Όμιλος Adecco: Συνεχίζει να επενδύει στον μετασχηματισμό και στην ψηφιοποίηση

Ο Alain Dehaze, Group Chief Executive Officer ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Το πρώτο τρίμηνο του 2018, συνεχίσαμε να επενδύουμε στον μετασχηματισμό και στην ψηφιοποίηση του Ομίλου Adecco, μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για καλές επιδόσεις, μετασχηματισμό και καινοτομία. Στον πυλώνα που σχετίζεται με τις επιδόσεις, η υποκείμενη ανάπτυξη εσόδων παρέμεινε καλή, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 10% στη Γαλλία, όπου και πάλι αναπτυσσόμαστε βάσει της ζήτησης της αγοράς. Το περιθώριο EBITA επηρεάστηκε αρνητικά από διάφορους μη υποκείμενους παράγοντες και τις συνεχιζόμενες επενδύσεις στους στρατηγικούς μας στόχους. Αυτός ο αντίκτυπος θα περιοριστεί μέσα στο 2018. Επιπρόσθετα, θα εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στην επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης της παραγωγικότητας που θα προκύψει από τις πρόσφατες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό».

Πολλαπλές διακρίσεις για την Wind

Ειδικότερα, τέσσερα βραβεία και μία τιμητική βράβευση κατέκτησε η εταιρεία στα Corporate Affairs Excellence Awards για τη δράση «Σίκινος – Ερχόμαστε κοντά», την ενημερωτική εκστρατεία Kids@Safety: Internet, κινητό & παιδί, το WIND News Blog και τη Δημοσιογραφική Αποστολή στην Καλαμάτα στις κατηγορίες Εταιρική Επικοινωνία και Διευρυμένη/ Πολυκαναλική Επικοινωνία, Καλύτερη χρήση των social media, Εσωτερική Επικοινωνία και Σχέσεις με τα ΜΜΕ αντίστοιχα. Την ίδια περίοδο η εταιρεία διακρίθηκε σε πέντε κατηγορίες των Loyalty Awards : Best Use of CRM, Best Use of Business Analytics & Customer Insights, Best Use of Business Analytics & Customer Insights, Telecommunication & Media  και Best Use of Rewards & Incentives ενώ της απονεμήθηκε  και η διάκριση BEST PERFORMER / Loyalty Brand of the Year. Ο μήνας ολοκληρώθηκε με τα Health & Safety Awards και το βραβείο στην κατηγορία Επικαιροποίηση & Βελτίωση Συστήματος Υγείας & Ασφάλειας για το έργο «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση συστημάτων πυρασφάλειας σε τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις πανελλαδικά».

Ανάπτυξη της Interamerican στις ομαδικές ασφαλίσεις

Η παραγωγή ασφαλίστρων, που ήταν αυξημένη πέρυσι κατά 40% σε σχέση με το 2016, συνέχισε να κινείται και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα, με σύναψη νέων συνεργασιών με επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προχωρεί στον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των ομαδικών ασφαλίσεων με τη δημιουργία νέας ψηφιακής πλατφόρμας, που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στις συμβεβλημένες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει την ευελιξία διαμόρφωσης προγραμμάτων tailor made στη βάση των ιδιαίτερων αναγκών των επιχειρήσεων. Μάλιστα στην υγεία, που αποτελεί ανάγκη προτεραιότητας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, αξιοποιεί τις παρεχόμενες δυνατότητες ατομικής ασφάλισης των καλυπτομένων από ομαδικό συμβόλαιο υγείας είτε έχει συναφθεί με την ίδια την εταιρεία είτε με άλλη.

Η RDC Informatics συνεργάζεται με τον όμιλο EasyGroup

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε τουρίστες και business travelers που επιθυμούν να αποκτήσουν μια βασική γνώση της ελληνικής γλώσσας για τις απαραίτητες καθημερινές συνεννοήσεις στην Ελληνική γλώσσα. Η εκπαίδευση επιτυγχάνεται μέσα από το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της μεθόδου Linguaphone που μετασχηματίστηκε κατάλληλα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smart phone και tablet χωρίς να απαιτείται η σύνδεση στο διαδίκτυο.

Με αυτό τον τρόπο, η χρήση του εκπαιδευτικού υλικού μπορεί να γίνει οπουδήποτε ακόμα και σε περιβάλλοντα χωρίς διαδίκτυο όπως εντός μέσων μεταφοράς. Το έργο ανατέθηκε και υλοποιήθηκε από την RDC Informatics και αποτελείται από το δικτυακό τόπο easygreek.gr και δύο mobile applications για iOS & Android. Ο νέος δικτυακός τόπος υλοποιήθηκε με χρήση της πλατφόρμας nopCommerce, ενώ οι Mobile εφαρμογές αναπτύχθηκαν με χρήση εργαλείων cross platform application development.

Η Epsilon Net στα European Business Awards

Για την Epsilon Net, το βραβείο παρέλαβε ο Partners Development Manager, Ευάγγελος Κάγκας. Η Epsilon Net επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.898 επιχειρήσεις που είχαν πρόσφατα κατακτήσει μια θέση στη λίστα επιχειρηματικής αριστείας «Ones to Watch» και ξεχώρισε στην κατηγορία Digital Technology. Η Epsilon Net, ως National Winner, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία της σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. Στην τελική φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία στις 23 Μαΐου, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει την καλύτερη επιχείρηση για την κατηγορία και θα της απονείμει το βραβείο European Business Award. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση επίσης η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου της Epsilon Net αποτυπώνεται στα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2017. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Epsilon Net κατά την τρέχουσα χρήση 2017 διαμορφώθηκε στα 14.965,53 χιλ. ευρώ έναντι 12.460,20 χιλ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση 2016, σημειώνοντας αύξηση 20,11%.

Η NN Hellas επενδύει στην εκπαίδευση της νέας γενιάς

Ο Όμιλος NN σχεδίασε το πρόγραμμα υποτροφιών ΝΝ Future Matters με στόχο τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τη νέα γενιά και τη στήριξη ευπαθών πληθυσμών στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Μέσα σε τρία χρόνια, 13 Έλληνες φοιτητές έλαβαν υποτροφίες από το πρόγραμμα ΝΝ Future Matters, ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 η NN Hellas θα παρέχει υποτροφίες σε έξι ακόμη σπουδαστές από την Ελλάδα. Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης του προγράμματος των υποτροφιών, κάθε ένας από τους επιλεγμένους φοιτητές καθοδηγείται και υποστηρίζεται από έναν executive σύμβουλο της NN, καθ’ όλη τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του.

Εκπαιδευτικό φεστιβάλ για νέους

Στο φεστιβάλ αυτό συμμετέχουν φορείς από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Τμήματα Πανεπιστημίων και Μεταπτυχιακά Προγράμματα, Κολέγια, Σχολεία, ΙΕΚ καθώς και Ερευνητικά Κέντρα, Ιδρύματα, Ινστιτούτα και εταιρείες που ειδικεύονται στην εκπαιδευτική Τεχνολογία. Οι συμμετέχοντες φορείς θα παρουσιάσουν για δύο ημέρες τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και επιμορφωτικά τους προγράμματα στους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Ταυτόχρονα, πάνω από 200 workshops και σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν δωρεάν και επίσης, 150 σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού θα παρέχουν δωρεάν συμβουλές για συμπλήρωση μηχανογραφικού, δωρεάν ψυχομετρικά τεστ και επαγγελματικό προσανατολισμό. Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται εγγραφή στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

