Oracle: Εξετάζει πρόσληψη 2.000 νέων εργαζόμενων

Οι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στα Software Development Hubs της Oracle στο Σιάτλ, στο Bay Area του Σαν Φρανσίσκο, όπως και στην Ινδία.

12η έκθεση ΕΚΕ εξέδωσε η Wind

Στην έκθεση παρουσιάζεται το κοινωνικό και το επιχειρηματικό αποτύπωμα για το 2018 της εταιρείας, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών ως το 2030 (SDGs). Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατάφερε να υλοποιήσει σημαντικό μέρος των στόχων που έχει θέσει για το 2020, όπως: 100% ενεργειακοί έλεγχοι σε όλες τις εγκαταστάσεις, 92% δαπάνες σε εγχώριους προμηθευτές, 88% των εργαζομένων να κάνει χρήση του προγράμματος Wind Flexy Work, 24% γυναίκες σε θέσεις υψηλής διοικητικής ευθύνης, 39,4 ώρες εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο ετησίως και 33,8% αύξηση των εγγεγραμμένων συνδρομητών στις ψηφιακές υπηρεσίες. Σημειώνεται, τέλος, ότι η έκθεση συντάχθηκε σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες του Οργανισμού Global Reporting Initiative-GRI Standards, ενώ ακολουθεί τις αρχές του Account Ability Principles Standard AA1000.

“Zero Waste Beaches” από την Coca-Cola

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, περιλάμβανε μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης των επισκεπτών 9 επιλεγμένων παραλιών, καθώς και εκπαίδευσης των ιδιοκτητών και των εργαζομένων 27 παραλιακών επιχειρήσεων γύρω από τα θέματα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Στο πλαίσιο, τέλος, του προγράμματος, η Coca-Cola προχώρησε στην τοποθέτηση περισσότερων από 100 κάδων χωριστής ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων και υλοποίησε δράσεις καθαρισμού.

Δράση ΕΚΕ από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Η δράση αυτή, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 εθελοντές, όλοι εργαζόμενοι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ».

Ολοκληρώθηκε το 27ο Alba Career Forum

Συγκεκριμένα, 80 τελειόφοιτοι του Alba είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον επαγγελματικό τους κλάδο, να διεκδικήσουν κορυφαίες θέσεις εργασίας και να συνομιλήσουν με 162 εκπροσώπους από 103 επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Uni-pharma & InterMed στο 11ο Greece Race for the Cure 2019

Οι δύο φαρμακοβιομηχανίες μέσα από τη running team των εργαζομένων του ομίλου (ΟΦΕΤ) και στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, έστειλαν το μήνυμα «Μαζί είμαστε πάντα νικητές» και ενίσχυσαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», που διοργάνωσε τον αγώνα.

Συνεργασία Global Sustain και ΕΤΑΑ για συμβουλευτικές υπηρεσίες

Η εταιρική αυτή σύμπραξη αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας μεταξύ της Global Sustain και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, το Sustainability Forum, a training, networking and professional development event από την Global Sustain.

Πρόκειται για ένα event βιώσιμης ανάπτυξης το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει στελέχη από εταιρείες και οργανισμούς της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Στο εν λόγω Forum πραγματοποιήθηκαν ειδικές συνεδρίες, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κρίσιμα ζητήματα αλλά και για τις διεθνείς τάσεις, συμμετέχοντας παράλληλα σε ένα διαρκές, ολοήμερο networking.

Η BOUSSIAS Com munications διοργάνωσε διαδραστικό event

Η εξυπηρέτηση, με συνέπεια, ταχύτητα, ενδιαφέρον, σιγουριά και χαμόγελο, βρίσκεται στο DNA της BOUSSIAS και στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ένα διαδραστικό event στα κεντρικά της γραφεία, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων της. Με κεντρικό μήνυμα «Οι άνθρωποί μας, η εξυπηρέτησή μας», η εκδήλωση ανέδειξε μέσα από διασκεδαστικές εμπειρίες αλληλεπίδρασης, την αξία της εξυπηρέτησης, τόσο των πελατών όσο και των συνεργατών-συναδέλφων, καθώς και τη σημασία της ενεργής ακρόασης. Ο χρόνος είναι για όλους πολύτιμος, γι’ αυτό και όταν κάποιος μας τον παραχωρεί, οφείλουμε να δίνουμε προσοχή σε αυτά που μοιράζεται μαζί μας, και το αντίστροφο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Be in.

Η Response στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS

Σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι η προστασία των παιδιών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη φροντίδα της οικογένειάς τους. Έτσι, τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν τις οικογένειες να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας όπου τα παιδιά θα μεγαλώνουν σαν παιδιά και όταν, για διάφορους σοβαρούς λόγους, δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν στη βιολογική τους οικογένεια, παρέχουν ένα εναλλακτικό περιβάλλον φροντίδας.

MENARINI: Γιόρτασε τα 30 Χρόνια της με το ανθρώπινο δυναμικό της

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή 17 βραβείων και τιμητικών διακρίσεων στους επικεφαλής τμημάτων και σε στελέχη που διακρίθηκαν για την απόδοση και την αποτελεσματικότητα τους, αλλά και σε εργαζόμενους που συνέβαλαν με το ήθος και την παρουσία τους στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, όμως σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή.