Η Εθνική Ασφαλιστική «Best Performing Company»

Το βραβείο εκ μέρους της Εθνικής Ασφαλιστικής έλαβε ο Γιάννης Σηφάκης, Διευθυντής Bancassurance, Marketing, Διαφήμισης και Λοιπών Συνεργασιών, ο οποίος τόνισε ότι η Εθνική Ασφαλιστική στην μακρόχρονη και σημαντική παρουσία της στην ελληνική οικονομία και ασφαλιστική αγορά, στηρίζει έμπρακτα και αποτελεσματικά τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες με ευέλικτα προγράμματα ασφάλισης που τους εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησής τους.

Δράσεις ΕΚΕ από τη Janssen Ελλάδος

Η Janssen Ελλάδος στήριξε και φέτος την τοπική κοινότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, προσφέροντας πασχαλινά δώρα σε 160 οικογένειες ωφελούμενων – δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρωταγωνιστές αυτής της εθελοντικής ενέργειας ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Janssen, οι οποίοι δημιούργησαν και πρόσφεραν καλάθια με πασχαλινά κεράσματα για τους κατοίκους της περιοχής. Επιπλέον, διοργανώθηκε εντός της εταιρείας διήμερο Πασχαλινό Bazaar με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο οποίο φιλοξενήθηκαν πασχαλινές λαμπάδες, χειροτεχνίες και κατασκευές των εθελοντών του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Χαρά». Ο Μάκης Παπαταξιάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μέσα από το πρόγραμμα Janssen4Good, ερχόμαστε κοντά σε όσους μας έχουν ανάγκη και σε όσα έχουν μεγάλη και πραγματική σημασία. Η ενίσχυση της συνεισφοράς, ο εθελοντισμός και η ενεργή συμμετοχή για καλό σκοπό είναι βασικές αξίες της οικογένειας της Janssen».

Μ. Βερέμης: Νέος πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece

To ΣΕΝ/JA Greece είναι παράρτημα του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εκπαιδεύει τα παιδιά στην επιχειρηματικότητα από τη σχολική ηλικία. Ο Μ. Βερέμης είναι Συνιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας τεχνολογίας Upstream που ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα δραστηριοποιείται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Upstream είναι μέλος του ΣΕΒ και ειδικεύεται στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce). Μάλιστα, το 2013 ο Μ. Βερέμης βραβεύθηκε από τον ΕΒΕΑ ως ο καλύτερος επιχειρηματίας της χρονιάς, ενώ είναι μέλος του ΔΣ και μέντορας των νέων και σε άλλους φορείς όπως Endeavor, ΙΟΒΕ και διαΝΕΟσις.

ΙΟΒΕ: Υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο κινείται ιδιαίτερα πτωτικά στην Ευρωζώνη, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,6 μονάδες (στις 112,6 μον.), αλλά και την ΕΕ, κατά 1,9 μονάδες (στις 112,5 μον.), παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στην Ευρωζώνη, η επιδείνωση των προσδοκιών προέρχεται από τη μείωση των δεικτών σε όλους τους τομείς, εκτός από τις Κατασκευές, όπου καταγράφεται βελτίωση (+0,9). Στο λιανικό εμπόριο (-2,9), τη βιομηχανία (-1,6) και στις υπηρεσίες (-1,3) καταγράφονται πιο χαμηλές προσδοκίες τον Μάρτιο, ενώ στην καταναλωτική εμπιστοσύνη (+0,0) σημειώνεται σταθερότητα στον σχετικό δείκτη. Σε επίπεδο μεγαλύτερων χωρών, ο δείκτης επιδεινώνεται σε όλες: Ολλανδία (-0,5), Ιταλία (-1,8), Ισπανία (-1,2), Γερμανία (-2,4), Γαλλία (-0,4). Σε επίπεδο ΕΕ, σημειώνεται επιδείνωση στον δείκτη κλίματος στην Πολωνία (-2) και εντονότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο (-4,2). Σε τομεακό επίπεδο, οι προσδοκίες ακολουθούν την τάση της Ευρωζώνης.

ΕΥ: Οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να υλοποιήσουν το ψηφιακό τους όραμα

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (90%), ανταποκρινόμενη στην ταχύρρυθμη τεχνολογική πρόοδο, διαθέτει κεφάλαια στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο επιτυχημένος μετασχηματισμός θα πρέπει να βασίζεται στη σωστή ισορροπία μεταξύ της οικοδόμησης ψηφιακών δυνατοτήτων στο εσωτερικό της επιχείρησης και της πρόσβασης στην καινοτομία και την τεχνολογία μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών (Σ&Ε), οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγές με ρυθμό ταχύτερο από ό,τι μπορεί να εξασφαλίσει η οργανική ανάπτυξη.

Ωστόσο, λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις (48%) εκτιμούν ότι διαθέτουν μια συνεπή προσέγγιση «εξαγοράς και οικοδόμησης» (buy and build). Η έρευνα εντοπίζει επίσης μία αναδυόμενη τάση: τα ψηφιακά οικοσυστήματα. Πρόκειται για ομάδες επιχειρήσεων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και μοιράζονται ψηφιακές πλατφόρμες, για να πετύχουν εμπορικά πλεονεκτήματα ή νέες καινοτομίες. Σχεδόν οι μισές (48%) επιχειρήσεις προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις, προκειμένου να οικοδομήσουν τα ψηφιακά τους οικοσυστήματα, ενώ το 47% κάνει πιο συγκρατημένες επενδύσεις. Μόλις το 5% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δεν επενδύει καθόλου σε αυτόν τον τομέα.

Όμιλος Τιταν: Ενιαία έκθεση Απολογισμού 2017

Το 2017 σηματοδοτεί το 15ο έτος έκδοσης ετήσιου απολογισμού αναφορικά με τα ουσιώδη θέματα των συμ-μετόχων ο οποίος καλύπτει, πέραν των οικονομικών αποτελεσμάτων, τον αντίκτυπο της εταιρείας στο περιβάλλον και την κοινωνία. Το 2017, ο όμιλος διατήρησε μια σταθερή, θετική επίδοση. Ενίσχυσε τη διαχρονική του δέσμευση σε μια ισόρροπη, υπεύθυνη και μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη, σε έναν κόσμο αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών εντάσεων και ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων. Στα ορόσημα του 2017 περιλαμβάνεται η καταγραφή ισχυρών μεγεθών στα οικονομικά αποτελέσματα, κυρίως λόγω της συνέχισης της δυναμικής πορείας της αγοράς στις ΗΠΑ, η συνέχιση των επενδύσεων με στόχο τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, ο ορισμός συγκεκριμένων δεικτών απόδοσης (KPIs) για το επόμενο ορόσημο, το 2020.

1η διάκριση για την TEMENOS Hellas

«Στην Temenos πιστεύουμε στη δύναμη των ανθρώπων μας. Οι άνθρωποί μας κάνουν τη διαφορά. Είναι βασικό συστατικό των εταιρικών αξιών μας. Όλα όσα καταφέραμε από το 1993 μέχρι σήμερα οφείλονται στους 5.000 περίπου εργαζόμενους παγκοσμίως. Ως παγκόσμιος ηγέτης συστημάτων πληροφορικής για τράπεζες, επενδύουμε και στηριζόμαστε στους υψηλού επιπέδου, αφοσιωμένους και ταλαντούχους, ανθρώπους μας για την επίτευξη των εταιρικών μας στόχων και την εμπορική επιτυχία μας.

Πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία τους και θέλουμε οι άνθρωποί μας να αισθάνονται το ίδιο. Η διάκριση αυτή της TEMENOS Hellas είναι πολύ σημαντική για τον Όμιλό μας γενικότερα, καθώς αποτελεί την πρώτη μας διάκριση παγκοσμίως, ενώ συμπίπτει χρονικά με το -σε εξέλιξη- στρατηγικό σχέδιο επέκτασης του Ελληνικού γραφείου» επισημαίνει ο Max Chuard, CFO/COO της  Temenos. Παράλληλα, η εταιρεία αναγνωρίστηκε ως Global Power Seller από τη Forrester, βάσει της έρευνας Global Banking Platform Deal Survey 2017 που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο CSR Hellas

Καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε η Μαρία Αλεξίου (Τιτάν), Αντιπρόεδρος ορίσθηκε ο Πάκης Παπαδημητρίου (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών), Γραμματέας η Αλεξάνδρα Πάλλη (ΕΒΕΑ), Ταμίας ο Νίκος Μέλιος (Εθνική Τράπεζα) και Μέλη οι Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (ΣΕΒ), Αλεξία Μαχαίρα (ΑΒ Βασιλόπουλος) και Ξανθή Παπαδάκη (McCain Hellas). Η θητεία του ΔΣ είναι τριετής. Επίσης, αναδείχθηκε και η νέα Συντονιστική Γραμματεία του Global Compact Network Hellas, μέλη της οποίας είναι οι: Μαρία Αλεξίου (Τιτάν), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (ΣΕΒ), Κωνσταντίνος Μαχαίρας (Οργάνωση Γη), Πάκης Παπαδημητρίου (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών), Ράνια Σουλάκη (Ελληνικά Πετρέλαια).

Σημειώνεται ότι το CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) είναι ο εθνικός εταίρος του CSR Europe –του ηγετικού Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ). Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της ιδέας, των αρχών και αξιών της ΕΚΕ και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η διάδοσή τους στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία με απώτερο σκοπό την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Διαμαντής Μασούτης στα Best Workplaces 2018

Είναι η μοναδική εταιρεία από τον κλάδο των σούπερ μάρκετ που διακρίθηκε ανάμεσα στις 10 πρώτες. Στο μοντέλο αξιολόγησης της έρευνας οι απαντήσεις των εργαζόμενων έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην τελική βαθμολογία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «στην περίπτωση της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι μια εταιρεία με μεγάλη διασπορά των εργαζομένων σε 272 καταστήματα, κεντρικές αποθήκες και γραφεία διοίκησης και όχι συγκεντρωμένοι όλοι σε ένα σημείο».

8 CEOs διαφορετικών κλάδων παρουσίασαν τις εμπειρίες τους

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οκτώ διακεκριμένοι CEOs διαφορετικών κλάδων, οι οποίοι παρουσίασαν για πρώτη φορά τις εμπειρίες τους, αντλώντας παραδείγματα από την πολυετή τους πορεία σε υψηλόβαθμες θέσεις, εμπνεόμενοι από τα αγαπημένα τους quotes. Τις προσωπικές τους ιστορίες και τα αποφθέγματα που τους επηρέασαν στην επαγγελματική τους πορεία μοιράστηκαν με το κοινό η Ιδρύτρια & Managing Partner της Focus Bari, Ξένια Κούρτογλου, και η Managing Director Customer Experience Operations SE Europe της FedEx, Χριστίνα Αλεβίζου. Για τον τρόπο που ένας ηγέτης πρέπει να ξεπερνάει πρωτίστως τον εαυτό του μίλησε ο CEO της Marine Tours, Κωνσταντίνος Οικονόμου.

O Επικεφαλής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Ευρώπης και Βορείου Αφρικής της Enel Green Power, Γεώργιος Παπαδημητρίου, στην ομιλία του ανέπτυξε την έμπνευσή του πως όποια και αν είναι η πρόκληση θα πρέπει να υιοθετούμε την πεποίθηση ότι θα καταφέρουμε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philips Lighting,  Πολυδεύκης Λουκόπουλος, και ο Συνιδρυτής & Partner, Velocity Partners Venture Capital, Κωνσταντίνος Μαύρος, μίλησαν για τους πυλώνες της ηγεσίας.

Επιπροσθέτως, ο Γενικός Διευθυντής της Carlson Wagonlit Travel, Αντώνιος Βένιος μίλησε για την σημασία της τόλμης, να ζούμε έξω από τη ζώνη ασφαλείας μας όταν οι περιστάσεις το απαιτούν καθώς αυτό μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Weber Shandwick, Δημήτρη Μιχόπουλου, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών της εταιρείας Vodafone καθώς και τον τρόπο διαχείρισης των αμέτρητων αρνητικών δημοσιευμάτων και επιπτώσεων που προκλήθηκαν.