--> 

Με επιτυχία στέφθηκε το πρόγραμμα Outplacement στο προσωπικό εργοστασίου της Ideal Standard

Το πρόγραμμα προσφέρθηκε σε όλους τους εμπλεκομένους εργαζομένους, μεταξύ των οποίων στελέχη διοίκησης, εργάτες παραγωγής και αποθήκης, ηλεκτρολόγοι, και προσωπικό που απασχολείται στο λογιστήριο και το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Το πρόγραμμα είχε μεγάλη συμμετοχή, αλλά και σημαντικά αποτελέσματα, καθώς πολλοί εργαζόμενοι απασχολούνται, ήδη, σε άλλες επιχειρήσεις.

Στόχος του προγράμματος επαγγελματικής επανατοποθέτησης είναι η υποστήριξη των εργαζομένων στην εξεύρεση της επόμενης θέσης εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, καθώς και σε άλλες περιοχές ανά περίπτωση (μηχανικοί, στελέχη και προσωπικό άλλων τμημάτων).

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς η Ideal Standard ανταποκρινόμενη στη μεγάλη συμμετοχή του προσωπικού -συνολικά συμμετείχαν 120 εργαζόμενοι- παράτεινε το πρόγραμμα κατά ένα μήνα.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να προσλάβετε κάποιον εργαζόμενο, η SELECT HELLAS δε θα διεκδικήσει αμοιβή δεδομένου ότι αυτή καλύπτεται από τους εργοδότες τους.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να επικοινωνήσουν με την  Iζαμπέλ Μοζέρ (υπεύθυνη του έργου και HR Senior Consultant της SELECT HELLAS – RANDSTAD) στέλνοντας email στο [email protected] για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Η Generation Y ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα χρήματα

Στην εν λόγω μελέτη, που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos MORI, συμμετείχαν 256 έφηβοι και νεαροί ενήλικες που ανήκουν στη Gen Y.

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, καθώς παραδοσιακά θεωρείται ότι οι νέοι που ανήκουν στη Gen Y αξιολογούν περισσότερο παράγοντες όπως το ευέλικτο ωράριο, τα επαγγελματικά ταξίδια και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, σε σύγκριση με τις αμοιβές τους. Οι ημέρες διακοπών βαθμολογήθηκαν από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (87%), ως ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή δουλειάς.

Ακολουθούν η αναγνώριση της καλής ποιότητας της δουλειάς (86%), και ο μισθός – bonus (85%). Το να δουλεύει κανείς για να συμπεριλάβει στο βιογραφικό του την προϋπηρεσία σε μια αξιόλογη εταιρεία αναφέρθηκε από το 69% του δείγματος και η δυνατότητα ευέλικτης εργασίας από το 68%.

Όταν ερωτήθηκαν ποιο θα είναι το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη τους, benefit για τα επόμενα δέκα χρόνια απάντησαν ο μισθός (68%).Η συντριπτική πλειοψηφία (85%) δήλωσε ότι προτιμά να λάβει χρήματα από τον εργοδότη της σαν κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητάς, παρά άλλες παροχές όπως δωροεπιταγές ή ταξίδια. Οι εκπρόσωποι της Gen Y, που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι πολύ νέοι για να αρχίσουν να σκέφτονται τη σύνταξη.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο ένας στους πέντε υποστήριξε ότι η σύνταξη είναι «πολύ σημαντικός» παράγοντας σε μια δουλειά. Πάντως, παρά την εμμονή της συγκεκριμένης γενιάς με τα χρήματα, φαίνεται ότι είναι προικισμένη με μια αίσθηση ρεαλισμού. Τα δύο τρίτα των ερωτώμενων αναμένουν να κερδίζουν 26.000 – 50.000 λίρες το χρόνο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Πηγή: Personnel Today

Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Απασχόληση απέδωσε καρπούς

Η αναφορά, η οποία εξετάζει τη διεύρυνση της εργασίας στην Ευρώπη μεταξύ των ετών 1995-2006, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες εργαζόμενες επωφελήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ένωσης, κατάφεραν να αυξήσουν την απασχόληση και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας μετά το 1995. Το ποσοστό του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε από 60 σε 66% στην Ευρώπη των 15.

Οι χώρες με τα καλύτερα επίπεδα τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα εργασίας ήταν η Ιρλανδία, η Δανία, η Φιλανδία, το Λουξεμβούργο και η Σουηδία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εστιάζονται στους κλάδους των υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, της υγείας και της εκπαίδευσης.

Από την άλλη πλευρά, χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα μπορεί να γνώρισαν ανάπτυξη της απασχόλησης, αλλά η ποιότητα της εργασίας δεν ήταν ικανοποιητική. Στην Κύπρο, την Ολλανδία και τη Γαλλία, η δημιουργία των θέσεων εργασίας ακολούθησε μια ιδιότυπη ανάπτυξη, καθώς οι περισσότερες θέσεις ήταν είτε στα ανώτερα είτε στα κατώτερα ιεραρχικά επίπεδα με τη μεσαία βαθμίδα να παραμένει στάσιμη.

H αναφορά καταλήγει, επίσης, στο αισιόδοξο συμπέρασμα ότι από το 1995 και ύστερα, η κακοπληρωμένη εργασία δεν είναι πλέον ο κανόνας. Μάλιστα, στα περισσότερα κράτη μέλη η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας με χαμηλό μισθό που δημιουργήθηκαν ήταν είτε μερικής απασχόλησης είτε με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Οι Βρετανοί χάνουν το ένα τρίτο της ημέρας τους προσποιούμενοι ότι δουλεύουν

Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών (96%) ομολογούν ότι προκειμένου να αποφύγουν τη δουλειά τους υποκρίνονται ότι τακτοποιούν τα γραφεία τους ή ότι πίνουν τσάι.

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του site HireScores.com σε 3.000 εργαζόμενους, καταδεικνύει ότι ο μέσος Βρετανός χάνει 2 ώρες και 20 λεπτά την ημέρα μιλώντας με τους συναδέλφους του, κάνοντας διαλείμματα για τσάι, τακτοποιώντας τα γραφεία και χαζεύοντας στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι εργοδότες πληρώνουν το προσωπικό τους για σχεδόν 12 ώρες παραπάνω την εβδομάδα, αριθμός που μεταφράζεται σε 45 ώρες το μήνα και αυτός με τη σειρά του σε 770 ώρες το χρόνο.

Πάντως το 68 των Βρετανών ερωτώμενων δηλώνουν ότι θα έμεναν μέχρι πιο αργά στο γραφείο αν αυτό ήταν απαραίτητο. Το 39% του δείγματος, μάλιστα, μένει πιο πολλές ώρες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πηγή: hrlook.com

Η Γραφειοκρατία τροχοπέδη για την ανταγωνιστικότητα της ΝΑ Ευρώπης

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του Φόρουμ, φέτος, η ανταγωνιστικότητα των χωρών της ΝΑ Ευρώπης υποχώρησε έναντι του προηγούμενου έτους. Αλβανία και Βοσνία – Ερζεγοβίνη κατέγραψαν τη μεγαλύτερη, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, πτώση.

Η Αλβανία τοποθετείται στην 108η, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη στην 107η θέση, ενώ οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής τοποθετούνται μεταξύ της 42ης και της 108ης θέσης, (Βουλγαρία στην 76η θέση, Κροατία στην 61η , Σερβία στην 85η , Μαυροβούνιο στην 65η), σε “σύνολο” 134 χωρών που περιλαμβάνει η έκθεση για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα.

Επίσης, σύμφωνα με τη λίστα, η Ρουμανία, το Μαυροβούνιο και η Σλοβενία ήταν οι μόνες χώρες της περιοχής όπου η διαφθορά δεν περιλαμβάνεται στα πέντε μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ το έγκλημα και η κλοπή αποτελεί έναν από τα πέντε βασικά αρνητικά «σημεία» στη Σερβία.

Ο δείκτης διεθνούς ανταγωνιστικότητας «μετρά» παράγοντες, όπως οι υποδομές, η λειτουργία της αγοράς εργασίας, το μέγεθος της αγοράς, η μακροοικονομική σταθερότητα, το κλίμα στις επιχειρήσεις και τις αγορές.

