Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: «P.A.S.S. the gap»

Τα Προσωπικά Χαρακτηριστικά (Personality), οι Ικανότητες (Abilities) και οι Δεξιότητες (Skills) κάθε νέου αποφοίτου, στο πλαίσιο μιας επαγγελματικής στρατηγικής (Strategy), διευκολύνουν τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας, ελληνική και διεθνή. Η συνάντηση έχει ως στόχο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Στελεχών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Συμβούλων Ενημέρωσης και Σταδιοδρομίας Γραφείων Διασύνδεσης, σχετικά με το προφίλ των υποψηφίων που αναζητούν οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιβάλλον οικονομικής αστάθειας.

Οι θεματικές ενότητες που θα εξετασθούν είναι οι: πώς διαμορφώνεται σήμερα η προσφορά εργασίας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, μέσα και διαδικασίες αναζήτησης ανθρώπινου δυναμικού, επιλογή προσωπικού (σημαντικά στοιχεία βιογραφικών, κατάλληλη προετοιμασία για συνέντευξη).

Πληροφορίες: [email protected], 2310 891342, [email protected].

CVexperts: «Προφητεία Μάγιας: Δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αγορά εργασίας, θα αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες και τα αποτελέσματα έγκυρων ερευνών και θα ενημερωθούν για νέους τρόπους διαχείρισης καριέρας. Αφορμή για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αποτελεί το έντονο κύμα κινητικότητας των αναζητούντων εργασία στην Ελλάδα. Συμβολικά, μια ημέρα μετά την αναγέννηση του κόσμου και όχι καταστροφή – όπως μια ευρέως διαδεδομένη θεώρηση της προφητείας των Μάγιας πρεσβεύει – η εκδήλωση αυτή παρουσιάζει τη δική της προσέγγιση για το πώς να μεταβούμε, από το τέλος του παραδοσιακού μοντέλου διαχείρισης καριέρας, στη νέα εποχή.

Η εκδήλωση απευθύνεται στους αναζητούντες εργασία και μη, που επιθυμούν να διερευνήσουν τις προοπτικές τους, να εμπλουτίσουν τα δικά τους ευρήματα και προσωπικές εμπειρίες από την αγορά εργασίας, να βελτιώσουν τις τεχνικές τους και να δικτυωθούν. Από τον ιδιωτικό τομέα στην προσπάθεια αυτή θα συμμετάσχουν οι εταιρείες ICAP, KPMG & justjobs.gr, ManpowerGroup και Randstad, ενώ από την πλευρά του δημοσίου η Διεύθυνση Απασχόλησης ΟΑΕΔ. Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Μαρία Παφιώλη, Σύμβουλος CVexperts. Πληροφορίες: www.cvexperts.gr, [email protected], 210 3417400.

ICAP Training: «Αποτελεσματική Είσπραξη Απαιτήσεων»

Η κρίση επηρεάζει σημαντικά τις συναλλαγές με τους πελάτες. Η διαχείριση απαιτήσεων δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο. Έτσι όσοι διαχειρίζονται απαιτήσεις, θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες αναπτύσσοντας δεξιότητες που τους κάνουν αποτελεσματικότερους διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τις σχέσεις τους με τους πελάτες. Η ICAP Training αντιλαμβανόμενη αυτήν την ανάγκη και αξιοποιώντας τόσο τα εκπαιδευτικά μοντέλα της Huthwaite όσο και την τεχνογνωσία της θυγατρικής της εταιρείας Cycle Credit, οργανώνει το Ανοιχτό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αποτελεσματική Είσπραξη Απαιτήσεων» στην Αθήνα στις 17-18 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες: [email protected], 210 7200156.

Εσπερίδα ΙΕΑ: «Άμεση δράση για προσέλκυση επενδύσεων, και τόνωση της απασχόλησης»

Ο Guillermo Nielsen, που διαπραγματεύτηκε στο παρελθόν την αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έδωσε τη δική του συνταγή επιτυχίας για την ελληνική κρίση. «Κανείς δεν επιθυμεί να επενδύσει στην Ελλάδα, παρά τα κίνητρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όσο το χρέος παραμένει τόσο υψηλό. Ωστόσο η μοναδική λύση του ελληνικού προβλήματος είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Διονύσιος Γρηγοράτος, Εμπορικός Διευθυντής της Vodafone, μίλησε για ένα παγκόσμιο «κύμα» αλλαγής με τις νέες τεχνολογίες και την «έξυπνη» εργασία να συμβάλουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων με μείωση του κόστους λειτουργίας, ενίσχυση της ευελιξίας και τόνωση της απασχόλησης.

Αναφέρθηκε στα νέα μοντέλα ευέλικτης εργασίας, τα οποία υποστηρίζονται από το Mobile Internet με βασικά εργαλεία τα Smartphones–Tablets και το Cloud Computing. Υπολογίζεται ότι το 2015, οι Mobile Workers θα ανέρχονται σε 1,3 δις άτομα, δηλαδή στο 37% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, ο Μάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί, Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραΐτης.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Edenred: Ένα νέο πολυεργαλείο επιβράβευσης

Η Ticket Compliments Gift Card® αποτελεί ένα tailor made εργαλείο το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο στα μέτρα των εταιρειών, αφού παρέχει και τη δυνατότητα customization, που επιτρέπει την περαιτέρω προσωποποίηση της επιβράβευσης. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βάλει στην κάρτα και στη συσκευασία της το λογότυπό του, το όνομα της εταιρείας ή ακόμα και το όνομα του εκάστοτε προγράμματος προώθησης, δίνοντάς της ακριβώς την εμφάνιση και μορφή που επιθυμεί, «ντύνοντας» την ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο τη χρειάζεται. Ο αποδέκτης της μπορεί να αγοράσει ό,τι θέλει, από όπου θέλει, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, ακόμα και στο διαδίκτυο.

Συνεργασία Πανεπιστημίου Πειραιά και Data Communications

H συμφωνία εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στα Οικονομικά των Καταναλωτών, Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Αντικείμενο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι οι εφαρμογές Μισθοδοσίας και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων, καθώς επίσης οι λογιστικές και εμπορικές εφαρμογές της Data Communication που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και λογιστικά γραφεία. Η εκπαίδευση στις παραπάνω εφαρμογές αποτελεί τμήμα της διδασκόμενης ύλης της ενότητας Εφαρμοσμένες Γνώσεις στην Αγορά.

Η Osram περικόπτει 4.700 θέσεις εργασίας

Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 4.700 θέσεις εργασίας, συνολικά το12% του συνολικού δυναμικού της και θα προχωρήσει σε πωλήσεις μονάδων με στόχο να εξοικονομήσει 1 δις. ευρώ την επόμενη τριετία. Σημειώνεται ότι η Osram θα αυτονομηθεί από την Siemens την ερχόμενη άνοιξη.

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 118.000 οι θέσεις εργασίας το Νοέμβριο

Τα αποτελέσματα αυτά βρέθηκαν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία, οι θέσεις απασχόλησης στους κλάδους υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 114.000, οι θέσεις στις κατασκευές κατά 23.000, ενώ στον κλάδο μεταποίησης μειώθηκαν κατά 16.000. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο είχαν προστεθεί άλλοι 157.000 εργαζόμενοι στα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα.

Γερμανία: Μικρή αύξηση της ανεργίας τον Νοέμβριο

Ο αριθμός των ανέργων, εποχιακά προσαρμοσμένος, αυξήθηκε κατά 5.000 σε 2,929 εκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 6,9%. Το ποσοστό ανεργίας είναι κοντά στο χαμηλό επίπεδο 20ετίας, κάτι που θεωρείται ότι τονώνει τις δαπάνες των νοικοκυριών και περιορίζει την επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια τον Σεπτέμβριο.

Γερμανία: Μικρή αύξηση της ανεργίας τον Νοέμβριο

Ο αριθμός των ανέργων, εποχιακά προσαρμοσμένος, αυξήθηκε κατά 5.000 σε 2,929 εκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 6,9%. Το ποσοστό ανεργίας είναι κοντά στο χαμηλό επίπεδο 20ετίας, κάτι που θεωρείται ότι τονώνει τις δαπάνες των νοικοκυριών και περιορίζει την επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια τον Σεπτέμβριο.