--> 

Interamerican: «Κατάθεση Αλληλεγγύης» στην Τράπεζα Τροφίμων

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρωτοβουλία της Interamerican συνδυάζει την εταιρική συνδρομή με την εθελοντική κινητοποίηση των εργαζομένων στη διοίκηση, καθώς και των συνεργατών του δικτύου πωλήσεων της, ενισχύοντας την κοινή κουλτούρα του ανθρώπινου δυναμικού για την κοινωνική υπευθυνότητα.

Στην Ρόδο η ομάδα της Novo Nordisk

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Novo Nordisk την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 συμμετείχε στο παγκόσμιο ποδηλατικό γεγονός «International Rhodes Grand Prix 2020», ενώ μία εβδομάδα αργότερα, από την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 έως και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, η ομάδα συμμετείχε και στο «International Tour of Rhodes 2020», το οποίο διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Ρόδου, διανύοντας περισσότερα από 458 αγωνιστικά χιλιόμετρα και τις τρεις ημέρες του αγώνα.

Μινέρβα: Στο πλευρό των παιδιών του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ειδικότερα, η εταιρεία καλύπτει τις ανάγκες των σπιτιών για έναν χρόνο, με τους ανθρώπους της να συμμετέχουν ενεργά και να εργάζονται εθελοντικά για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Σημειώνεται, τέλος, ότι, παράλληλα, η Μινέρβα υποστηρίζει οργανισμούς, φορείς και ομάδες που δρουν τοπικά, στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

THI: Δωρεά στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Ειδικότερα, μέσω της δωρεάς του, το THI υποστηρίζει το κοινωνικό πρόγραμμα της Κιβωτού «Στέγη για τη μητέρα και το παιδί», το οποίο έχει σχεδιαστεί να προσφέρει προστασία σε μητέρες και παιδιά που ζουν υπό καθεστώς φτώχειας και δίχως ασφαλές σπίτι.

BAT Hellas: Διεύρυνση του Smart Working στους εργαζόμενους της

Σημειώνεται ότι η επιλογή του Smart Working δεν συνεπάγεται καμία μισθολογική αλλαγή, γίνεται παράλληλα με τις ετήσιες αυξήσεις στις αποδοχές και ενισχύει τις υπόλοιπες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους της, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει αφενός στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, και αφετέρου στις προσπάθειες για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με τον περιορισμό των μετακινήσεων.

START Project: Διαδικτυακά συνεχίζονται τα μαθήματα προγραμματισμού

Η αρχή γίνεται με το START School of Code, το δωρεάν πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε άνεργους νέους να εκπαιδευτούν στο κομμάτι του προγραμματισμού και στη συνέχεια να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας, με την καθημερινή εκπαίδευση των μαθητών του να διεξάγεται μέσα από ειδικό πρόγραμμα e-Learning, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα χωρίς καθυστερήσεις.

ΟΤΕ: Eξ αποστάσεως εργασία για 13.000 εργαζόμενους

Ειδικότερα, στόχος είναι τουλάχιστον οι 13.000 (το 80%) από το σύνολο των 16.000 ανθρώπων που εργάζονται για τον όμιλο, να εργαστούν, σταδιακά, απομακρυσμένα, ανάλογα από το έργο που επιτελούν. Τέλος, η εταιρεία έχει συστήσει στους εργαζομένους της να μειώσουν και τις προσωπικές τους μετακινήσεις και συναντήσεις στις απολύτως απαραίτητες.

ΟΠΑ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως σύμφωνα με τον QS

Συγκεκριμένα, το ΟΠΑ κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 101-150 στο πεδίο Business & Management Studies, μεταξύ των θέσεων 151-200 στα πεδία Economics & Econometrics και Accounting & Finance και στην 258η θέση στα Social Sciences and Management, κάτι που αποτελεί την υψηλότερη επίδοση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων.

Grant Thornton: Έρευνα για τα ποσοστά των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που εφαρμόζουν πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση αναπτυξιακών ευκαιριών στις γυναίκες (34%), τη δημιουργία μιας κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς (34%) και την ευέλικτη εργασία (31%), παρουσίασε αύξηση.

Εντούτοις, το ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις ανέρχεται στο 29%, το ίδιο ακριβώς με πέρυσι. Στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το συνολικό ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις αυξήθηκε από το 22% το 2019 στο 24% το 2020, το ποσοστό των επιχειρήσεων με καμία γυναίκα σε ανώτερη διοικητική θέση αυξήθηκε εξίσου.

Τέλος, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναφέρουν πως οι δράσεις που υλοποιούν για να βελτιώσουν την ισότητα των φύλων είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς (32%), η δυνατότητα ευέλικτης εργασίας (20%), η εξασφάλιση πρόσβασης σε επαγγελματικές ευκαιρίες (17%) και τα εκπαιδευτικά προγράμματα και coaching (14%).

Humble: Εργασία εξ αποστάσεως για τους εργαζόμενους της

Επίσης, ανάλογα με τις εξελίξεις, είναι πιθανό από τις επόμενες ημέρες, όλο το προσωπικό της Humble να εργάζεται απομακρυσμένα. Σημειώνεται, τέλος, ότι η εταιρεία στηρίζει οικονομικά και το crowdfunding campaign που έχει δημιουργηθεί με στόχο την υποστήριξη των ελληνικών νοσοκομείων.