--> 

10ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Έχει ως στόχο να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου σε έναν νέο τρόπο σκέψης που ενισχύει την καινοτομία και την επιχειρηματική υλοποίηση νέων ιδεών. Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει με υποτροφία το πρόγραμμα 470 μαθητές από 220 σχολεία (65% από Αττική, 35% από επαρχία). Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για μία δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύονται οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες.

Στους συμμετέχοντες χορηγούνται υποτροφίες με βάση την επίδοσή τους σε ειδικές εξετάσεις. Πρόκειται για τεστ δεξιοτήτων που αξιολογεί την αναλυτική ικανότητα του μαθητή σε μαθηματικό και λεκτικό επίπεδο (τύπου GMAT). Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουνίου 2019 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 27 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Ιουλίου. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Μαΐου.

ΚΕΔΕ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει τις γυναίκες στο επιχειρείν

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζει τις Γυναίκες στο Επιχειρείν». Υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Πανελλήνιας Διαβούλευσης και ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα για την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν «Τα επόμενα βήματα αφορούν στη λειτουργία help desk σε κάθε Δήμο, καθώς και στην ίδρυση business hub επιχειρηματικών υπηρεσιών για γυναίκες που επιθυμούν να επιχειρήσουν ή επιχειρούν ήδη, τα οποία θα παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες συμβουλευτικής, καθοδήγησης, ανάπτυξης, προώθησης, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και networking», υπογράμμισε ο Γιώργος Πατούλης.

Τέσσερα βήματα για να είστε «Ελκυστικός εργοδότης»

Στο πλαίσιο αυτό, η ManpowerGroup εντοπίζει τα 4 βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι εργοδότες για την προστασία της εικόνας εργοδότη. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες οφείλουν να μεριμνήσουν για τη δημιουργία κουλτούρας διαχείρισης καριέρας ώστε να διακρατήσουν και να εξελίξουντους σωστούς ανθρώπους, να ενθαρρύνουν τους μάνατζερς να πραγματοποιούν πραγματικές συζητήσεις καριέρας, να προσανατολίζονται στη διατήρηση των σωστών ανθρώπων στις σωστές θέσεις και να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το ανθρώπινο δυναμικό.

Η ManpowerGroup σημειώνει ότι υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους, παρέχοντας ευκαιρίες για ανάπτυξη τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας και βοηθώντας τους να διατηρήσουν τις σωστές δεξιότητες και γνώσεις για μελλοντική επιτυχία, οι οργανισμοί είναι σε θέση να προσφέρουν μια θετική εργασιακή εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας, προστατεύοντας την εταιρική φήμη και παραμένοντας ένας ελκυστικός εργοδότης.

Amuse Concept Events: Διάκριση στα Best Workplaces 2019

Συγκεκριμένα, η Amuse Concept Events, διακρίθηκε στην κατηγορία «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους, για την ξεχωριστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα που επικρατεί στην επιχείρηση, για τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που διοργανώνονται σε τακτική βάση εντός της επιχείρησης και φυσικά για τις υψηλού επιπέδου παροχές που προσφέρει σε όλους τους εργαζόμενους της. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, «στην AMUSE concept events τιμάμε τη δημιουργικότητα και μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο: να κάνουμε τον κόσμο γύρω μας καλύτερο, έτσι ώστε οι άνθρωποι να σκέφτονται, να νιώθουν και να νοιάζονται περισσότερο».

ΕΥ: Οι ψηφιακές δεξιότητες, οι πιο δυσεύρετες στην αγορά εργασίας

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις στην αγορά εργασίας σήμερα. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της αγοράς, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι, η ΕΥ Ελλάδος συμμετείχε στο TEDxNTUA 2019, διοργανώνοντας ένα workshop με θέμα την κρυπτανάλυση, ενώ συνομίλησε με νέους και φοιτητές σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Οι Βασίλης Μαρίτσας, Senior Manager, και Αντώνης Αρβανιτάκης, Manager, μαζί με το Talent team της ΕΥ Ελλάδος, που παρουσίασαν στο workshop της ΕΥ, αναφέρθηκαν στη μέθοδο της κρυπτανάλυσης, την ανάλυση και κατανόηση, δηλαδή, της κρυπτογραφημένης πληροφόρησης, καθώς και στο τι γνώσεις και δεξιότητες χρειάζονται για την εκμάθηση της συγκεκριμένης μεθόδου. Με τη βοήθεια διαδραστικής εφαρμογής, που αναπτύχθηκε για το workshop με θέμα την ιστορική μηχανή κρυπτογράφησης Enigma, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις δεξιότητές τους στην εφαρμογή βασικών μεθόδων κρυπτανάλυσης.

Μέλισσας Κίκιζας: Στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Η προσήλωση της εταιρείας στις αξίες που τη χαρακτηρίζουν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αλλά και ο ανθρωποκεντρικός της χαρακτήρας είναι τα στοιχεία εκείνα που την έχουν οδηγήσει στη σημερινή της θέση, όχι μόνο ως leader της κατηγορίας της αλλά και ως μία εταιρεία που θέτει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της, την ποιότητα. Την ποιότητα των προϊόντων της, αλλά και την ποιότητα της σχέσης της με τους εργαζομένους της.

«Για τη Μέλισσας Κίκιζας οι άνθρωποί της είναι το σημαντικότερο περουσιακό της στοιχείο εδώ και 70 χρόνια», δήλωσε η Έφη Μήλα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Μέλισσας Κίκιζας. «Διαχρονικός στόχος μας είναι οι άνθρωποι μας να νιώθουν ότι εργάζονται σε έναν οργανισμό που ενθαρρύνει την ανοικτή, αμφίδρομη επικοινωνία, αξιοποιεί διάφορους τρόπους για να αναπτύξει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια και τη συνεισφορά, αμείβει  δίκαια τους εργαζόμενους της και τους εμπλέκει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Επιδίωξη  μας ήταν θα και είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε το περιβάλλον εκείνο, στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοί μας θα νιώθουν ότι αποτελούν μέρος μίας μεγάλης οικογένειας».

Νέο σεμινάριο ηγεσίας της Sargia Partners

O Paul Zak θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου το OFactor, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της ενδοεταιρικής Εμπιστοσύνης 8 σταδίων, που κάθε οργανισμός μπορεί να εφαρμόσει, εκτοξεύοντας την παραγωγικότητά του και επιτυγχάνοντας τους στόχους του.

«ο βαθμός ευελιξίας της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα είναι μέτριος ως χαμηλός»

Επιπλέον εννιά στους δέκα CEOs πιστεύουν ότι ο βαθμός ευελιξίας της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα είναι μέτριος ως χαμηλός, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 3.020 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group. Παράλληλα, στις 156 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 1ο τρίμηνο του 2019.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15/03/2019 μέχρι 31/03/2019. Το πρώτο τρίμηνο του 2019 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) σημείωσε νέα μείωση και διαμορφώθηκε στις 156 μονάδες έναντι 159 το προηγούμενο τρίμηνο. Η πτώση του δείκτη αποτυπώνει το κλίμα αβεβαιότητας μεταξύ των CEOs σχετικά με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, ενώ η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία μεγέθους δείχνει πτώση του δείκτη στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και άνοδο στις πολύ μεγάλες.

Deloitte: Ολοκληρώθηκε το Salesforce Bootcamp με την πρόσληψη 15 συμμετεχόντων στη Θεσσαλονίκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας του Bootcamp, 15 από τους 19 συμμετέχοντες προσελήφθησαν από τη συμβουλευτική εταιρεία, η οποία έχει την μεγαλύτερη Salesforce ομάδα στην Ελλάδα, απαριθμώντας 36 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μετά την ανακοίνωση του πρώτου Salesforce Bootcamp, η Deloitte δέχθηκε πάνω από 100 αιτήσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν μέσα από μία διαδικασία επιλογής υψηλών προδιαγραφών, και οδήγησαν σε 19 συμμετέχοντες.

Η εκπαίδευση, από experts της Deloitte Ελλάδος και Deloitte Ιταλίας, διήρκησε 3 εβδομάδες. Σε συνδυασμό με την πρόσφατη ολοκλήρωση του Deloitte Code School οι προσλήψεις νέων αποφοίτων προγραμματισμού και πληροφορικής από την εταιρεία έφτασαν τις 30.

Διεθνής αναγνώριση για το Alba Graduate Business School

Η αναγνώριση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Innovations That Inspire» για το 2019, και αφορά το Recruitment Confidence Index (Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας ή RCI) του Alba. Aυτήν τη φορά το θέμα του διαγωνισμού έδωσε έμφαση στη συνδημιουργία της γνώσης – μία από τις πέντε ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στο Collective Vision for Business Education του AACSB.

Αναφορικά με την επίδρασή του στην καινοτομία (innovation impact), υπολογίζεται ότι το RCI έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 2.000 μοναδικούς χρήστες στα 11 χρόνια της ύπαρξής του στην Ελλάδα – ανάμεσά τους στελέχη HR από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ο πρύτανης του Alba, Κώστας Αξαρλόγλου, ανέφερε σχετικά: «To Alba, που βρίσκεται κοντά στην οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα, παρέχει το RCI για να βοηθήσει τα μέλη της να αποκτήσουν πληρέστερη κατανόηση της αγοράς εργασίας. Είναι πράγματι σημαντικό το γεγονός ότι λάβαμε τη διάκριση του AACSB ανάμεσα σε μία ελίτ σχολών business, μία αναγνώριση της στήριξης του Alba στην επιχειρηματική κοινότητα».

Από την πλευρά του, ο Αριστοτέλης Αλεξόπουλος, Director of Applied Research στο Alba, σημείωσε: «Ο δείκτης RCI λειτουργεί, για περισσότερο από μια δεκαετία τώρα, ως ένα βαρόμετρο όχι μόνο της αγοράς εργασίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Αποδεικνύει ότι η οικονομική δραστηριότητα και η ζήτηση εργατικού δυναμικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και ακολουθούν παράλληλες πορείες.

Το Alba είναι περήφανο που συμβάλλει δημιουργικά και στα δύο μέρη αυτής της σχέσης: αφενός στην ανάπτυξη και “προσφορά” ικανών νέων στελεχών στην αγορά εργασίας και αφετέρου στη μελέτη και αξιοποίηση νέων μεθόδων και τεχνολογιών management για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων».