Mars Greece: «Business Day» με 20 φοιτητές του ΟΠΑ

Συγκεκριμένα, η Mars άνοιξε τα γραφεία της και προσκάλεσε τους φοιτητές του ΜΒΑ International σε έναν διάλογο με τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας, παρουσιάζοντας την εταιρική της φιλοσοφία. Επίσης, σε αυτή την πρώτη συνάντηση με την εταιρεία, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το Management Team της Mars και να ενημερωθούν, τόσο για τις τάσεις και προοπτικές που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια στον χώρο του FnB, όσο και τις ευκαιρίες καριέρας και σταδιοδρομίας που παρέχει η εταιρεία.

H Γεωργία Καρούντζου, Corporate Affairs Director, Mars Multisales East Med, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε στα γραφεία μας τα αυριανά στελέχη της αγοράς, νέους ανθρώπους με γνώσεις, πάθος, όραμα και φρέσκιες ιδέες, και να τους δείξουμε τι σημαίνει να αποτελεί κανείς μέλος της οικογένειας Mars».

Barilla Hellas: «Αγοραστική Εμπειρία για Όλους»

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πρωτοβουλία αφορά την εκπαίδευση υπαλλήλων καταστημάτων, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ανθρώπους με αναπηρία όρασης και με κινητική αναπηρία, ενώ το σεμινάριο βασίζεται στη βιωματική μάθηση, με ασκήσεις αντιστροφής ρόλων ως εργαλείο εκπαίδευσης, και πραγματοποιείται μέσα στον φυσικό χώρο του καταστήματος, σε ώρες λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι η έναρξη της πρωτοβουλίας «Αγοραστική Εμπειρία για Όλους» έγινε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, με πρώτο σταθμό το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην περιοχή της Καλλιθέας, και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει εργαζομένους της αλυσίδας, σε όσα περισσότερα καταστήματα ΑΒ είναι εφικτό σε βάθος χρόνου.

ethelon Days 2019: Ένα τριήμερο αφιερωμένο στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά

Έχοντας ως αντικείμενο το περιβάλλον, τις ευπαθείς ομάδες, την υγεία και πολλά άλλα, οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις προσωπικές τους ιστορίες εθελοντισμού, ενώ πάνω από 30 οργανισμοί και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε panel και ομιλίες για τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Επιπλέον, ξεχωριστή συζήτηση έγινε για τα προγράμματα εταιρικού εθελοντισμού από εκπροσώπους εταιρειών, με τα βλέμματα να τραβάει το live cooking που δημιούργησε το επιδόρπιο, ειδικά για τα ethelon Days.

Τέλος, εμπνευσμένοι από το butterfly effect, τη φετινή θεματική των ethelon Days, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ταυτόχρονες κοινωνικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας παντού το μήνυμα των ethelon Days ότι ακόμη και οι μικρότερες πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές.

Intrasoft International: Επίσκεψη στα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού για τους #IntrasoftPeople

Έτσι, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, οι #IntrasoftPeople από τα γραφεία της Πάτρας ανέλαβαν τον στολισμό του σπιτιού του Χαμόγελου στο Αίγιο, ενώ, μια εβδομάδα αργότερα, σειρά είχαν τα αντίστοιχα σπίτια σε Περιστέρι και Καλαμαριά. Σημειώνεται ότι τα παιδιά αποτελούν βασικό πυλώνα επικοινωνίας στο κομμάτι των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, με κάθε δράση ΕΚΕ κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος #WeCare να αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων της εταιρείας και όλων των εμπλεκόμενων μελών.

Ιατρικό Αθηνών: Κάλεσμα στην 14η Εθελοντική Αιμοδοσία εργαζόμενων

Συγκεκριμένα, λόγω μειωμένης εθελοντικής προσφοράς και αυξημένων αναγκών κατά την εορταστική περίοδο, είναι σημαντική η συνεισφορά όλων και γι’ αυτό το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και οι εργαζόμενοί του απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής στο ευρύ κοινό, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της εν λόγω δράσης.

ReGeneration: Δωρεάν πρόσβαση στο LinkedIn Learning

Αναλυτικότερα, το ReGeneration, μέσω του LinkedIn Learning, προσφέρει χιλιάδες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όσους έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία έναν κύκλο του προγράμματος. Έτσι, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τον εξατομικευμένο λογαριασμό τους και στη συνέχεια να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 9.000 online μαθήματα σε soft, hard και business skills, λαμβάνοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση αλλά και την ανάλογη πιστοποίηση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τo ReGeneration, τα τελευταία 5 χρόνια, έχει καταφέρει να τοποθετήσει περισσότερους από 1.100 ταλαντούχους νέους σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε 430 εταιρείες πανελλαδικά, με τις 600 προσλήψεις από αυτές να έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και σήμερα.

Microsoft: Εκδήλωση με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες

Ειδικότερα, η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ήταν μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ αντιπροσώπων τόσο του Δημόσιου τομέα, όσο και του ιδιωτικού, γύρω από το επίκαιρο θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων και πώς αυτές διαμορφώνουν τόσο το παρόν, όσο και το μέλλον της εργασίας, άρα κατ’ επέκταση και της εργασιακής αγοράς στην Ελλάδα.

Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε η παρουσίαση της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία IDC για λογαριασμό της Microsoft, που διεξήχθη την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2019 στην Τσεχία, στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στη Ρωσία και απεικονίζει την παρούσα κατάσταση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Σημειώνεται, τέλος, ότι τη συζήτηση συντόνιζε ο Θ. Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου του μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις.

Νέος κύκλος για το πρόγραμμα Business English

Σημειώνεται ότι όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στην τάξη, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω ενασχόληση από την πλευρά των εκπαιδευόμενων, ενώ από το 2006 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 5000 ώρες εκπαίδευσης Business English σε μορφή προγραμμάτων ανοικτής και ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης.

«Employee Experience Conference» από το ΣΔΑΔΕ

Ειδικότερα, η κεντρική θεματολογία του συνεδρίου ήταν η «Εμπειρία των Εργαζομένων» που αποτελεί τη βασική δέσμευση κάθε επιχείρησης, όταν στοχεύει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε μία εποχή με έντονη ανταγωνιστικότητα και ταχείες, τεχνολογικές και ψηφιακές αλλαγές. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ξεπέρασαν τα 150 άτομα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αναγνωρισμένους ομιλητές από το εξωτερικό, καθώς και καταξιωμένους Έλληνες ομιλητές από το συμβουλευτικό και επιχειρηματικό κλάδο.

Thrive Global: Το «Thriving Mind» και στην Ελλάδα

Πιο συγεκριμένα, το ψηφιακό πρόγραμμα ευεξίας Thriving Mind από το Thrive Academy – την πλατφόρμα εκμάθησης της Thrive Global – βοηθά τους συμμετέχοντες να κάνουν ένα αυτο-καθοδηγούμενο ταξίδι, μέσα από το οποίο θα μπορέσουν να βάλουν σε προτεραιότητα την πνευματική τους ευεξία με τη βοήθεια πρωτοποριακής επιστήμης.

Στο πλαίσιο αυτό, τo ελληνικό site της Thrive Global εγκαινιάζει ειδικό αφιέρωμα στο οποίο φιλοξενούνται άρθρα, αλλά και προσωπικές ιστορίες ανθρώπων, που αποκαλύπτουν τους δικούς τους στρεσογόνους παράγοντες, τα σημάδια υπερβολικού άγχους και τα βήματα που κάνουν για να αποφορτιστούν, ενώ επιστήμονες και ειδικοί από κάθε τομέα προσφέρουν εύκολες και εφαρμόσιμες λύσεις σε ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως το εργασιακό και το οικονομικό άγχος, καθώς και τεχνικές αποφόρτισης και διαχείρισης του στρες.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρωτοβουλία βασίζεται σε πρόσφατη έρευνά της Thrive, στην οποία, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 Αμερικανών ηλικίας 18-85 ετών, το 91% των Αμερικανών δηλώνει ότι αγνοεί ή δεν αναγνωρίζει τα προειδοποιητικά σημάδια του υπερβολικού άγχους, καθώς και ότι εκείνο έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική του υγεία, με τα ¾ να ήθελαν να ξέρουν περισσότερα μικρά και καθημερινά βήματα για να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία και σχεδόν τους μισούς να υποστηρίζουν πως σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του άγχους, δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν.