HR FORUM 2013

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «ΗR: Today ,tomorrow and Beyond- What Hr competencies will enable you to grow business and people together» με επιστημονικούς συνεργάτες το Alba Business Graduate School και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης συνδέεται με την ανάγκη ισχυροποίησης των δεξιοτήτων των στελεχών της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες εργασίας με στόχο να αναγνωρίσουν τις αντοχές τους και να ισχυροποιήσουν τις συμπεριφορές και δεξιότητές τους σ ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς.

Το Συνέδριο αυτή την φορά αποτελείται από μία συνεδριακή ημέρα και ένα workshop δύο ημερών. Την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστεί η έρευνα γύρω από τα HR Competencies (παγκόσμια έρευνα που έγινε το 2012 με επικεφαλής τον όμιλο RBL) την οποία θα αναλύσει ο Αllan Freed ενώ 2 πάνελ από συνεργάτες συμβούλους και στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού θα πλαισιώσουν την ανάλυση της έρευνας με τη δική τους πολυεθνική και ελληνική εμπειρία.

Το workshop που θα ακολουθήσει τις επόμενες δύο ημέρες, θα παρουσιάσει και θα εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στους έξι θεμελιώδεις τομείς ικανοτήτων που οι επαγγελματίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να επιδεικνύουν ώστε να επηρεάζουν την επιχειρηματική αποδοτικότητα: Strategic Positioner, Credible Activist, Capability Builder, Change Champion, Human Resource Innovator and Integrator, Technology Proponent. Πληροφορίες: www.gpma.gr, 210-6824092 και [email protected]

PRINCE2 Foundation Workshop

Η PRINCE2 είναι πρότυπο της Βρετανικής Κυβέρνησης και απαιτείται στη Μεγάλη Βρετανία και σε πολλές άλλες χώρες. Το Workshop, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 25-27 Φεβρουαρίου, οδηγεί στην πιστοποίηση PRINCE2 Foundation και προσφέρει 24 PDUs για την ανανέωση της πιστοποίησης PMP. Πληροφορίες: [email protected], 210-6100061 και http://12pm.gr.

Manpower: «Temp Awards 2012»

Η εκδήλωση «Temp Awards 2012»,πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχή χρονιά παρουσία πελατών και συνεργατών της εταιρείας. «Σ’ ένα επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο η αβεβαιότητα είναι η μόνη βεβαιότητα, οι επιχειρήσεις μας εμπιστεύονται για να τις βοηθήσουμε να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα, σε μικρότερο χρόνο, με μεγαλύτερη ευελιξία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρχονται μόνον με τους σωστούς ανθρώπους, γι’ αυτό και αναπτύσσουμε διαρκώς μια δεξαμενή ταλέντων, μέσω της οποίας οι πελάτες μας έχουν ταχύτατη πρόσβαση στους κατάλληλους κάθε φορά υποψήφιους.

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους που συνεργάζονται μαζί μας σε θέσεις προσωρινής απασχόλησης, βασικό στοιχείο είναι αυτό της συνεχούς υποστήριξης για μία αξιοπρεπή σταδιοδρομία» δήλωσε η Δρ Βενετία Κουσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup. Σημειώνεται ότι η διάκριση των εργαζομένων προκύπτει μέσα από την αξιολόγηση των έμμεσων εργοδοτών τους, σε συνδυασμό με τους Συμβούλους Απασχόλησης της Manpower, οι οποίοι παρακολουθούν την απόδοσή τους στο πλαίσιο διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει η εταιρεία.

Τελετή αποφοίτησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΕΕΔΕ

Στην τελετή παρέστησαν ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΕ, ο οποίος και απένειμε τα πιστοποιητικά σπουδών, ο Γενικός Διευθυντής Αθανάσιος Ρούλιας, ο Παύλος Θωμόγλου, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο Αναστάσιος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικής Διοικήσεως, διευθυντικά στελέχη των εταιρειών που συμμετείχαν στα προγράμματα, καθώς και εισηγητές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΕΔΕ.

Οι αποφοιτήσαντες προέρχονταν από τις ακόλουθες σειρές: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Οικονομικής Διοίκησης (8η σειρά), Diploma in Sales Management, Graduate Diploma in Logistics Management, Certified Public και Certified Public Accountants.

Entersoft A.E.: Διάκριση στα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2012»

Απέσπασε το 2ο Βραβείο Επιχειρηματικής Καινοτομίας -2012, για την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών και καινοτομιών στην παραγωγική της διαδικασία αλλά και στα προϊόντα και υπηρεσίες της, και το 3ο Βραβείο Καλύτερης Εταιρείας στην ΕΝ.Α. -2012, που αφορά στις οικονομικές της επιδόσεις, στις προσπάθειες Διεθνοποίησης, στην έμφαση για επενδύσεις και στις καινοτομίες της. Τα δύο βραβεία παρέλαβε κατά τη διάρκεια της απονομής τους ο Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO της εταιρείας. ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστούμε το επενδυτικό κοινό για την ψήφο του και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ για το θεσμό αυτό. Στην Entersoft εστιάζουμε σταθερά στην εφαρμόσιμη καινοτομία στα πληροφοριακά συστήματα που αναπτύσσουμε, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας μας. Οι στρατηγικές μας επιλογές τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και σε διεθνές επίπεδο, με συνεχείς προσπάθειες διεύρυνσης της παρουσίας μας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, επιβεβαιώνονται και μέσω αυτών των Βραβείων».

H ADP στο IDC MarketScape

Η πρόσφατα δημοσιευμένη IDC MarketScape ανάλυση με τίτλο «Worldwide HR BPO 2012 Vendor Analysis» αναφέρει την ADP ως «τον μεγαλύτερο πάροχο HR BPO υπηρεσιών, με πολυάριθμα ισχυρά σημεία, όπως παγκόσμια κάλυψη, φήμη και αξιοπιστία, βιωσιμότητα και προσιτή σε βάθος χρόνου». Το «σκορ» της ADP στον άξονα της στρατηγικής κατά τη διάρκεια της αναφοράς, όπου προσμετράται η καινοτομία, η εξυπηρέτηση των πελατών και η στρατηγική επιλογή του πελατολογίου, ήταν αρκετά υψηλό. Partner της εταιρείας στην Ελλάδα είναι η Kleopas Payroll Services Ltd.

LEGO: Μεταφορά παραγωγής σε χώρες με φθηνότερο εργατικό δυναμικό

Η δικαιολογία είναι τα υψηλά μεροκάματα της Δανίας που κάνουν την εταιρεία μη ανταγωνιστική. Έτσι, κατά τη διοίκηση η εταιρεία είναι «αναγκασμένη» να μεταφέρει τμήματα της παραγωγής σε χώρες με φτηνότερο εργατικό δυναμικό, όπως η Τσεχία και η Ουγγαρία. Η ανακοίνωση προκάλεσε «σοκ» στους εργαζόμενους οι οποίοι πολλές φορές στο παρελθόν με σύμφωνο το σωματείο «για να βοηθήσουν την εταιρεία να επικρατήσει στην αγορά» έκαναν πίσω και δέχτηκαν απολύσεις και μειωμένα δικαιώματα.

Μόνο στην περίοδο 2007 έως 2009 απολύθηκαν 900 εργαζόμενοι. Ωστόσο, παρά την οικονομική κρίση οι πωλήσεις της LEGO για παράδειγμα στην Ισπανία τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 10% και στην Ιταλία κατά 21%. Συνολικά το 2012 οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 20% και ο τζίρος ανήλθε στα 3 δισ. ευρώ.

Βουλγαρία: Η κρίση έχει κοστίσει 440.000 θέσεις εργασίας

Όπως διευκρίνισε, από το σύνολο των 440.000 θέσεων εργασίας, οι 344.000 αφορούν υπαλλήλους και οι υπόλοιπες αυτοαπασχολούμενους. Ο ίδιος τόνισε ότι την τελευταία 20ετία, η Βουλγαρία «είδε» το κλείσιμο πολλών παραγωγικών μονάδων στους τομείς της χημικής και αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και της ανάπτυξης ηλεκτρονικών ειδών. Προς το παρόν, 150.000 από το σύνολο των 350.000 επιχειρήσεων στη Βουλγαρία δεν έχουν κανέναν υπάλληλο και λειτουργούν μόνο με τους ιδιοκτήτες τους ή αυτοαπασχολούμενους, πρόσθεσε.

Η ΒΙΑ προτείνει, για την αποφυγή της επιδείνωσης στην αγορά εργασίας, δράσεις για την ενασχόληση των ατόμων με χαμηλή ειδίκευση, με στόχο τη δημιουργία εισοδήματος. Σε αυτές τις δράσεις εντάσσεται και η πρόταση της για την παραχώρηση, για διάρκεια δέκα ετών, δημόσιας γης σε επιχειρηματίες, άπορους και άνεργους με στόχο να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Γαλλία: «Λουκέτο» σε ένα εργοστάσιο βάζει η Goodyear

«Το κλείσιμο του εργοστασίου είναι η μοναδική πιθανή λύση έπειτα από πέντε χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων» με τους εργαζόμενους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση της εταιρείας. «Έχουμε απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της ανακοίνωσης που κάναμε και των επιπτώσεων αυτού του σχεδίου για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο Ενρί Ντιμορτιέ, γενικός διευθυντής της Goodyear Dunlop Tires France στην ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο που βρίσκεται στη βόρεια Αμιένη και στο οποίο εργάζονται 1.250 άνθρωποι κατέγραψε το 2011 ζημιά 61 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Βρετανία: Συρρικνώνονται για 3η χρονιά οι αποδοχές των ωρομίσθιων

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες γεωγραφικές διαφορές που δείχνουν ότι όσοι εργάζονται στο Λονδίνο είναι περισσότερο ευνοημένοι και έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται αρκετά λιγότερο. Επίσης, υπάρχουν διαφορές στα εισοδήματα για πλήρη απασχόληση και ημιαπασχόληση στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Η μείωση των πραγματικών εισοδημάτων έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην οικονομία και τους οικονομικούς δείκτες. Είναι πιθανό επίσης, να σηματοδοτήσει μια μόνιμη αλλαγή στις μακροπρόθεσμες τάσεις μεγέθους των μισθών αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να καταστεί ασφαλής μια τέτοια υπόθεση.

Ενώ σε εθνικό επίπεδο οι άνδρες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα διαπίστωσαν αύξηση των αποδοχών τους μέχρι το 2009 (με εξαίρεση το 2007), στο Λονδίνο υπήρξε μείωση των πραγματικών αποδοχών το 2009, όπως επίσης το 2010, το 2011 και το 2012. Σαφώς μικρότερη μείωση είχαν στις αποδοχές τους οι γυναίκες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα με καθεστώς πλήρους απασχόλησης τις τρεις τελευταίες χρονιές.