Κωτσόβολος: Ημέρα Καλής Πράξης 2014

Τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, τα Κεντρικά Γραφεία και το Κέντρο Διανομής και Επισκευών της εταιρείας, οργανώθηκαν σε ομάδες και στη συνέχεια σχεδίασαν και πραγματοποίησαν δράσεις για την υποστήριξη κοινωφελών φορέων και οργανώσεων ταυτόχρονα την ίδια ημέρα. Συνολικά 61 ομάδες και 950 εθελοντές έδωσαν πνοή και ζωντάνια σε πολλαπλούς τομείς της κοινωνικής δράσης με επίκεντρο τις άπορες οικογένειες, τα παιδιά, την 3η ηλικία, και το περιβάλλον. Το μεγάλο εύρος των δράσεων περιελάμβανε από δωρεές ειδών πρώτης ανάγκης και συγκεντρώσεις τροφίμων έως επισκέψεις σε γηροκομεία, δημιουργική απασχόληση με παιδιά και καθαρισμός παραλιών ή δημόσιων χώρων.

Complexity in Projects and Programs

Συντονιστές ήταν οι: Θεοφάνης Γιώτης και Δρ. Πάνος Χατζηπάνος. Πληροφορίες για το Complexity in Projects and Programs παρέχονται μέσα από την παρακολούθηση τμημάτων προετοιμασίας που οδηγούν στην πιστοποίηση PMP του Project Management Institute (PMI) που προσφέρει η εταιρεία 12PM. Ταυτόχρονα λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για PRINCE2, Business Analysis, PMO, SCRUM και Agile. Πληροφορίες: [email protected], 210-6100061 και www.12pm.gr

Η A. Muntz νέα Πρόεδρος της Ciett

Η ίδια έλαβε τη σκυτάλη από τον Fred van Haasteren, ο οποίος διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Κοινωνικών & Γενικών Υποθέσεων της Randstad μέχρι και τη συνταξιοδότησή του το 2011.

Γερμανία: Καλύτερα καταρτισμένοι στο αντικείμενό τους οι νέοι μετανάστες

Πιο συγκεκριμένα το 19% των κατοίκων της Γερμανίας προέρχεται από άλλη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής, διευκρινίζοντας ότι σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι όσοι μετανάστευσαν στην χώρα από το 1955 και τα παιδιά των οποίων τουλάχιστον ο ένας από τους γονείς εγκαταστάθηκε στην Γερμανία μετά το 1955. Από αυτούς, το 60% είναι πλέον γερμανοί πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται «ξένοι». Σε ότι αφορά τους νέους μετανάστες, κυρίως εκείνους που προέρχονται από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, το Ινστιτούτο Πληθυσμού και Ανάπτυξης διαπιστώνει ότι με την κατάρτισή τους καλύπτουν ένα σημαντικό κενό. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ράινερ Κλίνγκχολτς εκτιμά ότι δεν θα συνεχιστεί μακροπρόθεσμα ο σημερινός υψηλός ρυθμός μετανάστευσης.

ΟΟΣΑ: Υποχώρησε στο 7,4% η ανεργία τον Απρίλιο

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης ανεργίας για τα μέλη του υποχώρησε στο 7,4% από 7,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους, και ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία υποχώρησε στα 44,5 εκατ. άτομα από 45,8 εκατ. τον Μάρτιο. Οι νέοι φαίνεται να επηρρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό από τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας τα χρόνια που ακολούθησαν την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, πυροδοτώντας ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας «χαμένης γενιάς», της οποίας οι προοπτικές θα παρεμποδίζονταν από την έλλειψη εργασιακής εμπειρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού ο δείκτης ανεργίας για τις ηλικίες μεταξύ 15 – 24 υποχώρησε στο 14,8% από 15,4%, βελτίωση που οφείλεται κυρίως στις ΗΠΑ όπου η ανεργία των νέων υποχώρησε στο 12,8% από 14,5%. Ωστόσο, η ανεργία αυτής της ηλικιακής ομάδας παραμένει πολύ υψηλή στις χώρες της νότιας Ευρώπης σε ποσοστό 53,5% στην Ισπανία, 43,3% στην Ιταλία και 56,9% στην Ελλάδα.