Πηγή: Emea Business Monitor

Ημερίδα Γ.Γ. Νέας Γενιάς και του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Το Παρατηρητήριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι ένα νέο εργαλείο που έχει συσταθεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με σκοπό την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την καλλιέργεια της επιχειρηματικής συνείδησης στους νέους. Στο πλαίσιο αυτό έχει συνάψει Προγραμματικές Συμφωνίες με δεκατέσσερα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προκειμένου να συγκεντρώσουν, να καταγράψουν και να επεξεργαστούν στοιχεία που αφορούν στις τάσεις της νεανικής επιχειρηματικότητας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

2nd CSR Congress 2008

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και έχει την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ εισηγήσεις θα παρουσιάσουν Έλληνες και ξένοι βουλευτές και Ευρωβουλευτές, στελέχη μεγάλων εταιρειών, καθώς και εκπρόσωποι οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Διεθνής ημερίδα για τη στρατηγική διοίκησης ανθρώπινων πόρων

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν οι καθηγητές: Paul Sparrow από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Lancaster, ο Chris Brewster από το βρετανικό Henley Business School, και Adrian Wilkinson από το Πανεπιστήμιο Griffith της Αυστραλίας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι καθηγητές Geoffrey Wood, Πανεπιστήμιο του Sheffield, Δρ. Αλέξανδρος Ψυχογιός και Δρ. Leslie Szamosi από το CITY College.

«Επικοινωνία και ανθρώπινες σχέσεις στις εταιρείες»

Στην ημερίδα o John Raddall (“Quanta Consulting Ltd”) θα αναλύσει τις έννοιες της ηγετικής και της εταιρικής ενέργειας, καθώς και μία ειδική μέθοδο για την ακριβή μέτρησή τους. Οι μετρήσεις αυτές αποτυπώνουν σαν ακτινογραφία τις δυνατές και τις αδύνατες περιοχές μιας εταιρείας.

Η ανάπτυξη της εταιρείας επιτυγχάνεται επίσης με την “Appreciative Inquiry” (“A.I.”), μέθοδο ανάπτυξης των δυνάμεων υλοποίησης και εκπλήρωσης του οράματος μιας εταιρείας. Τη μέθοδο “A.I.” θα παρουσιάσει η Συστημική Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια Σμάρω Μάρκου («Κέντρο Συστημικής Συμβουλευτικής»).

Για δηλώσεις συμμετοχής: τηλ: 210-6010990, e-mail: [email protected], site: www.grc-int.com/energy.

“Join In” η νέα δικτυακή πύλη ανεύρεσης εργασίας της Indesit Company

Η δικτυακή πύλη, με διεύθυνση www.indesitcompany.com αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα χώρο δράσης για τους επονομαζόμενους κυνηγούς εργασίας, παρέχοντας συμβουλές για τις διαθέσιμες θέσεις. Λειτουργεί ως ένα εργαλείο νέας γενιάς σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναγνωρίζει τους νέους πτυχιούχους και τους πιθανούς υποψήφιους με το κατάλληλο προφίλ και τις προσωπικές αξίες που συμβαδίζουν με την εταιρική αποστολή και το σύστημα αξιών το οποίο υιοθετεί η Indesit. Οι υποψήφιοι περνούν από μια διαδικασία πολλαπλής επιλογής με επίκεντρο τα ηθικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τους και η οποία είναι βασισμένη στον πυρήνα αξιών της Indesit.

Η δικτυακή πύλη Join In, δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ειδικευμένων εταιρειών όπως οι Dnsee, Adrialab and Cesop Comunicazione, ενώ απαιτήθηκαν οκτώ μήνες αναπτυξιακού έργου για να εφαρμοστεί η online ενότητα εύρεσης εργασίας. Η πύλη Join In, αποτελεί, επίσης, μέρος ενός προγράμματος εφαρμογών, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2009 και θα περιλαμβάνει όλα τα online εργαλεία τα οποία σχετίζονται με την Indesit Company.