--> 

«Σχέση Σε Γερές Βάσεις» και το 2018 από τον όμιλο Ηρακλής

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προνομίων και εκπαίδευσης που υλοποιεί ο όμιλος για τρίτη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε επαγγελματίες τεχνίτες και εμπόρους οικοδομικών υλικών που προτιμούν σταθερά τα προϊόντα Ηρακλής. Περισσότεροι από 5.000 επαγγελματίες τεχνίτες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε αυτό, το οποίο θα συνεχιστεί και το 2018. Στόχος του προγράμματος παραμένει τόσο να εδραιώσει την εικόνα του ομίλου Ηρακλής ως προτιμητέος συνεργάτης των πελατών του, όσο και να αυξήσει τα επίπεδα ικανοποίησης των τελικών αγοραστών-τεχνιτών προς τα κανάλια διανομής δομικών υλικών. Παράλληλα, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τη διαδραστική πλατφόρμα www.xtizoumemazi.gr.

Η Astellas στο πλευρό του Χατζη κυριάκειου

Οι εργαζόμενοι της Astellas αποτέλεσαν τους πρεσβευτές της συγκεκριμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας, με ενέργεια που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου στους χώρους του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας. Σε ένα κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας, τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, μαζί με τους εργαζόμενους της Astellas, συμμετείχαν σε διαδραστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια και συναρμολόγησαν, από κοινού, 30 ποδήλατα τα οποία έγιναν δωρεά στο Ίδρυμα.

ΕΕΔΕ: 1η δράση Νetworking, «Γυναίκες & Επιχειρήσεις»

Στην αίθουσα του Πολυχώρου «Έβδομος» γυναίκες-επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, μέλη και φίλοι του ΤΟΓΜΕ είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους επαγγελματικά. Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Iατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης ενώ την εκδήλωση άνοιξε η Άρτεμις Λιόντα, πρόεδρος του Τομέα μιλώντας για τη σημασία της δικτύωσης και της αλληλο-υποστήριξης των γυναικών στον επαγγελματικό στίβο.

Μεταξύ άλλων, η Φανή Κλειδά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδος, έκανε λόγο για το πώς μπορεί μια γυναίκα να καθοδηγήσει την καριέρα της ανακαλύπτοντας τον εαυτό της. Στη συνέχεια, 4 γυναίκες επιχειρηματίες και συγκεκριμένα, η Ανδρομάχη Ζερζιβίλη, Αντιπρόεδρος & CTO, AKTINA Travel Group, η Κατερίνα Ιωακείμ, Διευθύνουσα Σύμβουλος, start up coverstory.gr, η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη, Ογκολόγος Παθολόγος, Συνεργάτης Ομίλου Υγεία, Managing Director Care and Cure Oncology Center και η Ρία Στεργιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, TELETRANS A.E παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και απάντησαν σε ερωτήσεις για την επιχειρηματικότητα, τα προσόντα που χρειάζεται να έχει μια γυναίκα επιχειρηματίας για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, τι χρειάζεται να προσέξει, πώς ανταπεξέρχεται σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον κ.ά.

Enartia: Εξ αποστάσεως εργασία για τους εργαζόμενους της

Έχοντας ως κεντρικό άξονα τον άνθρωπο, η Enartia εξελίσσει την πολιτική της σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Μέρος της αποστολής της είναι η δημιουργία ενός ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος. Το 2017 η εταιρεία έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα, δίνοντας επίσημα στους εργαζομένους της την ελευθερία να εργάζονται εξ αποστάσεως όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν. «Σκοπός μας παραμένει η καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη μέσα από τις καινοτόμες υπηρεσίες και την άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρουμε. Για να βελτιώσουμε και να εξελίξουμε την προσωπική εξυπηρέτηση που παρέχουμε ώστε να κάνουν οι πελάτες μας τις ιδέες τους πράξη, πρέπει πρώτα να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα των δικών μας ανθρώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αγγέλα Ανθουλάκη, υπεύθυνη του τμήματος HR.

Νέα δέσμευση από το Grow with Google

Η συγκεκριμένη δέσμευση εκτείνεται πέρα από την προηγούμενη που αφορούσε στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, στο επίπεδο πλέον της υποστήριξης των εκπαιδευόμενων καθώς εφαρμόζουν τις νέες δεξιότητες χτίζοντας τη δική τους καριέρα ή επιχείρηση. Η Google έχει πλέον προσφέρει εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες σε 3 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες και περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Grow with Google», το οποίο ξεκίνησε το 2015 με εξειδικευμένους συνεργάτες σε κάθε χώρα, προκειμένου να μεγιστοποιείται τόσο η συνάφεια όσο και τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης.

Μάλιστα, η εταιρεία διενήργησε μια ανεξάρτητη έρευνα που άρχισε το 2016, ρωτώντας τους εκπαιδευόμενους στο Grow with Google σχετικά με τον αντίκτυπο που αυτό είχε στην καριέρα ή τις επιχειρήσεις τους 14 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Στο εξής, η Google θα δημοσιεύει τρίμηνους απολογισμούς, σε συνεργασία με την Ipsos Mori, δείχνοντας πώς οι νέες ψηφιακές δεξιότητες μεταφράζονται σε ευκαιρίες τόσο για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όσο και για εκείνους που αναζητούν εργασία.

topcvmakers: Νέα πλατφόρμα δημιουργίας βιογραφικών

Με ταχύτητα, αξιοπιστία και την απαιτούμενη ευελιξία ο χρήστης του topcvmakers μπορεί να δημιουργήσει δωρεάν ένα βιογραφικό σημείωμα, σε αγγλικά ή/και ελληνικά, ακολουθώντας μια φιλική και εύχρηστη κωδικοποίηση πληροφοριών. Το κάθε βιογραφικό ταυτίζεται με προτάσεις για ανοιχτές θέσεις εργασίας εξοικονομώντας χρόνο και κάνοντας την αναζήτηση εργασίας πιο αποτελεσματική. Μεταξύ των υπηρεσιών είναι η προσαρμογή του προτύπου βιογραφικού σημειώματος, σύμφωνα με τον τομέα εργασίας του υποψηφίου και η δημιουργία Συνοδευτικής Επιστολής (Cover Letter) με προσαρμοσμένες προτάσεις ανά τμήμα, βιογραφικό συνδεδεμένο με τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του υποψηφίου (social media links) κ.ά. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τα στελέχη όλων των κλάδων να βελτιώσουν και να κρατήσουν επικαιροποιημένο το επαγγελματικό τους προφίλ.

Διεθνής διάκριση για την PepsiCo Ελλάδας

Ταυτόχρονα η PepsiCo Europe κατέκτησε την 2η θέση πανευρωπαϊκά, καταδεικνύοντας την πίστη και προσήλωση διεθνώς της εταιρείας στην αξία των ανθρώπων της. Η Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης και Ευρύτερων Βαλκανίων της PepsiCo, δήλωσε σχετικά: «Η πιστοποίηση “Top Employer 2018” τιμά πάνω και πρώτα από όλα τους εργαζόμενους της PepsiCo αναδεικνύοντας τις ικανότητες και τα ταλέντα τους καθώς και τις εργασιακές συνθήκες στις οποίες έχουν την ευκαιρία να τα εξελίσσουν καθημερινά.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για τη διάκριση αυτή καθώς η PepsiCo είναι οι άνθρωποί της. Σε εκείνους οφείλουμε τη διάκριση ως κορυφαίος εργοδότης. Στην πράξη, υλοποιούμε καθημερινά το όραμά μας για ‘‘Απόδοση με Σκοπό’’ διασφαλίζοντας ένα ασφαλές και φιλόξενο εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης και βελτίωσης δεξιοτήτων. Γιατί για εμάς στην οικογένεια της PepsiCo Ελλάδας προσωπικοί και εταιρικοί στόχοι υπηρετούνται μόνο μέσα από τη συλλογική πρόοδο και επιτυχίες σαν αυτή μας γεμίζουν δύναμη και πίστη να βελτιωνόμαστε διαρκώς τοποθετώντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ΥΑΕ

Οι Τεχνικοί Ασφαλείας και οι υπεύθυνοι για θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία εν γένει, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους αλλά και το επαγγελματικό τους προφίλ λαμβάνοντας μέρος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης «3Μ™ Science of Safety Expert». Ένας κύκλος επιμόρφωσης της 3Μ™, διάρκειας 20 ωρών, προσφέρει την απαραίτητη γνώση που οφείλει να έχει ένας νέος ή έμπειρος Τεχνικός Ασφαλείας, ένας Γιατρός Εργασίας, ένας Νοσηλευτής σε μια επιχείρηση ή ένα στέλεχος με υπευθυνότητα Μελέτης / Σύνταξης προδιαγραφών και προμηθειών ΜΑΠ (μέτρα ατομικής προστασίας). Στο τέλος αυτής της επιμόρφωσης, ο Φορέας TUV HELLAS (TUV NORD) πιστοποιεί τις αποκτηθείσες γνώσεις του εκάστοτε συμμετέχοντα και αποδίδει το σχετικό πιστοποιητικό επαγγελματικών γνώσεων.

JTI: «Κορυφαίος Εργοδότης» για 6η συνεχή χρoνιά

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και χαρά με τη φετινή μας διάκριση ως ‘‘Κορυφαίος Εργοδότης’’ στην Ελλάδα και μάλιστα καταλαμβάνοντας την 1η θέση μεταξύ των εταιρειών που πιστοποιήθηκαν. Η διάκριση αυτή συνιστά μια έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η συνεχής και συστηματική επένδυση στους εργαζομένους μας σε συνδυασμό με τους φιλόδοξους στόχους μας, αποτελούν τα δομικά συστατικά της επιτυχίας της εταιρείας μας», δήλωσε ο Edoardo Voletti, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα.

Νέος κύκλος «Mars Leadership Experience»

Σε αυτό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών (ελληνικών ή άλλων πανεπιστημίων) προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία μιας 3ετούς εκπαίδευσης σε μια σειρά από θέσεις ευθύνης και να γνωρίσουν διαφορετικούς τομείς, λειτουργίες, ομάδες, προϊόντα ή και χώρες. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αναλάβουν ρόλους ευθύνης σε θέσεις όπως Brand Manager, Account Manager, Supply Chain Project Manager και θα λάβουν την απαιτούμενη στήριξη και καθοδήγηση προκειμένου να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους και να εξελίξουν την επαγγελματική τους κουλτούρα και φιλοσοφία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη δύο  Έλληνες απόφοιτοι που εργάζονται στα γραφεία της Mars στις Βρυξέλλες και την Πράγα, καθώς και δύο απόφοιτοι από άλλες χώρες που βρίσκονται στα γραφεία της Mars στην Ελλάδα.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου κύκλου, η Ελίνα Παπαθανασίου, People & Organization Director Mars East Med δήλωσε: «Η Mars είναι μια εταιρεία με περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους σε 80 χώρες οι οποίοι αποτελούν το πιο πολύτιμο στοιχείο της επιτυχημένης πορείας μας και δημιουργούν κάθε μέρα προστιθέμενη αξία για την εταιρεία και τον πλανήτη μας. Μέσα από το πρόγραμμα Mars Leadership Experience απευθυνόμαστε σε νέους απόφοιτους που με το πάθος και τον δυναμισμό τους θα μπορέσουν να αποτελέσουν μέρος της οικογένειας της Mars και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο μερικών από τα πιο αγαπημένα brands παγκοσμίως, όπως Mars, Snickers, M&Ms, Uncle Ben’s, Pedigree, Whiskas».