ΜΙΝΕΡΒΑ: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Ειδικότερα, η εταιρεία προσφέρει 3 φορητούς παρακλίνιους αναπνευστήρες για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου «Σωτηρία», συνεισφέροντας στο έργο των ανθρώπων του συστήματος υγείας στη μάχη ενάντια στην πανδημία και, παράλληλα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της. «Η βιομηχανία Μινέρβα, εδώ και πάνω από 115 χρόνια, αποτελεί κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και παραγωγής, με άρρηκτους δεσμούς με την ελληνική οικογένεια. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που βιώνει η χώρα μας, η προσφορά προς την κοινωνία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και υποχρέωση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

GRANT THORNTON: Δωρεά ύψους 50.000 ευρώ ενάντια στην πανδημία

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δώρισε στο Υπουργείο Υγείας δύο σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ, καθώς και 4 monitor τελευταίας τεχνολογίας, με στόχο την ενίσχυση των Δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας. Παράλληλα, δώρισε εξοπλισμό και υγειονομικά αναλώσιμα στα Δημοτικά Ιατρεία, καθώς και στο πολυδύναμο κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Με αφορμή την ολοκλήρωση των δωρεών, ο Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα δήλωσε: «Έχουμε χρέος να δηλώνουμε “παρών” σε τόσο μεγάλες κρίσεις. Να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη και να αποδεικνύουμε πως όσο δύσκολη και αν είναι η μάχη, μπορούμε να την κερδίσουμε αν είμαστε μαζί. Εκ μέρους της εταιρείας μας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες με τις μάσκες, σε όλους εκείνους που συνέχισαν να εργάζονται με αυταπάρνηση προκειμένου να μένουμε εμείς ασφαλείς».

Pfizer Hellas: Συνεργασία με Συλλόγους Ασθενών για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας

Έτσι, σε συνέχεια της ενίσχυσης του ΕΣΥ με δωρεές για τον εξοπλισμό των ΜΕΘ και παροχή υγειονομικού υλικού, η εταιρεία υλοποιεί σειρά από πρόσθετες δράσεις για την υποστήριξη ασθενών και ευάλωτων ομάδων, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με Συλλόγους Ασθενών και έχουν στόχο την προστασία και την ενδυνάμωση των ίδιων και των οικογενειών τους, απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ειδικότερα, στηρίζει την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, για την υλοποίηση του έργου «Μαζί απέναντι στην κρίση», ενισχύει τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών για την υλοποίηση διαδικτυακών σεμιναρίων σχετικών με τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ στηρίζει και τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» για την υλοποίηση δράσεων.

ΣΕΒ: Σε επαγγέλματα με χαμηλή χρήση ΤΠΕ η πλειονότητα των εργαζωμένων

Συγκεκριμένα, τα 7 από τα 20 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη απασχόληση στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνουν καμία ψηφιακή δεξιότητα, τα 8 έχουν υψηλή βαρύτητα στις ΤΠΕ και τα υπόλοιπα 5 απαιτούν ήπιες ψηφιακές δεξιότητες. «Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη γενικότερη ψηφιακή υστέρηση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και το περιορισμένο τεχνολογικό δυναμικό», αναφέρει ο ΣΕΒ, τονίζοντας την ανάγκη για συνολική στρατηγική ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, με επενδύσεις, επανακατάρτιση εργαζομένων, ανάληψη του ρόλου φορέα επανακατάρτισης και πιστοποίησης από τις ίδιες τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενίσχυση της καινοτομίας στην εκπαίδευση και διάχυση στις επιχειρήσεις των δυνατοτήτων της τεχνολογίας με κλαδική και περιφερειακή εξειδίκευση.

Σημειώνεται ότι τα 20 επαγγέλματα που αναφέρονται είναι: πωλητές, καλλιεργητές, υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, σερβιτόροι, απασχολούμενοι στις υπηρεσίες προστασίας, καθαριστές, δάσκαλοι – νηπιαγωγοί, οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα, οδηγοί αυτοκινήτων, μικρών φορτηγών και μοτοσικλετών, υπάλληλοι πληροφόρησης πελατών, άλλοι εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, μάγειροι, κτηνοτρόφοι, μηχανικοί και επισκευαστές μηχανημάτων, γιατροί και δικηγόροι.

Womanitee: Παρουσιαζει Toolkit για την αντιμετωπιση των νεων συνθηκων

Συγκεκριμένα, τo Womanitee ToolKit αποτελεί μία δέσμη εργαλείων προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε επιχειρηματία, που περιλαμβάνει δωρεάν εκπαιδεύσεις από καταξιωμένους επαγγελματίες, webinars για τα πιο σημαντικά θέματα του επιχειρείν, success stories γυναικών που τα κατάφεραν, brainstorming workshops και στρογγυλές τράπεζες.

Επιπλέον, το Womanitee Toolkit ταξιδεύει σε κάθε τοπική κοινωνία της Ελλάδος και μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε κάθε τόπο είτε μέσα σε κάθε επιχείρηση υποστηρίζοντας τις γυναίκες εργαζόμενες. Σημειώνεται ότι η ομάδα του Womanitee, αφού μελετήσει τα χαρακτηριστικά κάθε τόπου ή κάθε εταιρείας, καταγράφει τις ανάγκες των γυναικών και προτείνει συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία εφαρμόζει, ενώ κάποια ενδεικτικά οφέλη από την εφαρμογή της εργαλειοθήκης είναι η ενδυνάμωση, η ενημέρωση, η παροχή επιχειρηματικών εργαλείων, η προώθηση συνεργασιών και η δικτύωση.

Manpowergroup: Ψηφιακά σεμινάρια για τους εργαζομένους του τουριστικού κλάδου

Συγκεκριμένα, το πρώτο σεμινάριο αφορά τη «Σύνταξη Ελκυστικού Βιογραφικού Σημειώματος» και θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου, στις 10 Ιουνίου και στη 1 Ιουλίου του 2020, από τις 16:00 έως τις 18:00, ενώ το δεύτερο παρέχει «Συμβουλές για να ξεχωρίσετε σε μια Συνέντευξη» και θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου, στις 11 Ιουνίου και στις 2 Ιουλίου του 2020, και πάλι από τις 16:00 έως τις 18:00.

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις μικρές επιχειρήσεις

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το 77,7% των επιχειρήσεων που ανέστειλαν μερικώς ή πλήρως τη δραστηριότητα τους, προχώρησε σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας, με το 13,3% να υιοθετεί το καθεστώς τηλεργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό του. Επίσης, το 19,9% των επιχειρήσεων, που δεν ανέστειλαν τη λειτουργία τους, μείωσε το ανθρώπινο δυναμικό του και μόλις το 3,2% το αύξησε, ενώ το 12,7% του συνόλου των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ανέφερε ότι ενδέχεται να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων του, με μόλις το 3,4% να δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις. Επισημαίνεται, τέλος, ότι 1 στις 7 επιχειρήσεις δήλωσε ότι ενδέχεται να διακόψει την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

ΚΕΠΕ: Το 32,8% των εργαζομένων στην Ελλάδα θα μπορούσε να εργαστεί από το σπίτι

Αναλυτικότερα, οι κλάδοι που παράγουν διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες (μεταποίηση, ορυχεία, γεωργία, ξενοδοχεία) εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά ευχέρειας εργασίας από το σπίτι από τους κλάδους που στρέφονται κυρίως στην εγχώρια αγορά, με τη δυνατότητα για εργασία από το σπίτι να είναι μεγαλύτερη σε κλάδους με υψηλότερους μέσους μισθούς. Επίσης, το υψηλότερο ποσοστό δυνατότητας εργασίας από το σπίτι εμφανίζεται στους μισθωτούς (38,3%), με τους εργοδότες (32,4%) και τους αυτοαπασχολούμενους (18,9%) να ακολουθούν, ενώ οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση καταγράφουν μικρότερο ποσοστό (25,5%) έναντι εκείνων της πλήρους απασχόλησης (33,6%).

Επιπλέον, η εργασία από το σπίτι διευκολύνεται περισσότερο στις παραγωγικές μονάδες με ανθρώπινο δυναμικό άνω των 10 εργαζομένων (42,8%) παρά στις μικρότερες μονάδες (27,5%), αλλά εμφανίζεται αρκετά υψηλότερη στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, παρουσιάζοντας διαφοροποίηση με βάση τη γεωγραφική περιφέρεια. Τέλος, η μελέτη δείχνει ότι η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι είναι υψηλότερη για τις γυναίκες (40,2%) έναντι των ανδρών (27,3%) και ότι οι πιο νέοι (έως 29 ετών) και οι πιο ηλικιωμένοι (άνω των 60) εμφανίζουν χαμηλότερη δυνατότητα κατ‘ οίκον εργασίας από τους υπόλοιπους εργαζομένους, ενώ το 59,2% των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί δυνητικά να εργαστεί από το σπίτι, με το αντίστοιχο ποσοστό για τη χαμηλότερη εκπαιδευτική βαθμίδα να είναι μόλις στο 7,2% και για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο 23,2%.

EUROSTAT: Η εικόνα της απασχόλησης λίγο πριν τον κορωνοΐο

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, 7,2 εκατομμύρια άτομα (55,4%) παρέμειναν άνεργοι και 3 εκατομμύρια άτομα (23,2%) κατέστησαν οικονομικά ανενεργά. Επιπροσθέτως, από τα άτομα τα οποία είχαν αρχικά απασχοληθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, τα 2,1 εκατομμύρια (1,3%) έμειναν άνεργοι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και τα 3,5 εκατομμύρια (2,3%) μετατράπηκαν σε οικονομικά αδρανείς. Τέλος, από όσους είχαν αρχικά υπολογιστεί ως οικονομικά αδρανείς το τρίτο τρίμηνο του 2019, τα 3,4 εκατομμύρια (3,4%) μετακινήθηκαν στην απασχόληση το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και τα 3,3 εκατομμύρια (3,3%) στην ανεργία.

Odyssey Cybersecurity: Απεσπασε τον τιτλο Great Place to Work

Ειδικότερα, η πιστοποίηση του Great Place to Work αποτελεί μία επιβράβευση για τις εταιρείες, οι οποίες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό και καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλής εμπιστοσύνης. Σημειώνεται ότι μέσω της έρευνας Trust Index, πραγματοποιείται η αξιολόγηση της εμπειρίας των εργαζομένων αλλά και η ανάλυση της εταιρικής κουλτούρας, στη βάση προκαθορισμένων κριτηρίων, ενώ η εν λόγω έρευνα επικεντρώνεται σε πέντε «περιοχές» που συνθέτουν τη συνολική εμπειρία που βιώνει ο κάθε εργαζόμενος στον εργασιακό χώρο.