Σεμινάριο International Marketing

Η εκπαίδευση διαρκεί 5 ημέρες (30 ώρες συνολικά), θα διεξαχθεί στα αγγλικά, από την 16η μέχρι την 20η Νοεμβρίου και οδηγεί στην απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου Certificate in International Marketing του Export Akademie Baden-Wurttemberg. Για περισσότερες πληροφορίες www.globalgreece.gr.

Νέος ακαδημαϊκός κύκλος προγραμμάτων από το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ATHENS GSM

Τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Nottingham Trent University διεξάγονται στα ελληνικά με την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών που συνδυάζουν τη γνώση με την επιχειρησιακή εμπειρία, σε σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιούνται εισαγωγικές διαλέξεις όπου θα παρουσιαστούν η δομή των προγραμμάτων σπουδών, η εκπαιδευτική τους φιλοσοφία, οι πανεπιστημιακές διαδικασίες και η ομάδα των εισηγητών που υλοποιούν τα μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής και τις δυνατότητες χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Nottingham Trent University, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ATHENS GSM στην Αθήνα, στο 210 322 3352-3 και στην Θεσσαλονίκη στο 2310 227 119.

Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο ELECTRA PALACE. Περισσότερες πληροφορίες στο www.abpm.gr.

ALBA: Ενημερωτική εκδήλωση για ΜΒΑ προγράμματα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα προγράμματα συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το ALBA την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς (Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το ALBA στο www.alba.edu.gr/academic/.

Δωρεάν άδεια εκπαίδευσης από την SQLearn

Χρησιμοποιήστε τους κωδικούς, κάντε το μάθημα και διαπιστώστε τα οφέλη του elearning στην επιχείρησή σας. Το elearning παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αφού μειώνει το κόστος εκπαίδευσης και διασφαλίζει τη συνέπεια στην καθημερινότητα της εταιρείας ενισχύοντας τις δεξιότητες των υπαλλήλων. Μία μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσετε αυτό που το elearning σας προσφέρει.

Ανθεκτικές οι εταιρείες του δικτύου της PwC

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της PwC ήταν εκείνες που επηρεάστηκαν περισσότερο από την ύφεση, δεδομένης και της κυκλικής φύσης των δραστηριοτήτων τους. Όμως, ακόμη και κάτω από τις παρούσες συνθήκες, τα έσοδα από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες συνέχισαν να διατηρούνται σε καλά επίπεδα, φθάνοντας τα $6,1 δισ. και σημειώνοντας μείωση 3%.

Η μείωση αυτή ήταν το αποτέλεσμα της απότομης πτώσης των συναλλαγών και των δημόσιων προσφορών καθώς και του γεγονότος ότι οι πελάτες μείωσαν τις δαπάνες τους. Η μείωση μερικώς αντισταθμίστηκε από την αύξηση των έργων αναδιάρθρωσης.

Επαγγέλματα «πράσινου κολάρου»

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και τα επαγγέλματα που στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζουν «green collar». Από το «white collar job», έκφραση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την «τάξη του λευκού περιλαίμιου», περάσαμε στην εποχή του «green collar job», όπου η στροφή πολλών επιχειρήσεων στο «πράσινο επιχειρείν» οδήγησε πολλούς επαγγελματίες στην ενασχόληση με τον τομέα αυτό. Στις ΗΠΑ, ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν ότι ο αριθμός των νέων «πράσινων εργασιών» δεν είναι εντυπωσιακός, δεδομένου του ενεργού ρόλου της αμερικανικής κυβέρνησης στο χτίσιμο μίας πράσινης οικονομίας.

«Κομμένες» οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.400 επιχειρήσεις με λιγότερους από 100 εργαζόμενους η καθεμία. Το 54% των υπεύθυνων Πληροφορικής των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, αποφάσισαν την πλήρη απαγόρευση των επισκέψεων στους διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το 19% των επικεφαλής στις διευθύνσεις Πληροφορικής, οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται τους διαδικτυακούς αυτούς τόπους αλλά μόνο στο πλαίσιο της εργασίας τους και 16% επιτρέπουν την ασχολία αυτή για περιορισμένη προσωπική χρήση. Μόνο το 10% δεν θέτουν κανέναν περιορισμό.

Πηγή: Καθημερινή

Μετανάστευση εργαζομένων

Η κινητικότητα αυτή ωστόσο εξαρτάται από την ηλικία και το επίπεδο εκπαίδευσης σύμφωνα με έρευνα της Manpower. Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 31.000 άτομα, διαπιστώθηκε ότι το 78% είναι διατεθειμένο να κινηθεί για την εργασία. Το 41% μάλιστα εμφανίζεται πρόθυμο να το κάνει μόνιμα και πάνω από το ένα τρίτο θα μετακινούνταν οπουδήποτε στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι υψηλότερες αμοιβές και η ευκαιρία για προώθηση της καριέρας είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για μία μετακίνηση. Σύμφωνα με την Manpower, 190 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν μακριά από τη χώρα γέννησής τους (το 3% του πληθυσμού). Το ποσοστό της κινητικότητας φαίνεται ότι εξαρτάται από το επίπεδο της εκπαίδευσης καθώς πάνω από 85% των κατόχων πανεπιστημιακών τίτλων θα κινούνταν σε σχέση με το 62% όσων διαθέτουν χαμηλότερη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση.

Όσοι κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο είναι επίσης πολύ πιθανό να έχουν ήδη μετεγκατασταθεί, σύμφωνα με την έρευνα. Τα άτομα ηλικίας κάτω των 30 είναι πιο πρόθυμα να μετακινηθούν και οι άντρες είναι πιο πιθανόν να προτιμούν μία μακροπρόθεσμη μετακίνηση από ότι οι γυναίκες.

Σχετικά με τις χώρες – προορισμούς που προτιμώνται, στην κορυφή βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθ.ούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Περικοπές 50.000 θέσεων εργασίας στην Avtovaz

Η Avtovaz, η μεγαλύτερη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, το 25% της οποίας ανήκει στο γαλλικό όμιλο Renault, βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και θα πρέπει να καταργήσει 50.000 θέσεις εργασίας εάν θέλει να επιβιώσει, σύμφωνα με υπουργική έκθεση που επικαλείται η ρωσική εφημερίδα Kommersant. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει την κατάργηση 27.600 θέσεων εργασίας επί συνόλου 102.000 εργαζομένων.

Πηγή: enet.gr