την προσέγγιση των υπεύθυνων επενδύσεων.

Πρόκειται για μια στρατηγική προσέγγιση που στοχεύει στην ενσωμάτωση μέσα στις επενδυτικές αποφάσεις παραγόντων που έχουν να κάνουν με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG – Environment, Society, Governance). Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2019, το Κέντρο Αειφορίας έλαβε ειδική διάκριση στα PR News CSR Awards στην Washington για το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πιστοποίησης Επαγγελματιών Εταιρικής Υπευθυνότητας. Το πρόγραμμα αυτό έχει πιστοποιήσει 1.600 επαγγελματίες από 55 χώρες.

Διπλή ελληνική συμμετοχή στο ΔΣ του CSR Europe

Στο πλαίσιο αυτό στο ΔΣ του CSR Europe συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο εκπρόσωπος του CSR Hellas Αλέξαν- δρος Κωστόπουλος, Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Νέων Έργων και η Πρόεδρος ΔΣ του CSR Hellas, Μαρία Αλεξίου, Δ/ντρια ΕΚΕ του ομίλου Τιτάν. Η Μαρία Αλεξίου εξελέγη εκ νέου, ως εκπρόσωπος πλέον του ομίλου Τιτάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Τιτάν είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου CSR Europe από το 2004 και είναι η πρώτη φορά που έθεσε υποψηφιότητα δια της εκπροσώπου του καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σύνολο ψήφων.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτών και τη στρατηγική του CSR Europe 2030, παρουσιάσθηκε και η πρόσκληση για δράση και συνεργασία που προσυπογράφουν ήδη περισσότεροι από 90 ηγέτες ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

ManpowerGroup: Φιλοξενεί 37 πρωτοποριακές HR Tech επιχειρήσεις στο παγκόσμιο συνέδριο Viva Technology

Ανάμεσα σε 400 υποψήφιες εταιρείες 29 χωρών, εκείνες που επιλέχθηκαν από τους ειδικούς του Ομίλου της ManpowerGroup σε θέματα ψηφιακού εργατικού δυναμικού (startups αλλά και εδραιωμένες επιχειρήσεις στον τομέα της καινοτομίας) θα παρουσιάσουν με τη σειρά τους τεχνολογικές λύσεις για τον κλάδο του Ανθρώπινου δυναμικού, στο τεχνολογικό συνέδριο που θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες.

Ο Jonas Prising, ManpowerGroup Chairman & CEO δήλωσε μεταξύ άλλων. «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ο Gold HR Partner για ακόμη μια φορά στο VivaTech, φιλοξενώντας όλες αυτές τις εντυπωσιακά αναδυόμενες startups και εδραιωμένες επιχειρήσεις. Ο συνδυασμός λύσεων καινοτομίας και τεχνολογίας HR, σε συνεργασία με την ανάλυση και την τεχνογνωσία του εργατικού δυναμικού, μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες και τους υποψηφίους μας».

Οι 37 startup επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στο HR Lab της ManpowerGroup το 2019 είναι οι: Coorpacademy; Fifty, Open Decide, Domoscio, PitchBoy, Yobs, PushTalents, Pangian, Job Pal, Argo Snappress, Ramp Up, CV Design R, Thrive Partners, Via Ma Vie De Startupper, En Mode Up, Pitchy, Skillbase, Flashbrand, Evaveo, Supermood, Riminder, Whoz, Beedeez, Brain Cities, Expert Teleportation, Keycoopt, Goldenbees, Keeseek, Serious Factory, Do You Speak VR, Jungle VR, Easy V, 1KM A Pied, Wignsy, Maans, Akigora and Nap&UP.

Νέα στελέχη στο δυναμικό της AMNIS Learning & Growth

Η Άντζελα Νικολαίδου προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο, όπου έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος στον τομέα των Διεθνών Αγορών, επί 27 έτη. Αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία της, έχει ηγηθεί και αναπτύξει ομάδες πωλήσεων με χαρακτηριστικά υψηλής δέσμευσης, εξωστρέφειας και αποτελεσματικότητας. Η Αθανασία Κούτρα είναι Executive Coach πιστοποιημένη από τον διεθνή οργανισμό International Coaching Federation.

