Δράση ΕΚΕ από την Isoplus

Για τον λόγο αυτόν, η ISOPLUS διοργάνωσε την Ημέρα Εθελοντικής Δράσης στους χώρους της, την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ethelon. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ISOPLUS ετοίμασαν πακέτα με προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και αποσμητικά της εταιρείας, αλλά και άλλα είδη υγιεινής, όπως χαρτί τουαλέτας, χαρτομάντηλα και υγρομάντηλα. Τα πακέτα αυτά διατέθηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών σε ευάλωτους και κοινωνικά αποκλεισμένους συνανθρώπους μας που διαβιούν σε κατάσταση δρόμου και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, μέσω της EMFASIS Foundation και της Ithaca Laundry.

Κοινωνική συνεισφορά της INTRACOM Defense Electronics

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι της IDE συγκέντρωσαν χρηματικό ποσό, το οποίο θα καλύψει υλικές ανάγκες του συλλόγου. Παράλληλα, διοργανώθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ εργαζομένων της IDE και της «ΦΛΟΓΑ» στο Δημοτικό Στάδιο Παιανίας, το οποίο ευγενικά παραχωρήθηκε από τον Δήμο Παιανίας.

Λύσεις της Data Communication για τον όμιλο 24Media

Ως στόχοι του έργου τέθηκαν η αναβάθμιση και η πλήρης αυτοματοποίηση των διαδικασιών έκδοσης μισθοδοσίας του Ομίλου 24Media, μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον για την άμεση εξοικείωση των χρηστών και τη γρήγορη εξαγωγή αποτελεσμάτων. Επιπλέον, η έγκυρη και έγκαιρη εναρμόνιση με τη συνεχώς μεταβαλλόμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς και ένα σύγχρονο κύκλωμα αδειών – απουσιών.

Διάκριση συμβουλευτικής καινοτομίας για την ΕΥ

Η έκθεση, η οποία αξιολόγησε οκτώ παρόχους συμβουλευτικών υπηρεσιών, εξετάζει τις βασικές ικανότητες των επιχειρήσεων ως προς την καινοτομία, συμπεριλαμβανομένων της στρατηγικής καινοτομίας, των οικοσυστημάτων καινοτομίας, της κουλτούρας καινοτομίας, της δομής και διακυβέρνησης καινοτομίας, καθώς και των τεχνολογιών καινοτομίας. Η έκθεση αναφέρει ότι η προσέγγιση που ακολουθεί η ΕΥ δίνει έμφαση σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο συμβουλευτικών υπηρεσιών καινοτομίας, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την εφαρμογή της.

Επιπλέον, αναδεικνύει «το πώς συνδυάζει τις επιχειρηματικές, σχεδιαστικές και προηγμένες τεχνολογικές δεξιότητες στις ομάδες της». Ο Αλέξανδρος Χρηστίδης, Εταίρος και Επικεφαλής του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος, δηλώνει: «Στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ΕΥ βοηθά τους πελάτες της να καινοτομήσουν μακροπρόθεσμα, αλλά και να προσαρμοστούν στις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στις αγορές παγκοσμίως».

Δράση εθελοντισμού από τον όμιλο Quest

Η συνολική ποσότητα τροφίμων που συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε αντιστοιχεί σε πακέτα σίτισης για 200 οικογένειες, με τρόφιμα συνολικού βάρους περίπου 900 κιλών, ενώ επίσης προσφέρθηκαν ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια και βρεφικά είδη.

Οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas προσφέρουν εθελοντική εργασία σε Ιδρύματα για παιδιά

Οι ενέργειες υλοποιήθηκαν αυτή τη χρονιά στο «Χατζηπατέρειο» Κ.Α.Σ.Π. στην Αθήνα και στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», στο πλαίσιο του Εθνικoύ Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index, προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές της εταιρείας που συμμετείχαν στη δράση στην Αθήνα, ανακαίνισαν όλες τις αίθουσες όπου παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες λογοθεραπείας στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, που εξυπηρετεί το Ίδρυμα.

Παράλληλα, αναδιαμόρφωσαν κοινόχρηστους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται καθημερινά τόσο από τα παιδιά και τους γονείς τους όσο και από τους εργαζομένους. H Βάσω Καραμάνου, επικεφαλής της Ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Κάθε εθελοντική δράση, που αγγίζει τις ζωές των παιδιών που έχουν ανάγκη, αποτελεί για όλους τους εθελοντές μας μια μοναδική και συγκινητική εμπειρία. Μέσα από το χαμόγελό τους, παίρνουμε κι εμείς όχι μόνο κίνητρο να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, αλλά και την επιβεβαίωση ότι η δέσμευσή μας να βρισκόμαστε πάντα κοντά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του γίνεται πράξη».

Ξεκινά ο νέος κύκλος του Coding Bootcamp

Τα Coding Bootcamps είναι ταχύρρυθμα και εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης (500 ώρες σε 12 εβδομάδες για το full-time πρόγραμμα ή σε 24 εβδομάδες για το part-time πρόγραμμα) στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών, τα οποία στοχεύουν στην επανειδίκευση νέων χωρίς σχετικό υπόβαθρο. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016, με τα πρώτα δύο Coding Bootcamps να πραγματοποιούνται τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο. Μέχρι στιγμής δεκάδες απόφοιτοι ηλικίας 20-50 ετών, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία και σπουδές κατάφεραν να επανειδικευτούν στις γλώσσες προγραμματισμού Java ή C#. Ταυτόχρονα, η Alliance For Digital Employability διοργάνωσε Open Day, στις 11 Ιανουαρίου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αγγλική Νομική Ορολογία

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει νέο πρόγραμμα, διάρκειας 40 ωρών, το οποίο απευθύνεται σε δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, φοιτητές νομικής, δικαστές, συμβολαιογράφους και στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με νομικά ζητήματα, και αναλύει τη νομική ορολογία που χρησιμοποιείται σε ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Θα γίνει επίσης αναφορά σε αντίστοιχους τομείς του Αγγλικού δικαίου για καλύτερη κατανόηση των όρων. Ενδεικτικά Θέματα που πρόκειται να καλυφθούν είναι: Δικαιϊκά συστήματα και διακρίσεις, Αγγλικό Δικαστικό Σύστημα και συλλειτουργοί της δικαιοσύνης (δικηγόροι, επιμελητές κ.ά.), Δίκαιο συμβάσεων (σύναψη – περιεχόμενο – λύση/κατάργηση) κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες: [email protected].

Η Interamerican επενδύει στην εκπαίδευση των εργαζομένων

Με γνώμονα την πρόληψη, η εταιρεία οργάνωσε και κατά το 2018 εκπαιδευτικά σεμινάρια για εργαζομένους της που στελεχώνουν ομάδες άμεσης βοήθειας στα γραφεία διοίκησης. Συγκεκριμένα, για την παροχή Πρώτων Βοηθειών οργανώθηκαν σεμινάρια από εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης που ακολουθεί η Ε.Ο.Δ. Εκπαιδεύθηκαν, σε τέσσερεις ημερίδες κατά τον Οκτώβριο και Νοέμβριο, συνολικά 103 εργαζόμενοι, που έλαβαν και τη σχετική πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών περιελάμβανε εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), στην αντιμετώπιση πνιγμονής και την πλάγια θέση ανάνηψης, όπως επίσης και σε άλλες βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών.

Αθρόα συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της Vodafone

Το 2018, το πρόγραμμα κινητοποίησε 454 εργαζόμενους να προσφέρουν 2.836 ώρες εθελοντικού έργου, με στόχο την ενίσχυση κοινωφελών σκοπών και τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας. Συνολικά, στη διάρκεια των 9 μηνών υλοποίησης του προγράμματος, οι εργαζόμενοι της Vodafone «πήραν θέση», ήρθαν κοντά στους συνανθρώπους τους και συνέβαλλαν θετικά στο έργο 15 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό οργανώθηκαν συνολικά 15 εταιρικές, ομαδικές και ατομικές δράσεις προσφοράς. Στις εταιρικές πρωτοβουλίες, οι εργαζόμενοι της Vodafone συμμετείχαν για την ενίσχυση του έργου του ΜΚΟ Make-A-Wish Ελλάδος και του Δικτύου Μεσόγειος SOS, ενώ η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκληση βοήθειας των οργανισμών Αποστολή και ΚΕΕΛΠΝΟ, για αρωγή προς τους πυρόπληκτους.

Παράλληλα, στις  ομαδικές ενέργειες, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν μικρές ομάδες βοήθειας για τους οργανισμούς Γιατροί του Κόσμου, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Μπορούμε, Κιβωτός του Κόσμου, Το Χαμόγελο του Παιδιού, που «εργάστηκαν» για το κοινό καλό, ενώ δεν έλειψε και η συμβολή εργαζομένων σε ατομικές δράσεις, για την υποστήριξη των οργανισμών Περπατώ και Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα.