Νέος CEO στην LMG Leadership Management Group

Ο Δρ Εμμανουήλ Αλεξανδράκης διετέλεσε ανώτατος στέλεχος της πολυεθνικής φαρμακευτικής MSD, αλλά διαθέτει σε δημόσιες και επιστημονικές θέσεις υψηλής ευθύνης. Παράλληλα με τα καθήκοντά του στην LMG είναι ενεργό μέλος της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου InnKnow του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης του ΟΠΑ, καθώς και του Εργαστηρίου Οικονομικών & Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, η LMG προχώρησε στη δημιουργία της Health & Wellness Alliance – μία συμμαχία όπου συμμετέχουν σημαντικοί επιστημονικοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα – που αξιοποιεί τη διεθνή και ελληνική της μακροχρόνια εμπειρία στην υποστήριξη των εταιρειών του κλάδου.

Βράβευση για τη WIN

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Divani Apollon Palace & Thalasso την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017. Στόχος ήταν να αναδειχθούν οι κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες σε αντίξοοες συνθήκες έχουν καταφέρει να διακρίνονται και να καινοτομούν, να κατακτούν νέες αγορές και να διαπρέπουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η WIN ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ βραβεύτηκε ως «Top Export Consultant» (Κορυφαίος Σύμβουλος Εξαγωγών).

Το βραβείο συνιστά επιβράβευση της εταιρείας η οποία τα τελευταία χρόνια εξασφαλίζει χρηματοδότηση και συμβουλεύει κορυφαίες ελληνικές και ξένες εταιρείες, ιδίως του κλάδου τροφίμων και ποτών, στην ενίσχυση των εξαγωγών τους και στο άνοιγμα νέων αγορών σε παγκόσμια κλίμακα. Η WIN με τους άρτια καταρτισμένους συνεργάτες της έχει υλοποιήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκ. ευρώ σε ένα δίκτυο χωρών που ξεπερνά τις είκοσι, με έμφαση στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας.

Νεα λειτουργία job analyzer από την SAP

H εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η Boehringer Ingelheim επέλεξε τις λύσεις SuccessFactors®, με στόχο να προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και να βελτιώσει την εργασιακή εμπειρία του παγκοσμίως. Τέλος, η SAP έχει ανακοινώσει το λανσάρισμα της νέας λειτουργίας job analyzer, η οποία θα ενσωματώνεται στη λύση SAP® SuccessFactors® Recruiting Management, ώστε να βοηθήσει οργανισμούς να δημιουργήσουν αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές περιγραφές θέσεων εργασίας και να εξαλείψουν την υποσυνείδητη προκατάληψη κατά την διαδικασία της πρόσληψης.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ξεκινάει με τη συμμετοχή των ανθρώπων σας» δήλωσε ο Greg Tomb, Πρόεδρος, SAP SuccessFactors και συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Οι κορυφαίες επιχειρήσεις σήμερα αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να επενδύσουν σε τεχνολογίες και στρατηγικές ανθρώπινου δυναμικού για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους ανθρώπους που μπορούν να πάνε την επιχείρησή τους μπροστά. Η σημερινή επιχειρηματική δραστηριότητα διευρύνεται ολοένα και περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο και οι άνθρωποι απαιτούν από την εργασία τους, τεχνολογία που να προσομοιάζει με την εμπειρία των εφαρμογών και των εργαλείων που οι ίδιοι χρησιμοποιούν παραγωγικά και εκτός του χώρου εργασίας τους».

ICAP True Leaders για 7η συνεχή χρονιά

Ο Θεσμός «True Leaders» λαμβάνει φέτος χώρα για 7η συναπτή χρονιά, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), βραβεύει όλες τις εταιρείες και Ομίλους που πληρούν ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια (σε πλήθος 15.000 ισολογισμών για το 2016). Συγκεκριμένα: 1) Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2016, 2) Συγκαταλέγονται στις 500 εταιρείες ή 150 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό τους από το 2015 στο 2016, 3) Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους με βάση τον Κύκλο Εργασιών και 4) Έχουν υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας).

14ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης από τη Vodafone

Για το έτος αναφοράς του Απολογισμού, Απρίλιος 2015-Μάρτιος 2016, το κοινωνικό-οικονομικό αποτύπωμα της Vodafone στη χώρα ξεπερνά τα 620 εκατ. ευρώ, τόσο μέσα από τις δραστηριότητες, όσο και από τις επενδύσεις της εταιρείας σε ανθρώπους, επιχειρήσεις και φορείς. Την ίδια χρονική περίοδο, η εταιρεία αναπροσάρμοσε τη στρατηγική της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την οικονομική και κοινωνική συμβολή που μπορεί να επιτύχει μέσω των προϊόντων, των υπηρεσιών και των τεχνολογιών που προάγει.

«Στη Vodafone συμβάλουμε στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας. Οδηγούμε την αγορά μπροστά με επενδύσεις και όραμα για μια κοινωνία των gigabit, συμβάλλοντας στη χώρα με τις υποδομές μας και προσδοκώντας να είμαστε ένας ε ργοδότης που ξεχωρίζει», δήλωσε η Νικόλ Ιωαννίδη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας. Παράλληλα, ο Απολογισμός αναφέρεται και στα προγράμματα που υλοποιούνται για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Vodafone.

Φιλανθρωπική εκδήλωση από την AXA

Περισσότερα από 60 παιδιά εργαζομένων ηλικίας 2 ως 17 ετών, κατέφθασαν γεμάτα ενέργεια και κατέκλεισαν τον ειδικά διαμορφωμένο και γεμάτο χρώματα χώρο, για να κατασκευάσουν με τη βοήθεια των μελών της ομάδας Well Being έργα τέχνης από πηλό. Παράλληλα, γνώρισαν τον χώρο εργασίας των γονέων τους, δημιούργησαν σχέδια με μπαλόνια, έκαναν face painting και συνέβαλαν στην πρωτοβουλία της ΑΧΑ να προσφέρει και φέτος τρόφιμα και 1.000 λίτρα λάδι για την ικανοποίηση βασικών αναγκών των παιδιών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.

Ελληνική Πρωτοβουλία: Νέα δωρεά στο πρόγραμμα ReGeneration

Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα που επιτρέπει σε νέους επαγγελματίες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να ξεκινήσουν δυναμικά την καριέρα τους.  Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα ReGeneration έχει δημιουργήσει πάνω από 330 θέσεις εξάμηνης πρακτικής σε συνεργασία με 110 εταιρείες ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, έχει προσφέρει συνολικά περισσότερες από 21.400 ώρες εκπαίδευσης. Με τη στήριξη του Global Shapers Athens Hub, μιας πρωτοβουλίας του World Economic Forum, το ReGeneration είναι το πρόγραμμα που βοηθάει τους νέους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από τη Ελλάδα.

Μάλιστα, πάνω από το 80% των συμμετεχόντων έχουν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους πέρα από την 6μηνη περίοδο του προγράμματος πρακτικής τους, αποδεικνύοντας την επιτυχία του ReGeneration στο να συνδέει  νέους και ταλαντούχους απόφοιτους με υποσχόμενες επιχειρήσεις. Πέρα από την 6μηνη πρακτική το πρόγραμμα προσφέρει 56 ώρες εκπαίδευσης και 25 ώρες κοινωνικής εργασίας καθώς και καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη στους επιλεγμένους συμμετέχοντες.

CSE: Θετική επίδραση της EKE στα οικονομικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με τη μελέτη, η θετική επίδραση της ΕΚΕ στα οικονομικά αποτελέσματα οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες αναγνωρίζουν τη σημασία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής βιωσιμότητας, καθώς και της εκπόνησης Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας που περιλαμβάνει συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνεται σημαντικά η φήμη τους και αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών, των μετόχων και των πελατών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε πρόσφατα events του CSE στη Ν.Υόρκη και στο Τορόντο, ενώ αναφορά γίνεται και στο αμερικανικό περιοδικό Forbes, το οποίο φιλοξενεί σχετική συνέντευξη του Προέδρου του Κέντρου Αειφορίας, Νίκου Αυλώνα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Αειφορίας δείχνει αισθητή βελτίωση της ΕΚΕ και στη χώρα μας παρά την οικονομική κρίση, με αύξηση 36% στην έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας σε σχέση με το 2012. Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας θα δημοσιοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2018.

Διεθνής ανθρωποκεντρική εκστρατεία από την Teleperformance Greece

Στην ευρηματική αυτή ταινία μικρού μήκους, με θέμα την αξία της πολιτισμικής συνύπαρξης, συμμετέχει ο Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης, ως κεντρικός παρουσιαστής και αφηγητής, μαζί με μία ομάδα εθελοντών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διεθνών προδιαγραφών παραγωγή, υλοποιήθηκε στην Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Reason to, τη δισκογραφική εταιρεία Minos EMI και αναγνωρισμένους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως η ΜΚΟ «Μπορούμε», o πολυχώρος ελληνικής γαστρονομίας Yolenis κ.ά.

Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Αθήνα και θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου. Η ανθρωποκεντρική εκστρατεία «Teleperformance’s Diversity Campaign» αποτελεί μια ακόμα κοινωνική πρωτοβουλία της Teleperformance Greece, η οποία έχει βραβευτεί για τις εταιρικές της δράσεις στον τομέα των Human Resources και αποτελεί πρότυπο διαπολιτισμικής συνεργασίας, καθώς απασχολεί περισσότερους από 6.000 ανθρώπους από 91 διαφορετικές εθνικότητες, που μιλούν 36 διαφορετικές γλώσσες και συνεργάζονται σε ένα σύγχρονο πολυπολιτισμικό εργασιακό περιβάλλον στην Αθήνα.

ΟΠΑ: Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στα 300 καλύτερα Business Schools διενθώς

Η διεθνής λίστα κατάταξης Eduniversal δημοσιοποίησε τα 1.000 καλύτερα Business Schools από 154 χώρες για το 2017. Η λίστα κατάταξης αξιολογεί τα Business Schools των ιδρυμάτων λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή επιρροή και τη φήμη του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος. Μεταξύ των κριτηρίων είναι οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις των Business Schools των ιδρυμάτων, οι θέσεις που αυτά καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων κατα- τάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καθώς και οι ψήφοι των πρυτάνεων των 1.000 συμμετεχόντων Business Schools. Η Σχολή έλαβε 4 αστέρια διάκρισης που την κατατάσσουν στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία («4 Palmes League – Top Business Schools») της λίστας και αξιολογήθηκε στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου.