--> 

Έρευνα: Το Λονδίνο η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο για εργασία

Η δημοσκόπηση των εταιρειών The Boston Consulting Group και totaljobs.com διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες από 189 χώρες θεωρούν το Λονδίνο πιο ελκυστική πόλη για να εργαστούν σε σχέση με την Νέα Υόρκη και το Παρίσι, ενώ η Βρετανία έρχεται δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, ως πιο ελκυστική χώρα για όσους αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Ενώ η έρευνα, η οποία περιγράφεται από αυτούς που την διενήργησαν ως η πιο εκτενής που έχει μέχρι σήμερα εκπονηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, συμπεραίνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα όσων αναζητούν εργασία προτίθενται να μετεγκατασταθούν στο εξωτερικό για το λόγο αυτό, ενώ στο εσωτερικό της Βρετανίας μόνο το 44% θα επιθυμούσαν να μεταναστεύσουν για εργασιακούς λόγους.

«Η έρευνα αυτή παγιώνει τη φήμη του Λονδίνου ως μία πραγματικά παγκόσμια πόλη. Όχι μόνο προσφέρει πλούσιες εργασιακές ευκαιρίες σε μία σειρά από τομείς, αλλά μπορεί να καυχιέται για ορισμένα από τα ανώτερα πολιτιστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι άνθρωποι απ΄όλο τον πλανήτη θέλουν να έρθουν και να εργαστούν εδώ», σχολίασε ο Μάικ Μπούκερ από την εταιρεία totaljobs.com.

TopTeam World: Advanced Certification Program for Corporate Coaching

Με έμφαση στο Coaching μέσα σε οργανισμούς (ιδιωτικές εταιρίες, ΜΚΟς, οργανισμούς δημόσιου), το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε άτομα που θέλουν να μάθουν το Coaching ή να βελτιώσουν την πρακτική τους σε αυτό, στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Πληροφορίες: 210-2406798 και www.topteamworld.com.

Open Day από το IST

Κατά τη διάρκεια του Open Day, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και για τις επαγγελματικές τους προοπτικές από τους Υπευθύνους Σπουδών και τους καθηγητές των αντίστοιχων Τμημάτων.

«Τάσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές στην Επιλογή Υψηλόβαθμων Στελεχών στην Ευρώπη»

Μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκαν εκτενώς οι δυσκολίες και οι προοπτικές που αντιμετωπίζουν τα στελέχη που ηγούνται επιχειρήσεων σήμερα και καλούνται να τις οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ο Γιώργος Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής, ICAP People Solutions ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή τάση αναδεικνύει νεότερα στελέχη στο ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου μιας εταιρείας, πιθανά με λιγότερη εμπειρία και χαμηλότερες αποδοχές, αλλά και περισσότερους ρόλους ευθύνης και αρμοδιότητες προς υλοποίηση», ενώ μίλησε εκτενώς για το νέο ρόλο του στελέχους «Επικεφαλής Αναδιοργάνωσης» (Chief Restructuring Officer), ο οποίος, όπως είπε, «συναντάται σε όλο και περισσότερες εταιρείες για να αναλάβει ρόλο εκσυγχρονισμού, εξορθολογισμού, εξισορόπησης και ανακατεύθυνσης της εταιρείας προς ένα νέο όραμα».

Σήμερα η απονομή των HR Excellence Awards 2014

Tα HR Excellence Awards διοργανώνονται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων από το 2012. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενθαρρύνει και να στηρίξει έμπρακτα όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, οριοθετώντας το πλαίσιο μέσω του οποίου εντοπίζονται, αναδεικνύονται, δημοσιοποιούνται και επιβραβεύονται επιτυχημένες πρακτικές. Οι πρακτικές αυτές οφείλουν να προσθέτουν αξία στη λειτουργία και στα συνολικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων και να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση στο τομέα διοίκησης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα.

