--> 

Ενέργεια ΕΚΕ από την ELPEN

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος και της Ημέρας Εθελοντισμού των εργαζομένων της σε συνεργασία  με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π) και  του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Με σύνθημα «ξανακάνουμε πράσινο τον τόπο μας» περισσότεροι από 150 εργαζόμενοί της  ELPEN μαζί με τα παιδιά τους συμμετείχαν δυναμικά  στη δράση αυτή, στηρίζοντας έμπρακτά την τοπική κοινωνία και  συμβάλλοντας ενεργά στην αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών που προκάλεσε η πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου στην περιοχή που βρίσκονται οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις.

Σειρά διαλέξεων της Ogilvy σε φοιτητές της Παντείου

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία συν-δημιουργίας της αναπληρώτριας καθηγήτριας, επικεφαλής του #ADandPRLAB Μπέττυς Τσακαρέστου, και στελεχών της Ogilvy, με βασικό γνώμονα την άμεση σύνδεση των τελειόφοιτων φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού με την αγορά εργασίας.

Οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με στελέχη του ομίλου, αλλά και με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως οι Coca-Cola, Cosmote, Nestle και Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων και των συζητήσεων, οι φοιτητές εκτέθηκαν σε ομιλίες με κύρια θεματική την επικοινωνία, μέσα από case studies και καμπάνιες, τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Εθελοντική δράση εργαζομένων της Interamerican

Οι εθελοντές της εταιρείας, πέρα από την εργασία που προσέφεραν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και το έργο «Η Κιβωτός των Σπόρων», που εκτίθεται σε ειδικό χώρο του Πάρκου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με χορηγία της Interamerican.

Δράση ΕΚΕ από την ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas

Ομάδα εθελοντών εργαζομένων της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, περίπου 60 εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, εργάστηκαν προκειμένου να αφήσουν την όμορφη παραλία, καθαρή. Συνολικά, κατάφεραν να μαζέψουν περισσότερες από 25 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα από τα υπόλοιπα σκουπίδια.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της οργάνωσης MED SOS (Μεσόγειος SOS) για τα πιο μικρά παιδιά της ομάδας, με διασκεδαστικές δράσεις που είχαν ως στόχο να τα βοηθήσουν να προσεγγίσουν την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος και να τα ευαισθητοποιήσουν σε θέματα όπως η επαναχρησιμοποίηση υλικών, οι αρνητικές επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον κ.ά.

Διψήφια αύξηση στις Εκθέσεις ΕΚΕ

Αυτά διαπίστωσε η νέα Ετήσια Έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE) για την Έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) και της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).
Οι 90 επιχειρήσεις και οργανισμοί που εκδίδουν Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας απασχολούν περισσότερους από 170 χιλιάδες εργαζομένους με συνολικό τζίρο περίπου 61 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που εκδίδουν Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και έχουν δεσμευτεί στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης εμφανίζει κερδοφορία. Για πρώτη φορά φέτος, το Παρατηρητήριο Εκθέσεων ΕΚΕ του Κέντρου Αειφορίας (CSE), εστίασε και στις νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πέρυσι, ανακοινώθηκαν 70 περίπου νέες εξειδικευμένες θέσεις.

Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της AIG

Τα σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιούνται με γνώμονα τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των συνεργατών της εταιρείας αλλά και την εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων της ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκαν στις 15 Μαΐου. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 25 σεμινάρια στην Αθήνα και 7 σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη με 376 και 178 συμμετοχές αντίστοιχα. Εισηγητές των σεμιναρίων ήταν καταξιωμένα στελέχη της εταιρείας οι οποίοι πραγματοποίησαν εκπαιδεύσεις στους τομείς του Customer Service Excellence, των Επιχειρηματικών Κινδύνων και των Προσωπικών κινδύνων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Ελλάδος, Giuseppe Zorgno, δήλωσε σχετικά: «Eίμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συμμετοχή των συνεργατών μας στον νέο κύκλο εκπαιδεύσεων για αυτό το χρόνο τα οποία ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Η εταιρεία μας θα συνεχίζει να τους στηρίζει και να τους παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση προκειμένου να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν καλύτερα τους πελάτες μας προσφέροντάς τους υπηρεσίες και προγράμματα που καλύπτουν στο μέγιστο στις ανάγκες τους».

Η Chiquita υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών

Ένα από αυτά είναι το σύστημα τηλεφωνικής επικοινωνίας που παρέχεται σε όλους τους υπαλλήλους, καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέσω του οποίου μπορούν ανώνυμα να καταγγείλουν περιπτώσεις διάκρισης ή παρενόχλησης. Ακόμη ένα εργαλείο είναι η συμφωνία IUF-COLSIBA-Chiquita που η εταιρεία εφαρμόζει από το 2001.

Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει στην αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης για αυτές και αποτελεί τη βάση της ενημερωτικής εκστρατείας που υλοποιεί η εταιρεία για την προώθηση των τεχνικών δεξιοτήτων, των δικαιωμάτων, της υγείας και της ασφάλειας των γυναικών στην εργασία. Στο στόχαστρο είναι οι μισθολογικές ανισότητες, αλλά και στις διαθέσιμες ευκαιρίες στο εσωτερικό του οργανισμού και στόχος είναι αυτές να έχουν εξομαλυνθεί το αργότερο μέχρι την έκδοση της επόμενης έκθεσης το 2020.
(Πηγή: Daily Fax)

«Audit Graduate Recruiting Program 2019» απο την KPMG

Όλες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με προσοχή και βάσει προσόντων και οι «κορυφαίοι» υποψήφιοι θα προσκληθούν για να συμμετάσχουν στο Ημερήσιο Workshop & Testing Event που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο. Θα ακολουθήσουν ατομικές συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους το Σεπτέμβριο και οι επιτυχόντες θα ενταχθούν στην ομάδα της KPMG τον Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια του event οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το επάγγελμα του Ελεγκτή, να γνωρίσουν τα στελέχη της KPMG και να αξιολογηθούν για τις δεξιότητές τους, μέσα από  ένα ημερήσιο πρόγραμμα το οποίο θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν επαγγελματικά. Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Διάκριση της Mars στον θεσμό Great Place To Work

Πρόκειται για την 4η κατά σειρά χρονιά διάκρισης της Mars στην Ευρώπη αναφορικά με το εργασιακό της περιβάλλον. Στο πλαίσιο της τελετής, η Stéphanie Le Béchec, Regional President Mars Food, δήλωσε «Είναι μια σημαντική απόδειξη ότι η Mars είναι ένας ευχάριστος και συναρπαστικός χώρος για τους εργαζόμενους, καθώς κύριο μέλημά μας είναι το θετικό αποτύπωμά μας στον κόσμο που ζούμε και εργαζόμαστε».

Η Γεωργία Καρούντζου, Corporate Affairs Director, Mars Multisales East Med, σχολίασε σχετικά «Για μια ακόμα χρονιά, αυτή η αναγνώριση, που προήλθε από τους ίδιους τους συνεργάτες μας, αποτελεί μια επιβεβαίωση της δέσμευσής μας να δημιουργούμε συνεχώς ένα εργασιακό περιβάλλον που υποστηρίζει, εμπνέει και ενδυναμώνει τους ανθρώπους μας τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως, σε κάθε χώρα όπου έχουμε παρουσία».

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εμπειρίας στην Ελεγκτική

Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν το πτυχίο τους στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, με μια διεθνώς αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση και την εμπειρία εργασίας στην ΕΥ. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθούν υπόψη, σε σχέση και με τις εκάστοτε ανάγκες στελέχωσης της εταιρείας, για μια σταδιοδρομία πλήρους απασχόλησης στην ΕΥ Ελλάδος, προκειμένου να ενταχθούν σε έναν διεθνή, δυναμικό και ταχέως αναπτυσσόμενο οργανισμό.