Δράσεις της ΜetLife για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Η ΜetLife είναι η πρώτη και η μόνη ασφαλιστική που προσκλήθηκε να γίνει μέλος της πρωτοβουλίας. «H πρόσκληση αυτή είναι η απόδειξη της δέσμευσής μας στα θέματα που αφορούν στη διαφορετικότητα και στην ένταξη, καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων», δήλωσε ο Michel Khalaf, επερχόμενος MetLife CEO. Ταυτόχρονα, η MetLife στήριξε για 5η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και συμμετείχε ως βασικός συνεργάτης με τη καμπάνια #Τransformthefuture.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για Performance Marketing

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε marketers που θέλουν να μάθουν σε βάθος τις δυνατότητες της PPC διαφήμισης, σε επιχειρηματίες με εργασιακή εμπειρία σε θέματα ψηφιακού marketing, σε αποφοίτους εκπαιδευτικών προγραμμάτων Digital Marketing Certificates ή Diplomas, σε startuppers που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά και να δουν άμεσα αποτελέσματα για το δικό τους business, και σε όποιον ασχολείται με το marketing και τις πωλήσεις. Περισσότερες πληροφορίες: https://performancemarketingacademy.gr

Το ACT στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT School of Business και θα απονείμει 5 βραβεία 4.000 ευρώ έκαστο στα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά πλάνα. Τα χρηματικά έπαθλα προσφέρει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn. Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν, καθώς και των προσωπικών επιχειρηματικών τους ικανοτήτων.

Η υποβολή των ιδεών είναι ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο www.act.edupappajohn-awards και η περιγραφή της ιδέας δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 300 λέξεις. Παράλληλα, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

Δράσεις εκπαίδευσης και δικτύωσης για επαγγελματίες Εξυπηρέτησης Πελατών

Τα CEO & Customer Service Champion Breakfasts αποτελούν βασικό άξονα της δραστηριότητας του ΕΙΕΠ, ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ των Μελών του, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, τη δικτύωση των επαγγελματιών και την παροχή εξειδικευμένης γνώσης μέσω στοχευμένης θεματολογίας. Το πρώτο CEO Breakfast αφορούσε στη δυναμική του Cyber Attack, με ομιλία από τον εξειδικευμένο σε θέματα cyber attacks στο ΝΑΤΟ, Εμμανουήλ Χριστοφή, MScEE, PMP, CISM NATO S.H.A.P.E. (Supreme Headquarters Allied Powers Europe), J6 / Cyber Defense Operational Requirements, και το CS Champion Breakfast αφορούσε στο Coaching με εισήγηση από την Γεωργία Βλάχου ACC, MBA, BBA Personal, Business & Team Coach, NLP Practitioner & People Success Officer, Rethink Business Lab. Οι παραπάνω δραστηριότητες αποτελούν μέρος μίας σειράς προνομίων για τα μέλη του ΕΙΕΠ όπως οι πρωινές συναντήσεις, CEO και Customer Service Champion Activities για ανώτατα στελέχη, οι εκπαιδευτικές ημερίδες, case studies, ομάδες εργασίας και study tours κ.ά.

«Ace the Case» από την KPMG

O διαγωνισμός απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάλυσης business cases, αλλά και διαχείρισης του χρόνου, ανάπτυξης της ομαδικότητας, τεχνικών επικοινωνίας και παρουσίασης δημιουργικών προτάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να δημιουργήσουν ομάδες των τεσσάρων ατόμων και να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 10 Απριλίου 2019. Η διάρκεια του workshop είναι δύο μέρες από τις 09.00 έως τις 17.00. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, ενώ με το πέρας του προγράμματος θα ανακοινωθεί η νικητήρια ομάδα. Τέλος, σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, θα προηγηθούν συνεντεύξεις για την τελική επιλογή των ομάδων.

ΠΑ.ΣΥ.Μ.ΕΠ.: «Το Υπ. Εργασίας προσεγγίζει επιφανειακά την υγεία των εργαζομένων»

Με βάση ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΥ.Μ.ΕΠ., «το Υπουργείο συνεχίζει να αγνοεί προκλητικά τις προτάσεις όλων των θεσμικών φορέων, δεν επιλύει κανένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ενώ αντίθετα δημιουργεί πρόσθετα», ενώ «υποχρεώνει τις επιχειρήσεις σε μια απίστευτη γραφειοκρατία κατά την ανάθεση καθηκόντων ιατρού εργασίας και έχει μετατρέψει τους Ιατρικούς Συλλόγους σε ‘γραφεία εύρεσης εργασίας’ των ιατρών που προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες».

Επιπλέον, παρεμβαίνει εντελώς πρόχειρα στη διαδικασία των επιχειρήσεων για ανάθεση καθηκόντων ιατρού εργασίας και σύναψη σύμβασης, αφού η Εγκύκλιος τονίζει ότι εφόσον υπάρξει διαθεσιμότητα Ειδικού Ιατρού Εργασίας, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να επιλέξει τον συγκεκριμένο Ιατρό, ανεξαρτήτως κόστους, επαγγελματικής υπόστασης και αξιοπιστίας, γεγονός το οποίο παραβιάζει ευθέως την Αρχή Ελευθερίας των Συμβάσεων.

Τέλος, «το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να υποστηρίζει τα φαινόμενα αδιαφάνειας και παραβατικότητας, με την μη ενεργοποίηση του συστήματος ΟΠΣ-ΣΕΠΕ για τους Ιατρούς Εργασίας, προβάλλοντας συνεχώς ανυπόστατες δικαιολογίες». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο ΠΑ.ΣΥ.Μ.ΕΠ ΕΞ.Υ.Π.Π συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για την οριστική επίλυση του ζητήματος, με σεβασμό προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και με γνώμονα πάντοτε την προώθηση της Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας και την ανάδειξή της σε μείζονα κινητήριο μοχλό της κοινωνίας, απέναντι στην προώθηση προφανών συντεχνιακών συμφερόντων που βλάπτουν το Εργατικό Δυναμικό της χώρας».

Πρωτοβουλίες Υγείας και Ευεξίας για τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ

Τον Φεβρουάριο του 2019 ξεκίνησε ο νέος κύκλος των επιτυχημένων εκπαιδεύσεων Προσωπικής Ασφάλειας και Αυτοάμυνας της Opapacademy, δίνοντας την ευκαιρία στους εργαζομένους να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες σε θέματα ασφάλειας που αφορούν τόσο στην εργασιακή ζωή όσο και στην καθημερινότητά τους, καθώς επίσης και πρακτική εξάσκηση σε βασικές ασκήσεις αυτοάμυνας. Επίσης, η Opapacademy σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό διοργανώνει διήμερα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, παρέχοντας στους ανθρώπους του ΟΠΑΠ πολύτιμες γνώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Το 31% των Ελλήνων εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους 3 μήνες

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +21%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και 11 χρόνια. Τα σχέδια προσλήψεων βελτιώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Πιο αναλυτικά, οι ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα των Κατασκευών, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +26%.

Προβλέπεται επίσης σημαντική αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων στον τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση, με Προοπτικές της τάξης του +24%, και σε τρεις τομείς με Προοπτικές της τάξης του +23% -τον τομέα της Βιομηχανίας/Παραγωγής, τον τομέα Μεταφορές & Επικοινωνίες και τον τομέα Εμπόριο (Χονδρική & Λιανική). Οι εργοδότες του τομέα του Τουρισμού αναμένουν υγιή δραστηριότητα προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +21%, ενώ οι Προοπτικές του τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις ανέρχονται σε +19%.

Την ίδια στιγμή, την ισχυρότερη αγορά εργασίας αναμένουν οι εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίοι αναφέρουν αισιόδοξες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +34%. Οι εργοδότες των Μεσαίων και Μικρών επιχειρήσεων αναφέρουν υγιή σχέδια προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +24% και +21% αντίστοιχα, ενώ οι Προοπτικές για τις Πολύ Μικρές επιχειρήσεις ανέρχονται σε +13%. Μεταξύ άλλων, παρατηρείται ότι οι εργοδότες στις Μεσαίες επιχειρήσεις καταγράφουν σχετικά σταθερά σχέδια προσλήψεων.

Σε διεθνές επίπεδο, η έρευνα της ManpowerGroup για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 αποκαλύπτει ότι οι εργοδότες αναμένουν αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων σε 40 από τις 44 χώρες και επικράτειες στο διάστημα έως και το τέλος Ιουνίου. Οι εργοδότες σε 15 από τις 44 χώρες και επικράτειες που συμμετείχαν στη έρευνα, αναφέρουν ενισχυμένα σχέδια προσλήψεων σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ καταγράφονται αποδυναμωμένες προθέσεις προσλήψεων σε 18 και δεν αναμένεται καμία αλλαγή σε 11. Σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2018, οι Προοπτικές βελτιώνονται σε 13 χώρες και επικράτειες, μειώνονται σε 27 και διατηρούνται αμετάβλητες σε τέσσερις.

Πανόραμα Επιχειρη ματικότητας & Σταδιοδρομίας για 9η χρονιά

Το Πανόραμα απευθύνεται σε νέους και νέες, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης με βασικό στόχο να τους ενημερώσει μέσα από 90 εισηγήσεις (πάνελ), workshop, «Meet the Executives», παρουσιάσεις, συζητήσεις χωρίς ατζέντα σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν περίπου 21 κλάδοι-τομείς της οικονομίας, προκειμένου να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες.

Επιπλέον, για έβδομη χρονιά συνεχίζονται τα Business Day, ένας θεσμός εκπαιδευτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις στον οποίο πέρυσι έλαβαν πρόσκληση να συμμετάσχουν 900 νέοι και νέες, ηλικίας 18-30 ετών. Σημειώνεται ότι διοργανωτής είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικό, που έχει συστήσει ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, Ιορδάνης Λαδόπουλος.