Η Grant Thornton «Employer of the Year» από το περιοδικό International Accounting Bulletin

Οι κριτές μνημόνευσαν το «Advanced Manager Programme» της εταιρείας, το πρόγραμμα Leadership Foundation (το οποίο καθοδηγεί τα στελέχη της να γίνουν πιο ικανοί και αποτελεσματικοί ηγέτες), και το πρόγραμμα παγκόσμιας ανταλλαγής στελεχών, το οποίο μέχρι στιγμής έχει υποστηρίξει περισσότερες από 320 ανταλλαγές σε όλο το δίκτυο. Ο Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, σημειώνει: «Το βραβείο αυτό είναι μεγάλη τιμή για την Grant Thornton, καθώς αναγνωρίζει τη δυναμική των εσωτερικών εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων και των ευκαιριών που προσφέρουμε παγκοσμίως, μέσω του προγράμματος παγκόσμιας ανταλλαγής στελεχών. Η ανάπτυξη και εξέλιξη των στελεχών της Grant Thornton αποτελεί το επίκεντρο της συνεχούς ανάπτυξης και επιτυχίας μας».

Οδηγός Απασχόλησης από τη Χρυσή Ευκαιρία με την υποστήριξη του ΣΔΑΔΕ

Πρόκειται για ένα χρηστικό οδηγό για την αγορά εργασίας, που διανεμήθηκε δωρεάν σε 30.000 αντίτυπα, μαζί με την κυριακάτικη έκδοση της Χρυσής Ευκαιρίας, που κυκλοφόρησε με το μηνιαίο περιοδικό Εργασία. Περισσότεροι από 30 διευθυντές προσωπικού μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, συμβουλεύοντας τους υποψηφίους και αποκαλύπτοντας τα «μυστικά» της εμπειρίας και της καθημερινότητάς τους. Θέματα όπως οι νέες δεξιότητες, η προσαρμοστικότητα στα σημερινά δεδομένα, η αντοχή και η ακεραιότητα, ο ρόλος των social media, η διαδικτυακή συνέντευξη κ.ά. αναλύθηκαν στις σελίδες του. Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία από την πλευρά του ΣΔΑΔΕ, η Πρόεδρος Μάρθα Μυλωνά, HR Director South Eastern Europe DDB, δήλωσε: «Ο οδηγός απασχόλησης περιλαμβάνει τη συμπυκνωμένη εμπειρία εξαιρετικών στελεχών του χώρου της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και δίνει στους αναγνώστες πολύτιμες πρακτικές συμβουλές για την επιτυχημένη επαγγελματική τους πορεία».

Air France: Υψηλό το κόστος της απεργίας των πιλότων

Οι πιλότοι της Air France φοβήθηκαν πως τα σχέδια της διοίκησης θα σημάνουν μετακινήσεις θέσεων εργασίας προς τον αερομεταφορέα φθηνών ναύλων σε συνδυασμό με χειρότερες συνθήκες εργασίας. Ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Air France, Πιερ Φρανσουά Ριολασί δήλωσε πως η άμεση ζημία θα μεταφραστεί σε 320-350 εκατ. ευρώ συν τις απώλειες, οι οποίες θα ανακύψουν στο μέλλον. Ειδικά τον Σεπτέμβριο, οπότε και διεξήχθη η απεργία των πιλότων, η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 15,9%, ενώ οι κρατήσεις και για τους επόμενους τρεις μήνες έχουν και αυτές ελαττωθεί. Αφότου η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας ήρθε σε συμφωνία με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των πιλότων για τη λύση της απεργίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων, τα σχέδιά της για την Transavia πάγωσαν.

Hewlett Packard: Σχέδιο αναδιάρθρωσης

Η εταιρεία παρουσίασε σε αναλυτές σχέδιο αναδιάρθρωσης μέσω διαχωρισμού των δραστηριοτήτων σε δύο εταιρείες: μία για τον υλικό εξοπλισμό (υπολογιστές και εκτυπωτές) και μία για τις υπηρεσίες, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές δωδεκάμηνο. Ωστόσο, η οικονομική διευθύντρια, Κάθι Λέστζακ, υποστήριξε πάντως ότι οι απολύσεις «δε συνδέονται με την απόφαση για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων».

Hilton: Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας

Η σύμβαση προβλέπει, επιπρόσθετα, την κάλυψη εξόδων μεταφοράς με ταξί στη βραδινή βάρδια, δώρο σε είδος αξίας 100 ευρώ, μία ημέρα επιπλέον άδεια για όσους συμπληρώνουν 20ετή προϋπηρεσία κ.ά.