Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στον Όμιλο ΟΤΕ

Πιο συγκεκριμένα, στηρίζοντας την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας για αίμα, οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ προσφέρουν κάθε χρόνο 2.000 φιάλες αίματος, μέσα από το Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας της εταιρείας. Η τράπεζα αίματος των ανθρώπων του Ομίλου ΟΤΕ έχει διαθέσει μέχρι σήμερα πάνω από 27.000 φιάλες και είναι από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εταιρικές τράπεζες αίματος στην Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ συμμετέχουν με συνέπεια, από το 1976, στο πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Μονάδας Ασφάλειας και Υγείας Ανθρώπινου Δυναμικού, σε συνεργασία με κρατικά νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια. Σημειώνεται ότι για το 2018 έχει ήδη πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο το πρώτο μέρος της εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων σε 10 κτήρια του Ομίλου και έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 1.000 φιάλες αίματος.

Παγκόσμια Ημέρα Διαφορετικότητας για την Mercedes-Benz Ελλάς

Έτσι, οι εργαζόμενοι και μέλη της ομάδας Love2give τραγούδησαν στη Νοηματική, με την καθοδήγηση του Nίκου Γαλάνη, Διευθυντή της ΜΚΟ «Δρω», ο οποίος τους έκανε μαθήματα νοηματικής γλώσσας. Χάθηκαν σε ένα λαβύρινθο αισθήσεων, στον οποίο χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους ως εργαλεία διαφορετικής αντίληψης και σκέψης βίωσαν οι ίδιοι ένα ταξίδι σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η διαφορετικότητα, η ισότητα, η αποδοχή και ο σεβασμός.

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια ανάμεσα στην ομάδα της Mercedes-Benz Ελλάς και την Ομάδα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία αποτελούταν από σπουδαίους αθλητές όπως οι Παραολυμπιονίκες Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Αργυρό μετάλλιο στην Παραολυμπιάδα του Rio 2016 στο άθλημα της ξιφασκίας) και Κώστας Δήμου (4ος στην Παραολυμπιάδα του Rio 2016, 1ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018 και κάτοχος ευρωπαϊκού ρεκόρ στο άθλημα της Άρσης Βαρών σε πάγκο στα +107kg).

INTERAMERICAN: «Γνωριμία με την Kληρονομιά μας»

Πενήντα εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία μιας εναλλακτικής βιωματικής εμπειρίας, που υποστηρίζει με σχέδιο η εταιρεία για την ποιότητα της ζωής στην εργασία, την πρόσκτηση γνώσης και την ενίσχυση της συνοχής στην εταιρική κοινωνία. Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί ξεναγήσεις εργαζομένων και σε αρκετά Μουσεία: της Ακροπόλεως -κατ’ επανάληψη- στο Εθνικό Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό, το Μουσείο Μπενάκη, το Ισλαμικής Τέχνης, το Κυκλαδικής Τέχνης και το Νομισματικό.

Η Metlife στο πλευρό των αθλητών των Special Olympics Hellas

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, εθελοντές της εταιρείας έδωσαν το παρών σε ποδοσφαιρικό αγώνα με αθλητές του προγράμματος Young Athletes των Special Olympics, που διοργανώθηκε στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Γουδή. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την UEFA, καθώς και με 70 ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να συμβάλει στην προώθηση της σωματικής άσκησης και υγείας, αλλά και στην κοινωνική ένταξη και την ενδυνάμωση των ατόμων με διανοητική αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και τη συνεργασία τους με εθελοντές. Σημειώνεται ότι η διοργάνωση του αγώνα αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Community Service Week, που υλοποιεί η MetLife στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, δίνοντας την ευκαιρία στους εργαζομένους της να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

«Ideas That Change Us» από την NN Hellas και το Orange Grove

Οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες θα προκριθούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, όπου και θα λάβουν μέρος σε πρόγραμμα καθοδηγούμενης εκπαίδευσης (acceleration program), διάρκειας 3 μηνών, που υλοποιείται από τον Oλλανδικό οργανισμό, IdeaHackers. Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΝ Hellas, δήλωσε σχετικά με τον διαγωνισμό: «Μέσα από τη συνεργασία μας με το Orange Grove στοχεύουμε στην ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Έχοντας τη νέα γενιά στο επίκεντρο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητάς μας, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα “Ideas That Change Us”, το οποίο προάγει πρωτοποριακές λύσεις για την πρόληψη, την υγεία και την ευεξία. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή θα προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια στους νέους επιχειρηματίες ώστε να νιώσουν σιγουριά στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα».

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Caspar Veldkamp, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τη νέα μας συνεργασία με την NN Hellas, στο πλαίσιο του Orange Grove. Ο διαγωνισμός αυτός θα προσφέρει σε ελληνικές start-ups μία μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούν και να μάθουν από κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ολλανδία, συγκεντρώνοντας έτσι πολύτιμη εμπειρία και από τις δύο χώρες». Σημειώνεται ότι η δήλωση συμμετοχής των ομάδων μπορεί θα πραγματοποιείται έως 29 Ιουνίου.

Συνεργασία Epsilon Net με Εθνική Τράπεζα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, θα διατεθούν δωρεάν άδειες χρήσης του PYLON Commercial σε 1.150 επιχειρήσεις-πελάτες της τράπεζας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιούν το φιλικό περιβάλλον εργασίας και τις αναβαθμισμένες τεχνολογίες Cloud, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων και τον πλήρη έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή. Στην πλατφόρμα PYLON, μέσω του module e-banking, ενσωματώθηκαν λειτουργίες του i-bank Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας, όπως: εμφάνιση λογαριασμών, υπολοίπων και statements, δυνατότητα online πληρωμής οφειλών, εκτέλεση εμβασμάτων, πραγματοποίηση μαζικών πληρωμών, integration με λογαριασμούς όψεως, προκειμένου να διευκολυνθούν οι καθημερινές χρηματοοικονομικές εργασίες των επιχειρήσεων-πελατών της Εθνικής Τράπεζας. Η διασύνδεση αυτή επιτεύχθηκε με τη χρήση του ERP API της Εθνικής Τράπεζας.

Εθελοντική αιμοδοσία από τους εργαζόμενους της Wind

Στις 2 εθελοντικές αιμοδοσίες της περασμένης χρονιάς, η συνεισφορά ξεπέρασε τις 110 μονάδες αίματος, ενώ μέσα στο έτος η Τράπεζα Αίματος της Wind πρόσφερε βοήθεια σε περισσότερους από 40 ανθρώπους της. Η ανταπόκριση ήταν εξίσου θερμή και φέτος, στην πρώτη προγραμματισμένη αιμοδοσία του έτους στα γραφεία της εταιρείας με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου), που έχει αναλάβει από τον Π.Ο.Υ. η χώρα μας. Σημειώνεται ότι η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας των Εργαζομένων της Wind, εντάσσεται στο γενικότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας.

ΕΕΔΕ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά την ολοκλήρωση τριών θητειών, το μέγιστο διάστημα όπως προβλέπει το Καταστατικό της ΕΕΔΕ, ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Δρ. Πέτρο Δούκα, Πρόεδρο της Capital Partners SA και πρώην Υφυπουργό Οικονομικών & Υφυπουργό Εξωτερικών, και Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής.
Αναλυτικά, το νέο ΔΣ της ΕΕΔΕ διαμορφώθηκε ως εξής: Πρόεδρος: Πέτρος Δούκας, Α΄ Αντιπρόεδρος: Χρήστος Χαρπαντίδης, Β΄ Αντιπρόεδρος:  Ελένη (Νέλλη) Κάτσου, Γ΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Γραμματέας: Ευστάθιος Λοΐζος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Στάπας, Ταμίας: Γρηγόρης Ταπεινός.

Μέλη: Απόστολος Αιγυπτιάδης, Πρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής (ΕΙΔΙΠ), Νίκος Βασιλείου, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Ηγεσίας (ΤΗΓΕ), Σταύρος Δρακουλαράκος, Αλεξάνδρα Ελευθερίου, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ), Νικόλας Κανελλόπουλος, Μαρίνα Καραστεργίου, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (ΕΙΜ), Άρτεμις – Παλλάς Λιόντα, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), Βασίλης Λώλας, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ), Αγγελίνα Μιχαηλίδου – Βασιλακοπούλου, Γιώργος Νασούλης, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ), Χαράλαμπος Ντόλκας, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ), Αριστοτέλης Παντελιάδης, Ιωάννης Παπαχρήστου, Αναστάσιος Ροδόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Αθανάσιος Ρούλιας, Σύμβουλος Διοίκησης, Σωτήρης Σεϊμανίδης, Γρηγόρης Ταπεινός, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ) και Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ex officio.

HoReCa Academy: Νέα Ακαδημία εξειδίκευσης επαγγελματιών

Η MADinMedia σε συνεργασία με την Pointhub, τον εκπαιδευτικό όμιλο Άλφα και το Mediterranean College, ανακοίνωσαν την έναρξη των πρώτων σεμιναρίων εξειδίκευσης για όλους τους επαγγελματίες του χώρου. Την Ακαδημαϊκή Διεύθυνση αναλαμβάνει ο Μίλτος Καρούμπας, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού, καθώς και στην εκπαίδευση ως καθηγητής στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων. Την ομάδα πλαισιώνουν καθηγητές, με σκοπό να μεταδώσουν στους επαγγελματίες του κλάδου τα μυστικά και τις γνώσεις που απαιτούνται και να ενισχύσουν την ανταγωνιστική τους τεχνική. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου Άλφα σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη.

Εσπερίδα «Ο ρόλος των EAP στο Management Consultation» στις 20 Ιουνίου

Η εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Τακτικής Συνέλευσης Μελών του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί στο Hellenic American College από τις 5μμ έως 7μμ και θα την προλογίσει η πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος Δρ. Αναστασία Π. Rush. Κύρια εισηγήτρια θα είναι η Εύη Χασαπογιάννη, Expert, Sustainable HRM, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος ΕΑΡΑ, η οποία θα μεταφέρει την εμπειρία της και θα επικεντρωθεί στη στρατηγική συμβολή των ΕΑΡs στην πρόληψη και αποτελεσματική διαχείριση του επιχειρησιακού ρίσκου και των ανθρωποκεντρικών προκλήσεων που επιδρούν αρνητικά στην ευεξία (wellbeing), παραγωγικότητα και ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος.