Διδακτορικό πρόγραμμα στα Χρηματοοικονομικά

Οι υποψήφιοι που θα γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα δεν θα καταβάλλουν δίδακτρα σπουδών. Αντιθέτως, θα λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους στο Reading και στο ALBA, λειτουργώντας ως βοηθοί έρευνας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής. Οι υποψήφιοι που θα γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα θα ολοκληρώσουν το πρώτο έτος σπουδών τους στο ICMA Centre στo Reading στην Αγγλία συνεχίζοντας για το επόμενο ενάμισι έτος στο ALBA.

To πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το τελευταίο εξάμηνο στο Reading. H επίβλεψη των φοιτητών θα πραγματοποιείται από κοινού από καθηγητές των δύο εκπαιδευτικών οργανισμών. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών από το ICMA Centre του Πανεπιστημίου του Reading.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.icmacentre.ac.uk/study_and_research/phd_programme ή να επικοινωνούν στα: τηλ.: 210-8964531, e-mail: [email protected].

Με το εθιμοτυπικό των Βρετανικών Πανεπιστημίων η τελετή αποφοίτησης του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ATHNES GSM

Τις απονομές στους αποφοίτους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έκανε ο Καθηγητής Neil Gorman, πρύτανης του NOTTINGHAM TRENT UNIVERSITY. Οι τίτλοι σπουδών που απονεμήθηκαν ήταν Executive MBA, MBA, MBA in Health Services Management και Master of Science.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο international consultant και συγγραφέας του βιβλίου «Nice Capitalism», Κωνσταντίνος Κατάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει επί 40 χρόνια το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ATHENS GSM στην αγορά εκπαίδευσης. Η τελετή αποφοίτησης κορυφώθηκε με τη βράβευση των καλύτερων φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2009- 2010. Την τελετή παρακολούθησαν σημαντικοί εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων.

Η έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής σειράς για όλα τα προγράμματα του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ATHENS GSM, θα γίνει τον Οκτώβριο του 2010, ενώ η διαδικασία των εγγραφών βρίσκεται σε εξέλιξη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις προϋποθέσεις εγγραφής μπορείτε να επικοινωνείτε στην Αθήνα με την Κυριακή Μαυρίκου στο 210 3223352- 3 και στη Θεσσαλονίκη με την Αλεξάνδρα Δημαρέλλη στο 2310 227119.

18 υποτροφίες από το Mediterranean College στην Τράπεζα Πειραιώς για την επιμόρφωση στελεχών της

Τα 18 στελέχη θα εξειδικευτούν σε τομείς όπως η τραπεζική διοίκηση, τα χρηματοοικονομικά, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και η γενική διοίκηση και θα αποκτήσουν μεταπτυχιακούς τίτλους Master’s και Executive Diploma από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby και το London Centre of Management αντίστοιχα.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι πτυχιούχοι ελληνικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και ορισμένοι από αυτούς κατέχουν ήδη μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τον Οκτώβριο 2010 και οι υπότροφοι θα ενταχθούν στα ήδη διαμορφωμένα τμήματα, που απαρτίζονται από ανερχόμενα στελέχη άλλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων καθώς και ταλαντούχους νέους επιστήμονες.

Οδηγώντας την εξέλιξη των Σύγχρονων Παγκόσμιων Επιχειρηματικών Θεμάτων

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon και συγκέντρωσε περισσότερους από 1.000 επιλεγμένους ηγέτες από όλους τους τομείς για την ενίσχυση των υπεύθυνων επιχειρήσεων και επενδύσεων.

Συμβάλλοντας στο σχηματισμό της αειφορίας σε παγκόσμια κλίμακα, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) εκπροσωπήθηκε από τον Nick Andrews, Γενικό Διευθυντής της CSE στην Αμερική, ο οποίος έλαβε ενεργά μέρος σε συζητήσεις για την υποστήριξη του σχεδιασμού αειφόρων αγορών και την επίτευξη κοινωνικών στόχων. Το CSE είναι μέλος του UN Global Compact από το 2008 και από τους πρώτους οργανισμούς στον τομέα του που δημοσιεύει Έκθεση Αειφορίας κάθε χρόνο για την πρόοδό του βάσει του CoP, που πληροί τις προδιαγραφές διεθνών προτύπων.

Το CSE προσφέρει Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες που οδηγούν στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω ενός μοναδικού διεθνούς δικτύου ειδικών. Ένα μέρος των υπηρεσιών αυτών, αποτελούν τα IEMA Accredited Sustainability (CSR) Practitioner Workshops που σταδιακά έχουν λάβει μεγάλη δημοσιότητα.

Οι διεθνείς εκπαιδεύσεις, που πραγματεύονται θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Αειφορία, ενεργούν ως ένα ενδιάμεσο βήμα για τους οργανισμούς που επιδιώκουν να εφαρμόσουν προοδευτικά την αειφορία στις πρακτικές τους για την αντιμετώπιση ζητημάτων και προκλήσεων για την κλιματική αλλαγή.

Τα επόμενα σεμινάρια «Accredited Sustainability (CSR) Practitioner Workshops» θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσιγκτον, D.C. (14-15 Σεπτεμβρίου, 2010), στις Βρυξέλλες (2010 21-22 Οκτωβρίου) και στο Ντουμπάι (2010 12-13 Δεκεμβρίου). Τα μοναδικά 2-ήμερα εντατικής κατάρτισης σεμινάρια προσφέρουν δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται από ανώτερα στελέχη για την διαχείριση ΕΚΕ και θεμάτων Αειφορίας του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν διεθνή αναγνώριση από το ΙΕΜΑ (Ινστιτούτο για την περιβαλλοντική διαχείριση και αξιολόγηση) και θα αναγνωριστούν ως Certified CSR Practitioners.

Η μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα έχει μόλις ξεκινήσει

Εντούτοις, από το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μετά αυτή η κατάσταση έχει αναστραφεί με την εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις να επιδεινώνεται περαιτέρω στο δεύτερο τρίμηνο του 2010. Το ACCA τονίζει ότι η επιδείνωση αυτή θα συνεχιστεί έως ότου οι επιχειρήσεις εμπεδώσουν στο σύνολό τους τις συνέπειες των μέτρων λιτότητας που συμφώνησαν η Ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ.

Οι Έλληνες ορκωτοί λογιστές που συμμετείχαν στην οικονομική έρευνα του ACCA ήταν πιο αισιόδοξοι για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας γύρω στα τέλη του 2009 – αρχές του 2010. Εκείνη την εποχή οι οικονομίες της Ευρώπης φαίνονταν να εξέρχονται από την ύφεση σε όρους ΑΕΠ και οι αρχικές δεσμεύσεις της Ευρώπης για ενίσχυση της Ελλάδας (οι οποίες τότε ήταν πιο γενικόλογες και έθεταν πολύ λιγότερο επαχθείς όρους) προσέφεραν σε κάποιους την ελπίδα ότι οι διεθνείς πιστωτικές αγορές θα μπορούσαν να καθησυχαστούν χωρίς περαιτέρω θυσίες. Πριν από αυτό το σύντομο διάλειμμα αισιοδοξίας και μετά από αυτό, κανείς από τους ορκωτούς λογιστές που συμμετείχαν στην έρευνα δεν διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία βαίνουν προς βελτίωση – ούτε καν την μετριοπαθέστερη εκδοχή της, ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει και οι προοπτικές είναι μάλλον θετικές».

Το ACCA τονίζει ότι το δείγμα της έρευνας στην Ελλάδα είναι πολύ μικρό για να εξαχθούν λεπτομερή συμπεράσματα σχετικά με το πώς βιώνουν την ύφεση οι επιχειρήσεις. Εντούτοις, όπως εξηγεί, διαφαίνεται στα στοιχεία της έρευνας μια βαθιά αδυναμία στις νέες παραγγελίες, με την πτώση της ζήτησης να ανακόπτεται μόλις στο τελευταίο τρίμηνο – ενδεχομένως και με τη βοήθεια του σημαντικά φθηνότερου Ευρώ.

Αυτό για το οποίο είναι βέβαιο το ACCA είναι ότι το ενδιαφέρον των μελών του στην Ελλάδα για την συγκεκριμένη έρευνα έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τότε που η χώρα εισήλθε για τα καλά στην παρούσα φάση της οικονομικής κρίσης.

Ο Christian Majgaard στην Αθήνα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πλήθος μάνατζερ, είχε θέμα «The New Customer World» και πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ.

Ο Christian Majgaard, στην ξεχωριστή αυτή ημερίδα παρουσίασε το «νέο κόσμο» των καταναλωτών, ανάδειξε επιτυχημένες στρατηγικές μάρκετινγκ και εξήγησε τα «πώς» και τα «γιατί» της νέας αυτής τάσης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ Κων/νος Λαμπρινόπουλος και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΜ Μάρκος Φραγκουλόπουλος.

Strongest Companies in Greece

Η πρωτοβουλία αυτή του κορυφαίου Ομίλου στη Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου, αναγνωρίζει μια κατηγορία συνεπών επιχειρήσεων που μέσω της σωστής διαχείρισης των χρηματοοικονομικών τους θα πρέπει να τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης από τους προμηθευτές και τους δανειστές τους, εντός και εκτός των συνόρων.

Στην ομάδα των «Strongest Companies in Greece» συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις οι οποίες κατατάσσονται στα υψηλότερα Credit Ratings, ήτοι εταιρείες με πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας κάτω του 1%. Η αναγνώριση Strongest Companies in Greece περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την έκδοση ενός πιστοποιητικού, την αναφορά  σε σχετική ενότητα της ιστοσελίδας icap.gr, αλλά και τη δυνατότητα ένταξης του συγκεκριμένου λογοτύπου στην εταιρική τους επικοινωνία.

