72 εταιρείες συμμετείχαν στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Από τις 2 έως και τις 7 Οκτωβρίου, 72 εταιρείες και οργανισμοί από όλους τους κλάδους στην Ελλάδα, διοργάνωσαν δράσεις για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, δίνοντας στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών τον χαρακτήρα γιορτής. Ο Πρόεδρος του ΕΙΕΠ, Frank Thibaut, ανέφερε σχετικά: «Ένα μεγάλο ευχαρισ_τώ, σε όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών. Η καινοτομία των δράσεων όλων των εταιρειών και ο ενθουσιασμός της συμμετοχής εργαζομένων και καταναλωτών ενίσχυσαν το μήνυμα της γιορτής και επισφράγισαν την επιτυχία της».

Συνεργασία Data Communication και Regency Entertainment

Το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ERP και, ειδικότερα, των υποσυστημάτων οικονομικής διαχείρισης, εμπορικής διαχείρισης, διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, workflow, καθώς και στη δημιουργία διεπαφών και επικοινωνίας με ετερογενή συστήματα της Regency Entertainment (Opera, OTR, Τράπεζες, Hyperion και Μισθοδοσία). Συνολικά, το σύστημα θα αποτελέσει τη συνολική λύση επιχειρηματικής πληροφόρησης του Ομίλου και θα λειτουργεί ως κύριο εργαλείο υποστήριξης του Management Reporting του.

Αρχίζει ο 10ος κύκλος Digital Marketing Practitioner

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 90 ώρες διδασκαλίας σε αίθουσα, 25 ώρες eLearning και 2ήμερο digicamp. Το Digital Marketing Practitioner απευθύνεται τόσο σε επιχειρηματίες, στελέχη, επαγγελματίες που ασχολούνται με τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη μέτρηση στρατηγικών digital marketing, όσο και σε όσους θέλουν να μπουν στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στην αναζήτηση εκπαιδευμένων στελεχών. Η e-Academy πραγματοποιείται σε συνεργασία με την eSkills Center της Convert Group και την ακαδημαϊκή επιμέλεια έχει ο Παναγιώτης Γκεζερλής, CEO της Convert Group.

H Google στην Εβδομάδα Προγραμματισμού

Φέτος, η Google έλαβε σχεδόν 500 αιτήσεις και χρηματοδότησε 60 πρωτοβουλίες σε 33 χώρες, δύο από τις οποίες στην Ελλάδα: το «Tess Code Festival» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πληροφορικής, Τμήμα Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη και το «Girls go from A to Coding» με επικεφαλής τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μηχανικών Υπολογιστών, στην Αθήνα. Το Tess Code Festival (14-15 Οκτωβρίου) θα εμπλέξει και θα εμπνεύσει τους μαθητές στον προγραμματισμό. Το Girls go from A to Coding είναι μια εξωσχολική πρωτοβουλία ευέλικτης τεχνικής ανάπτυξης λογισμικού.

Δράση ΕΚΕ από την Xerox Hellas

Ειδικότερα, η εταιρεία ζήτησε από τους αντιπροσώπους της σε όλη την Ελλάδα να της υποδείξουν τοπικούς φορείς – οργανισμούς με κοινωφελή δράση, προκειμένου να υποστηρίξει τις δραστηριότητές τους. Στη συνέχεια, αφού συγκέντρωσε τις προτάσεις τους, ζήτησε από τους εργαζομένους της να επιλέξουν δύο από τους προτεινόμενους φορείς με σκοπό να στηρίξει το έργο τους.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας επέλεξαν μετά από ψηφοφορία τον Παγκρήτιο σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με καρκίνο “Ηλιαχτίδα” και το χωριό παιδικής προστασίας στη Χίο “Κιβωτός του Αιγαίου”, που αποτελεί παράστημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Κιβωτός του κόσμου”. Τους δύο αυτούς φορείς στήριξε οικονομικά η Xerox Hellas.

Βράβευση για την RSM

Το παγκόσμιο δίκτυο της RSM διακρίθηκε με το βραβείο “Network of the Year’”ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρείες που ξεχωρίζουν στον ελεγκτικό, λογιστικό και συμβουλευτικό κλάδο. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που η RSM κατακτά το βραβείο αυτό καθώς είχε τιμηθεί με τον ίδιο τίτλο ξανά το 2014. Το βραβείο του ‘Network of the Year’ απονέμεται κάθε χρόνο στο δίκτυο, που καταφέρνει να ξεχωρίσει, επιδεικνύοντας μια επιτυχημένη και κερδοφόρα στρατηγική ανάπτυξης ενώ παράλληλα αναγνωρίζεται από το επιχειρηματικό περιβάλλον για την αδιάκοπτη παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Σύμφωνα με τους επίτιμους κριτές των βραβείων, μεταξύ άλλων, η επιτυχία της RSM έγκειται στην αποτελεσματική στρατηγική υιοθέτησης ενός νέου παγκόσμιου εμπορικού σήματος (brand) που ακολουθεί το δίκτυο τα 2 τελευταία χρόνια, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη του δικτύου ως ένα παγκόσμιο σύμβουλο για δυναμικά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Η υψηλή απόδοση της RSM αντικατοπτρίζεται επίσης στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα του δικτύου για το 2016. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα του δικτύου παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξεως του 7,6%, με πάνω από το 70% των εταιριών-μελών να σημειώνουν ανάπτυξη.

Η Cosmote επενδύει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων

«Το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τεχνολογία, και τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του. Μέσα από την τεχνολογία, οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν νέους δρόμους δημιουργίας, συνεργασίας και επίτευξης συλλογικών στόχων. Με δράσεις που συμβάλλουν στη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM, όπως η εκπαιδευτική ρομποτική, η Cosmote επενδύει στους νέους και στο μέλλον της χώρας μας. Όραμά μας είναι να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, μέσα από την τεχνολογία», ανέφερε ο Κώστας Νεμπής, Chief Commercial Officer Οικιακών Πελατών ομίλου ΟΤΕ.

Διάκριση για τον όμιλο B & F Ενδυμάτων

Ο όμιλος B & F ΑΒΕΕ Ενδυμάτων έχει 37 χρόνια παρουσία στον χώρο της γυναικείας μόδας στην Ελλάδα, και αποτελείται από δύο αλυσίδες καταστημάτων: BSB και Lynne. Τα τελευταία χρόνια έχει έντονη παρουσία διεθνώς καθώς δραστηριοποιείται σε 19 χώρες, ανάμεσα σε αυτές η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Τουρκία. Ο όμιλος B & F απασχόλησε τη χρονιά που μας πέρασε σχεδόν 900 εργαζόμενους και σημείωσε αύξηση 39% από την προηγούμενη χρονιά, που όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος του ομίλου B & F, Γιώργος Μπιθαράς, «είναι ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης, το οποίο μας δημιουργεί επιπλέον αίσθημα υπευθυνότητας προς την κοινωνία και την χώρα μας».

Ο Γιώργος Μπιθαράς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η διάκριση επιβραβεύει την αφοσίωση, τις επενδύσεις και το όραμα του ομίλου για εξωστρέφεια, παράγοντες που συντελούν στη βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών και έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του δικτύου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου και τους αφιέρωσε το συγκεκριμένο βραβείο.

Οργανωτικές αλλαγές στη Microsoft Hellas

Η Microsoft Ελλάδος, Kύπρου, Μάλτας προχωρά σε αλλαγές και μετακινήσεις στελεχών που αφορούν καίριες διοικητικές θέσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της εσωτερικής οργάνωσης, ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος πρόκειται να είναι ο νέος Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών, ο Βαγγέλης Μόρφης θα εκτελεί καθήκοντα Διευθυντή Marketing και Operations, ενώ τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Ορέστης Κόκκος.

Τέσσερις έλληνες φοιτητές στο Amgen Scholars 2017

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνητικών projects, οι Έλληνες φοιτητές παρευρέθηκαν και στο Ευρωπαϊκό Φθινοπωρινό Συμπόσιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Cambridge, από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου, αποκτώντας την ευκαιρία να μάθουν για τη βιοτεχνολογία και να συναναστραφούν με κορυφαίους επιστήμονες. «Η Ελλάδα έχει πολλούς νέους ταλαντούχους επιστήμονες και ελπίζουμε αυτή η εμπειρία να “ξεκλειδώσει” τις δυνατότητες της επόμενης γενιάς καινοτόμων ερευνητών, οι οποίοι θα βελτιώσουν τις ζωές των ασθενών», δήλωσε o Matti Arvela, Executive Director και General Manager της Αmgen Hellas.