ICAP: Οι πρώτοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα

Οι επιτυχόντες, Στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα, είναι οι πρώτοι στη χώρα μας με το συγκεκριμένο τίτλο του SHRM του μεγαλύτερου σώματος HR διεθνώς, τα πιστοποιημένα στελέχη του οποίου διεθνώς ξεπερνούν τα 130,000. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδεύσεις για τις πιστοποιήσεις του SHRM διενεργούνται από την ICAP People Solutions με τη συνεργασία της Studysmart και την επιστημονική καθοδήγηση του ιδρυτή της Δρ. Κωνσταντίνου Κυρίτση. Ο Δρ. Κ. Κυρίτσης δήλωσε σχετικά «Η πιστοποίηση για τους επαγγελματίες σημαίνει πολλά αφού διαφοροποιούνται στην αγορά εργασίας, ιδίως στην Ελλάδα όπου δίνουμε έμφαση στην ακαδημαϊκή κατάρτιση περισσότερο από την επαγγελματική. Το πρώτο αυτό τμήμα δούλεψε πολύ και φυσικά χάρηκε πολύ με τα αποτελέσματα αφού αυτά δικαίωσαν όλους μας».

Professional Diploma in Digital Marketing από το ALBA και τη socialab

Το PDDM είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το οποίο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του marketing. Το πρόγραμμα που ξεκινάει στις 23 Ιουνίου, διοργανώνεται από τη socialab με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School, και απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις της αγοράς, και να μάθουν να σχεδιάζουν αποτελεσματικές στρατηγικές στα Ψηφιακά Μέσα. Tο Professional Diploma in Digital Marketing φέρει την πιστοποίηση του Digital Marketing Institute και έχει διάρκεια 30 ωρών. Πληροφορίες: www.alba.edu.gr/pddm

«Διάστημα: Η κορυφαία εμπειρία ηγεσίας» από το Linkage Network

Ο βετεράνος Αστροναύτης και διακεκριμένος ομιλητής θα αναπτύξει θέματα ηγεσίας και άντλησης δύναμης μέσα από τα προσωπικά σου βιώματα και την εντυπωσιακή του εμπειρία, σε μια διαδραστική ομιλία με τίτλο «SPACE: The Ultimate Leadership Challenge», την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014, στο ΘΕΑΤΡΟΝ, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο Dr S. Parazynski θα αφηγηθεί, αποκλειστικά για την εκδήλωση και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με ανέκδοτο υλικό, ιστορίες από την εξερεύνηση του διαστήματος και εμπειρίες του στη διαχείριση κρίσιμων στιγμών, προσαρμόζοντάς τες στις αρχές του management και του leadership. Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Οι 100 Ευρωπαϊκές εταιρείες που αξίζει να εργάζεσαι

Πιο συγκεκριμένα για το 2014, η Microsoft είναι η καλύτερη πολυεθνική στην Ευρώπη όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον, η Davidson Consulting (συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας στη Γαλλία) επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, και η Σουηδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας Cygni κατατάσσεται ως η κορυφαία όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον στην κατηγορία των μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων. Στη λίστα μεταξύ των 100 καλύτερων εταιρειών περιλαμβάνονται και οι ακόλουθες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στην κατηγορία των πολυεθνικών συμπεριλαμβάνονται οι Microsoft, Diageo, Mars, Roche και JTI, ενώ στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων (με πάνω από 500 εργαζόμενους) είναι η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

NGBI 500: Αρνητική επίδοση για τις βορειοελλαδίτικες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview, που επεξεργάζεται στον Δείκτη, «η επίδοση αυτή του Μαΐου είναι πολύ πιθανό να επηρεάστηκε από τις πρόσφατες εκλογές και το κλίμα, που επικράτησε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του περασμένου μήνα». Έτσι, παρόλο που τον Απρίλιο ο δείκτης NGBI 500 βρέθηκε σε θετικό έδαφος, στο +1, τον περασμένο μήνα διαμορφώθηκε στο -9. Στο πεδίο της απασχόλησης, μικρή μείωση σημείωσε τον Μάιο το ποσοστό των βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών που προτίθενται να προχωρήσουν σε προσλήψεις και έτσι αυτό διαμορφώθηκε στο 6%, από 8% τον Απρίλιο. Πάντως, η πρόθεση απολύσεων προσεγγίζει νέο ιστορικό χαμηλό, δηλαδή 6%, έναντι 8% τον Απρίλιο, ενώ η «μερίδα του λέοντος» των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα το 88%, έναντι 84% τον προηγούμενο μήνα, επιλέγει να διατηρήσει αμετάβλητο τον αριθμό του προσωπικού του.