--> 

Ενημερωτική Εκδήλωση σχετικά με το ALBA-ΕΒΕΑ

Η εκδήλωση θα καλύψει σφαιρικά τα θέματα που συνθέτουν την ολοκληρωμένη εμπειρία της εξειδικευμένης εκπαίδευσης στον τομέα της διοίκησης των επιχειρήσεων.

Μία ομάδα από καθηγητές και στελέχη του ALBA θα παρευρίσκεται στην εκδήλωση για να ανταποκριθεί σε τυχόν ερωτήματα των υποψήφιων φοιτητών σχετικά με το πρόγραμμα και να συζητήσει τα ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με τη σωστή επιλογή προγράμματος στο συγκεκριμένο τομέα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Diploma in Management & Entrepreneurship είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας με γλώσσα εργασίας την ελληνική, διάρκειας 88 ωρών. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα σημαντικότερα επιχειρησιακά θέματα, που καλύπτονται σε ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ALBA και του ΕΒΕΑ.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα από το IST College / University of Hertfordshire

Τα προγράμματα απευθύνονται σε φοιτητές που κατέχουν ήδη έναν πρώτο πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών και επιθυμούν να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις σε συγκεκριμένο αντικείμενο ή να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις εφαρμοσμένες στις ανάγκες των επιχειρήσεων ή να εξειδικευθούν σε γνωστικά αντικείμενα αιχμής της πληροφορικής.

Αναλυτικά το IST College προσφέρει:

3 Master’s στις Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες

 • MA in Marketing
 • MSc in Management
 • MSc in Health Services Management

8 Master’s στην Επιστήμη Υπολογιστών – Πληροφορική

 • MSc Modular in Computer Science
 • MSc in Software Engineering
 • MSc in Distributed Systems and Networks
 • MSc in Multimedia Technology
 • MSc in Distributed Data Management
 • MSc in Mobile Computing
 • MSc in Computer Networking Principles and Practice
 • MSc in Secure Computing Systems

6 Master’s στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

 • MSc in Organisational Psychology
 • MSc in Health Psychology
 • LLM General
 • LLM in Maritime Law
 • LLM in International and Maritime Law
 • LLM in E-Commerce and Maritime Law.

Όλα τα προγράμματα οδηγούν στην απόκτηση των αντίστοιχων Βρετανικών τίτλων σπουδών Master’s και η διάρκειά τους κυμαίνεται μεταξύ 12 και 24 μηνών, ανάλογα με τον τρόπο που έχει επιλέξει κάποιος να τα παρακολουθήσει, δηλαδή full time ή part time.

Επιπλέον, όλα τα προγράμματα συνδυάζουν την ανώτερη θεωρητική κατάρτιση, την εμπέδωση της βρετανικής οργανωσιακής κουλτούρας και τη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και πρακτικής που πρέπει να διαθέτει κάθε σύγχρονο στέλεχος στην αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα προγράμματα Master’s γίνονται δεκτά, υπό προϋποθέσεις, και στελέχη επιχειρήσεων με μεγάλη εργασιακή εμπειρία χωρίς πρώτο τίτλο σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες www.ist.edu.gr.

Το Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής και οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 17:00, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Eurobank EFG, Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη, με την ευγενική χορηγία της Eurobank EFG.

Διακεκριμένα και έγκριτα στελέχη της αγοράς, θα παρουσιάσουν μέσα από τις εισηγήσεις τους, μία πλήρη ανάλυση και αποτίμηση του Μνημονίου, προκειμένου να διαφωτίσει και να ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινή γνώμη για αυτό το σημαντικό τεκμήριο οικονομικής πολιτικής.

Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο να παρουσιάσει τους όρους του Μνημονίου, να ενθαρρύνει και να διευκολύνει με συγκεκριμένες προτάσεις την εφαρμογή τους, αλλά και να αναλύσει τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις δυνάμεις ανάπτυξης, που μπορούν και πρέπει να απελευθερωθούν στην αγορά με την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρηματίες, σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη των διοικήσεων εταιρειών και οργανισμών του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα, σε ανώτατα στελέχη του χρηματοπιστωτικού και Τραπεζικού κλάδου, σε Οικονομικούς Διευθυντές και στελέχη της οικονομικής διοίκησης, σε Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού, σε στελέχη εταιρειών συμβούλων και σε όλους τους κοινωνικούς φορείς της Ελληνικής Οικονομίας.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί ο Υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.eede.gr.

5ο NLP Practitioner Certification Program

Το NLP αξιοποιεί τη δύναμη του ανθρώπινου νου στη δημιουργία και επίτευξη στόχων και χρησιμοποιείται από τους πιο επιτυχημένους ηγέτες και οργανισμούς παγκοσμίως. Επίσης, προσφέρει την πιο αποτελεσματική μέθοδο βελτίωσης στις τρεις θεμελιώδεις βάσεις οποιασδήποτε εταιρείας: Ηγεσία, Υποκίνηση και Αποδοτικότητα. Το σεμινάριο είναι το μόνο στην Ελλάδα που αναγνωρίζεται από τους Διεθνείς Οργανισμούς Πιστοποίησης ANLP, ABNLP και TLTA και θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Semiramis στο Κεφαλάρι, από τις 6 έως τις 12 Νοεμβρίου. Απευθύνεται σε στελέχη εταιρειών, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Δηλώσεις συμμετοχής έως σήμερα 18 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.stockdaleconsultants.com, www.performancepartnership.com, 210 6236910-920.

Βρετανία: Κινδυνεύουν ένα εκατ. θέσεις εργασίας

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σε τομείς όπως αυτός της άμυνας και αυτός των ακινήτων, που εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις παραγγελίες από το δημόσιο, θα πληγούν πάρα πολύ, σύμφωνα με τη μελέτη της PricewaterhouseCoopers (PwC), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μία εβδομάδα πριν τη λεπτομερή ανακοίνωση από την κυβέρνηση των μέτρων λιτότητας.

Οι δημοσιονομικές περικοπές μπορεί να πλήξουν έως και το 3,4% των θέσεων εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή περίπου 943.000 θέσεις εργασίας, σημειώνει το PwC. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού David Cameron όρισε ως στόχο της την εξοικονόμηση 83 δισ. στερλινών (95 δισ. ευρώ) σε περίοδο πέντε ετών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, το οποίο έφτασε φέτος στο 10,1% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τη μελέτη της PwC, η οικονομική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να μειώνεται κατά περίπου 46 δισ. στερλίνες (52 δισ. ευρώ) ετησίως λόγω αυτού του προγράμματος το 2014/15.

Ωστόσο οι συντάκτες της μελέτης αποκλείουν την υπόθεση μιας επιστροφής στην ύφεση, ενδεχόμενο το οποίο θίγουν ορισμένοι οικονομολόγοι.

Πηγή: Emea.gr

Την Τρίτη δεν αντέχω…

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η διάθεσή μας αρχίζει να «ανεβαίνει» την Παρασκευή, βρίσκεται στο απόγειό της το Σάββατο και φτάνει μέχρι και την Κυριακή. Τη Δευτέρα, τα επίπεδα ικανοποίησης πέφτουν σημαντικά αλλά την Τρίτη αγγίζουν το ναδίρ.

Η έρευνα μελέτησε τις αλλαγές στη διάθεση 22.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο μηνών.

Ο επικεφαλής της έρευνας Τζορτζ Μακ Κέρον δικαιολόγησε τα ευρήματα υποστηρίζοντας ότι τη Δευτέρα, το Σαββατοκύριακο δεν έχει ακόμη «ξεθωριάσει» μέσα μας ενώ την Τρίτη, έχουμε μπει για τα καλά στην εργάσιμη εβδομάδα και το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι ακόμη μακριά.

Οι συμμετέχοντες κατέγραφαν την ψυχική τους κατάσταση χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο iΡhone, το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο της Αpple, που ονομάζεται Μappiness.

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν με ειδοποιήσεις που στέλνονταν στα κινητά τηλέφωνα των εθελοντών δύο φορές την ημέρα. Εκείνοι έπρεπε να απαντήσουν πώς αισθάνονται, με ποιον είναι, πού βρίσκονται και τι κάνουν. Χρησιμοποιώντας το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού (GΡS) οι ερευνητές επισήμαιναν με μεγάλη ακρίβεια πού βρίσκονταν οι συμμετέχοντες, κάτι που οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν για να χαρτογραφήσουν τις πιο «χαρούμενες» αλλά και τις πιο καταθλιπτικές περιοχές της Βρετανίας. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι οι κάτοικοι σε παραθαλάσσιες πόλεις εμφάνιζαν τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας, ενώ εργαζόμενοι σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στο Λονδίνο, παρότι λαμβάνουν τους υψηλότερους μισθούς στη χώρα, είναι οι λιγότερο ευτυχισμένοι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι οι άνδρες είναι οριακά πιο χαρούμενοι από τις γυναίκες, με δείκτη ευτυχίας 65,6% έναντι 65,1% του «θηλυκού φύλου».

Πηγή: Το Βήμα

Αποχώρησε ο Χριστόφορος Ταταλιάς από το Skywalker.gr

Αποχώρησε ο Χριστόφορος Ταταλιάς, o oποίος κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο Skywalker.gr.

Η ανεργία φέρνει το Νόμπελ

Ο Χρ. Πισσαρίδης έλαβε το βραβείο µαζί µε τους αµερικανούς καθηγητές, Peter Diamond και Dale Mortensen, για το έργο του που αφορά στην ανάλυση της ανεργίας. Οι τρεις άνδρες τιµήθηκαν µε το Βραβείο Νοµπέλ για τη µελέτη τους, η οποία εξηγεί πώς η ανεργία, η δηµιουργία θέσεων εργασίας και οι µισθοί µπορούν να επηρεάζονται από τις πολιτικές που εφαρµόζονται και από τις συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Η έρευνα, σύµφωνα µε το σκεπτικό της βράβευσης, δίνει εξηγήσεις για το πώς η υψηλή ανεργία µπορεί να συνυπάρχει µε την προσφορά πολλών θέσεων εργασίας. Μία από τις εξηγήσεις που παρέχονται είναι ότι τα περισσότερα επιδόµατα ανεργίας οδηγούν σε υψηλότερη ανεργία επειδή όσοι αναζητούν εργασία περιµένουν περισσότερο µέχρι να την βρουν. Το Νοµπέλ Οικονοµίας συνοδεύεται από χρηµατικό έπαθλο 10 εκατ. σουηδικών κορονών, περίπου ενός εκατ. ευρώ.

Δημοτικές Εκλογές 2010

Με αυτήν τη δήλωση αιτιολογεί η Θωμαή Καραλάζου, HR Generalist στην εταιρεία APIVITA, την απόφασή της να συμμετάσχει στις Δημοτικές Εκλογής της 7ης Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, θα συμμετάσχει σαν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «Πόλη- Φως» στην Κηφισιά. Πεποίθησή της είναι ότι οι άνθρωποι του HR έχουν να δώσουν πολλά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο σε θέματα Διοικητικά όσο και σε θέματα Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού του τόπου, την προώθηση στην εργασία, την αντιμετώπιση της ανεργίας όχι μοιράζοντας θέσεις εργασίας αλλά αναπτύσσοντας ανθρώπους με συγκεκριμένες ικανότητες που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο και θα δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Αύξηση 25% σε θανάτους λόγω ανεργίας

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η αύξηση της ανεργίας, η απώλεια εισοδήματος και άλλες παράμετροι της ύφεσης επιδρούν σημαντικά στην υγεία. Ειδικότερα, διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης κατανέμονται διαφορετικά στα κοινωνικά στρώματα, με τα άτομα και τις οικογένειες που βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση να διατρέχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και αυξημένης νοσηρότητας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.

Πρόσφατη έρευνα σε 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε ότι η αύξηση της ανεργίας κατά 1% συνδέεται με παράλληλη αύξηση των αυτοκτονιών κατά 0,79%. Για αύξηση της ανεργίας μεγαλύτερη του 3% και για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επίπτωση στη θνησιμότητα από αυτοκτονίες φτάνει έως 4,5%. Τα παραπάνω επισήμανε ο κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, στην Ιπποκράτειο διάλεξή του, κατά την έναρξη του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας, τονίζοντας πάντως πως σε μεγάλο βαθμό οι επιπτώσεις αυτές και οι ειδικότερες διαστάσεις τους παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Μιλώντας για τις επιπτώσεις στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας, ανέφερε ότι εκτιμάται πως η ζήτηση και η χρήση πρόκειται να αυξηθούν, κυρίως προς τον δημόσιο και ασφαλιστικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται, αντίστοιχα, οι πιέσεις για αποδοτικότητα του συστήματος Υγείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, ήδη σημειώνεται μια αύξηση 20% στη χρήση των υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ παρατηρείται μια μείωση κατά περίπου 15% στη χρήση των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, και κυρίως στα ιδιωτικά μαιευτήρια, την οδοντιατρική περίθαλψη και τις χειρουργικές επεμβάσεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Πηγή: Enet.gr