--> 

Ελληνοαμερικανική ένωση: Νέος κύκλος Business English

Το πρόγραμμα βοηθάει τους συμμετέχοντες να ξαναθυμηθούν τα Αγγλικά τους και να έρθουν σε επαφή με current business language για συναντήσεις, διαπραγματεύσεις, παρουσιάσεις, τηλεφωνική επικοινωνία, γραπτά κείμενα, συμμετοχή σε συνέδρια και εκδηλώσεις.  Σημειώνεται ότι εγγραφές γίνονται ως την κάλυψη των 13 θέσεων ανά τμήμα.

Εκδόθηκε η πρώτη έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Μελίσσα Κίκιζας

Mε γνώμονα την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, το ήθος και τη συνέπεια, η εταιρεία κατάφερε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών όχι μόνο να μην μειώσει τη συνεισφορά της στην κοινωνία, αλλά να την εντείνει, μέσω συνεργασιών με ΜΚΟ και Κοινωνικά Παντοπωλεία και με δράσεις εθελοντισμού των εργαζομένων. Μάλιστα, η εταιρεία, πριν από 2 χρόνια, ανέλαβε μια καινοτόμα εκπαιδευτική πρωτοβουλία με σκοπό να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει την αγροτική παραγωγή, μέσα από την ίδρυση της Ακαδημία Σίτου Μέλισσα Κίκιζας. Η  Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας βασίζεται στις κατευθυντήριες οδηγίες του Global Reporting Initiative (GRI) και συγκεκριμένα στην έκδοση G4.

Δράσεις του egg για ενίσχυση της εξωστρέφειας του

Συγκεκριμένα, το egg υποδέχθηκε φέτος τον Σεπτέμβριο την Πρύτανη της G. Raymond Chang School of Continuing Education at Ryerson University in Toronto, πρώην Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής/Ontario Government, Dr. Marie Bountrogianni, η οποία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και συνάντησε 13 επιχειρηματικές ομάδες και Residents του 5ου κύκλου του Προγράμματος που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην Δρ. Μπουντρογιάννη τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Επιπλέον, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων, 30 μεταπτυχιακοί φοιτητές από το University of Washington με έδρα το Seattle, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους, Dick Moxon, επισκέφθηκαν το egg και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με περισσότερες από 10 start-up εταιρείες του.

Νέες συνεργασίες για την CollegeLink

«Τόσο η Eurobank όσο και η Plaisio Computers επιβεβαιώνουν τη διάθεσή τους να επενδύσουν σε νέους χωρίς ιδιαίτερη εργασιακή εμπειρία και να τους δώσουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε έναν οργανισμό με εξαιρετικές προοπτικές», επισημαίνει η CollegeLink στη σχετική ανακοίνωση. Η νέα αυτή συνεργασία αποτελεί σημαντικό άνοιγμα της CollegeLink τόσο στον κλάδο του retail όσο και στον τραπεζικό τομέα.

Διπλή διάκριση για τη Vodafone

Το Platinum Social Environmental Ethical Governance Award απονεμήθηκε στην Vodafone για τις πολιτικές και τα προγράμματα που εφαρμόζει για την Ενδυνάμωση των Γυναικών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέχει 16 εβδομάδες πλήρους αμειβόμενης άδειας, για όλες τις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία, επιπλέον της νόμιμης άδειας λοχείας που προσφέρει η ελληνική νομοθεσία.

Παράλληλα, πρόσφατα ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος ReConnect που σχεδιάστηκε για να προσελκύσει ταλαντούχες γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει την αγορά εργασίας από 1 έως 5 χρόνια και θα ήθελαν να επιστρέψουν στην εργασία, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή σε ευέλικτη βάση. Το Gold Social Environmental Ethical Governance Award απονεμήθηκε στην Vodafone για την εφαρμογή πολιτικών και προγραμμάτων που διέπουν το σύνολο της επιχειρηματικής της λειτουργίας και διασφαλίζουν την υπεύθυνη λειτουργία της.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε ενδεικτικά: «Αποτελεί στρατηγική επιλογή η υιοθέτηση πολιτικών ίσων ευκαιριών και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία, στηρίζοντας παράλληλα διεθνείς και τοπικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε σχέση με την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια και την εργασία».

«Γειτονιά Αλληλεγγύης» από την Ελαΐς -Unilever Hellas για 6η χρονιά

Πρόκειται για μια καθιερωμένη πια πρωτοβουλία με στόχο τη συμβολική στήριξη οικογενειών σε περιοχές οι οποίες γειτνιάζουν με τα εργοστάσια και τις αποθήκες της εταιρείας. Μέσα στα χρόνια αυτά περισσότεροι από 20.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων έχουν λάβει αυτό το δώρο, που υπογραμμίζει τη δέσμευση της ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS για κοινωνική προσφορά. Επιπλέον, επαναλαμβάνοντας ακόμη μια συστηματική πρωτοβουλία, η εταιρεία προσέφερε σε περισσότερα από 60 σχολεία του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, προϊόντα της για να καλύψουν τις ανάγκες καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής για τους πρώτες μήνες λειτουργίας.

«Η Γειτονιά Αλληλεγγύης είναι ένας από τους αγαπημένους μας θεσμούς, ακριβώς επειδή μας φέρνει σε επαφή με τους ανθρώπους που μπορεί να περνούν καθημερινά δίπλα μας. Στόχος μας είναι να τους προσφέρουμε μικρές, απλές λύσεις σε προβλήματα που, με την κρίση, έχουν δυστυχώς πολλαπλασιαστεί. Το χαμόγελο των παιδιών, των γονιών και των δασκάλων τους είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, για όλους τους εθελοντές συναδέλφους, που αποτελούν την καρδιά αυτής της δράσης», ανέφερε η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, Μίνα Βαλαβάνη.

5ος κύκλος ReGeneration

Ο 5ος κύκλος ReGeneration άρχισε στις 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Οκτωβρίου, προσκαλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος έχουν απασχοληθεί περισσότεροι από  320 πτυχιούχοι σε 100 συμμετέχουσες εταιρείες, οι οποίες δείχνουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την επόμενη γενιά αλλά και ότι συνεχίζουν να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, αφού το ποσοστό των συνεργασιών που ανανεώνονται ανέρχεται στο 82%.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής και ένταξης καινοτόμων πυλώνων στο πρόγραμμα και σε συνεργασία με το kariera.gr, ξεκίνησε πιλοτικά το ReGeneration Coding School, το πρώτο πρόγραμμα εκμάθησης Java προγραμματισμού στην Ελλάδα, για junior developers, που συνδέει άμεσα τους συμμετέχοντες με την αγορά εργασίας, επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσει προσφορά στην ήδη αυξημένη υπάρχουσα ζήτηση.

Οι υποψήφιοι που αναδείχθηκαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής του ReGeneration, θα απολαύσουν περισσότερες από 260 ώρες hands-on JAVA Training, σε διάστημα 2 μηνών (4 Σεπτεμβρίου έως και 27 Οκτωβρίου). Το ReGeneration Coding School powered by kariera.gr αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλάνου για στοχευμένη εκπαίδευση σε τομείς της ελληνικής οικονομίας όπου υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ διαθέσιμων θέσεων και κατάλληλα καταρτισμένων υποψηφίων.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την «Εικονική Επιχείρηση»

Η συμμετοχή στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν έχει κανένα κόστος για τα σχολεία και τα παιδιά. Σύμφωνα με στατιστικές του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide –μέλος του οποίου είναι το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece-  η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών κατά 40%. Τα παιδιά έχουν 143% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν επιχειρηματίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, ενώ το 62% των αποφοίτων φθάνει σε διευθυντικές θέσεις. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο.  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, κατά την περυσινή σχολική χρονιά, δημιούργησαν τη δική τους μαθητική εταιρεία 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα από αστικές περιοχές αλλά και την ελληνική ύπαιθρο.

Η Σχολή Επιχειρη ματικότητας επιστρέφει για 3η χρονιά

Η φετινή  Σχολή στην Αθήνα, που θα φιλοξενηθεί στο The Cube Athens, είναι αφιερωμένη στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και διοργανώνεται στο πλαίσιο του The New York Times Athens Democracy Forum, το οποίο έλαβε χώρα από τις 13 έως 15 Σεπτέμβρη στο Ζάππειο. Διοργανωτής της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση ThinkYoung, η οποία έχει υλοποιήσει περισσότερες από 30 Σχολές παγκοσμίως. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι Σχολές ταξιδεύουν στην Ελλάδα με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola και της Coca-Cola στην Ελλάδα, που έχει δεσμευτεί να επενδύει σε προγράμματα που δημιουργούν επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους της χώρας μας. Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: www.entrepreneurshipschool.com.

1 Day Solution Focused Coaching απο την Treasure Lab

Πρόκειται για ένα μονοήμερο που έχει σχεδιαστεί για Managers, οι οποίοι επιθυμούν να εξερευνήσουν το coaching με στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη, την καλύτερη διοίκηση των ομάδων τους και τη διαχείριση όλων των επαγγελματικών τους σχέσεων. Μάλιστα, η εταιρεία εξασφάλισε τον Peter Szabo, Master Certified Coach – MCC, διεθνή ομιλητή, ιδρυτή της Solution Surfers International, συγγραφέα & icf assessor τα τελευταία 8 χρόνια, ως guest facilitator για το εν λόγω workshop. Μαζί με την Κρύστα Τζελέπη, Professional Certified Coach – PCC, ιδρύτρια και Managing Partner της Treasure Lab Ltd. θα εισάγουν τους συμμετέχοντες στην πρακτική του Coaching.