--> 

Έλληνες και Ευρωπαίοι σπουδαστές έχουν τις ίδιες προτιμήσεις σε σπουδές

Όπως διαπιστώνεται επίσης, οι περισσότεροι σπουδαστές αποφοίτησαν με πρώτο πτυχίο στις επιχειρήσεις, τη διοίκηση, τη νομική η? τη μηχανική (19%), ενώ ακολουθούν οι τέχνες και οι ανθρωπιστικές επιστήμες (15%) καθώς και οι φυσικές επιστήμες (7%). Σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών, οι περισσότεροι τίτλοι απονέμονται στον τομέα των επιχειρήσεων, της διοίκησης και της νομικής (28,9%) πάρα σε οποιονδήποτε άλλο τομέα, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Το 10,2 % των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών απονέμεται επίσης στις φυσικές επιστήμες, ενώ ο μέσος ορός είναι 7,1 % στην ΕΕ. Ωστόσο, το ποσοστό συμμέτοχης σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ανέρχεται στο 8,1%, το χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφεται στην ΕΕ. Σε επίπεδο διδακτορικών σπουδών, με ποσοστό συμμέτοχης 3,5%, το μερίδιο των πτυχιούχων φυσικών επιστήμων που ανέρχεται στο 11 % κατατάσσεται μεταξύ των χαμηλότερων στην ΕΕ (2%)10, ενώ οι περισσότεροι τίτλοι διδακτορικών σπουδών (26,5%) απονέμονται στον τομέα της υγειάς και της προνοίας.
(Πηγή: esos.gr)

Δύο νέα στελέχη εντάσσονται στην ομάδα της Convert Group

«O Άρης και η Ιωάννα είναι τα δύο δυνατά μας χαρτιά που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του eMarket Intelligence BU εντός και εκτός συνόρων, σύμφωνα με τις συνεχείς ανάγκες που προκύπτουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η μακρόχρονη εμπειρία και γνώση τους μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση για μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία», δήλωσε σχετικά η Έλενα Χαϊλαζοπούλου, Head of eMarket Intelligence της Convert Group.

Συνεργασία ΟΠΑ και Interamerican

Η Interamerican, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα εξειδικευμένο κοινό κυρίως επιστημόνων και start ups για προτάσεις σχετικές με νέες μορφές ασφάλισης στο φυσικό και ψηφιακό κόσμο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης των προτάσεων, παρεχόταν συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) από στελέχη της ομάδας Imagine της Interamerican και από την ομάδα του Πανεπιστημίου (ACEin και ELTRUN). Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, η εταιρεία δέχθηκε 47 προτάσεις. Από αυτές διακρίθηκαν 10, μετά από αξιολόγηση, και παρουσιάστηκαν από τις ομάδες εργασίας στις 11 Ιουλίου σε μια ανοικτή εκδήλωση, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Το Imagine ξεκίνησε την πορεία του το 2016, απευθυνόμενο σε όλο το προσωπικό της Interamerican, ως ένα «όχημα» εταιρικής καινοτομίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν και να αναδείξουν τις ιδέες τους.

ΕΕΔΕ: 5η σειρά ΜΠΣ για στελέχη επιχειρήσεων στην Καλαμάτα

Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την Ετ.Α.Π. Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων και υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΔΕ). Απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ με τριετή εργασιακή εμπειρία και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που διαθέτουν οκταετή επαγγελματική εμπειρία και θέση ευθύνης.

Η διάρκειά του είναι 15 μήνες και τα μαθήματα διεξάγονται στα Ελληνικά κάθε δεύτερη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το κόστος μπορεί να καλυφθεί με το 0,24% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλλουν οι εταιρείες για την ενίσχυση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.

Πρωτοβουλία ΕΚΕ από τη ΔΕΛΤΑ

Το Κέντρο αυτό καλύπτει μαθησιακές ανάγκες παιδιών ευάλωτων οικογενειών της περιοχής, με χαμηλό εισόδημα, φροντίζοντας για την πρόοδο, την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και τη δημιουργική τους απασχόληση. Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, η ΔΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν εθελοντική δράση, με τη συμμετοχή και των παιδιών των εργαζομένων και συγκέντρωσαν σχολικά είδη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αττική.

Με την επιθυμία κάθε παιδί να επιστρέψει φέτος στο σχολείο με χαρά, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα, η ΔΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί της προσέφεραν σε όλα τα παιδιά που στηρίζει η δομή των Παιδικών Χωριών SOS στην Κυψέλη, σχολικές τσάντες, γεμάτες με κασετίνα, τετράδια και άλλα σχολικά είδη.

Πραγματοποιήθηκε το «2o Πανόραμα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομιλητές από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αποκαλύπτοντας βέλτιστες πρακτικές και νέες τάσεις στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι: Κωνσταντίνος Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Α’ Αντιπρόεδρος στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Κλεόβουλος Θεοτόκης, Γενικός Γραμματέας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, μίλησε για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Με ομιλία συμμετείχαν οι: Νικόλαος Αγγελόπουλος, Manager, Corporate Social Responsibility, Lidl Hellas, Νανά Ιωακειμίδου, Chief Commercial Officer, Generation Y, Γιώργος Καραβελάκης, Γενικός Διευθυντής, ΚΕΘΕΑ Σχήμα & Χρώμα, Νέστορας Παπαρούπας, CSR Product Manager, TUV Hellas (TUV Nord), Έλενα Μαχά, Επικεφαλής του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών, ERC (European Resuscitation Council) Director, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Τριαντάφυλλος Παπαφλωράτος, CSR & Community Relations Manager, Ελληνικός Χρυσός, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Chief Operations Officer, Italy Lines και Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων & Υπευθυνότητας, Όμιλος Interamerican..

Προγράμματα Mentoring: Αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού πλάνου ενεργειών

Οι ειδικοί της Lee Hecht Harrison του Ομίλου Adecco εξηγούν τους λόγους, λαμβάνοντας υπόψη ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο υιοθετούν προγράμματα επαγγελματικής καθοδήγησης (mentoring), τα οποία προορίζονται για την περαιτέρω επιμόρφωση και ανάπτυξη των στελεχών τους, με στόχο την εξέλιξή τους μέσα στην εταιρεία. Σύμφωνα με τον Όμιλο Adecco, ο μέντορας μπορεί να είναι είτε κάποιος εργαζόμενος μέσα στην ίδια την εταιρεία, είτε κάποιος εξωτερικός επαγγελματίας του χώρου που ειδικεύεται στον τομέα που δραστηριοποιείται ο εργαζόμενος.

Οι συμμετέχοντες σε προγράμματα mentoring μπορούν να αναπτύξουν υπάρχουσες και νέες δεξιότητες, να ανακαλύψουν ικανότητες που αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην εργασία και με αυτόν τον τρόπο να  προετοιμαστούν για την ανάληψη και νέων καθηκόντων. Από την πλευρά τους, οι μέντορες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και οι ίδιοι καινούριες και πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες και δεξιότητες (ενεργητική ακρόαση, καθοδήγηση, ομαδική δουλειά, μεταδοτικότητα).

Ενισχύουν την εικόνα τους ως επαγγελματίες (personal brand), αντλούν προσωπική ικανοποίηση λόγω της συνεισφοράς στο σύνολο και της προσφοράς σε άλλους επαγγελματίες και έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν επαφή με τη νεότερη γενιά επαγγελματιών, τις ιδιαίτερες δεξιότητες και τις ανάγκες τους.

Στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι εταιρείες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την προσέλκυση ταλαντούχων εργαζομένων, η ικανοποίηση των στελεχών από τη διοίκηση της εταιρείας έρχεται στο προσκήνιο, ενώ η διαμόρφωση και υλοποίηση στρατηγικού πλάνου ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Τα προγράμματα mentoring σύμφωνα με τη Lee Hecht Harrison του Ομίλου Adecco, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τέτοιων στρατηγικών.

«ΑΧΑ One team» στη Στοκχόλμη

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «AXA Regatta» στο Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης, ο οποίος ξεκίνησε από την περιοχή Vaxholm. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και διαγωνίστηκαν για να αναδείξουν το νικητήριο σκάφος. Οι συνεργάτες είχαν επίσης, τη χαρά να συμμετάσχουν σε ένα στρατηγικό workshop ανάπτυξης του δικτύου, στο οποίο συμμετείχε ενεργά ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας, Ερρίκος Μοάτσος, καθώς και να συνταξιδέψουν με τους Νίκο Σακελλαρίου, Διευθυντής Πωλήσεων & Customer Care, Βασίλη Αντύπα, Διευθυντής Αποκλειστικού Δικτύου, Σοφία Μάρκου, Διευθύντρια Σχεδιασμού, Προϋπολογισμού & Πληροφόρησης, Dieter Krumbholz, Διευθυντής Ζωής & Υγείας, Δημήτρη Ζαχαράκη, Διευθυντής Διαχείρισης Προμηθειών & Περιουσίας και μέλη της ομάδας Πωλήσεων της εταιρείας.

WIND: Επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων της που αριστεύουν

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει χρηματικές υποτροφίες σε παιδιά και νέους έως 25 ετών, που κατάφεραν να αριστεύσουν και να διακριθούν για τις επιδόσεις τους μέσα στο έτος 2019. Οι υποτροφίες καλύπτουν όλους τους πιθανούς τομείς διάκρισης όπως Εκπαίδευση, Επιστήμη και Νέες Τεχνολογίες, Αθλητισμός, Τέχνη και Λογοτεχνία, Εθελοντισμός κ.α.

H Ιωάννα Τσίτουρα, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND αναφέρει: «Η σημερινή πρωτοβουλία της WIND έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους νέους, που διακρίνονται για το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους, για να συνεχίσουν να γίνονται καλύτεροι και να πραγματοποιήσουν τα  όνειρά τους! Μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλουμε να τα εμπνεύσουμε, ώστε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος!».

Το Youth Excellence έρχεται να εμπλουτίσει τον θεσμό ευWIND, που σχεδιάζει και υλοποιεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια με στόχο να εξελίσσει τους εργαζομένους της τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Νέα επένδυση της Cisco στην Ελλάδα

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της Cisco για την προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα και στην πεποίθηση ότι μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας θα ενισχυθεί η οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη. Το κέντρο θα είναι διασυνδεδεμένο με τα υπόλοιπα 15 κέντρα καινοτομίας που διαθέτει η Cisco σε όλο τον κόσμο, με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και λύσεων από και προς την Ελλάδα.

Θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που θα αναπτύσσει η Cisco με το οικοσύστημα των συνεργατών της, με νεοφυείς επιχειρήσεις και με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, σε τομείς όπως, ποιότητας ζωής των πολιτών (π.χ. έξυπνες πόλεις), υγείας, αγροτικής ανάπτυξης, τουρισμού, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας και πολλούς άλλους, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.