Η ICAP Group είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα αναγνωρισμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων αλλά και η μοναδική στη Ν.Α. Ευρώπη την οποία αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Τα McDonald’s στον αγώνα εξεύρεσης εθελοντών

Η αλυσίδα εστιατορίων θα είναι χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ο Πρόεδρος των Αγώνων, Lord Sebastian Coe, περιγράφει τα McDonald’s ως κορυφαία εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών εκπαίδευσης και διακράτησης εργαζομένων.

«Οι εθελοντές είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των αγώνων» δηλώνει ο Lord Sebastian Coe, «ενώ η δέσμευσή τους θα είναι καθοριστική και θα κάνει τη διαφορά μεταξύ των καλών και των εξαιρετικών παιχνιδιών», προσθέτει. O David Fairhurst, αντιπρόεδρος και Chief People Officer στα McDonald’s στη Βρετανία και τη Βόρεια Ευρώπη δήλωσε: «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε ο πρώτος εταίρος για το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα και που θα εμπλακούμε χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας και την εθνική μας παρουσία στην προσέλκυση, επιλογή και εκπαίδευση μίας τόσο διαφοροποιημένης ομάδας ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε αποδεδειγμένο ιστορικό στην παροχή δεξιοτήτων, κατάρτισης και προσόντων όπως και στη γρήγορη και συνεπή εξυπηρέτηση πελατών σε πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα», συνεχίζει. «Είναι σημαντικό να στρατολογήσουμε τους σωστούς ανθρώπους, με την κατάλληλη στάση και έμπνευση. Οι εθελοντές πρέπει, επίσης, να αναγνωρίζονται και να μνημονεύεται η συμβολή τους όπως πιθανόν δεν έγινε σε προηγούμενους αγώνες», καταλήγει.

Οι Games Makers, όπως αποκαλούνται οι συγκεκριμένοι εθελοντές, θα εργαστούν για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς. Η online στρατολόγηση για όσους έχουν συγκεκριμένες ειδικότητες όπως ιατρικές και τεχνικές ικανότητες θα ξεκινήσουν στις 27 Ιουλίου ενώ οι εθελοντές γενικών καθηκόντων (π.χ. που θα ελέγχουν τα εισιτήρια) θα αρχίσουν να στρατολογούνται από τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων, θα βοηθήσει στις συνεντεύξεις και στις διαδικασίες επιλογής, όπως διαφήμισε και τον εθελοντισμό στα 1.200 σημεία πώλησης των McDonald», δήλωσε ο D. Fairhurst.

Η εκπαίδευση των εθελοντών θα ξεκινήσει στις αρχές του 2012 με τη συνδρομή του πανεπιστημίου των McDonald’s στο Λονδίνο. Η εταιρεία δαπανά σήμερα 30 εκατομμύρια λίρες ετησίως για την κατάρτιση των 80.000 ανθρώπων της και θα διαθέτει το δικό της προσωπικό που θα παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση στους εθελοντές.

Ασυνήθιστες τακτικές εξεύρεσης εργασίας

Όπως προέκυψε από την ετήσια έρευνα του CareerBuilder, τα άτομα που αναζητούν εργασία κάνουν τα πάντα για να ξεχωρίσουν από τους ανταγωνιστές τους. 22% των υπεύθυνων προσλήψεων ανέφεραν ότι σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο βλέπουν περισσότερους υποψήφιους να προβαίνουν σε ασυνήθιστες τακτικές για να τραβήξουν την προσοχή τους, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο 18% το 2009 και 12% το 2008.

Ορισμένοι διευθυντές προσλήψεων ανέφεραν ότι οι ασυνήθιστες αυτές τακτικές μπορούν να είναι αποτελεσματικές. Ένας στους δέκα υποστήριξε ότι προσέλαβε κάποιον που χρησιμοποίησε κάποια αντισυμβατική τακτική για να τραβήξει την προσοχή του.

Ορισμένες από τις ασυνήθιστες αυτές τεχνικές είναι:
-ένας υποψήφιος παρουσίασε βίντεο με συστάσεις από τον πρώην προϊστάμενό του
-ένας άλλος ανέφερε ένα υπαρκτό τεχνολογικό πρόβλημα και το έλυσε
-ένας δάσκαλος έφερε ένα κουτί εργαλείων για να παρουσιάσει τον τρόπο διδασκαλίας του
-κάποιος δημιούργησε έναν πλήρες χαρτοφυλάκιο γραφικών με το εμπορικό σήμα του εργοδότη
-ένας υποψήφιος υπέβαλλε μαζί με το βιογραφικό του και ένα business plan.

Μείωση ανεργίας αναμένει η Αυστραλία

Ο Γ. Σουάν, έδωσε τα στοιχεία αυτά στη δημοσιότητα καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφύγει στις κάλπες και θέλει να πείσει το εκλογικό σώμα ότι η «οικονομία πάει καλά με τους Εργατικούς». Η πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει πως το ποσοστό ανεργίας θα κυμανθεί στο 5% κατά το τρέχον οικονομικό έτος και θα υποχωρήσει στο 4,75% την επόμενη χρονιά.

Πηγή: kathimerini.gr