--> 

Εκπαιδευτήρια Δούκα: Επιστημονική ημερίδα για τo STREAM

Η εν λόγω ημερίδα απευθύνεται σε μέλη Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών, εκπρόσωπους Εκπαιδευτικών Φορέων και Ενώσεων, Συγγραφείς, Δημοσιογράφους, Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων ανεξαρτήτως βαθμίδας, Φοιτητές και Γονείς μαθητών, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Hellas & του STEM Education και σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, με το Μουσείο Ηρακλειδών, την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνίας Ελλάδος (ΣΕΠΕ), , τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), το Θεατρόνιο και τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Φιλολόγων, Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων, Γεωλόγων και Πληροφορικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ.ά.

Interamerican: Οι εργαζόμενοι πωλούν τη «σχεδία»

Στην ομάδα συμμετείχαν 10 εργαζόμενοι, που φόρεσαν το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο του πωλητή και πήραν θέση στον σταθμό ΦΙΞ του μετρό, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, προβάλλοντας το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία παρέχει σταθερά σημείο πώλησης του περιοδικού στα γραφεία της κάθε μήνα, από το ξεκίνημα της έκδοσης το 2013. Από την πλευρά της INTERAMERICAN, οι εθελοντές βίωσαν και φέτος, όπως και πέρυσι, τη μοναδική εμπειρία της πώλησης στον δρόμο για κοινωνικό σκοπό.

«Συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο είναι να τραβήξεις το βλέμμα και την προσοχή των συνανθρώπων σου, καθώς οι περισσότεροι προσπερνούν βιαστικά» παρατηρεί η Μ. Κατσαρού, εργαζόμενη στην εταιρεία. Στην ομάδα των εθελοντών της INTERAMERICAN, που έγιναν πωλητές του περιοδικού «σχεδία», συμμετείχαν και οι Ά. Αισώπου, Β. Αισώπου, Ν. Ζορντός, Έ. Τόλη, Α. Σταθακόπουλος, Έ. Άνθη, Ι. Μ. Μοσχίδου, Β. Αραβανή και Χ. Ελευθερίου.

Εκπαιδευτική δράση από eduACT και Ελληνικός Χρυσός

130 παιδιά και νέοι από τον Δήμο Αριστοτέλη έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEAM, σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους που βρίσκονται στις τοπικές κοινότητες του Στρατωνίου και του Νεοχωρίου στη ΒΑ Χαλκιδική. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την επιστημονική εκπαιδευτική ομάδα της eduACT με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός, δίνοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένη γνώση υψηλού επιπέδου, μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους που γίνονται πράξη ως δημιουργικό διαδραστικό παιχνίδι. Η πρωτοβουλία έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής, καθώς από τις πρώτες κιόλας ημέρες ο αριθμός των θέσεων έχει υπερκαλυφθεί.

ΠΑ.ΠΕΙ: Διοργανώνει σεμινάριο για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη

Στόχος του σεμιναρίου είναι να καταδείξει ότι η επιτυχία στη ζωή είναι συνυφασμένη με αυτό που σήμερα ονομάζεται: Συναισθηματική Νοημοσύνη και απευθύνεται σε (i) διευθυντικά και διοικητικά στελέχη, καθώς και στους υπεύθυνους για το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης και (ii) σε όλους εκείνους, οι οποίοι επιθυμούν αποτελεσματικά και ουσιαστικά να επικοινωνήσουν με τους άλλους ανθρώπους και παράλληλα επιθυμούν την συνεχή βελτίωσή τους, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 μήνες, οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 13 Μαρτίου, ενώ τα μαθήματα ξεκινούν στις 20 Μαρτίου.

Ανεπαρκείς θεωρούν οι Ευρωπαίοι τις ψηφιακές τους δεξιότητες

Η μελέτη θα παρουσιαστεί στη διάσκεψη κορυφής «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη» που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, στις 19 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τη μελέτη, σε διεθνές επίπεδο οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι δεν διαθέτουν τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για τις μελλοντικές θέσεις εργασίας. Μεταξύ άλλων, το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι ψηφιακές δεξιότητες είναι απαραίτητες στην εργασία του, ενώ μόνο το 29% θεωρεί τις δεξιότητές του επαρκείς.

Παράλληλα, παρατηρείται ότι οι Ευρωπαίοι αισθάνονται λιγότερο πρόθυμοι να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι προσπάθειές τους δεν συνοδεύονται από επαρκή αναγνώριση ή οικονομική επιβράβευση και δεύτερον, στην Ευρώπη εξακολουθεί να επικρατεί η ιδέα ότι ένα άτομο καταλαμβάνει μια θέση εργασίας εφ’ όρου ζωής.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη επιβραβεύει τους συνεργάτες της

Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός, που διοργανώνεται για δεύτερο συνεχόμενο έτος, αφορούσε στο τελευταίο τετράμηνο του 2018 και είχε ως στόχο να επιβραβεύσει τους συνεργάτες που θα διακρίνονταν για την παραγωγική τους δραστηριότητα στους Κλάδους Ζωής, Περιουσίας, Ατυχημάτων, Ομαδικών, Μεταφορών και Σκαφών. Η Ευρωπαϊκή Πίστη δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα το Δίκτυο Πωλήσεών της, πιστή στο όραμά της, που επιτάσσει μια κοινωνία εργαζομένων που θα ζει, θα δημιουργεί και θα αναπτύσσεται σε συνθήκες ασφάλειας, ανεμπόδιστων προοπτικών εξέλιξης, ιδανικού περιβάλλοντος και δίκαιης ανταμοιβής της προσφοράς τους.

ΟΠΑ: Ολοκληρώθηκε το πρώτο Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής και Επιστημονικής συνεργασίας

Ειδικότερα, ως πρώτη εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές του ΚΜΟU εκπαιδεύτηκαν για την περίοδο 6 Ιανουαρίου 2019 έως 4 Φεβρουαρίου 2019 σε θέματα που αφορούν στα Ναυτιλιακά Χρηματοοικονομικά-Οικονομικά και τη Διοίκηση, μέσω σειράς διαλέξεων, εργαστηριακών μαθημάτων και εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εταιρείες και οργανισμούς του κλάδου της εμπορικής Ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια του ενός μήνα παραμονής τους στην Αθήνα, αναπτύχθηκαν κοινές δράσεις με το αγγλόφωνο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (MSc in ISFM) του ΟΠΑ. Επιστημονικός Υπεύθυνος της Συνεργασίας και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία Χρηματοοικονομική και Διοίκηση διατελεί ο Καθηγητής Εμμανουήλ Γ. Καβουσανός. Σημειώνεται ότι η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική και διδάσκεται σε τμήματα πλήρους αλλά και μερικής φοίτησης.

Cloud, τεχνητή νοημοσύνη και «έξυπνες» διασυνδέσεις οδηγούν σε αλλαγές

Ανάμεσά στις τεχνολογίες που προβλέπεται να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές αναφέρονται οι τεχνολογίες cloud, η τεχνητή νοημοσύνη και οι «έξυπνες» διασυνδέσεις. Μεταξύ άλλων, οι επιχειρήσεις οι οποίες θα καταφέρουν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά την τεχνητή νοημοσύνη στην εκμάθηση μηχανών (machine learning), την αυτοματοποίηση των ρομπότ κ.ά., όχι μόνο στις επιχειρησιακές τους διαδικασίες αλλά και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, θα έχουν 2700 μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και εξέλιξης.

Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία μέσω ολοένα και πιο έξυπνων διεπαφών, οι οποίες συνδυάζουν ανθρωποκεντρικές τεχνικές σχεδίασης με εξαιρετικά εξελιγμένες τεχνολογίες, με αποτέλεσμα πλέον να μεταφερόμαστε από τα πληκτρολόγια στις οθόνες αφής, στις φωνητικές εντολές και ακόμα παραπέρα στη μετατροπή του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις μηχανές, τα δεδομένα ακόμα και ο ένας με τον άλλον. Παράλληλα, εξαιτίας της ανάπτυξης του κυβερνοχώρου οι εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη βάση σε ζητήματα ασφάλειας, ιδιωτικότητας, πολιτικών και ελέγχου στην κουλτούρα και τις διαδικασίες ασφαλείας και ανάπτυξής τους που αφορούν το κομμάτι της τεχνολογίας.

Πιστοποίηση Equal-Salary για την Παπαστράτος

Η αξιολόγηση διενεργήθηκε από την PricewaterhouseCoopers και η πιστοποίηση έγινε από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα EQUAL-SALARY, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση τόσο της μητρικής εταιρείας Philip Morris International (PMI), όσο και της Παπαστράτος, για την εξάλειψη του μισθολογικού κενού που χωρίζει τις γυναίκες από τους άνδρες στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

«Στην Παπαστράτος η καριέρα, οι δεξιότητες και το ταλέντο δεν έχουν φύλο. Δεν περιοριζόμαστε στην απόδοση ίσης αμοιβής για ισοδύναμη εργασία. Για εμάς αυτά είναι τα αυτονόητα. Από την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας, μέχρι την εξέλιξη στην καριέρα των ανθρώπων μας, έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς που εγγυώνται ίσες ευκαιρίες για όλους. Η Παπαστράτος δεν είναι απλώς ένας καλός εργοδότης.

Είναι ένας εργοδότης επιλογής και το γεγονός ότι η εταιρεία μας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αποκτά την πιστοποίηση EQUAL-SALARY έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση. Με την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, έτσι ώστε οι διακρίσεις βάσει φύλου στην αγορά εργασίας να αποτελέσουν παρελθόν», δήλωσε ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Στρατηγική συνεργασία Public με LinkedIn

Mέσα από τη διεθνή πλατφόρμα LinkedIn e-Learning, oι εργαζόμενοι της εταιρείας μπορούν να παρακολουθούν πάνω από 13.000 εξειδικευμένα μαθήματα σε διάφορους τομείς του ψηφιακού κόσμου (όπως communication, public speaking, CAD, Business strategy κ.ά.), εξελίσσοντας τις γνώσεις τους και λαμβάνοντας πιστοποίηση γνώσεων από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως (Microsoft, Adobe, Cisco κ.ά.).

«Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, o κόσμος του retail καλείται να είναι ευέλικτος, γρήγορος και να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις. Η συγκεκριμένη συνεργασία είναι συνέχεια της πληθώρας δράσεων που έχουμε λανσάρει για τους ανθρώπους μας και πραγματοποιήθηκε αξιοποιώντας το feedback τους για ενίσχυση της εκπαίδευσής τους. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος μιας εταιρείας είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξέλιξη των ίδιων των ανθρώπων της» ανέφερε ο Μιχάλης Μέτος, HR Director της εταιρείας.