Αυστραλία – Λιγότερους μετανάστες θα δεχτεί η Αυστραλία εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας

Δε θέλουμε οι άνθρωποι που έρχονται να συναγωνίζονται με τους Αυστραλούς για τις περιορισμένες θέσεις εργασίας”, δήλωσε ο Κρις Έβανς στην κρατική ραδιοφωνία της Αυστραλίας. Το ποσοστό της ανεργίας στην Αυστραλία ανήλθε στο 5,2% -από 4,8%- τον περασμένο μήνα, ενώ εκτιμάται ότι στα μέσα του 2010 η ανεργία θα φτάσει στο 7%.

Ναυτεμπορική

Όμηρος των εργαζομένων

Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Sony που βρίσκεται στην περιοχή Ποντόνξ-σιρ-λ’ Αντούρ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, κρατούσαν το διευθυντή του παραρτήματος Σερζ Μουσέρ και άλλα διευθυντικά στελέχη, απαιτώντας καλύτερες αποζημιώσεις όταν τον Απρίλιο το εργοστάσιο -που απασχολεί 311 εργαζόμενους- κλείσει και οι ίδιοι απολυθούν. Οι εργαζόμενοι άφησαν ελεύθερα τα στελέχη, όταν έλαβαν εγγυήσεις ότι θα ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων,

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Αύξηση απασχόλησης στη Βουλγαρία

Σύμφωνα, επίσης, με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Βουλγαρίας, το μέσο επίπεδο του ετήσιου μισθού καταγράφηκε στα 6.288 λέβα, σημειώνοντας συνολική αύξηση 21,7% σε σύγκριση με το μέσο ετήσιο επίπεδο μισθών το προηγούμενο έτος. Η διεθνής κρίση από την άλλη, προκάλεσε στη γείτονα χώρα, μείωση της απασχόλησης στους τομείς των κατασκευών (-4,04%), της βιομηχανίας της εξόρυξης μετάλλων (-4,17%) και της εκπαίδευσης (-3,53%).

Κρίση και στον κλάδο των επαγγελματικών ταξιδίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Amadeus που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, οι κρατήσεις των επαγγελματικών ταξιδίων που υλοποιούνται μέσω τουριστικών γραφείων, μειώθηκαν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο κατά 20% σε σχέση με τον τουρισμό αναψυχής, οι κρατήσεις του οποίου μειώθηκαν κατά 12%. Οι tour operators και οι αεροπορικές εταιρείες από την άλλη προσπαθούν να παραμείνουν στη κερδοφορία, καθώς όσο διαρκεί η κρίση, οι επιχειρηματίες αλλά και οι μεμονωμένοι τουρίστες περιορίζουν τα ταξίδια τους.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Recruitment: Οι διακρίσεις καλά κρατούν

Μάλιστα, 8 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα παραδέχονται ότι θα ρωτούσαν τις γυναίκες υποψήφιες εάν σκοπεύουν να κάνουν παιδί σε περίπτωση που ο νόμος τους το επέτρεπε. Η συντριπτική πλειοψηφία του δείγματος (92%) δηλώνει ότι θα προτιμούσε να προσλάβει έναν παντρεμένο άνδρα σε σύγκριση με μια έγκυο γυναίκα, χωρίς όμως να μπορεί να το εκφράσει αυτό επίσημα.

Γυναίκες και ύφεση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι άνεργες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να αγγίξουν τα 22 εκατομμύρια μέσα στο 2009. Πάντως, το βρετανικό CIPD βασιζόμενο σε επίσημα στοιχεία του Office of National Statistics υποστηρίζει, ότι στη Βρετανία τουλάχιστον, οι γυναίκες δε θα χτυπηθούν περισσότερο από τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου εξαιτίας της κρίσης. Εξάλλου, υποστηρίζει ότι η ύφεση έχει πλήξει κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται περισσότερο άνδρες παρά γυναίκες.

Η συνεισφορά του brand σε περιόδους κρίσης

To Workshop, απευθύνεται σε επιχειρηματίες, γενικούς διευθυντές, διευθυντές marketing και επικοινωνίας και brand managers, και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Electra Palace.

Επιχειρώ 2009

Η πρώτη του φάση του προγράμματος θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν προς χρηματοδότηση επιχειρηματικά σχέδια από 30.000 μέχρι 200.000 ευρώ και η επιδότηση ανέρχεται στο 50% ενώ οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται αφορούν εξοπλισμό και ειδικές εγκαταστάσεις, προβολή, τεχνογνωσία κ.ά. Τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης των προτάσεων είναι η μορφή του επιχειρηματικού σχεδίου (π.χ. θέσεις εργασίας, ύπαρξη έδρας κ.τλ.), το προϊόν (π.χ. καινοτομία, κλάδος κ.τλ.) και η αγορά δραστηριοποίησης.

Πηγή: Ημερησία

Σεμινάριο από την Dale Carnegie Training

Το σεμινάριο σκοπεύει να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα στρατηγικά θέματα των πωλήσεων που επηρεάζουν την κερδοφορία μίας επιχείρησης. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν, μεταξύ άλλων, πώς να κλείνουν ραντεβού με τα στελέχη που αποφασίζουν, πώς να προετοιμάσουν την επαφή με τον πελάτη, πώς να χειρίζονται τις αντιρρήσεις, πώς να αναπτύσσουν νέες επαφές και συστάσεις αλλά και να κλείνουν περισσότερες πωλήσεις.

H Adecco βελτιώνει το μεικτό κέρδος παρά την εξασθένηση των αγορών

Για το σύνολο του έτους 2008 οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5%. Η εταιρεία συγκράτησε τις τιμές της και σημείωσε αύξηση στα μεικτά της κέρδη κατά 30 μονάδες, φτάνοντας στο 18,1%. Όσον αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του 2008, οι πωλήσεις σημείωσαν μείωση κατά 14%, φτάνοντας τα € 4,6 δις.