«Εβδομάδα Υγείας & Ασφάλειας» για την PressiousArvanitidis

Στόχος της «Pressious Εβδομάδας Υγείας & Ασφάλειας» ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του συνόλου των εργαζομένων της εταιρείας σε θέματα που αφορούν στην υγεία και στην ασφάλεια στον χώρο εργασίας, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με έναν συνολικότερα καλύτερο τρόπο ζωής. Το μήνυμα «Work safe – Home saf» δημιουργήθηκε ώστε να υπενθυμίζει ότι απώτερος στόχος όλων θα πρέπει να είναι να εργαζόμαστε με ασφάλεια, με σκοπό να μπορούμε να επιστρέφουμε κάθε μέρα ασφαλείς και υγιείς στο σπίτι μας και στους δικούς μας ανθρώπους. Συνεργάτης της PressiousArvanitidis σε αυτό το εγχείρημα ήταν η εταιρεία GEP, εκπρόσωποι της οποίας ανέλαβαν την παρουσίαση των επιλεγμένων θεματικών ενοτήτων, τόσο στον χώρο της Παραγωγής, όσο και στο Εμπορικό τμήμα της εταιρείας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τη Future Leaders

Σημειώνεται ότι η Future Leaders ΑΜΚΕ, τα τελευταία 8 έτη υποστηρίζει τους νέους απόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Η Future Leaders, σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσφέρει κάθε χρόνο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 11 ημερών, που συνδυάζεται με ταυτόχρονη κοινωνική προσφορά σε επιλεγμένες ΜΚΟ και με πρακτική άσκηση σε ηγετικές εταιρείες της αγοράς.

Μάλιστα, στο φετινό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί 6-10 Ιουνίου, επιλεγμένα στελέχη εταιρειών που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα παρακολουθήσουν και θα πιστοποιηθούν στο πρόγραμμα «Coaching Skills to Unleash Team Potential», με στόχο να ενισχύσουν συγκεκριμένες δεξιότητες ως Business Coaches. Στους εισηγητές του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται οι καθηγητές Δημήτρης Μπουραντάς και Βασίλης Παπαδάκης, καθώς και ο Κ. Αμιράλης από τη συμβουλευτική εταιρεία Better Future.

Το TEDxAthens επαναπροσδιορίζει το «ORDINARY» στισ 2 ιουνίου

Όπως δήλωσαν οι οργανωτές σε συνέντευξη Τύπου, το φετινό TEDxAthens περιστρέφεται γύρω από το «ORDINARY». Θα τεστάρει την αντίληψη του κοινού σχετικά με το τι ορίζεται ως κανονικό και κοινωνικά αποδεκτό και τι όχι. Η φετινή εκδήλωση θα φέρει στο κοινό της Κεντρικής Σκηνής ένα ολοκληρωμένο line-up με 12 ομιλίες, ενώ ταυτόχρονα το περσινό concept του πολυσυνεδρίου εξελίσσεται ακόμη περισσότερο και διαμορφώνεται ως μια πλατφόρμα δημιουργίας περιεχομένου όχι μόνο σε επίπεδο ομιλιών, αλλά και διαδραστικών activations. Στην Εναλλακτική Σκηνή του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια ξεχωριστή γεύση από συζητήσεις, ντοκιμαντέρ και μιούζικαλ.

Στο Lab, όπου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι πιο περιορισμένος – και θα υπάρξει διαδικασία προεγγραφής – θα πραγματοποιηθούν workshops και Q&A sessions με τους ομιλητές. Οκτώ από τους δώδεκα ομιλητές έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ ένας ξεχωριστός ομιλητής εξ αυτών έχει προκύψει από τη διαδικασία του OpenCall Project. Μεταξύ άλλων στην Κεντρική Σκηνή του TEDxAthens θα εμφανιστούν: o δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο διακεκριμένος chef Σωτήρης Κοντιζάς, o περιβαλλοντολόγος Huw Kingston και η Nadia Aboulhosn, fashion designer και plus-size model. Παρουσιαστής της Κεντρικής Σκηνής θα είναι ο stand-up comedian Δημήτρης Δημόπουλος.

Ο Δημήτρης Κόκκορης, Director του TEDxAthens, σχολίασε την εξέλιξη της διοργάνωσης και δήλωσε ότι «το TEDxAthens ενισχύεται χρόνο με το χρόνο με παράλληλες σκηνές και δράσεις, και στοχεύει να γίνει μια συνολική εμπειρία που θα καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων ανθρώπων. Ακόμη, με το OpenCall Project, το οποίο από την επόμενη χρονιά θα παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο, φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για τις ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν».