ALBA: MSc in Risk Management

To πρόγραμμα, με μότο « Κnow your Risks» απευθύνεται σε:

• Αποφοίτους μαθηματικών/οικονομικών σπουδών που επιδιώκουν καριέρα σε τμήματα διαχείρισης κινδύνων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μεγάλων επιχειρήσεων ή εταιρειών επενδύσεων.
• Διευθυντικά στελέχη με δραστηριότητες που εμπεριέχουν την ανάληψη κινδύνου.
• Στελέχη υπεύθυνα για την παρακολούθηση των κινδύνων και την υποβολή αναφορών στη διοίκηση.
• Συμβούλους επιχειρήσεων με ειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα.
• Στελέχη τμημάτων συμμόρφωσης με το ρυθμιστικό πλαίσιο και εσωτερικοί ελεγκτές, επιχειρηματικών μονάδων, επιχειρήσεων ή της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2013, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και το τέλος Ιουνίου. Πληροφορίες: www.alba.edu.gr/academic/risk, http://www.alba.edu.gr/Academic/Pages/StudentForADay και 210 8964531.

Χρηματοδότηση για τη Workable από το Openfund

Το καινοτόμο online σύστημα διαχείρισης προσλήψεων της Workable χρησιμοποιείται ήδη από δεκάδες επιχειρήσεις σε 7 χώρες. Η Workable δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να εντοπίσουν και να αξιολογήσουν υποψηφίους εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Η επαγγελματική ταυτότητα των υποψηφίων βρίσκεται ήδη online, σε κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn, πληροφορίες που το Workable αξιοποιεί για τη σύνθεση και διαχείριση της διαδικασίας προσλήψεων.

«Η διαδικασία της πρόσληψης οφείλει να μην βασίζεται στην τυχαία δομή ενός βιογραφικού», αναφέρει ο ιδρυτής και CEO της Workable, Νίκος Μωραϊτάκης. «Σήμερα, ο εργοδότης μπορεί να συλλέξει και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες για κάθε υποψήφιο με δομημένο τρόπο, ώστε να λάβει τις επιθυμητές αποφάσεις σε ελάχιστο χρόνο». H Workable παράγει λογισμικό που βοηθά εταιρείες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία προσλήψεων.

ΕΕΔΕ: Το Όραμα, η Στρατηγική και το νέο Μοντέλο Οικονομικής Ανάπτυξης της

Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων, Ελληνο-Βραζιλιανό, Ελληνο-Βρετανικό, Ελληνο-Γερμανικό, Ελληνο-Καναδικό και Ελληνο-Κινεζικό καθώς και το British Graduate Society – BGS. Η ημερίδα περιλαμβάνει τρεις ενότητες με τα ακόλουθα θέματα:

Ο κρίσιμος ρόλος των φορέων επενδύσεων και οικονομικής ενίσχυσης των Επιχειρήσεων, οι πηγές αναπτυξιακής δυναμικής στην Ελλάδα. Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και η αναγκαία χρηματοδότησή τους και ο νέος αναπτυξιακός Νόμος και οι πρακτικές εφαρμογής του ως μοχλός ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Πληροφορίες: http://www.eede.gr/pdf/eiod_200313_sd_.pdf.

Τελετή Αποφοίτησης 2013 Leaders Lab

 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της, διαρκεί 12 μήνες και υποστηρίζει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν περαιτέρω τις ηγετικές τους δεξιότητες όπως αυτές της παρακίνησης των άλλων, της διαπραγμάτευσης, της διαχείρισης χρόνου και άγχους, του στρατηγικού σχεδιασμού και στοχοθέτησης κ.ά.

Στο πρόγραμμα δύναται να συμμετέχουν Πρόεδροι και Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, Στελέχη Επιχειρήσεων καθώς και Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Επικεφαλής Μικρομεσαίων Εταιρειών. Στην αποφοίτηση του 2013 συμμετείχαν 24 άτομα από διάφορους κλάδους όπως των τροφίμων, του τουρισμού, της πληροφορικής, των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών και του Ιατρικού κλάδου. Οι απόφοιτοι κατέθεσαν ιστορίες επιτυχίας με οικονομικά οφέλη που προέκυψαν από χρήση των τεχνικών ηγεσίας του προγράμματος.

MASTER CERTIFICATE in PROJECT MANAGEMENT

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 και ώρα 17:30-21:30, ενώ κάθε Κυριακή βράδυ θα πραγματοποιείται SKYPE Teleconference, διάρκειας 15 ωρών.

Πληροφορίες: Σταυρούλα Παναγιωταρέα ή Θεοφάνης Γιώτης, [email protected], 210-6100061 και www.12pm.gr.

Γαλλία: Ανοδική πορεία της ανεργίας

 Σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία παραμένει σχετικά μικρό, 10.7%, όταν στην Ιταλία ξεπέρασε το 12.6% και στις «τρεις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου» (Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα) κυμαίνεται μεταξύ 22% και 26%.

Αποτελεί ωστόσο «ένδειξη ότι η Γαλλία βαδίζει να συναντήσει την αρνητική παρέα του ευρώ», όπως δήλωσε ο οικονομολόγος Ζυλιεν Μανσό. «Η Ευρώπη και η ευρωζώνη καταποντίζονται», ομολόγησε ο υπουργός Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ σε δήλωσή του ενώ αναγκαία θεωρεί τη λήψη μέτρων που πρέπει να ληφθούν ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.

«Ψαλίδι» στα μπόνους ζήτησαν οι Ελβετοί

Το 70% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της επιβολής των αυστηρότερων περιορισμών που ισχύουν διεθνώς για τις αποδοχές των managers, εγκρίνοντας κανόνες που υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις να δίνουν στους μετόχους τους δικαίωμα βέτο και απαγορεύουν τα «χρυσά αλεξίπτωτα» είτε για νέα, είτε για αποχωρούντα στελέχη των διοικήσεών τους. Το δημοψήφισμα έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας στις Βρυξέλλες για την επιβολή πλαφόν στα μπόνους των τραπεζιτών νωρίτερα.

Ά. Μέρκελ: «Περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια»

«Έχει φτάσει η ώρα να συμπεριλάβουμε περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια» των επιχειρήσεων, δήλωσε η ίδια έπειτα από μια συνάντηση με φορείς της βιομηχανίας και του επιχειρηματικού κόσμου στο Μόναχο. «Αν δεν θεωρήσουμε ότι μπορούμε να το επιτύχουμε σε εθελοντική βάση, υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί να ρυθμίσουμε το θέμα αυτό νομοθετικά», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος. Οι εταιρείες έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν οικειοθελώς τον αριθμό των γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια ώστε το 30% ως 40% των θέσεων σε αυτά να καταλαμβάνονται από γυναίκες ως τα τέλη αυτής της δεκαετίας.

ΗΠΑ: Βελτίωση Απασχόλησης

Εξαιρουμένου του πρωτογενούς τομέα, ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 236.000 θέσεις αυτόν το μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, ξεπερνώντας θεαματικά τις προβλέψεις των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για 160.000. Η μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 7,7% (το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008) από 7,9% τον Ιανουάριο αποδόθηκε τόσο στην αύξηση της ζήτησης εργασίας, όσο και στο ότι υπήρξαν χιλιάδες άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις τάξεις του ενεργού εργατικού δυναμικού.

Κριστίν Λαγκάρντ: «Αυξήστε μισθούς και πληθωρισμό»

«Για να αποκατασταθεί η ισορροπία θα πρέπει (να έχουμε) χαμηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών στο νότο (της Ευρωζώνης), αλλά ενδεχομένως θα έπρεπε να επιτραπεί κάπως υψηλότερος πληθωρισμός και αύξηση μισθών σε χώρες όπως η Γερμανία. Και αυτή είναι μια πτυχή πανευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Παράλληλα, η ίδια, η οποία έχει καλέσει την Ευρωζώνη να συνεχίσει τις προσπάθειες εξυγίανσης της οικονομίας και εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε ότι είναι κρίσιμος ο ρυθμός και η ισορροπία μεταξύ λιτότητας και υποστήριξης της οικονομικής ανάκαμψης. Κάλεσε δε, την Ευρωζώνη να μην επικεντρώνεται τόσο στην ονομαστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος προκειμένου να προστατευθεί η ανάκαμψη της οικονομίας και οι δοκιμαζόμενοι πολίτες. «Η βελτίωση του (οικονομικού) κλίματος δεν μεταφράζεται σε υψηλότερη απασχόληση ή εισοδήματα. Μπορεί να βοηθάει τις αγορές, αλλά δεν βοηθάει τους ανθρώπους», δήλωσε.