Έχει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση λύσεων για την επιλογή, την αξιολόγηση και την ανάπτυξη στελεχών για πολλές και διαφόρων ειδών επιχειρήσεις και οργανισμούς. O Δημήτρης Ευσταθιάδης στις εκπαιδευτικές του υπηρεσίες, φέρνει πολυετή διευθυντική εμπειρία σε μεγάλους, διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, ιδιαίτερα ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου, από όπου και αποκόμισε τη γνώση της λειτουργίας και των προκλήσεων επιχειρήσεων διαφόρων οικονομικών κλάδων.

Δημήτρης Μαύρος, Great Place to Work® Hellas: «Το κλίμα εμπιστοσύνης είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της δημιουργίας καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος»

Την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Great Place to Work® Hellas, με τη συμμετοχή 450 και πλέον προσκεκλημένων, τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πολιτικών, Οικονομικών και Επιχειρηματικών Φορέων.Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Great Place to Work® Hellas, Δημήτρης Γ. Μαύρος, δήλωσε: «Με τη σημερινή απονομή στις 25 εταιρείες που διακρίθηκαν, ο θεσμός του Great Place to Work® συμπληρώνει 18 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, βραβεύοντας τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύονται πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της δημιουργίας καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος. Τους αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια».

Μεταξύ άλλων, βραβεία απένειμαν, ο Γιώργος Ιωαννίδης, Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης – εκ μέρους του Υπουργού Γιάννη Δραγασάκη, ο Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας και τέως Υπουργός Ανάπτυξης, ο Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ, ο Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής, Τομέας ΜΜΕ, Θέσεων & Ενημέρωσης ΣΕΒ και ο Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος ΕΑΣΕ. Σημειώνεται ότι στο τεύχος Μαίου του περιοδικού HR Professional, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και τη συνέντευξη του Δημήτρη Γκανούδη, General Manager, Great Place to Work® Hellas.

Alba Digital Academy

Το Alba Digital Academy λειτουργεί στο πλαίσιο του Τμήματος Ανάπτυξης Στελεχών (Executive Development) του Alba, με σκοπό να αποτελέσει όχημα συνεργασίας του Alba με την επιχειρηματική κοινότητα για τον σχεδιασμό και τη διάδοση σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των στελεχών στην εποχή της ψηφιακής ανατροπής και μετασχηματισμού.

Βαγγέλης Μόρφης: «Το 2019 είναι η χρονιά του ΑΙ για τη Microsoft στην Ελλάδα»

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μόρφης, Διευθυντής Marketing & Operations της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, το 2019 είναι η χρονιά του ΑΙ για τη Microsoft στην Ελλάδα και μίλησε για τα projects που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, σε μία προσπάθεια ενσωμάτωσης του ΑΙ στη χώρα. Μέρος της προσπάθειας αποτελεί το «ΑΙ Innovator’s Hub», ένας χώρος που την ημέρα του Summit θα φιλοξενήσει έκθεση από 14 ελληνικές εταιρείες – Microsoft partners – που αναπτύσσουν ήδη λύσεις AI στην Ελλάδα.

Μεταξύ των ομιλητών είναι, ο θρυλικός σκακιστής Garry Kasparov, o Dr. Nicholas Christakis, ο οποίος θα εστιάσει στη σχέση κοινωνικών δικτύων και ΑΙ, o τυφλός developer της Microsoft, Saqib Shaikh, ο βραβευμένος με Emmy Sean Alexander, Microsoft Principal Director, Microsoft AI, Microsoft Corp, κ.α. Το συνέδριο θα ανοίξει η CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Πέγκυ Αντωνάκου, η οποία θα εστιάσει στην ευκαιρία που ανοίγει το ΑΙ για την Ελλάδα σήμερα.

Επίσης, το συνέδριο αναμένεται να φιλοξενήσει την πρώτη παρουσίαση έρευνας που διενήργησε η Accenture σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas, για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται πολίτες και οργανισμοί στην Ελλάδα το ΑΙ, το βαθμό ετοιμότητας της ελληνικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων να το υιοθετήσουν, την οικονομική επίπτωση της έγκαιρης υιοθέτησης, αλλά και τρόπους ώστε η ελληνική κοινωνία και οικονομία να επωφεληθούν από τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις.