Πραγματοποιήθηκαν τα Αριστεία ΣΔΕ 2017

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον χώρο Προορισμός Παπαστράτος, παρουσία 300 στελεχών της αγοράς, και όχι μόνο, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Συνολικά 5 βραβεία απέσπασε ο όμιλος ΟΤΕ, ενώ απονεμήθηκε και το Αριστείο e-Δράσεις μετά από ψηφοφορία κοινού, στο πρόγραμμα «BeStrong – Μια πρωτοβουλία κατά του cyber bullying» της Vodafone. Επίσης, η διοργάνωση απένειμε και Αριστείο Εξαιρετικής Προσφοράς, στην PRAKSIS.

Τα Αριστεία που απονεμήθηκαν ανά ενότητα και κατηγορία, είναι τα παρακάτω:
Ενότητα Κοινωνία-Άνθρωπος – Μεγάλες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα «Πρωτοβουλίες εκπαιδευτικής ρομποτικής – STEM για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου» της Cosmote
 
Ενότητα Κοινωνία-Άνθρωπος, Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις
Πρόγραμμα «Πράξεις αγάπης» της Power Health Hellas
 
Ενότητα Κοινωνία – Πολιτισμός & Αθλητισμός
Πρόγραμμα «Προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας» του ομίλου εταιρειών ΟΤΕ
 
Ενότητα Περιβάλλον – Μεγάλες Επιχειρήσεις
Πρόγραμμα «Μικρή προσπάθεια μεγάλο αποτέλεσμα, το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα κτίρια του ομίλου εταιρειών ΟΤΕ» του ομίλου εταιρειών ΟΤΕ
 
Ενότητα Περιβάλλον, Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις
Πρόγραμμα «Από την ανακύκλωση ελαστικών στην ανακύκλωση αγάπης» της Ecoelastika
 
Ενότητα Εργαζόμενοι Μεγάλες Επιχειρήσεις
Πρόγραμμα «Καλός οδηγός» του ομίλου εταιρειών Ηρακλής
 
Ενότητα Εργαζόμενοι Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις
Πρόγραμμα «Πρώτα οι άνθρωποί μας» της MediCosmetic
 
Ενότητα Ενίσχυση Απασχόλησης Μεγάλες Επιχειρήσεις
Πρόγραμμα «Μαζί χτίζουμε το μέλλον σου» της Procter & Gamble
 
Ενότητα Ενίσχυση Απασχόλησης Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις
Πρόγραμμα «Η ενίσχυση απασχόλησης στην Coffee Island» της Coffee Island
 
Ενότητα Υποστήριξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας
Πρόγραμμα EGG – Enter*Grow*Go της Eurobank
 
Ενότητα Συνεργασία Επιχειρήσεων – Προμηθευτών
Πρόγραμμα «Χάρισε δύναμη – Pantene Pro-V» που πραγματοποιήθηκε από τις Procter & Gamble και ΑΒ Βασιλόπουλος
 
Ενότητα e-Δράσεις
Πρόγραμμα «BeStrong – Μια πρωτοβουλία κατά του cyber bullying» της Vodafone
 
Ενότητα Καινοτομία
Πρόγραμμα «Sea Hero Quest» της Cosmote
 
Ενότητα Συνεχής Δέσμευση & Προσφορά
Πρόγραμμα «Δημιουργία & εξοπλισμός τμημάτων επειγόντων περιστατικών για παιδιά» του ομίλου εταιρειών ΟΤΕ
 
Αριστείο Εξαιρετικής Προσφοράς
PRAKSIS

Η ΑΧΑ διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο για τους ανθρώπους της

Παράλληλος στόχος είναι να μεταβεί από μια εταιρεία «που απλώς αποζημιώνει» σε μια εταιρεία «συνοδοιπόρο του πελάτη», επενδύοντας, μεταξύ άλλων, στην πρόληψη μέσω εκπαίδευσης. Σε αυτή τη βάση, η ΑΧΑ Ελλάδας, ενισχύοντας τους δεσμούς που έχει δημιουργήσει με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά επιμορφωτικό σεμινάριο προς τους ανθρώπους της.

Ως ένας από τους βασικούς συντελεστές της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας 2017, ο Δρ. Ράλλης Κουρκουλής, παρουσίασε, συζήτησε και εμβάθυνε σε θέματα σεισμού. «Στόχος της εταιρείας είναι να ενδυναμώνει συνεχώς τους δεσμούς της με ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, στην κατεύθυνση της ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας με απώτερο σκοπό την άρτια τεχνική γνώση και την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη προστασία των πολιτών», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Europe’s Best Workplaces 2017 η PCS

Η PCS αναδείχθηκε στη φετινή κατάταξη μαζί με άλλες 99 εταιρείες στην Ευρώπη. Ειδικότερα, η PCS κατέλαβε την 11η θέση στην κατηγορία των 20 καλύτερων εταιρειών με λιγότερους από 50 εργαζόμενους, ως επισφράγισμα της υψηλής κατάταξης για τρία συναπτά έτη στην τοπική λίστα.

O Γιώργος Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της PCS δήλωσε σχετικά: «Είμαι πραγματικά ευτυχής για αυτή την αναγνώριση αφού η εμπιστοσύνη, η περηφάνια και η συντροφικότητα αποτελούν μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοί μας επιλέγουν ως εργασιακό περιβάλλον την PCS. Εμείς από την πλευρά μας ενθαρρύνουμε και επιβραβεύουμε έμπρακτα την ανάπτυξη των εργαζομένων μας και δίνουμε τεράστια έμφαση, ώστε να παρέχουμε ένα άριστο περιβάλλον εργασίας που ευνοεί και την ανάληψη και την επίτευξη υψηλότερων στόχων».

Η Globaltraining συμμετείχε στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας»

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της συζήτησης πάνελ, με θέμα “Σπουδές, Επαγγελματικοί Τίτλοι και Προοπτικές Καριέρας”, την οποία συντόνισε ο Στέλιος Ντότσιας, Διευθυντής της Globaltraining Ελλάδας. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης, Καθηγητής Λογιστικής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), η Δρ. Ιωάννα Μουτάφη, Επικεφαλής τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, Grant Thornton και η Έλενα Σκαρπαθιώτη, Senior Talent Acquisition and Identification Manager R3 της Coca Cola, Hellenic Bottling Company. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διοργάνωση «Business Day» από την AXA

Για 3η συνεχή χρονιά, η ΑΧΑ Ελλάδας, πραγματοποίησε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο «Business Day». Το ΑΧΑ «Business Day» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η ΑΧΑ να υποστηρίζει τους νέους ανθρώπους να ενδυναμώνουν τις τεχνικές τους γνώσεις και να λαμβάνουν εμπειρίες που θα έχουν αξία για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων από στελέχη της ΑΧΑ, τροφοδοτήθηκε ένας παραγωγικός διάλογος που προσέφερε στους φοιτητές βαθιά κατανόηση του τρόπου που δουλεύει μια ασφαλιστική εταιρεία και τις ανάγκες που μπορούν οι ίδιοι να καλύψουν για να προσφέρουν από την πλευρά τους μια δυναμική ώθηση, τόσο στην ΑΧΑ όσο και στον ασφαλιστικό κλάδο.

Η εμπειρία των φοιτητών έλαβε βιωματική διάσταση όταν όλοι μαζί, με τη συμμετοχή και των ανθρώπων της ΑΧΑ, συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο μαγειρικής. Μέσα από αυτό, υπό την καθοδήγηση ειδικού εκπαιδευτή, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σημαντικότητα της αρμονικής συνεργασίας και την προστιθέμενη αξία που μπορεί καθένας να προσφέρει, για ένα καλό αποτέλεσμα.

5ος κύκλος για τον «Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon»

Έναν ακόμα Εντατικό Κύκλο ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων, τον 5ο στη σειρά, ανακοίνωσε ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Mellon», απευθυνόμενος σε άνεργους πολίτες, δημότες Καλλιθέας, οι οποίοι θα λάβουν (100% δωρεάν) 65 ώρες εξατομικευμένης συμβουλευτικής και κατάρτισης (έκαστος), σε θεματικές που θα συναποφασίσουν μέσα από δυναμική διαδικασία με τον προσωπικό τους σύμβουλο, βάσει του δικού του «θέλω και μπορώ», με σκοπό το ταίριασμα του επαγγελματικού τους προφίλ με την επιθυμητή θέση εργασίας.

ΔΕΛΤΑ: Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση νέων κτηνοτρόφων στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Οι υπότροφοι νέοι κτηνοτρόφοι παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας τεσσάρων μηνών, σχετικά με τεχνικές εκπαίδευσης στη διαχείριση της κτηνοτροφικής μονάδας. Οι υποτροφίες δόθηκαν στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία» που υλοποιεί η ΔΕΛΤΑ, για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας.

Κατά την τελετή αποφοίτησης, που έγινε στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης “Dimitris and Aliki Perrotis”, οι υπότροφοι νέοι κτηνοτρόφοι έλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙΙ της Σχολής και παρακολούθησαν ομιλίες από στελέχη της ΔΕΛΤΑ και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

H Διαμαντής Μασούτης στα «Best Workplaces in Europe»

H Διαμαντής Μασούτης είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις 30 που βραβεύτηκαν στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων (Best Large Workplaces in Europe). Στην ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces συμμετείχαν περισσότερες από 2.300 επιχειρήσεις και διακρίθηκαν συνολικά 125, μεταξύ των οποίων και η Διαμαντής Μασούτης. Η διάκριση αυτή έρχεται αμέσως μετά τη βράβευση της εταιρείας ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης, Γιάννης Μασούτης, αφιέρωσε για μια ακόμη φορά τη διάκριση στο προσωπικό, στους ανθρώπους της εταιρείας και τόνισε ότι η εταιρεία χτίζει τις σχέσεις της με τους εργαζόμενους πάνω σε αξίες που αντέχουν στον χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Διαμαντής Μασούτης βραβεύεται στα Best Workplaces για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη και για 6η στην Ελλάδα.

Το CRI βραβεύει τις πιο υπεύθυνες ελληνικές εταιρείες

Αύριο, Τρίτη 20 Ιουνίου, και ώρα 7:00μ.μ, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Radisson Blu Park Hotel θα παρουσιαστούν οι εταιρείες που διακρίθηκαν, για την ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων σε όλο το φάσμα της Εταιρικής Ευθύνης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Isoplus: Πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενημερώθηκαν εκτενώς για τα οφέλη της αιμοδοσίας, ενώ η ανταπόκριση τους στο κάλεσμα ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να συγκεντρωθούν σημαντικές ποσότητες μονάδων αίματος για την Τράπεζα Αίματος ISOPLUS, η οποία προορίζεται για την κάλυψη των ενδεχόμενων αναγκών των εργαζομένων, καθώς και των συγγενών τους Α’ βαθμού.